Vervolg Spectral Souls aangekondigd

Efraim (E_Motion)
Idea Factory, de uitgever van het PlayStation2 spel Shinki Gensou Spectral Souls, heeft zojuist aangekondigd dat ze een vervolg op hun simulatie-RPG uit zullen brengen.

De opvolger, origineel Spectral Souls II genoemd, zal in Japan uitkomen op 20 januari 2005.

Het vervolg borduurt voort op de gameplay die in het origineel, vorig jaar uitgebracht, ook te zien was; spelers besturen een party van maximaal 3 spelers om mee te strijden. Zodra je een bepaald deel klaar hebt, verschijnen er nieuwe "Historical Points" op de game-map, om zo de geschiedenis van de game-wereld, Neverland, te beïnvloeden.

Spectral souls II heeft een paar nieuwe battle-systemen, waaronder het "Hold System", waar spelers een "Hold" move uitvoeren om zo combinaties van aanvallen uit te voeren. Een ander nieuw battle systeem is het "Charge System", ook weer een combo-systeem, en het "Original Skill" systeem, dat gebruikt wordt om gigantische combo's aan elkaar te linken.

Het spel zal 7140 yen kosten (ongeveer 55 euro), en er zal ook een limited edition uitkomen voor 9240 yen (72 euro). Wat deze Limited Edition precies bevat, is nog niet bekendgemaakt.