Dief bevredigde zich met kinderkleding

Pardoe5 had ons via de nieuws-submit te melden:

Een 28-jarige Fries is donderdag veroordeeld wegens het stelen van kinderkleding. De man ontvreemdde jassen en andere kledingstukken uit kleedkamers bij gymlokalen in Buitenpost en omgeving. Hij gebruikte de gestolen kleren om zijn seksuele behoefte te bevredigen. Naar eigen zeggen werd de inwoner van het dorp Harkema opgewonden van zachte kleding en niet door het feit dat de kleding van jonge kinderen was.

Desondanks achtte de politierechter de situatie rond de kledingdief 'zorgelijk'. De man erkende dat hij hulp nodig heeft, maar therapeutische behandeling brak hij onlangs af. De Harkemaster heeft zich in het verleden vaker schuldig gemaakt aan het stelen van kleren. Bij de man werd ook babykleding aangetroffen. Volgens hem dacht hij echter aan 'mooie auto's' terwijl hij zich bevredigde met de kleding in zijn hand.

De rechter veroordeelde de man tot 150 uur dienstverlening, twee weken voorwaardelijke gevangenisstraf en het betalen van in totaal 250 euro schadevergoeding aan verschillende gedupeerden.