Laura Branigan 'Self control' overleden

laagste had ons via de nieuws-submit te melden:

Naar nu bekend is geworden is afgelopen week zangeres Laura Branigan overleden. De 47-jarige Branigan werd donderdagavond in haar slaap getroffen door een hersenbloeding en werd niet meer wakker. De zangeres startte begin jaren 70 als tiener in de band Meadow, maar daar is weinig over bekend

In de jaren 80 maakte ze solo een bliksemcarrière met haar debuutalbum 'Branigan'. Van die lp werden verschillende nummers op single uitgebracht, waarvan 'Self control' een wereldwijde top 10-hit werd. In de zomer van 1984 reikte het tot nummer 7 in de Nederlandse top 40. In Amerika stond ze onder meer met de singel 'Gloria' op nummer één. Haar debuutalbum leverde haar in de VS een nominatie op voor een Grammy Award in de categorie beste vrouwelijke popzangeres.

Na haar bliksemstart werd het stiller rond de zangeres. Haar albums begin jaren negentig waren weinig succesvol. Wel zong ze in 1994 het duet ' I Believe' samen met acteur David Hasselhoff voor de soundtrack van de populaire televisieserie 'Baywatch'. In totaal maakte ze zeven albums.


Branigans meest bekende nummer

-
Fansite.
Self Control (real audio).