OS: Zijlaard-Van Moorsel draagt vlag bij sluiting

Icon Sport - OS Athene 2004Leontien Zijlaard-Van Moorsel zal vanavond de Nederlandse vlag dragen tijdens de sluitingsceremonie van de Olympische Spelen in Athene. Met 42 procent van de stemmen had ze een grote voorsprong op sporters als Inge de Bruin en Pieter van den Hoogenband in een internetverkiezing van het NOC*NSF.

Op de website van het NOC*NSF konden mensen stemmen wie de vlag zou moeten dragen. De prestaties van Van Moorsel en haar afscheid bleken door de mensen op waarde te worden geschat. Met maar liefst 42 procent van de stemmen eindigde ze ruim voor Pieter van den Hoogenband. Van Moorsel reageerde verheugd: "Ik ben vereerd en zal de vlag met enorm veel trots dragen. Dit was mijn laatste grote evenement. De sluitingsceremonie is een mooie afsluiting."

Chef de mission Peter Vogelzang is blij met de keuze van het publiek: "Leontien is een enorm goede sportvrouw, een plaatje en bovendien is dit haar afscheid. Het is een fantastische keuze." Van Moorsel behaalde tijdens de Olympische Spelen in Athene een gouden en een bronzen medaille.

Zie voor meer Olympisch nieuws sport.fok.nl of ons OS 2004-forum!