FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 29 augustus 2004

Bloggers gezocht!

De weblog-crew zoekt leuke, gezellige en met name goede collega's. We zoeken niet alleen mensen die de leuke plekjes van het web kennen en plaatsen op de weblog, maar ook juist mensen die een uitgesproken mening hebben over (web)-zaken en deze goed kunnen verwoorden. Natuurlijk is een combinatie van deze twee heel mooi. In beide gevallen is een goede beheersing van de Nederlandse taal belangrijk, we willen tenslotte wel dat iedereen je begrijpt. Alleen leuke links vinden is niet genoeg, het gaat er ook om dat je ze op een leuke manier plaatst. Onze laatste vereiste is dat je ongeveer 20 keer per maand een blog plaatst op de weblog die aan de voorgenoemde eisen voldoet.

Wat krijg je van ons?
Naast de praktische zaken zoals twee extra crewfora die gebruikt worden voor het overleg tussen de weblog-crew, krijg je na je proeftijd ook een heus @fok.nl mailadres (*O*)en je krijgt meteen al een heel mooi tagje achter je naam (zichtbaar op forum.fok.nl ). Maar eigenlijk wil je natuurlijk vooral weblog-crew worden omdat je het leuk vindt om aan weblog.fok.nl mee te werken en daar iets moois van te maken.

Ik wil, wat moet ik doen?
Stuur je sollicitatie naar weblog@fok.nl. In je sollicitatie zouden we graag de volgende dingen zien:
Je nickname
De reden waarom je mee wilt helpen aan weblog.fok.nl
Hoeveel tijd je per week van plan bent te besteden aan weblog.fok.nl
De reden dat we jou aan zouden moeten nemen voor de weblog.

Je krijgt altijd antwoord terug op je sollicitatiemailtje. Mocht je onverhoopt geen reactie krijgen, geef dat dan hier even aan, want onze spamfilter is nogal strak ingesteld. Solliciteren kan tot en met 31 augustus 23:59.

Uiteindelijke medaillespiegel

De Verenigde Staten hebben op deze Olympische Spelen de meeste medailles binnengehaald. China kwam dichtbij, maar heeft over vier jaar met het thuisvoordeel een nieuwe kans om de Verenigde Staten te verslaan.

Met 103 medailles, waaronder 35 gouden medailles, lieten de Verenigde Staten deze Olympische Spelen andere grootmachten achter zich. In de laatste week van de Olympische Spelen is Groot-BrittanniŽ nog net in de top tien gekomen. Nederland zakte naar een verdienstelijke zeventiende plaats.

Rang LandGoudZilverBronsTotaal
1Verenigde Staten35 3929103
2 China32 171463
3Rusland27 273892
4 AustraliŽ17 161649
5Japan16 91237
6 Duitsland14 161848
7 Frankrijk11 91333
7ItaliŽ10111132
9 Zuid-Korea912930
10 Groot-BrittanniŽ9 91230
17 Nederland4 9922

Liuzzi gaat testen voor Sauber

In de race om in de Formule 1 te mogen racen volgend jaar is F3000-kampioen Vitantonio Liuzzi goed op weg. Hij zal waarschijnlijk na de Grand Prix van ItaliŽ voor Sauber gaan testen.

Liuzzi werd in het geruchtencircuit al lange tijd aan Ferrari en Sauber gekoppeld. Gezegd wordt dat Ferrari in Liuzzi een mogelijke opvolger voor Michael Schumacher ziet. Daarvoor moet hij echter wel eerst bij een ander team een paar jaar Formule 1-ervaring opdoen.

Met het vertrek van Giancarlo Fisichella bij Sauber is daar een stoeltje vrijgekomen. Gezien de goede band tussen Ferrari en Sauber zou een gecombineerd contract mogelijk zijn. Sauber heeft echter meerdere coureurs op het oog die de vrijgekomen plek kunnen invullen.

In BelgiŽ was Liuzzi enige tijd aanwezig bij de Sauber-garage. Volgens verschillende mensen heeft hij daar een stoeltje geschuimd. Peter Sauber bevestigde in ieder geval dat het team na de GP van ItaliŽ op Jerez Liuzzi een testkans wil geven.

Uitmarkt trekt half miljoen bezoekers

De Uitmarkt heeft dit weekeinde een half miljoen bezoekers naar Amsterdam getrokken. Volgens de organisatie komt dit mede door het mooie weer; de drie dagen waren zo goed als helemaal droog. Het doel van de Uitmarkt is om de kaartverkoop van het komende theaterseizoen te promoten.

De organisatie is zeer tevreden over het verloop van het theaterfestival. Het publiek dat op de Uitmarkt afkomt, wordt steeds breder. Veel jongeren op de vrijdagavond en zaterdag, complete families op zondag en ouderen lijken vooral aangesproken door de programma's in de theaters aan het Leidseplein en het Concertgebouw.

Icoon Binnenlands nieuws

Volgens de organisatie trok de Uitmarkt van dit jaar meer bezoekers dan die van vorig jaar. Ook bij de kaartverkoop voor het aanstaande theaterseizoen was het nog nooit zo druk.

Jong Rabobank verrast favorieten

In de Grote Prijs Eddy Merckx, een koppeltijdrit, heeft het duo Thomas Dekker-Koen de Kort voor de verrassing gezorgd. Ze wonnen de Grote Prijs met minstens twintig seconden voorsprong op alle favorieten.

Dekker en De Kort zetten in het begin een ijzersterke tijd neer. Eťn voor een zagen de rijzende talenten de ervaren tijdrijders trager binnenkomen dan hen. Het team van Rabobank I behaalde een vierde plaats met het koppel Mark Wauters en Erik Dekker, die net de Eneco tour won.

De winnaars van vorig jaar waren deze keer pas derde. Uwe Peschel en Michael Rich moesten buiten de jonge Nederlanders ook het CSC-duo Voigt-Julich laten voorgaan. Ook Knaven reed een top tien plaats bijeen met als teamgenoot Tom Boonen.

"Het liep erg goed", vond Thomas Dekker. "We zijn dan maar voluit doorgegaan. Meedoen aan de wedstrijd was al een hele eer, winnen is helemaal mooi".

1.Dekker/de Kort 44 km in 52'35"
2.Voigt/Julich (Dui/VS) op 20"
3.Peschel/Rich (Dui/Dui) 26"
4.Wauters/Dekker (Bel/Ned) 40"
5.Hincapie/Jekimov (VS/Rus) 52"
6.Pinotti/Quinziato (Ita/Ita) 2'00"
7.Boonen/Knaven (Bel/Ned) 2'08"
8.Merckx/Hoste (Bel/Bel) 2'08"
9.Verbrugghe/Marichal (Bel/Bel) 2'23"
10.Roesems/Vansummeren (Bel/Bel) 2'23"
14.Voskamp/Hiemstra (Ned/Ned) 2'49"

David Beckham is weer verliefd

De voetballer David Beckham heeft zijn vrouw, Victoria Beckham, weer op de eerste plaats gezet. Dit meldt het persbureau Ananova. Het paar heeft een moeilijke tijd doorgemaakt na geruchten over buitenechtelijke relaties van de voetballer.

Victoria BeckhamDavid en zijn vrouw vierden de verjaardag van hun zoontje Romeo in het Hard Rock Cafť in Madrid. Het beruchte paar zag er gelukkig en verliefd uit. Ze hielden constant elkaars hand vast. De laatste dagen zijn er veel geruchten dat Victoria, 30 jaar, in verwachting zou zijn. Vandaag is dit bevestigd door het echtpaar. "Dit is fantastisch nieuws. We zijn allebei hartstikke blij!", aldus het koppel. De kleine wordt in maart verwacht.

David Beckham

Grujic akkoord met ADO Den Haag

Spira Grujic (32) zal weer in de HCE aan voetballen toekomen. De ex-verdediger van FC Twente is een eenjarig contract overeen gekomen met ADO Den Haag.

De club uit de hofstad versterkte zich recentelijk nog met middenvelder Jamie Coyne. Grujic moet nu de achterste linie verder gaan versterken. Hij was zes jaar actief in Twente, daarvoor kwam hij twee jaar uit voor Anderlecht (Bel) en RWD Molenbeek (Bel). De carriere van de Servier startte bij Radnicki Nis.

Grujic was transfervrij. Het wachten is nog op de medische keuring. De residentieclub neemt binnenkort voorts nog een beslissing over het aantrekken van de Finse spits Antti Sumiala en de Engelse middenvelder Chris Bart-Williams.

Student aangeklaagd wegens verstopping wc

ThaRabbit had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon opmerkelijk nieuwsLokale autoriteiten in Toole County hebben een 19-jarige student, Jesse Huffman, aangeklaagd nadat een agent hem ervan beschuldigd had een toilet opzettelijk te hebben verstopt met zijn natuurlijk product.

Jesse was op terugreis van een vakantietrip toen de auto werd aangehouden voor een routinecontrole. De bestuurder werd beboet voor illegaal alcoholbezit terwijl Jesse naar het toilet ging. Even later merkte een agent op dat het toilet verstopt zat en beschuldigde Jesse ervan dat hij het opzettelijk had gedaan.

'Ik dacht eerst dat de agent een grapje maakte, ik moest hard om hem lachen,' aldus de student. Jesse Huffman heeft laten weten de aanklacht aan te zullen vechten.

Malloot ontsiert marathon

Het laatste onderdeel van de Olympische Spelen, de marathon over 42 kilometer en 195 meter, is vandaag ontsierd door een malloot. De man kwam ruim zeven kilometer voor de finish zomaar het parcours op en duwde de Braziliaan Vanderlei Lima, die op dat moment aan de leiding ging, hardhandig de weg af.

Het gaat om dezelfde man die vorig jaar bij de Formule 1-race van Engeland de baan opkwam met een protestdoek. De man, de Ierse priester Cornelius Horan, rende destijds een stukje over de baan en zorgde voor zeer gevaarlijke situaties. Hij werd opgepakt en moest voor twee maanden de cel in.

Het duurde even voor de Braziliaan zijn weg kon vervolgen. Hij werd vervolgens ingehaald door de Italiaan Stefano Baldini en de Amerikaan Mebrahton Keflezighi. Baldini won de marathon in een tijd van 2 uur, 10 minuten en 54 seconden. Keflezighi werd op 34 seconden tweede. Lima wist in een tijd van 2.12.10 alsnog het brons te pakken, toen hij het Olympisch stadion inkwam werd hij getrakteerd op een groot applaus van het publiek.

Bloggers gezocht!

De weblog-crew zoekt leuke, gezellige en met name goede collega's. We zoeken niet alleen mensen die de leuke plekjes van het web kennen en plaatsen op de weblog, maar ook juist mensen die een uitgesproken mening hebben over (web)-zaken en deze goed kunnen verwoorden. Natuurlijk is een combinatie van deze twee heel mooi. In beide gevallen is een goede beheersing van de Nederlandse taal belangrijk, we willen tenslotte wel dat iedereen je begrijpt. Alleen leuke links vinden is niet genoeg, het gaat er ook om dat je ze op een leuke manier plaatst. Onze laatste vereiste is dat je ongeveer 20 keer per maand een blog plaatst op de weblog die aan de voorgenoemde eisen voldoet.

Wat krijg je van ons?
Naast de praktische zaken zoals twee extra crewfora die gebruikt worden voor het overleg tussen de weblog-crew, krijg je na je proeftijd ook een heus @fok.nl mailadres (*O*)en je krijgt meteen al een heel mooi tagje achter je naam (zichtbaar op forum.fok.nl ). Maar eigenlijk wil je natuurlijk vooral weblog-crew worden omdat je het leuk vindt om aan weblog.fok.nl mee te werken en daar iets moois van te maken.

Ik wil, wat moet ik doen?
Stuur je sollicitatie naar weblog@fok.nl. In je sollicitatie zouden we graag de volgende dingen zien:
Je nickname
De reden waarom je mee wilt helpen aan weblog.fok.nl
Hoeveel tijd je per week van plan bent te besteden aan weblog.fok.nl
De reden dat we jou aan zouden moeten nemen voor de weblog.

Je krijgt altijd antwoord terug op je sollicitatiemailtje. Mocht je onverhoopt geen reactie krijgen, geef dat dan hier even aan, want onze spamfilter is nogal strak ingesteld. Solliciteren kan tot en met 31 augustus 23:59.

Strafvermindering omdat auto niet harder kan

Een Britse student heeft van een rechtbank in Pontefract, nabij Leeds, strafvermindering gekregen omdat hij kon bewijzen dat zijn Fiat Punto geen 184 kilometer per uur kon rijden, de snelheid die volgens de politie gemeten was. De 20-jarige leverde het bewijs door met zijn auto naar een racecircuit te gaan.

Aangezien de politie meldde dat de 20-jarige student flink harder dan de maximumsnelheid van 112 kilometer (70 mijl) per uur had gereden, riskeerde Steve Lucas een boete van 2.500 pond (3.900 euro) en zes maanden ontzegging van de rijbevoegdheid. De student gaf echter aan dat deze snelheid niet waar kon zijn en trok met een onafhankelijke expert naar de racebaan. De deskundige stelde vast dat de wagen maximaal 172 kilometer per uur kon rijden.

Ook pleitte de student schuldig voor een snelheid van 'slechts' 136 kilometer per uur. Zijn uiteindelijke boete bedroeg 40 pond (60 euro).

Overzicht HCE (week 35)

De derde speelronde in de Holland Casino Eredivisie. Hieronder vind je de uitslagen van deze week en de tussenstand.

Uitslagen Holland Casino Eredivisie (Week 35)
DagTijdThuisTegenstanderVoor Tegen
vr20.00FC Den Bosch Willem II1 - 2
.
za19.30NAC Breda PSV2 - 2
za19.30Roda JC De Graafschap2 - 1
za20.00NEC AZ1 - 2
za20.00FC Twente sc Heerenveen4 - 1
.
zo12.30VitesseFeyenoord1 - 1
zo14.30RBC RoosendaalFC Groningen2 - 2
zo14.30AjaxFC Utrecht1 - 1
zo14.30RKC WaalwijkADO Den Haag1 - 3

NaamGespeeldWinstGelijkVerliesPuntenVoorTegen
1Feyenoord32107112
2PSV32107125
3AFC Ajax32107105
4Vitesse3210753
5NEC3201653
6Roda JC3201687
7FC Utrecht3111485
8FC Den Bosch3111433
9RKC Waalwijk3111423
10NAC Breda31114710
11AZ3111447
12FC Twente3102365
13ADO Den Haag3102344
14Willem II3102327
15FC Groningen3021223
16SC Heerenveen3012159
17De Graafschap3012139
18RBC Roosendaal30121512

Grote anti-Bush-demonstratie in New York

In New York hebben honderdduizenden mensen zich verzameld voor een demonstratie tegen de Amerikaanse president George W. Bush en zijn beleid. De organisatoren hopen dat de betoging met 250.000 deelnemers het grootste protest tegen de president ooit wordt.

Morgen begint in de Verenigde Staten de Republikeinse conventie, waar Bush genomineerd zal worden voor een tweede termijn als president. De demonstranten zullen langs de plek waar deze conventie plaatsvindt, Madison Square Garden, lopen. Eigenlijk was het de bedoeling om de protestmars te beŽindigen in Central Park, maar dat is echter verboden. Gisteravond werden al zo'n 300 mensen opgepakt bij relletjes in de stad.

Seksueel gefrustreerde aap wordt probleemdier

De Chinese chimpansee Feili, woonachtig in de dierentuin van de stad Zhengzhou, is van een lieve apin veranderd in een probleemdier. Het beest zou bij bezoekers bedelen om sigaretten en als zij haar zin niet krijgt kunnen de mensen veelal een fluim in het gezicht ontvangen.

De 13-jarige aap is zo vervelend omdat zij geen goede partner kan vinden, zo meent de directeur van de dierentuin. De meeste mannetjes vindt ze maar niets, en de aap die ze wel leuk vond kon niet voldoen aan haar seksuele behoeften. De directeur heeft nog geen oplossing voor het probleemgeval bedacht.

Nederlandse Apache stort neer bij Kabul

Icoon Buitenlands nieuwsBij de Afghaanse hoofdstad Kabul is vandaag een Nederlandse Apache-helikopter neergestort. Een van de twee piloten is hierbij licht gewond geraakt. De andere piloot bleef ongedeerd. Vijandelijk vuur zou niet de oorzaak van het neerstorten van de legerhelikopter zijn, maar het is nog niet bekend wat wel de oorzaak is.

Het toestel was samen met een andere Nederlandse Apache-heliktopter bezig met een patrouillevlucht in de buurt van Kabul. Direct na het incident is de Combat Search and Rescue-eenheid (CASR) gealarmeerd. Die heeft de betrokken piloten direct afgevoerd naar een Amerikaans hospitaal. Het neergestorte toestel wordt door grondtroepen bewaakt en later geborgen. De familie van de betrokken piloten is inmiddels door het ministerie van Defensie van het incident op de hoogte gebracht.

De helikopters maken deel uit van het 1(NL) Helodet dat op Kabul International Airport is gestationeerd. Recent maakte het kabinet bekend dat de uitzending van de Apaches tot maart 2005 wordt verlengd. In totaal kosten de operaties in Afghanistan Nederland ruim honderd miljoen euro.

Zware bomaanslag in Kabul

Icoon Buitenlands nieuwsBij een krachtige explosie in het centrum van de Afghaanse hoofdstad Kabul zijn zeker vijf mensen om het leven gekomen. Het zou gaan om drie Amerikaanse instructeurs van de Afghaanse politie en twee Afhanen. Volgens politie en getuigen gaat het om een autobom die mogelijk was gericht tegen voertuigen van de Amerikaanse ambassade in Kabul.

Na de aanslag in de wijk Shar-e Naw is brand uitgebroken. In de getroffen wijk zijn met name kantoren van internationale hulporganisaties gevestigd. Leden van de voormalige machthebbers in het land, de Taliban, hebben al eerder gedreigd om bomaanslagen te plegen in de aanloop naar de verkiezingen in Afghanistan, in oktober. In juli van dit jaar vielen bij een aanslag in de West-Afghaanse stad Herat zeker vijf doden en dertig gewonden.

Uitslagen Holland Casino Eredivisie (Week 35)

SubheaderDe derde speelronde van de Holland Casino Eredivisie zit er op. Hieronder vind je de uitslagen van de afgelopen week en de nieuwe tussenstand.Uitslagen
Vrijdag 27 augustus
FC Den Bosch - Willem II (1-2)

Zaterdag 28 augustus
NAC Breda - PSV (2-2)
Roda JC - De Graafschap (2-1)
NEC - AZ (1-2)
FC Twente - SC Heerenveen (4-1)

Zondag 29 augustus
Vitesse - Feyenoord (1-1)
Ajax - FC Utrecht (1-1)
RBC Roosendaal - FC Groningen (2-2)
RKC Waalwijk - ADO Den Haag (1-3)


Tussenstand Holland Casino Eredivisie (seizoen 2004/2005)
Pos.ClubAWGVPV-T
1. Feyenoord 3210711-2
2. PSV 3210712-5
3. Ajax3210710-5
4. Vitesse321075-3
5. NEC 320165-3
6. Roda JC 320168-7
7. FC Utrecht311148-5
8. FC Den Bosch 311143-3
9. RKC Waalwijk311142-3
10. NAC Breda 311147-10
11. AZ 311144-7
12. FC Twente310236-5
13. ADO Den Haag310234-4
14. Willem II310232-7
15. FC Groningen302122-3
16. sc Heerenveen301215-9
17. De Graafschap 301213-9
18. RBC Roosendaal 301215-12

Meer voetbalnieuws vind je op de FOK!Voetbalmanager

Vader vergeet dochter bij tankstation

roepdeman had ons via de nieuws-submit te melden:

Een Duitse man heeft afgelopen nacht zijn dochter bij een tankstation laten staan. Hij dacht dat ze lag te slapen op de achterbank, in werkelijkheid was ze bij de tijdschriften in de winkel gaan kijken. Pas toen de man thuiskwam kwam hij tot de ontdekking dat hij de enige in de auto was.

Het gebeuren vond plaats nabij het Oostenrijkse Salzburg. De twee kwamen terug van een vakantie in KroatiŽ en het 13-jarige meisje was tijdens de rit in slaap gevallen. Op het moment dat haar vader had getankt en aan het betalen was, werd ze wakker en liep ze de winkel in. Toen ze even later terugliep naar de auto was deze verdwenen.

Het meisje lichtte vervolgens de politie in, die de moeder van het meisje belde en haar vertelde wat er gebeurd was. De vrouw probeerde vervolgens de vader te bereiken, maar die had zijn telefoon uit veiligheidsoverwegingen uitgeschakeld. Het meisje is inmiddels weer thuis.

'Schrappen van pc-privť eerder uitgelekt'

Icoon Binnenlands nieuws De beslissing dat het populaire pc-privťproject per direct afgeschaft werd is vrijdagmiddag voor de officiŽle aankondiging uitgelekt. De Telegraaf meldt zondag dat enkele uren voor de officiŽle bekendmaking van minister Zalm van FinanciŽn er bij minstens ťťn computerleverancier ongewoon veel aanvragen binnenkwamen.

De vestigingen van Hardware Discount in Amsterdam en 's-Heerenberg werden rond het middaguur door een opmerkelijk groot aantal klanten benaderd voor bestellingen via de pc-privťregeling. De officiŽle bekendmaking van minister Zalm dat de regeling per direct opgeschort zou worden, was toen nog niet bekend.

Na het uitlekken van het nieuws heeft Hardware Discount volgens De Telegraaf meteen een mailing naar 15.000 particulieren en bedrijven gestuurd en het nieuws op de website gezet. Dit zou tot tien keer meer aanvragen dan op een normale vrijdagmiddag geleid hebben.

De VVD-fractie heeft inmiddels staatssecretaris Wijn van FinanciŽn om opheldering gevraagd. Het per direct beŽindigen van de regeling was juist bedoeld om te voorkomen dat veel mensen er nog op het laatste moment gebruik van zouden maken.

Haagse radiopiraten allemaal opgerold

Het Agentschap Telecom heeft de etherpiraten in Den Haag uitgeroeid. Het Agentschap, onderdeel van het ministerie van Economische Zaken heeft met de actie 'Etherflits' alle piraten uit de lucht gehaald in de hofstad. "In het westen van het land hebben we sowieso niet veel problemen meer", zegt woordvoerster Natasja Visser.

Oud-piraat Harry Mulder bevestigt de uitspraak van Visser. "Er hebben zoveel piraten in Den Haag gezeten, echt tientallen. En nu is er geen ťťn meer over. En als ik weer begin en ze betrappen me, moet ik twee maanden de gevangenis in."

De actie van het Agentschap had veel succes. Het afgelopen jaar werden er in heel Nederland 347 inbeslagnemingen bij piraten verricht en werden 386 dwangsommen opgelegd. In Den Haag, waar in het verleden veel piraten zaten, werd vlak voor de zomer de laatse zender opgerold. Radio Tonka was de 'gelukkige'.

Twinky en de Mug

Over het algemeen slaap ik in de vakantie goed door, vaak meer dan de acht uur die ik mezelf als limiet heb gesteld. Slapen is ook een erg geliefde bezigheid van mij; ik verbaas me nog steeds hoe brak je je erna voelt en hoe slecht het is voor je kapsel. Koffie en haarlak doen meestal wonderen, maar dat is een ander verhaal. Er zijn namelijk altijd avonden waarbij ik van tevoren weet dat ik de acht uur niet zal halen. Deze avond was er zo ťťn. Het was een zaterdagnacht, of eigenlijk zondagmorgen, en ik had me kostelijk geamuseerd in het bruisende uitgaansleven van Eindhoven. Tegen vier uur lag ik toch eindelijk in mijn warme bedje, wetend dat mijn lieve broertje de volgende ochtend aan mijn bed zo staan met een of andere vraag, bijvoorbeeld of hij mijn gitaar mocht lenen, met als resultaat dat dan de gitaar moet zoeken en daarna niet meer kan slapen.
Maar goed, ik lag dus eindelijk in mijn bed, hoor ik ineens het irritante gezoem van een Mug. Niet het zachte, subtiele gezoem van een lief, klein muggetje wat je even in je been prikt en daarna weer oprot, maar het doordringende geluid van een Mug.

mug (de ~, ~gen)
1 tweevleugelig insect met slank lichaam en lange poten
Mug (de ~, ~gen)
1 tweevleugelig insect met slank lichaam en lange poten, zorgt dat het gezicht verandert in een aardbei

En daar had ik dus geen zin in. Nou was mijn hoofd -afgezien van mijn voeten, omdat zoals gewoonlijk het dekbed schuin lag- het enige lichaamsdeel wat zichtbaar was, en dus ook prikbaar. Ik bereidde me voor op een verrassingsaanval. Zodra de Mug op mijn gezicht zou landen, zou ik hem neerslaan met mijn effectieve, doch ietwat slaperige en aangeschoten rechterhand. Niet dus. Het resultaat was een blauw oog en nog steeds hinderlijk gezoem.
Goed. Grof geschut dan maar: het enige echte, onverslaanbare, faalloze, watervaste en geweldige Tennisracket Waarmee Je Vliegen En Andere Irritante Insecten Levend Kunt Verbranden. Woeha! Met back- en forehands, overgehouden aan drie gymlessen uit de tweede, probeerde ik mijn grote (onee, kleine) vriend naar een andere wereld te helpen. Helaas, ook dit leverde niks op, behalve een verbrande vinger.
Het volgende Actieplan! Ooit had ik ergens gelezen dat muggen (dus ook Muggen) op koolstofdioxide afkomen, dus besloot ik dat het zou helpen om mijn adem in te houden, dan zou hij vanzelf wel weg gaan. Na een minuut zag ik er ongeveer uit als een overrijpe smurf en gaf ik het op. Nog een optie: het Mensen Binnen En Muggen Buiten-net; de klamboe! Uit een stoffige doos onder mijn bed viste ik het roze geval wat nog uit mijn prinsessenperiode stamde. Na het te hebben uitgeklopt, hing ik het gevaarte op. Met wasknijpers, punaises en veligheidsspelden probeerde ik het ding toch een beetje in een goede vorm te krijgen en alle gaten te dichten zodat ik eindelijk... kon... slapen...Ö
Maar nee hoor, te vroeg gejuicht! Mijn gevleugelde vriend bleek gezellig bij me onder de klamboe te zijn gekropen. Even overwoog ik om dan maar op de gron te slapen en hem dan maar in mijn bed te laten logeren. Ook geen goed idee. Hij volgde me en nadat ik voor de zoveelste keer gestoken dreigde te worden, was de maat vol. In een vlaag van verstandverbijstering greep ik de Deobus en Aansteker, samen De Vlammenwerper, en was er klaar voor om de Mug uit de lucht te schieten. Net toen ik mijn kamer dreigde te veranderen in een slagveld, vloog de plaaggeest de gang op. Eindelijk.

Uitslagen HCE (29-08-04)

Hieronder vind je de uitslagen van de wedstrijden in de Holland Casino Eredivisie van vanmiddag.

Vitesse - Feyenoord (1-1)
25' SaÔdi 0-1
83' Dingsdag 1-1

Geel: Fršnkel, Dingsdag, Vreven, Janssen (allen Vit), Smolarek (Fey), Paauwe (Fey)

Ajax - FC Utrecht (1-1)
21' Douglas 0-1
62' Pienaar 1-1

Geel: Pienaar (Aja), De Jong (Utr), Schut (Utr)

RBC Roosendaal - FC Groningen (2-2)
23' Ikedia 1-0
43' Drent 1-1
54' Ikedia 2-1
80' Hugo 2-2

Geel: Oliseh (RBC), Van Gessel, Elshot, Florťn (allen Gro)

RKC Waalwijk - ADO Den Haag (1-3)
6' Hoogendorp 1-0
29' Van der Gun 1-1
88' Van der Leegte 1-2
90'+1 Den Ouden 1-3

Geel: Boulahrouz, Teixeira, Van Diemen (allen RKC)

Bekijk de huidige stand

Ecclestone: Schumi maakt F1 niet saai

Bernie Ecclestone heeft tegengesproken dat de dominantie van Michael Schumacher slecht is voor de Formule 1. Hij deed dat kort voordat de Duitser zijn zevende wereldtitel veiligstelde.

Volgens Ecclestone was de sport zonder Schumacher slechter afgeweest. "Sommige mensen zeggen dat het saai is als ťťn persoon alles wint, maar een sport groeit altijd als er iemand domineert," aldus de F1-baas. "Er zijn er die zeggen dat het saai is, maar je zou eigenlijk met je armen over elkaar moeten zitten en hem moeten bewonderen. Michael is een superster, en als je met mensen over de Formule 1 spreekt zullen ze allemaal zijn naam kennen. Zonder Michael zou de sport over de hele wereld niet half zo populair zijn. Mensen moeten hem dankbaar zijn voor zijn succes."

De F1-baas vervolgde zijn verdediging met een vergelijking tussen Schumacher en andere sportsterren. "Als je een persoon als Michael in een sport hebt is het zoveel gemakkelijker om die te promoten. Mensen houden van supersterren en zij zijn essentieel voor een sport om te groeien, omdat ze een merk worden." Ecclestone wees op Tiger Woods bij het golf en Pete Sampras bij het tennis. Doordat mensen hen wilden zien winnen groeiden hun sporten.

Ecclestone denkt niet dat het breken van records Schumacher al veertien jaar in de Formule 1 houdt. "Natuurlijk wil hij alle records, maar Michael zal ophouden als hij er geen plezier meer aan beleeft. En als hij dat doet hebben we een aantal coureurs op de grid die zullen strijden om zijn titel, en die van nieuwe superster."

Executieverkopen in Amsterdam stijgt verder

Icoon Binnenlands nieuwsHet aantal Amsterdammers dat door de vele schulden noodgedwongen hun huis moeten verkopen stijgt nog steeds. Het aantal executieverkopen zijn nog nooit zo hoog geweest als nu.

De meeste mensen die hun huis moeten verkopen, zijn mensen die een paar jaar geleden op de top van de markt een huis hebben gekocht. Door redenen als ontslag en andere tegenslagen kan men de hypotheeklasten niet meer opbrengen.

De woningen worden door de bank geveild op de Amsterdamse Onroerend Goedveiling. Deze verwacht dat de stijging van het aantal executieverkopen. nog wel even doorzet. Ondanks de aantrekkende economie wordt pas in 2005 verbetering verwacht.

F1: Uitslag GP van BelgiŽ

Op Spa-Francorchamps is weer bewezen waarom de Grand Prix van BelgiŽ op de Formule 1-kalender thuis hoort. Na een sensationele race was Kimi RšikkŲnen de uiteindelijke winnaar. Michael Schumacher stelde zijn kampioenschap zeker.

De start was verrassend. Alonso en Coulthard konden Michael Schumacher inhalen en Trulli behield zijn eerste plek. Daarachter was echter de opwinding. Webber raakte de achterkant van Barrichello en raakte zijn voorvleugel kwijt. Doordat hij langzaam door de Eau Rouge reed gebeurde daar nog meer. Webber schoot er met Sato vanaf en door al het gerem raakte Baumgartner Bruni die de banden in schoot. Pantano botste op Bruni en daarmee waren in de eerste ronde al vier auto's uitgevallen.

De safety car kwam de baan op om de stewards de troep op te laten ruimen. Verschillende rijders maakten gebruik van de situatie voor een pit stop. Bij Massa en Barrichello werden nog de nodige reparaties uitgevoerd. Nadat alles weer op volle snelheid lag, barstte de race los. Veel inhaalacties en wisselingen van plaatsen. Montoya haalde Michael Schumacher in voor de vijfde plaats. Barrichello knokte zich van achteren steeds meer naar voren. Na twee spins viel Fernando Alonso uit.

Na de pit stops blijkt Trulli moeite te hebben het tempo erin te houden en valt iets terug. Vooraan rijdt Raikkonen, met daarachter Jenson Button, Michael Schumacher, Jarno Trulli en Juan Pablo Montoya. Montoya probeert een inhaalactie bij Trulli, maar de twee raken elkaar en spinnen. Pizzonia kan daardoor twee plaatsen opschuiven. Trulli en Montoya kunnen door, maar het race-incident zal na de race nog bekeken worden.

Met de pit stops wisselen Raikkonen, Schumacher en Button van positie, waarbij Raikkonen en Schumacher om de eerste plek vechten. Voor Button slaat het noodlot toe. Hij krijgt een lekke band, die er compleet afloopt en hij botst op Baumgartner. Beide coureurs kunnen gewoon uitstappen, maar er is een nieuwe safety car situatie.

Tijdens de safety car gaat de auto van Pizzonia, die dan derde ligt, stuk. De top drie, respectievelijk Raikkonen, Schumacher en Montoya, komen dicht bij elkaar te zitten en kunnen gaan vechten voor de overwinning. Als alles weer volop vecht rijdt echter Montoya ook lek, dat is de derde lekke Michelin van de race. Verrassend genoeg komt Barrichello daardoor op plek drie en Ricardo Zonta op plek vier.

Opnieuw komt er een safety car situatie. Raikkonen speelt het opnieuw slim en blijft aan de kop. Zonta ziet zijn vierde plaats vervliegen als zijn motor ploft. Kimi RšikkŲnen rijdt in de laatste ronden weg bij Michael schumacher en pakt de overwinning. Door de tweede plaats van Schumacher en de derde plaats van Rubens Barrichello is het nu zeker dat Michael Schumacher zijn zevende kampioenschap binnenhaalt.

Zie voor meer F1-nieuws de FOK! F1 Manager!

Kevin Smith bezig met vervolg Clerks

Icoon Media nieuwsRegisseur Kevin Smith is bezig met een vervolg op de legendarische lowbudgetfilm Clerks. Smith zegt met het plan te zijn gekomen toen hij bezig was met een speciale DVD die de tiende verjaardag van Clerks moet markeren. De film die Smith's naam als regisseur vestigde kwam uit in 1994 en kostte slechts 27.000 dollar.

Clerks werd 's nachts opgenomen in de winkel waar Smith destijds werkte en handelt over de twintigers Dante en Randal die hun leven vullen met gesprekken over leven, dood, sex en films. Het vervolg moet de draad tien jaar later oppakken, en laten zien wat er is geworden van de beide hoofdpersonen, die inmiddels de dertig zijn gepasseerd.

De film zal 'The Passion Of The Clerks' gaan heten. De rollen van Dante en Randal zullen opnieuw worden gespeeld door acteurs Brian O'Halloran en Jeff Anderson. Uiteraard zullen Smith's alter-ego Silent Bob en zijn vriend Jay ook in de film voorkomen. Behalve Clerks heeft Smith films als 'Chasing Amy' en 'Jay And Silent Bob Strike Back' op zijn naam staan.

Clerks
De film Clerks uit 1994

Blair schopt Berlusconi ziekenhuis in

pberends en Bard_Yttap hadden ons via de nieuws-submit te melden:

De Italiaanse premier Silvio Berlusconi heeft de meniscus van zijn linkerknie beschadigd door een schop van de Britse premier Tony Blair. Het incident vond plaats tijdens een potje voetbal op SardiniŽ.

Berlusconi en Blair hadden op het eiland, waar Blair onlangs op bezoek was bij de Italiaan, een wedstrijd gevoetbald met teams van medewerkers. Na de schop werd de wedstrijd gestaakt en werd Berlusconi naar het ziekenhuis gebracht, daar bleek dat een ingreep niet noodzakelijk was. Wel had Berlusconi in de dagen erna moeite met lopen, zo melden Italiaanse media.

Silvio Berlusconi met bandana
Silvio Berlusconi

Uitslag Grand Prix van BelgiŽ

Op Spa-Francorchamps is weer bewezen waarom de Grand Prix van BelgiŽ op de Formule 1-kalender thuis hoort. Na een sensationele race was Kimi RšikkŲnen de uiteindelijke winnaar. Michael Schumacher stelde zijn kampioenschap zeker.

De start was verrassend. Alonso en Coulthard konden Michael Schumacher inhalen en Trulli behield zijn eerste plek. Daarachter was echter de opwinding. Webber raakte de achterkant van Barrichello en raakte zijn voorvleugel kwijt. Doordat hij langzaam door de Eau Rouge reed gebeurde daar nog meer. Webber schoot er met Sato vanaf en door al het gerem raakte Baumgartner Bruni die de banden in schoot. Pantano botste op Bruni en daarmee waren in de eerste ronde al vier auto's uitgevallen.

De safety car kwam de baan op om de stewards de troep op te laten ruimen. Verschillende rijders maakten gebruik van de situatie voor een pit stop. Bij Massa en Barrichello werden nog de nodige reparaties uitgevoerd. Nadat alles weer op volle snelheid lag, barstte de race los. Veel inhaalacties en wisselingen van plaatsen. Montoya haalde Michael Schumacher in voor de vijfde plaats. Barrichello knokte zich van achteren steeds meer naar voren. Na twee spins viel Fernando Alonso uit.

Na de pit stops blijkt Trulli moeite te hebben het tempo erin te houden en valt iets terug. Vooraan rijdt Raikkonen, met daarachter Jenson Button, Michael Schumacher, Jarno Trulli en Juan Pablo Montoya. Montoya probeert een inhaalactie bij Trulli, maar de twee raken elkaar en spinnen. Pizzonia kan daardoor twee plaatsen opschuiven. Trulli en Montoya kunnen door, maar het race-incident zal na de race nog bekeken worden.

Met de pit stops wisselen Raikkonen, Schumacher en Button van positie, waarbij Raikkonen en Schumacher om de eerste plek vechten. Voor Button slaat het noodlot toe. Hij krijgt een lekke band, die er compleet afloopt en hij botst op Baumgartner. Beide coureurs kunnen gewoon uitstappen, maar er is een nieuwe safety car situatie.

Tijdens de safety car gaat de auto van Pizzonia, die dan derde ligt, stuk. De top drie, respectievelijk Raikkonen, Schumacher en Montoya, komen dicht bij elkaar te zitten en kunnen gaan vechten voor de overwinning. Als alles weer volop vecht rijdt echter Montoya ook lek, dat is de derde lekke Michelin van de race. Verrassend genoeg komt Barrichello daardoor op plek drie en Ricardo Zonta op plek vier.

Opnieuw komt er een safety car situatie. Raikkonen speelt het opnieuw slim en blijft aan de kop. Zonta ziet zijn vierde plaats vervliegen als zijn motor ploft. Kimi RšikkŲnen rijdt in de laatste ronden weg bij Michael schumacher en pakt de overwinning. Door de tweede plaats van Schumacher en de derde plaats van Rubens Barrichello is het nu zeker dat Michael Schumacher zijn zevende kampioenschap binnenhaalt.

Franse regering in crisisberaad na ontvoering Irak

Icoon Buitenlands nieuwsDe Franse premier Raffarin is zondagochtend met zijn ministers van Buitenlandse en Binnenlandse Zaken en Communicatie in crisisberaad bijeengekomen. Aanleiding is de ontvoering van twee Franse journalisten in Irak. Iraakse militanten dreigen de twee te doden als de Franse regering het hoofddoekjesverbod op de openbare scholen niet opheft.

Frankrijk eist een snelle vrijlating van de twee journalisten, die sinds 20 augustus vermist werden. Minister De Villepin van Binnenlandse Zaken liet weten dat Frankrijk vasthoudt aan zijn seculiere karakter. Later op de dag sprak de minister met het bestuur van de Franse moslimraad. Voorzitter Boubakeur van de raad veroordeelde de ontvoering van de twee journalisten.

Eerder deze week werd in Irak een Italiaanse journalist gedood. De daders zouden deel uitmaken van dezelfde groep militanten als de ontvoerders van de Franse journalisten.

Laura Branigan 'Self control' overleden

laagste had ons via de nieuws-submit te melden:

Naar nu bekend is geworden is afgelopen week zangeres Laura Branigan overleden. De 47-jarige Branigan werd donderdagavond in haar slaap getroffen door een hersenbloeding en werd niet meer wakker. De zangeres startte begin jaren 70 als tiener in de band Meadow, maar daar is weinig over bekend

In de jaren 80 maakte ze solo een bliksemcarriŤre met haar debuutalbum 'Branigan'. Van die lp werden verschillende nummers op single uitgebracht, waarvan 'Self control' een wereldwijde top 10-hit werd. In de zomer van 1984 reikte het tot nummer 7 in de Nederlandse top 40. In Amerika stond ze onder meer met de singel 'Gloria' op nummer ťťn. Haar debuutalbum leverde haar in de VS een nominatie op voor een Grammy Award in de categorie beste vrouwelijke popzangeres.

Na haar bliksemstart werd het stiller rond de zangeres. Haar albums begin jaren negentig waren weinig succesvol. Wel zong ze in 1994 het duet ' I Believe' samen met acteur David Hasselhoff voor de soundtrack van de populaire televisieserie 'Baywatch'. In totaal maakte ze zeven albums.


Branigans meest bekende nummer

-
Fansite.
Self Control (real audio).

Galasek zeker twee weken buiten spel

TomŠs GalŠsek kan zeker twee weken niet in actie komen voor Ajax.

De Tsjech liep op de training van de Amsterdamse club een blessure aan zijn knie op. Onderzoek wees uit dat de middenvelder een beschadiging van het kapsel van zijn knie heeft.

GalŠsek zal hierdoor ook de WK-kwalificatiewedstrijd van TsjechiŽ tegen Nederland op 8 september moeten missen. Op 15 november, de eerste wedstrijd van Ajax in de UEFA Champions League tegen Juventus, zal hij waarschijnlijk weer van de partij zijn.

OS Ping pong schieten

Het is geen officiele olympische sport. Dat zal het vast ook nooit worden. Maar omdat de spelen bijna voorbij zijn, leek het me leuk om toch nog een nieuwe sport te introduceren.

Met... nou ja.. eigenlijk niet met trots.. maar goed... 'Met trots presenteer ik u.. Ping Pong Bal schieten' of tafeltennisbal, hoe jij het wilt noemen.

"En nu maar hopen dat hij niet de verkeerde ballen weg schiet..."

Bush: 'Ik was zeker naar Vietnam gegaan'

Icoon US verkiezingen 2In een opgenomen interview met NBC's Today Show zegt president Bush zeker naar Vietnam te zijn gegaan op het moment dat zijn eenheid opgeroepen zou zijn. Bush reageerde daarmee op de discussie over het oorlogsverleden van zijn Democratische opponent John Kerry. In het interview, dat maandag wordt uitgezonden, zei Bush dat de diensttijd van Kerry 'moediger' was dan zijn eigen, omdat Kerry destijds 'in gevaar' is geweest.

Eerder deze week had Bush al gezegd dat Kerry 'trots' kan zijn op zijn wapenfeiten in Vietnam. Terwijl de Democraat in de oorlog vocht bracht Bush zijn diensttijd door bij de Texas Air National Guard, een reserve-eenheid in eigen land. Critici menen dat Bush juist was ondergebracht in deze 'eenheid voor rijkeluiskinderen' om uitzending naar Vietnam te voorkomen. Daarbij zou Bush herhaaldelijk niet zijn komen opdagen bij verplichte militaire oefeningen.

De Vietnam-oorlog speelt daarmee een grote rol in de campagne voor de presidentsverkiezingen van 2 november. Met name Kerry wijst herhaaldelijk op zijn oorlogsverleden, waarmee hij lijkt te willen aantonen voldoende manhaftig te zijn. Die keuze lijkt echter tegen hem te werken sinds een groep Vietnamveteranen de oorlogsverdiensten van Kerry via reclamespotjes in twijfel trekt. Voor het eerst sinds de uitverkiezing van Kerry als Democratische kandidaat ligt hij in peilingen achter op Bush.

Alarm wegens hondsdolheid in Frankrijk

ICE74 en Bas028 hadden ons via de nieuws-submit te melden:

In de omgeving van het Franse Bordeaux en Pťrigueux worden zeven mensen gezocht die door een hond zijn gebeten die hondsdolheid had. Het kan ook nog om meer mensen gaan. De jonge hond stierf vorige week in een dierenasiel in Bordeaux.

Het ziekenhuis in Bordeaux heeft inmiddels een voorraad van 300 antidoses klaar liggen. Iedereen die door de bastaard-teef gelikt is of ermee gespeeld heeft, wordt verzocht contact op te nemen met het hospitaal. Hondsdolheid kan dodelijk zijn.

De hond is begin augustus door een Franse jongeman illegaal uit Marokko meegenomen. Het is goed mogelijk dat ook in Spanje mensen met het dier in aanraking zijn geweest. Met de hond bezocht de man populaire en lokale festivals in het zuidwesten van Frankrijk met zijn nieuwe huisdier. De Franse ministeries van Volksgezondheid en van Landbouw hebben dan ook alarm geslagen. Uiteindelijk heeft de eigenaar zijn hond naar een asiel gebracht, waar hondsdolheid werd geconstateerd. Uit voorzorg zijn hijzelf en twee werknemers van het asiel al ingeŽnt.

Drie doden bij ernstig ongeval op A16

Icoon Binnenlands nieuwsOp de A16 tussen Rotterdam en Dordrecht zijn vanmorgen vroeg drie Britten omgekomen. Zij zaten in een auto die door een andere automobilist werd aangereden. In totaal waren vijf auto's bij het ongeval betrokken. In de andere voertuigen vielen geen slachtoffers.

Het ongeluk ontstond nadat een 20-jarige Rotterdamse door onbekende oorzaak tegen de vangrail botste en midden op de rijbaan tot stilstand kwam. De Britten probeerden de auto van de vrouw te ontwijken en remden af. Een achterop komende Schiedammer had dit te laat in de gaten en reed met hoge snelheid op het voertuig van de Britten in. Twee andere auto's reden op deze ravage in. De Schiedammer is aangehouden. Uit verhoren moet blijken of hem iets valt te verwijten.

Twee Britten van 34 en 28 jaar overleden ter plaatse; de derde, 28 jaar oud, bezweek in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. Pas om half tien vanmorgen kon de snelweg weer worden vrijgegeven.

Haagse raad bakkeleit over porno-poster

Een omstreden reclameposter van discotheek Asta verhit de gemoederen in de Haagse gemeenteraad. Nadat CDA-raadslid T. Lutter de zaak aanhangig maakte bij zijn collega-politici nam de plaatselijke jongerenafdeling van het CDA het initiatief het naakt op de affiches af te plakken. Dit weer tot woede van D66.

In een reactie stelt woordvoerder Roeland Bol van het CDJA dat de actie ludiek moet worden opgevat. "We willen graag het pleidooi van CDA-raadslid Lutter ondersteunen", aldus Bol. De CDJA'er wil het debat aanzwengelen over wat wel en niet kan in de publieke ruimte. Bol: "Er wordt wat ons betreft een grens gepasseerd, als een poster mensen choqueert of kwetst. Wanneer bepaalde normen echt worden overschreden, zullen we zeker weer in actie komen."

D66-fractievoorzitter Van Lente meent dat de actie van de CDA-jongeren alle perken te buiten gaat. Hij spreekt van 'bekrompen fatsoensrakkers'. Op zijn website stelt Van Lente: "Wie bepaalt hier nu wat mag en wat niet? De jongeren van het CDA denken dat zij dat mogen bepalen. Maar waarom mogen zij dat eigenlijk bepalen?"

CU/SGP-raadslid W.J. Pijl vindt deze stellingname opmerkelijk en ondersteunt de actie van het CDJA. "D66 is een partij die gelijkheid en gelijkwaardigheid van de vrouw, zeer hoog in het vaandel heeft staan. Maar blijkbaar geeft Van Lente weinig om de waardigheid van de vrouw." Pijl vindt het bemoedigend dat er jongeren zijn die vinden dat er grenzen aan reclame-uitingen zijn. "Als hun actie wordt bestempeld als bekrompen fatsoensrakkerij, moeten ze dat maar als een compliment opvatten", aldus Pijl.

Asta Porn Star, het evenement waarvoor reclame werd gemaakt, vond overigens gisteravond plaats. De affiches zijn inmiddels vrijwel verdwenen uit het straatbeeld.

Asta Pornstar
De gewraakte reclameposter

Schoolkinderen in Afghanistan gedood bij aanslag

Icoon Buitenlands nieuws Door een explosie bij een school in de Afghaanse provincie Paktia zijn zaterdag tenminste zeven kinderen om het leven gekomen. Bovendien vielen er meer dan twintig gewonden, waarvan de meesten ook kinderen zijn. Dit heeft het Afghaans Islamitisch Persbureau zondag gemeld.

De oorzaak van de explosie staat nog niet vast, maar een woordvoerder van de internationale vredesmacht in Afghanistan zei dat het om een aanslag ging. In het zuidoosten van Afghanistan worden vaker aanslagen gepleegd met als doel de verstoring van de presidentsverkiezingen van 9 oktober.

OS: Zijlaard-Van Moorsel draagt vlag bij sluiting

Icon Sport - OS Athene 2004Leontien Zijlaard-Van Moorsel zal vanavond de Nederlandse vlag dragen tijdens de sluitingsceremonie van de Olympische Spelen in Athene. Met 42 procent van de stemmen had ze een grote voorsprong op sporters als Inge de Bruin en Pieter van den Hoogenband in een internetverkiezing van het NOC*NSF.

Op de website van het NOC*NSF konden mensen stemmen wie de vlag zou moeten dragen. De prestaties van Van Moorsel en haar afscheid bleken door de mensen op waarde te worden geschat. Met maar liefst 42 procent van de stemmen eindigde ze ruim voor Pieter van den Hoogenband. Van Moorsel reageerde verheugd: "Ik ben vereerd en zal de vlag met enorm veel trots dragen. Dit was mijn laatste grote evenement. De sluitingsceremonie is een mooie afsluiting."

Chef de mission Peter Vogelzang is blij met de keuze van het publiek: "Leontien is een enorm goede sportvrouw, een plaatje en bovendien is dit haar afscheid. Het is een fantastische keuze." Van Moorsel behaalde tijdens de Olympische Spelen in Athene een gouden en een bronzen medaille.

Zie voor meer Olympisch nieuws sport.fok.nl of ons OS 2004-forum!

Twee woningen overvallen in Midden-Limburg

Icoon Binnenlands nieuwsDe politie van Roermond onderzoekt of twee gewapende overvallen op woningen in Midden-Limburg met elkaar in verband staan. Beide overvallen vonden gisteravond plaats.

Rond half tien gisteravond drongen twee mannen een woning in Montfort binnen. Hoewel de daders zonder buit vertrokken, gebruikten ze pepperspray en waren ze in het bezit van vuurwapens. Ze zijn in een witte Volkswagen Golf gevlucht, waarbij in de lucht werd geschoten.

Drie mannen drongen een uur later een woning aan de Pater van den Heuvelstraat in Roermond binnen. De bewoner werd bespoten met pepperspray. Het is niet bekend wat de overvallers buit hebben gemaakt. Ze zijn gevlucht in een lichtkleurige CitroŽnbus met Belgisch kenteken.

Nieuw wapen in strijd tegen hooligans

Icoon Binnenlands nieuwsEen beveiligingscamera met een ingebouwde spraakdetector moet ervoor zorgen dat het voetbalvandalisme nog meer wordt aangepakt. Het apparaat zal onderscheid moeten maken tussen kwetsende spreekkoren en normale aanmoedigingen.

Het apparaat wordt momenteel aan de Technische Universiteit in Delft ontwikkeld, in samenwerking met het Koninklijk Instituut voor de Marine (KIM). Het apparaat bestaat uit twee delen. De kwetsende spreekkoren zullen worden herkend door spraakherkenningsapparatuur, de aanwezige camera zal hierna op de daders inzoomen. Hierdoor zal het veel makkelijker worden om de schuldigen op te sporen.

Chinese dames winnen volleybalgoud

De Chinese dames hebben de Olympische finale van het volleybaltoernooi gewonnen. De Chinesen wonnen met 3-2 van Rusland, met de setstanden 28-30, 25-27, 25-20, 25-23 en 15-12.

Ondanks dat de Chinese dames met 2-0 in sets achter kwamen te staan, wilden ze niet van opgeven weten. Aan de hand van Zahng Ping, die maar liefst 25 punten scoorde, kwam China erg sterk terugen wist uiteindelijk de wedstrijd te winnen.

Het brons was al eerder door de Cubaanse dames gewonnen, die Brazilie klopte met 3-1. (25-22, 25-22, 14-25 en 25-17)

Acht doden bij busongeluk Bordeaux

Icoon Buitenlands nieuwsBij een ernstig busongeluk tussen het Franse Bordeaux en Bayonne zijn vanmorgen waarschijnlijk acht doden en vijftig gewonden gevallen. Het ongeval vond rond 04.00 uur vanmorgen plaats op de snelweg A63 waarbij naast een Spaanse bus ook tien auto's en een bestelwagen waren betrokken.

Het ongeluk is volgens getuigen veroorzaakt doordat de bestelwagen een deel van zijn lading verloor. Daarop is de bus verongelukt. In de bus zaten Spanjaarden, Portugezen en Noord-Afrikanen. Hier vielen zes van de acht doden. Van negen anderen is de toestand kritiek. Na het ongeluk werden ruim 130 brandweermannen en 24 ambulances naar de plaats van het ongeval gestuurd.

In de afgelopen jaren zijn verkeersongelukken de belangrijkste doodsoorzaak van Fransen onder dertig jaar. Volgens velen worden snelheidsovertreders te zacht aangepakt, waardoor het aantal verkeersongevallen nog steeds toeneemt. In juni kwamen bij een busongeluk bij de Franse stad Poitiers tenminste elf mensen om het leven.

ArgentiniŽ wint basketbalgoud

ArgentiniŽ heeft de Olympische titel gewonnen bij het Basketbal.

Nadat ze eerder in de halve finale te sterk waren voor het Dreamteam van de Verenigde Staten, versloegen ze nu in de finale ItaliŽ met 84-69.

De Argentijnen wonnen daarmee voor het eerst in de historie basketbalgoud voor hun land. Eerder won Amerika het brons door een 104-96 overwinning op Litouwen.

Topscorer in de finale was de Argentijn Luis Alberto Scola, die 25 punten scoorde. ArgentiniŽ kwam in het eerste kwart van de wedstrijd op voorsprong en ondanks dat de Italianen wat terugkwamen in het derde kwart, kwam de voorsprong niet meer in gevaar.

Hitte nekt Thijs Al

Mountainbiker Thijs Al heeft ondervonden hoe slopend de Griekse hitte kan zijn. Na de mountainbikerace moest de Nederlander aan het infuus.

Al werd 25ste in de wedstrijd. Onmiddellijk erna kreeg hij last van misselijkheid en dreigde flauw te vallen. In de medische hulppost bij het parcours in Parnitha concludeerden ze dat het uitdrogingsverschijnselen waren en is hij een uur aan het infuus gelegd.

Later is hij met een ambulance naar het Olympisch dorp gebracht, waar hij nog enige tijd aan het infuus heeft gelegen. In de late avond was Al zodanig hersteld dat hij de huldiging in het Holland House kon bijwonen.

Zijlaard-Van Moorsel draagt vlag

Leontien Zijlaard-Van Moorsel zal de Nederlandse vlag dragen tijdens de sluitingsceremonie van de Olympische Spelen. Met 42% van de stemmen had ze een grote voorsprong op de andere sporters.

Op de website van het NOC*NSF konden mensen stemmen wie de vlag zou moeten dragen. De prestaties van Van Moorsel en haar afscheid bleken door de mensen op waarde tew orden geschat. Met maar liefst 42% procent van de stemmen eindigde ze ruim voor Pieter van den Hoogenband.

Van Moorsel reageerde verheugd: "Ik ben vereerd en zal de vlag met enorm veel trots dragen. Dit was mijn laatste grote evenement. De sluitingsceremonie is een mooie afsluiting."

Chef de mission Peter Vogelzang is blij met de keuze van het publiek: "Leontien is een enorm goede sportvrouw, een plaatje en bovendien is dit haar afscheid. Het is een fantastische keuze."

Ouders willen vervolging dode moordenaar

De ouders van de op 15 april in Tiel vermoorde Sandra Borger eisen dat de dader postuum alsnog wordt berecht. De 29-jarige Borger werd in het winkelcentrum aan de Kwelkade in het Betuwse stadje doodgeschoten door haar ex-vriend Appie J. (30) uit Dodewaard. Hij handelde uit uit pure frustratie en jaloezie. Niet alleen zijn ex-vriendin Sandra liquideerde hij toen, ook haar hartsvriendin Natasja Wolff (25) en haar goede vriend Marco van Zoest (30) schoot hij dood. Daarna sloeg Appie J. de hand aan zichzelf.

De ouders van Sandra deden gisteren in de Telegraaf hun verhaal. Sandra deelde elf jaar lang het bed met Appie J., maar in werkelijkheid leefde ze in een verschrikkelijke hel. Het was een regelrechte nachtmerrie. Zes weken voor haar dood koos ze voor de vrijheid. Die werd haar noodlottig doordat de door en door jaloerse Appie op nog geen halve meter afstand een kogel door haar hoofd schoot.

Volgens het echtpaar Borger zijn ze door de politie, gemeente en zelfs door Slachtofferhulp aan hun lot overgelaten. ''Onze hulpvragen zijn tot aan de dag van vandaag onbeantwoord gebleven. We moeten nu zelf overleven''. Een aanvraag voor financiŽle steun via de Sociale Dienst werd door de gemeente Nijmegen afgewezen. Ook kan de familie geen aanspraak meer maken op een speciaal fonds voor nabestaanden omdat het echtpaar ťťn week na het bloedbad duidelijker had moeten communiceren op welke wijze ze hun dochter de laatste eer wilden bewijzen.

Het Nijmeegse echtpaar wenst nu, ruim vier maanden na de schietpartij, dat Appie J. alsnog postuum voor de drievoudige moord wordt berecht: ''Uit piŽteit met alle nabestaanden die zo veel verdriet hebben. Hij moet ’levenslang’ krijgen zodat wij nog enige genoegdoening en rust kunnen vinden. Daarnaast heeft de erkenning voor de drievoudige moord ook gevolgen voor de juridische en papieren rompslomp.''

Onmogelijk
Volgens hoogleraar strafrecht Ybo Buruma is het binnen het Nederlands strafrecht onmogelijk om aan de wens van de ouders van Sandra te voldoen: ''Overleden daders kun je niet postuum berechten. Het openbaar ministerie is niet ontvankelijk en kan dus onmogelijk een overleden dader strafrechtelijk vervolgen. Zelfs al overlijdt een verdachte tijdens een zitting of lopende procedure, dan nog kan de strafzaak niet worden voortgezet. De waarheidsvinding bij een postume strafzaak kan namelijk nooit getoetst worden. Een overledene kan zich niet verdedigen en verweren waarom hij een bepaalde daad heeft gepleegd.'' De hoogleraar beaamt dat er voldoende redenen kunnen zijn om iemand na zijn dood te vervolgen, al is het alleen al om de zaak voor de nabestaanden psychisch af te sluiten. Het kan echter gewoonweg niet.


Drievoudig moordenaar Appie J.

Theo van Gogh onder politiebewaking

weet_ik_veel had ons via de nieuws-submit te melden:

Theo van Gogh staat tot komende dinsdag onder politiebewaking. Reden is het korte filmpje welke de cineast met VVD-Kamerlid Ayaan Hirsi Ali maakte over vrouwonvriendelijke koranteksten. Dat filmpje wordt vanavond in het VPRO-programma Zomergasten vertoond, waar Hirsi Ali drie uur lang te gast is.

Hirsi Ali zei zaterdag in NRC Handelsblad al dat het filmpje zal leiden tot grote consternatie: ,,De hele moslimwereld zal over me heenvallen.'' In de film worden teksten uit de koran ernstig bekritiseerd. Het gaat om verzen die geweld tegen vrouwen goedkeuren. De titel van de film luidt Submission, bedoeld als 'overgave aan Allah'. De hoofdrolspeelster is gekleed in een doorzichtige sluier. Op de toegetakelde lichamen van de figuranten zijn in het Arabisch koranteksten gekalligrafeerd die onder meer betrekking hebben op het lijfelijk straffen van vrouwen.

Van Gogh nam het filmpje afgelopen maanden in het geheim op in Amsterdam. De acteurs blijven uit voorzorg anoniem en zijn ook niet herkenbaar in beeld gebracht.

VVD-leider Gerrit Zalm en fractievoorzitter Van Aartsen zeggen geen problemen te hebben met het filmpje.

Hirsi Ali bekritiseert tot grote onvrede van veel moslims de islam al tijden. Ze ontvangt hiervoor regelmatig doodsbedreigingen. ''Soms ben ik bang. Maar alleen verzet van binnenuit helpt. Ik leg de wreedheid van de islam letterlijk bloot'', zo tekende het NRC gisteren op.

-
Site van Zomergasten. Hirsi Ali is daarin vanavond te zien vanaf 21:10 op Nederland 3.

Patrick Kicken vast bij Radio Veronica

Anoniemus had ons via de nieuws-submit te melden:

DJ Patrick Kicken gaat definitief voor Radio Veronica werken. Momenteel valt Kicken al in voor Rob van Someren die op vakantie is. vanaf komend weekend zal de voormalige 3FM-jock iedere zaterdag en zondag te beluisteren zijn tussen 15:00 en 18:00 uur met zijn nieuwe programma 'Keihard Kicken!'. Daarnaast zal hij elke vrijdagavond het programma 'Kicken en Co', tussen 19:00 en 22:00 uur presenteren.

Kicken was ťťn van de eerste dj's die actief op internet aanwezig was met een eigen site. Inmiddels bestiert hij al enige jaren ook een weblog.


Kicken, vaste Veronica-jock

Veel doden bij busongeluk in Marokko

Shahada, Meki en Mutant01 hadden ons via de nieuws-submit te melden:

In Marokko zijn 29 mensen omgekomen en zo'n dertig gewond geraakt toen een bus, een vrachtwagen en een taxi in een bergachtig gebied op elkaar botsten. Het ongeluk vond plaats bij het plaatsje Imintanout ten zuidwesten van Marrakech in het Atlas-gebergte. Het dorpje ligt langs de weg van Agadir naar Marrakech, twee van de belangrijkste toeristische plaatsen in het land.

Volgens een plaatselijke functionaris zijn er geen toeristen of buitenlanders onder de slachtoffers. In Marokko, dat circa 30 miljoen inwoners telt, vielen vorig jaar volgens officiŽle cijfers in totaal 3.878 doden en 15.000 gewonden bij verkeersongelukken.
Laatste reviews en specials
review
Need for Speed Heat
review
Atelier Ryza: Ever Darkness & the Secret Hideout
review
Blu-ray: The Secret Life of Pets 2
review
Blu-ray: Hellboy 4K
review
Blu-ray: Yesterday
special
Interview Team Paraluna op DreamHack Rotterdam
©FOK.nl e.a.