Alarm wegens hondsdolheid in Frankrijk

ICE74 en Bas028 hadden ons via de nieuws-submit te melden:

In de omgeving van het Franse Bordeaux en Périgueux worden zeven mensen gezocht die door een hond zijn gebeten die hondsdolheid had. Het kan ook nog om meer mensen gaan. De jonge hond stierf vorige week in een dierenasiel in Bordeaux.

Het ziekenhuis in Bordeaux heeft inmiddels een voorraad van 300 antidoses klaar liggen. Iedereen die door de bastaard-teef gelikt is of ermee gespeeld heeft, wordt verzocht contact op te nemen met het hospitaal. Hondsdolheid kan dodelijk zijn.

De hond is begin augustus door een Franse jongeman illegaal uit Marokko meegenomen. Het is goed mogelijk dat ook in Spanje mensen met het dier in aanraking zijn geweest. Met de hond bezocht de man populaire en lokale festivals in het zuidwesten van Frankrijk met zijn nieuwe huisdier. De Franse ministeries van Volksgezondheid en van Landbouw hebben dan ook alarm geslagen. Uiteindelijk heeft de eigenaar zijn hond naar een asiel gebracht, waar hondsdolheid werd geconstateerd. Uit voorzorg zijn hijzelf en twee werknemers van het asiel al ingeënt.