Website meldt dood extremist in Fallujah

Icoon Irak nieuws Een website van militante moslims heeft gisteren de dood van één haar leiders gemeld. Het gaat om sjeik Abu Hafs al-Libi van de islamitische terreurgroep Tawhid wa al-Jihad. Hij zou gesneuveld zijn in de strijd tegen de Amerikanen in Fallujah.

Volgens het doodsbericht had Al-Libi, mogelijk een schuilnaam, de leiding over een commissie van de beruchte terreurgroep van Abu Musab al-Zarqawi. Hij is gevallen "als martelaar op het slagveld terwijl hij streed tegen de Amerikaanse strijdkrachten en hun verraderlijke agenten" zo luidt de verklaring.

Tawhid wa al-Jihad is een islamitische terreurgroep. Gisteren maakte zij een op handen zijnde samenwerking met met het terroristennetwerk al-Qaeda van Bin Laden bekend. Zij wordt verantwoordelijk gehouden of heeft de verantwoordelijkheid opgeëist voor diverse bloedige aanslagen en onthoofdingen in Irak. In augustus dreigde de terreurgroepering Nederland te overstelpen met bloedige aanslagen. Bin Laden wordt verantwoordelijk gehouden voor de vernietigende aanslagen op 11 september 2001 in New York en Washington.