De verkiezingen in Amerika deel 3

Dit keer ga ik het eens anders doen, ik zal een persoonlijk verslag schrijven hoe ik deze verkiezingscampagne zie. Het Nederlandse slachtveld met de zittende partijen en Pim Fortuyn verbleekt bij dit Amerikaans tafereel.

Nog een week tot aan de verkiezingen, de partijen staan linea recta tegenover elkaar. De haat onderling is gegroeid, de haat jegens Bush is niet meer gezond te noemen. Alles waarvan hij beschuldigd kan worden, wordt nu in de media breed uitgemeten. Geen van de beschuldigingen wordt door de media onderzocht ofdat ze waar zijn. De meeste stemmen zullen niet gebruikt worden omdat de bevolking de verkiezingen meer dan zat is.

De topics die ik in deel twee heb aangekaart zijn inderdaad in het laatste debat naar voren gekomen.

  • Sociale zekerheid

  • Ziektekosten

  • Werkgelegenheid


  • Ik was er echter nog 1 vergeten: 'the draft', het oproepen van soldaten voor de oorlog in Irak. Een oorlog die ten koste van alles gewonnen moet worden, dit omdat er democratie moet komen in dat land. Dit keer is er geen rood (Communistisch) gevaar maar een gevaar dat moslimterroristen de overhand krijgen. Bush zijn opmerking dat hij niets tegen een moslimfundamentalistisch bewind zou hebben is dan ook in het verkeerde keelgat van veel mensen geschoten.

    Het laatste debat was wat mij betreft een exacte kopie van het eerste en tweede debat. Niets nieuws onder de zon. Kerry belooft de kiezers gouden bergen maar hij rept met geen woord waar hij het geld voor dit alles vandaan wil halen. Zijn Robin Hood betoog was dan ook net zo oud als de legende zelf.

    Bush kwam op mij wat sympathieker over, hij smeet minder met modder en gaf goede antwoorden. Waarschijnlijk zullen de conspiracy freaks nu zeggen dat zijn zendertje nu wel goed was weggewerkt.


    De stamcellen van Superman

    De discussie over stamcellen is weer flink opgelaaid na de dood van Christopher 'Superman' Reeve. Zijn dood wordt gebruikt voor de verkiezingscampagne. Christopher Reeve was een aanhanger van het stamcellenonderzoek. Een zoektocht naar de Heilige Graal waarmee de medische wereld ongeneeslijk zieken een beter leven kan geven of zelfs kan genezen. Maar het kan ook gebruikt worden tegen de mensheid.


    United we stand, divided we fall

    In de tussentijd zijn er ook weer allerhande rechtszaken geweest over documentaires die vlak voor de verkiezingen moesten worden uitgezonden.

    Jullie hebben waarschijnlijk wel gehoord dat Michael Moore een vier uur durende special wou maken op de avond voor de verkiezingen. Dit werd echter verboden, wat Micheal Moore terug geduwd heeft naar een 'pay per view' oplossing. De vier uur durende uitzending zou bestaan uit Fahrenheit 911 die geupdate was tot op de dag van vandaag.

    Uit de Republikeinse hoek kwam 'Stolen Honor' een documentaire over John Kerry, hoe zijn zogenaamde heldendaad in Vietnam geen heldendaad was maar het opstrijken van een eer die hem niet zou toekomen. Vervolgens keert Kerry zich tegen de oorlog waar hij zich vrijwillig voor aangemeld had.


    Hate Campaign

    De Amerikaanse bevolking is de verkiezingen zat, ze zijn het gescheld in de media zat en de beschuldigingen die over en weer vliegen ook. Het lijkt erop dat ze zo min mogelijk stemmers naar de stembussen willen lokken.

    Op dit moment zijn Bush en Kerry aan het bekvechten wie het beste voor de veiligheid van de Amerikaanse staatsburger kan zorgen. Wat mij betreft mogen ze allebei achteraan in de rij gaan staan, want Kerry wil een meer liberaal beleid waar Bush zijn falen allang duidelijk is geworden als je ziet hoeveel illegalen er per dag de grens met Mexico oversteken.

    Tussen wie moeten we nu kiezen? Op een landverrader en een opgefokte 'ambulance chaser*'? Of een aap zonder hersenen en vader van een lesbienne die alleen aan olie denkt?

    Ow pardon, door al dat gezeik in de media weet ik hun echte namen even niet meer.

    Over dik een week weten we de uitslag. Ik hoop dat er geen rellen zullen uitbreken.


    *Een 'ambulance chaser' is een advocaat die mensen op de brancard zijn diensten aanbied.