FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 28 augustus 2004

Marokkaanse hangjongeren terroriseren gezin

Icoon Binnenlands nieuws Al een jaar lang gaan de in Amsterdam wonende Bert en Marja gebukt onder de terreur van een groep met tien tot vijftien jeugdige Marokkanen, in leeftijd variërend van 12 tot 18 jaar. Alleen als het regent hebben ze even rust, want dan zijn ze niet op straat te bekennen. Tegenover de Volkskrant deden ze hun verhaal.

Wanneer het droog weer is hangen de Marokkaanse jongeren tot drie uur 's nachts met veel lawaai rond bij het voormalige badhuis aan het Smaragdplein, pal naast de islamitische basisschool. Daarbij zijn vensterbanken van bewoners op de begane grond geliefde zitplaatsen, zo ook die van Bert en Marja.

"Hier was ik eerder", aldus een verzekeringsexpert, die voor de tweede maal binnen een jaar bij het echtpaar de schade inventariseert. Beeldscherm gejat, alle cd's, spelcomputer, spelletjes, een bril, een mobiele telefoon. De expert: "Dit waren geen professionele inbrekers. Hier wordt op de persoon gespeeld, even iemands huis leegtrekken." Het echtpaar heeft zichzelf inmiddels verschanst, tralies voor de ruiten laten aanbrengen in de hoop dat er geen ongenode gasten meer binnenkomen.

Vorig jaar september, kort nadat de eerste inbraak bij hen was gepleegd, had een van de hangjongeren tegen Bert gezegd dat hij voortaan beter de gordijnen overdag kon dichthouden. Bert: "Zulke mooie spullen als wij hadden zij niet thuis. We zouden er om vrágen, als we de ramen niet zouden blinderen."

Harde bewijzen dat de inbraken door de Marokkanen zijn gepleegd, hebben ze niet. Toch sissen Marokkanen regelmatig naar Bert 'Playstation', waarmee ze volgens hem doelen op zijn gestolen spelcomputer. Marja wordt inmiddels aangesproken met 'kankerhoer', omdat ze twee weken geleden op de stoep foto's maakte van het raam waar de onbekende dieven naar binnen waren gekomen.

In de buurt heersen veel van dezelfde soort klachten. Toch praten de meesten er liever niet over, hoewel de problemen bekend zijn bij de politie en het stadsdeel Oud-Zuid. Vorig jaar oktober hield GroenLinks een straatenquête in de Diamantbuurt. Daarbij gaf ruim tien procent van de buurtbewoners aan de onveiligheid 'volstrekt onacceptabel' te vinden. Bert en Marja zijn op zoek naar een andere woning.

'Twin Towers'-speeltje uit de handel

TheRoach had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon opmerkelijk nieuwsEen plastic speeltje met een vliegtuig dat zich in de Twin Towers van het World Trade Centre boort, wordt in de Verenigde Staten uit de handel genomen. Gisteren meldden Amerikaanse media dat negentig procent van het speelgoed, dat in meer dan 14.000 snoepzakken zat verpakt, terecht is.

Vooral in kruidenierszaken in Florida lagen de zakken. De zaak kwam aan het licht nadat twee mensen hadden geklaagd. De groothandel die de snoepzakken heeft verspreid, zegt dat de plastic speeltjes waarschijnlijk tussen een lading andere speeltjes zaten die zijn gekocht bij een importeur in Miami.

Volgens een woordvoerder van de groothandel wist de importeur er niets van af, maar moet de maker van het speelgoed slechte bedoelingen hebben gehad met zijn verwijzing naar de aanslagen op 11 september 2001.

Speeltje WTC
Het betreffende speeltje

Uitslagen HCE (28-08-04)

Vanavond werden er vier duels gespeeld in de Holland Casino Eredivisie. Hieronder vind je de uitslagen.

NAC Breda - PSV (2-2)
1' Van Bommel 0-1
43' Slot 1-1
50' Zonneveld 2-1
61' Sibon 2-2

Geel: Stam (NAC), Van Bommel (PSV), Bøgelund (PSV)

Roda JC - De Graafschap (2-1)
24' Zongo 0-1
69' Koné 1-1
78' Cristiano 2-1

Geel: Bus, Loval, Kooijman, Van der Kruis (allen Gra)

FC Twente - sc Heerenveen (4-1)
13' N'Kufo 1-0
22' Culina 2-0
37' Zomer 3-0
45' Yildirim 3-1
70' Culina 4-1

Geel: Zomer (Twe)

NEC - AZ (0-2)
14' Landzaat 0-1
77' Perez 0-2
90'+1 Denneboom 1-2

Geel: Ebbinge (NEC), Landzaat, Kromkamp, Lindenbergh (allen AZ)

Bekijk de huidige stand

Afsluiting Olympische Spelen

Morgen zijn nog de laatste wedstrijden van de Olympische Spelen. Over 2 jaar zijn er Olympische Winter Spelen en pas over 4 jaar zijn de zomerspelen er weer. Lang niet iedereen die op de spelen van 2004 zijn gekomen, zul je terug zien over 4 jaar (dan heb ik het voer de dames). Daarom leek het me leuk om deze spelen af te sluiten met een stel mooie Olympische dames met een geil randje.

Fransen ontvoerd om hoofddoekverbod

Bard_Yttap had ons via de nieuws-submit te melden:

In Irak zijn twee Franse burgers ontvoerd door Iraakse militanten. De ontvoerders eisen dat Frankrijk per direct een einde maakt aan het hoofddoekjesverbod op Franse scholen, zo meldt het Arabische tv-station Al-Jazeera.

In maart keurde de Franse senaat de omstreden hoofdddoekjeswet goed. In de wet kwam te staan dat het dragen van opzichtige kruisen, keppeltjes en hoofddoekjes op school verboden was. Tegen dat laatste kwam veel verzet uit de moslimgemeenschap. Premier Jean-Pierre Raffarin zei gaf toen al aan dat de wet niet bedoeld was om te discrimineren tegen religies: ''Het is bedoeld om een krachtig en snel signaal af te geven. Onze visie van het seculier zijn, is niet gekant tegen religies Iedereen heeft het recht om uitdrukking te geven aan zijn of haar geloof zolang zij maar de wetten van de republiek in de scholen van de republiek respecteren.''


De moslimgemeenschap protesteerde hevig tegen het verbod op hoofddoekjes, zoals hier op de foto

Concert DJ Tiësto in recordtijd uitverkocht

Een anonieme FOK!ker, Movinghead en LaTeX tipten ons via de nieuws-submit, waarvoor dank!

Icoon Muziek nieuws Het tweede solo-concert van Tijs Verwest, beter bekend als DJ Tiësto, is vandaag binnen dertig minuten compleet uitverkocht. Na twintig minuten waren de kaarten van het zaterdagconcert al de deur uit in de voorverkoop, tien minuten later ook de vrijdag-editie.

Wederom wordt het concert door ID&T verzorgd. Beide festiviteiten vangen om 22.00 uur aan. Vorig jaar was het eerste solo-concert van de diskjockey een daverend succes. Omdat velen het concert niet konden bijwonen, is dit jaar besloten tot een dubbelconcert.

Voor diegenen die geen kaarten hebben weten te bemachtigen: op internet worden via diverse sites kaarten aangeboden (vaak tegen aanmerkelijk hogere prijzen). Ook zal er op 6 november nog een editie van Tiësto in Concert in België plaatsvinden.

DJ Tiësto met lintje
DJ Tiësto (rechts op de foto)

Man neergestoken na aanspreken vandaal

Shahada, RDJ134 en Jackal_Omega hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Een 33-jarige Amsterdammer die een plaatsgenoot aansprak op vandalistisch gedrag heeft dat moeten bekopen met ernstige verwondingen. Het slachtoffer maakte een opmerking tegen een 22-jarige man die in de buurt van de RAI in Amsterdam-Zuid tegen een auto met een Duits kenteken schopte.

De beide mannen kregen vervolgens ruzie. De vandaal liep aanvankelijk weg, maar kwam korte tijd later terug en stak de ander in borst en hals. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht en verkeert nog in zorgwekkende toestand. De dader werd door omstanders gepakt, en later overgedragen aan de politie.

Moslimgroep claimt aanslag vliegtuigen

Icoon Buitenlands nieuws Een obscure islamitische terreurgroep heeft de verantwoordelijkheid voor de aanslagen op twee Russische vliegtuigen van afgelopen dinsdag op zich genomen. Op een website van militante moslims eisten de Islambouli Brigades de aanslagen, waarbij zeker 89 mensen om het leven kwamen, op.

Op de website is het volgende te lezen: "Wij van de Islamboeli Brigades maken bekend dat onze heilige strijders erin zijn geslaagd twee Russische vliegtuigen te kapen, en dat ze werden bekroond met succes, hoewel ze in het begin met problemen werden geconfronteerd" aldus de verklaring. De moslimterroristen claimden eerder al de aanslag op de Pakistaanse premier Shaukat Aziz.

Volgens eigen woorden van de 'Brigades' hebben ze nauwe contacten met Al-Qaida. De moslimterreurgroep is vernoemd naar luitenant Kaled Islamboeli, de leider van een groep soldaten die in 1981 de Egyptische president Anwar Sadat heeft vermoord. Diens broer Mohammed Sjawki al-Islamboeli wordt gezocht voor terroristische activiteiten.

Het is nog niet duidelijk wat de rol is van de twee vrouwen, van wie de lichamen niet zijn opgevraagd door nabestaanden. In elk vliegtuig heeft één Tsjetsjeense vrouw gezeten. Omdat het lichaam van één van de vrouwen zwaar verminkt is en het andere onvindbaar, wordt vermoed dat ze explosieven droegen.

OS: Goud voor Argentijns voetbalelftal

Icon Sport - OS Athene 2004Argentinië heeft vandaag door een 1-0 overwinning op Paraguay het Olympisch voetbaltoernooi gewonnen. De 20-jarige Carlos Tevez, die momenteel in de belangstelling staat van PSV, zorgde voor de winnende treffer. Het was tevens het achtste doelpunt van de aanvaller, waarmee hij topscorer van het toernooi is geworden.

Met Argentinië kreeg de wedstrijd een terechte winnaar. Al na achttien minuten zorgde Tevez voor de 1-0. Na dit redelijk vroege doelpunt bleven de Argentijnen gecontroleerd spelen en zorgden ervoor dat het goud niet meer werd weggegeven. Paraguay daarentegen wilde niets weten van enige controle. De ene na de andere grove overtreding werd begaan, met twee rode kaarten voor Paraguay als gevolg. De Argentijnen lieten zich door het harde spel van de tegenstander niet kennen en voetbalden de wedstrijd volwassen uit, met het Olympisch goud als gevolg.


Carlos Tevez bezorgt Argentinië het goud

Italië behaalde door een 1-0 overwinning op Irak het brons. De winnende treffer kwam op naam van Alberto Gilardino. Het doelpunt werd niet uitgebreid gevierd, in stilte werd gedacht aan de in Irak vermoorde Italiaanse journalist Enzo Baldoni.

'Ik wil dik, dikker, almaar dikker worden'

Icoon opmerkelijk nieuwsMiljoenen mensen zijn iedere dag met hun gewicht bezig en doen alles om af te vallen. Ze diëten, gaan naar de sportschool en pakken de fiets in plaats van de auto. Er bestaan echter ook mensen die juist almaar dikker en dikker willen worden. Nicki McRoberts is zo iemand. ''Het is voor mij niet ongewoon om blij te worden wanneer ik uit een van mijn broeken scheur of wanneer er een knoopje openspringt.''

Volgens de vrouw liggen foto's van skeletachtige vrouwen aan de basis voor haar ietwat vreemde ambitie. Aanvankelijk woog ze 60 kilo. Inmiddels weegt ze al 160 kilo. Haar doel is 270 kilo te wegen. Ze zal naar eigen zeggen non-stop blijven eten tot ze dat doel bereikt heeft. Nadeel is wel dat de vrouw telkens nieuwe kleren moet kopen.

Haar man lijkt het allemaal wel best te vinden en is trots op zijn vrouw. Volgens Nicki voelt ze zich veel mooier in haar nieuwe lichaam. Als ze zich gaat wegen is ze naar eigen zeggen heel zenuwachtig, maar zodra ze ziet dat ze goed is aangekomen is ze erg blij. ''Dan voel ik me als een vrouw, als de Titanic voordat deze zonk.''

Subheader
Nicki McRoberts wil 270 kilo wegen

Tiener grijpt topmodel bij de borsten

junkieXXXL had ons via de nieuws-submit te melden:

Topmodel Rachel Hunter bij de borsten gevatEen 16-jarige jongen uit Nieuw-Zeeland kon zichzelf niet bedwingen toen hij vlakbij het topmodel Rachel Hunter stond. De 35-jarige Hunter was woensdag in een winkelcentrum in Christchurch aan het poseren voor foto's toen de brutale tiener zijn kans schoon zag en het model bij de borsten greep.

Volgens getuigen schreeuwde de geschrokken Hunter het uit. De jongen probeerde weg te rennen, maar werd gegrepen door een aanwezige en overgedragen aan de politie. Hunter is Nieuw-Zeelandse van geboorte en was in haar geboorteland om haar schoonheidsproducten te promoten. Het model, dat tot vorig jaar getrouwd was met rocker Rod Stewart, woont in Los Angeles.

De tiener moet volgende week dinsdag voor een jeugdrechter in Christchurch verschijnen. Hij wordt beschuldigd van aanranding.

Amerikaanse basketbalsters winnen goud

Daar waar de Amerikaanse basketballers strandde in de halve finales, hebben de Amerikaanse vrouwen wel goud gewonnen bij het basketbaltoernooi.

De vrouwen versloegen Australie in de finale met 74-63. Gedurende een groot deel van de wedstrijd hadden de Amerikaanse vrouwen erg veel moeite om Australie van zich af te houden.

In het vierde kwart van de wedstrijd nam sterspeelster Tina Thompson de Amerikanen op sleeptouw en van 52-50 liep de ploeg uit tot 53-61 waarmee een gat werd geslagen die de Australische vrouwen niet meer konden dichten.

Harvest Moon naar PS2

Harvest Moon komt naar de Sony PlayStation 2. Hoewel in het verleden alle Harvest Moon games uitkwamen op Nintendo consoles, heeft de Japanse publisher Marvelous Interactive aangekondigd dat zijn nieuwste titel Bokujou Monogatari: Oh! Wonderful Life uit gaat komen voor de PS2. Dit volgende deel in wat hier beter bekend is als de Harvest Moon serie, is een vervolg op GameCube's Harvest Moon titel van vorig jaar.

De overgang van Nintendo naar Sony wordt gekenmerkt door een aantal veranderingen in de game. In de GameCube versie was het alleen mogelijk om een zoon te krijgen, nu is het ook mogelijk een dochter te verwekken. Verder is het aantal potentiële partners uitgebreid naar 4, en is de speelbaarheid verlengd door de speler na het uitspelen van de 6 hoofdstukken verder te laten spelen.

Verder zal het spel ondersteund worden door een J-Pop soundtrack; A Little Waltz van de Japanse groep Dream Come True is gekozen als het themanummer.

OS: Boycot levert alsnog 'goud' op

De Iraanse judoka en wereldkampioen Arash Miresmaeili die, tijdens de Olympische Spelen in Athene, weigerde tegen een Israëlische judoka uit te komen, is door verschillende Iraanse sportorganisaties beloond voor zijn daad. De sportorganisaties bestempelen zijn optreden als 'van grote symbolische betekenis'.

Judoka Arash Miresmaeili omschreef zijn daad als een sympathiebetuiging voor het lijden van het Palestijnse volk. Hij heeft omgerekend in totaal meer dan honderdduizend euro ontvangen. Bovendien is hem de speciale Iraanse 'Gold Medalist Award' toegekend. Door zijn beslissing verspeelde hij zijn kans op Olympisch goud.

Subheader
De Iraanse judoka Arash Miresmaeili (boven)

Zenuwslopend einde Eneco Tour

De Ronde van Nederland heeft een ongekend einde gekregen. De bonificatiesecondes moesten bepalen wie de ronde won en zelfs op de foto was dat niet duidelijk. Erik Dekker werd uiteindelijk tot winnaar van ronde en etappe gekroond.

De laatste etappe van de Eneco Tour ging traditioneel door het Limburgse heuvelland. Met Ekimov in de oranje trui, maar met rabo-renners Wauters en Dekker op korte afstand in het klassement, beloofde het een spannende dag te worden. Die belofte werd volledig waargemaakt.

Een groep van vijf man, Kirchen, Kroon, Quiziato, Schreck en Pronk, reden vooruit toen men bij het laatste gedeelte van de etappe aankwam. Op de Eyserbosweg moest Pronk de rest van de kopgroep laten gaan. Erik Dekker sprong op de Eyserbosweg weg uit het peloton en ging op weg naar de koplopers.

Daarachter probeerden Ekimov en zijn enige overgebleven ploegmaat Dekker te achterhalen. Op een volgende heuvel kwam Ekimov echter alleen te zitten in het peloton van 25 man. Dekker vocht voor de eindoverwinning en kwam bij de koplopers en had een voorsprong op het peloton van 20 seconden. Toen Ekimov aangaf het niet meer te redden sprong CSC in de bres. Met vier man deden ze het kopwerk en haalden zo Dekker en de andere koplopers terug.

Dekker had nog wel drie bonificatieseconden gepakt. In de sprint lagen er nog tien bonificatieseconden op de streep. Met Guidi van CSC in het pelotonnetje leek het onmogelijk voor Wauters of Dekker om de sprint te winnen en zo Ekimov nog te verslaan in het klassement. Wonderbaarlijk genoeg wonnen Dekker en Wauters eigenlijk tezamen de sprint voor respectievelijk Guidi en Ekimov.

Op de fotofinish was niet te zien wie de sprint had gewonnen. Wel duidelijk was dat de winnaar, Wauters of Dekker, ook de winnaar van de ronde zou zijn. Uiteindelijk bleek Erik Dekker de etappe te hebben gewonnen en daarmee heeft hij voor de derde keer de Ronde van Nederland gewonnen.

Uitslag:
1. Erik Dekker 4.58.16
2. Marc Wauters (Bel) z.t.
3. Fabrizio Guidi (Ita) z.t.
4. Kim Kirchen (Lux) z.t.
5. Vjatsjeslav Jekimov (Rus) z.t.
6. Andrei Hauptman (Slo) z.t.
7. Manuele Mori (Ita) z.t.
8. Bert Hiemstra z.t.

Eindklassement:
1. Erik Dekker 21.21.52
2. Vjatsjeslav Jekimov (Rus) + 0.01
3. Marc Wauters (Bel) + 0.04
4. Bart Voskamp + 0.20
5. Bobby Julich (VS) + 0.21
6. Frank Hoj (Den) + 0.34
7. Rolf Aldag (Dui) + 0.35
8. Cyril Dessel (Fra) + 0.44

Beta versie Joint Operations missie editor uitgebracht

Novalogic heeft onlangs een missie editor uitgebracht voor haar online first person shooter Joint Operations: Typhoon Rising. Deze N.I.L.E. editor kun je hier vinden.

Met de editor kan de speler objecten plaatsen en aanpassen in real time 3D of 2D mode. Eveneens kan de speler waypoints, spawn punten, gebouwen, voertuigen, gewassen, basissen en meer toevoegen aan missies. Andere mogelijkheden van de editor zijn het aanpassen van het tijdstip van de missie en het zicht van de speler.

Ondersteuning voor de N.I.L.E. editor is toegevoegd in de onlangs uitgebrachte 1.3.1.15 patch. . Naast het toevoegen van ondersteuning voor de editor verbetert hij ook de performance op middle en low end PC's en fixt hij een hele rits bugs.

Ook explosieven in tweede Russische vliegtuig

Icoon Buitenlands nieuws Tussen de resten van het wrak van één van de twee vliegtuigen, die afgelopen dinsdag neerstortten in Rusland, zijn nu ook sporen van explosieven aangetroffen. Er werd vrijdag al bekend dat er resten van explosieven in het andere toestel gevonden waren. Bij de dubbele vliegtuigramp kwamen alle 89 inzittenden van de twee toestellen om het leven.

"Bij verder onderzoek aan de resten van de Toepolev-134, die afgelopen dinsdag neerstortte, zijn sporen van hexogeen aangetoond," aldus een woordvoerder van de Russische inlichtingendienst FSB. Van dezelfde stof, hexogeen, werden ook sporen tussen de overblijfselen van het andere toestel gevonden. Hexogeen is beter bekend onder de naam 'RDX'.

Het onderzoek naar de daders van de aanslagen richt zich momenteel vooral op twee vrouwen met Tsjetsjeense achternamen. Van alle passagiers hebben familieleden inmiddels het stoffelijk overschot opgeëist, behalve van deze twee vrouwen. Bovendien kochten de vrouwen beide op het allerlaatste moment een ticket op één van de neergestorte vluchten.

Als de vrouwen inderdaad verantwoordelijk zijn voor de aanslagen, zou dat niet de eerste keer zijn dat Tsjetsjeense vrouwen een aanslag plegen. In het verleden zijn in Rusland wel vaker aanslagen toegeschreven aan weduwen van omgekomen Tsjetsjeense strijders.

Vandenbroucke geeft uitleg

Na de schokkende berichten over de echtelijke ruzie van Frank Vandenbroucke, is hij nu tot rust gekomen en heeft hij in de pers wat uitleg gegeven.

Vandenbroucke noemt de afgelopen periode een donkere periode en heeft spijt van sommige van zijn acties. Nu hij weer tot rust is gekomen wil hij weer gaan koersen. Zijn ploeg Fassa Bortolo stelt hem echter voorlopig niet op in wedstrijden. Daarom zal hij voorlopig alleen kermiskoersen rijden, beginnend op 6 september in Wetteren .

Over wat er mis ging vertelde Vandenbroucke: "Mijn leven was een hel geworden. De immense prestatiedruk die ik mezelf oplegde, de constante aandacht van de media, die obsessie voor de fiets, het proces dat door mijn hoofd spookte... Het stormde voortdurend vanbinnen. Door die druk was het onmogelijk geworden nog een koppel te vormen met mijn vrouw Sarah. We laten elkaar voor een tijdje los, maar scheiden niet."

Bij Fassa Bortolo geloven ze echter nog niet dat alles weer goed is: "De ploeg stelt me voorlopig niet meer op. Dat is de wens van grote baas van Fassa Bortolo, niet van ploegleider Ferretti. De baas wil negatieve publiciteit vermijden. Ik respecteer dat. Bij Fassa laten ze me vrij. Als ik een andere ploeg vind, mag ik gaan. Er lopen momenteel wat gesprekken. Zolang ik maar kan koersen, is het voor mij goed."

Bonje tussen Aruna en Anderlecht

Nadat Anderlecht spits Aruna een transfer heeft geweigerd, is de Ivoriaan nu niet op komen dagen voor de wedstrijd tegen AA Gent.

Verschillende Europese clubs, waaronder Ajax, informeerden bij Anderlecht naar de transfersom voor Aruna. De som die Anderlecht noemde was echter dermate hoog dat de clubs afhaakten en Anderlecht bekend maakte dat de spits in ieder geval tot de winterstop bij de club zal blijven spelen.

De speler lijkt het hier niet mee eens te zijn. Hij ruimde zijn kastje op de club uit en na een training te hebben gemist is hij nu ook niet op komen dagen voor de voorbereiding voor de wedstrijd van vanavond.

Anderlecht-trainer Hugo Broos toonde zich verbaasd: "Een speler die niet komt opdagen voor een wedstrijd, dat heb ik nog nooit meegemaakt. Zijn stoppen sloegen door omdat hij een definitieve transfer heeft zien mislukken. Ik heb de afgelopen dagen lang met hem gepraat en had de indruk dat hij zijn dreiging niet zou uitvoeren. Dit is heel dom."

Uitslag kwalificatie Spa-Francorchamps

De kwalificatie op Spa-Francorchamps was vandaag nat. Uiteindelijk bleek verrassend genoeg Jarno Trulli de snelste in de natte kwalificatie.

Het had flink staan regenen voor de kwalificatie dus de rijders moesten op een natte baan kwalificeren. De grote vraag was of het zou stoppen met regenen of juist harder zou gaan regen. Ricardo Zonta mocht als eerste een tijd neerzetten, omdat hij er in de eerste kwalificatie af was gegaan. De snelste tijd van de eerste vijf rijders werd echter neergezet door zijn teamgenoot Olivier Panis.

In de tweede serie van vijf rijders sprong Mark Webber erboven uit. Hij wist de tijd van Panis te verbeteren. Van Sato en Pizzonia werd dat ook verwacht, maar die stelden met name in de middensectie teleur en kwamen achter Webber en Panis terecht.

Hoewel het droger leek te worden stelden ook Jenson Button en Juan Pablo Montoya teleur. Echter voor een verrassing zorgde Jarno Trulli. Hij wist de tijd van Mark Weber met meer dan twee seconden te verbeteren. Ook Alonso en Coulthard verbeterden de tijd van Webber, maar bleven wel achter Trulli steken.

Het leek weer wat harder te gaan regenen voordat de laatste vijf rijders de baan op konden. Fischella en Massa hadden het in de eerste kwalificatie in de regen verrassend gedaan. Nu hadden ze meer last van de regen en eindigden achter de tot dan toe drie snelste tijden. Kimi Räikkönen maakte een grote fout in de laatste chicane en reed een slechte, tot dan achtste, tijd.

De Ferrari's moesten laten zien of ze ondanks de nattere omstandigheden wel aan de snelste tijden konden komen. Rubens Barrichello had na de tweede sectie van de baan de snelste tijd, maar ook hij maakte in de laatste chicane een grote fout en kwam op de uiteindelijk zesde plaats terecht. Michael Schumacher kwam tot zeer dicht bij de tijd van Jarno Trulli, maar hij kwam uiteindelijk net tekort en eindigde met een tweede tijd. Bij Renault toonden ze zich zeer verheugd met de verrassende pole van Jarno Trulli.

De uitslag:


Pos.CoureurTeamTijd
1 Jarno TrulliRenault F1  1:56.232
2 Michael SchumacherScuderia Ferrari  1:56.304
3 Fernando AlonsoRenault F1  1:56.686
4 David CoulthardMcLaren Mercedes  1:57.990
5 Giancarlo FisichellaSauber Petronas  1:58.040
6 Rubens BarrichelloScuderia Ferrari  1:58.175
7 Mark WebberJaguar Racing  1:58.729
8 Felipe MassaSauber Petronas  1:59.008
9 Olivier PanisToyota Racing  1:59.552
10 Kimi RäikkönenMcLaren Mercedes  1:59.635
11 Juan Pablo MontoyaBMW Williams F1  1:59.681
12 Jenson ButtonBAR Honda  2:00.237
13 Christian KlienJaguar Racing  2:01.246
14 Antonio PizzoniaBMW Williams F1  2:01.447
15 Takuma SatoBAR Honda  2:01.813
16 Nick HeidfeldJordan Ford  2:02.645
17 Gianmaria BruniMinardi F1  2:02.651
18 Zsolt BaumgartnerMinardi F1  2:03.303
19 Giorgio PantanoJordan Ford  2:03.833
20 Ricardo ZontaToyota Racing  2:03.895

Booth/Dercksen naast medailles


Het Tornado-duo Mitch Booth/Herbert Dercksen is in de laatste race in hun klasse als 17e gefinishd. Daarmee kon het duo geen sprong naar het podium maken, in het eindklassement eindigde ze uiteindelijk als vijfde.

In de Starklasse verbaasden Mark Neeleman en Peter van Niekerk zichzelf, door de laatste race te winnen. In het eindklassement kwam het koppel op de 14e plaats.

Oranje deed bij het Olympisch zeiltoernooi aan acht van de elf klassen mee. De vierde plaats van het Team-Thies was de beste Nederlandse eindklassering.

Methaan op Mars kan leven impliceren

Wetenschappers zijn aan het debatteren of er momenteel leven op de planeet Mars is. Dit naar aanleiding van detectie van methaan in de Martiaanse atmosfeer. Een van de oorzaken van de presentie daarvan kan een biologische bron hebben.

Vorig jaar werd door de Gemeni South Telescope in Chili en het W.M. Keck observatorium in Hawaii methaan op Mars gedetecteerd. Michael Mumma van de NASA was sceptisch hieromtrent, omdat hij niet overtuigd was dat het om CH4, methaan ging. Doch eind maart detecteerde de Mars Express, een sonde van de ESA die om Mars cirkelt, ook dat er kleine hoeveelheden methaan in de Martiaanse atmosfeer aanwezig is.

Methaan kan door biologische activiteit, maar ook door hydrothermische of vulkanische activiteit ontstaan. Op Mars is echter, voor zover bekend, geen hydrothermische of vulkanische activiteit aanwezig. Aangezien het methaan door de straling van de zon in andere elementen afgebroken wordt, moet er een bron zijn die het methaan aanvult.

De geleerden zijn aan het debatteren of de bron hiervan biologische activiteit is. De NASA kondigt nu een NASA Mars Volcanic Emission and Life (MARVEL) onderzoeksmissie aan, met een detectiegevoeligheid die 100 tot 1000 maal hoger ligt. Hiervoor wordt een Mars-vliegtuig gebouwd in NASA's Langley Research Center in Hampton, Virginia. Het vliegtuig, genaamd de Ares, zal op Mars door de lucht vliegen, en de bron van de methaanuitstoot zoeken.

De NASA gaat de NASA’s Mars Reconnaissance Orbiter in 2005, de Phoenix lander in 2007, en de wheeled Mars Science Laboratory in 2009 naar Mars sturen. Deze missies moeten uitsluitsel geven over de hedendaagse conditie van Mars.


Structuren die op vegetatie lijken (Meer op Mars Anomaly Research)

Brentjens wint brons

Bart Brentjens is als derde geëindigd in de Olympische mountainbikewedstrijd. De Nederlander won in 1996 in Atlanta goud op dit onderdeel.

De 35-jarige Brentjens reed al vroeg in de wedstrijd het peloton uit elkaar, waardoor er een kopgroep ontstond van Brentjens, Julien Absalon en Marco Bui. Jose Antonio Harmida, Christophe Peraud en Miguel Martinez voegden zich hier later bij.

Uiteindelijk wist Absalon uit de kopgroep te ontsnappen. Ook Hermida en Brentjens scheidden zich af. Toen Harmida viel leek de weg naar zilver open te liggen voor Brentjens, maar de Spanjaard herstelde zich, vluchtte weg van Brentjens en won het zilver. Het goud ging naar de Fransman Absalon, die door niemand meer teruggepakt werd en met een ruime voorsprong over de finish ging.

Pulp Fiction weer 1e in FOK!film Top 100

Weinig verrassingen in de uitslag van de FOK!film Top 100 2004, voor het derde achtereenvolgende jaar voert Pulp Fiction van regisseur Quentin Tarantino de voorkeurslijst aan. Maar liefst 91 van de 153 stemmers hadden de film in hun lijst opgenomen, waardoor deze fors meer punten haalde dan The Shawshank Redemption van Frank Darabont en The Godfather van Francis Ford Coppola.

De lijst werd samengesteld op basis van de voorkeuren van users, die hun lijstjes met favoriete films konden plaatsen in een speciaal topic in het Film, Radio en TV forum van FOK!. Hoogste binnenkomer in de lijst is Lord of the Rings: The Return of the King op de tiende plek, de beide Kill Bill films komen op respectievelijk 17 en 48 nieuw binnen in de lijst. Van de eerste 100 films zijn overigens maar liefst 67 films na 1990 uitgekomen.

Een ander beeld geeft de zogenaamde schaduwlijst, samengesteld op basis van de lijstjes van 32 geselecteerde filmliefhebbers. Pulp Fiction reikt in deze lijst slechts tot de vierde plek, en wordt voorafgegaan door Apocalypse Now, Dr. Strangelove en Reservoir Dogs. De schaduwlijst is met name bedoeld als inspiratiebron voor users die hun filmkennis willen verbreden.

Pulp Fiction
Pulp Fiction, opnieuw de favoriete film van de FOK!kers


Volledige lijst: FOK!film Top 100 2004

OS: Brons voor mountainbiker Brentjens

Icon Sport - OS Athene 2004Bart Brentjens is als derde geëindigd in de Olympische mountainbikewedstrijd. De Nederlander won in 1996 in Atlanta goud op dit onderdeel.

De 35-jarige Brentjens reed al vroeg in de wedstrijd het peloton uit elkaar, waardoor er een kopgroep ontstond van Brentjens, Julien Absalon en Marco Bui. Jose Antonio Harmida. Christophe Peraud en Miguel Martinez voegden zich hier later bij.

Uiteindelijk wist Absalon uit de kopgroep te ontsnappen. Ook Hermida en Brentjens scheidden zich af. Toen Harmida viel leek de weg naar zilver open te liggen voor Brentjens, maar de Spanjaard herstelde zich, vluchtte weg van Brentjens en won het zilver. Het goud ging naar de Fransman Absalon, die door niemand meer teruggepakt werd en met een ruime voorsprong over de finish ging.

3D Continues...

Na het grote succes ben ik op zoek gegaan naar meer. Op dezelfde site staan nog meer plaatjes.

Ik heb het nog niet uitgeprobeerd, maar volgensmij kan je hiermee home made 3D plaatjes maken.

Verder staat hier nog wat uitleg, voor diegene die het nog steeds niet kunnen zien.

Ik heb hier ook een 3D bril. Voor diegene die er ook 1 hebben kunnen hier naar toe gaan. Nou ja, eigenlijk kan je daar ook naar toe gaan als je geen bril hebt.

Sites:
site 1, site 2 (aanrader), site 3, site 4,
site 5, site 6, site 7, site 8,
site 9, site 10

Wat hou ik toch van google Als je verder leukere vindt op google, wees vrij om het te plaatsen tussen de reacties en ik plaats hem erbij.

Let op! Doe dit niet te lang of te vaak achter elkaar, je kan daardoor scheel blijven kijken. Althans, dat zei mijn moeder vroeger altijd

Geen vergoeding regenval voor akkerbouwers

Icoon Binnenlands nieuws Het kabinet heeft vrijdag in de ministerraad besloten dat er geen financiële vergoeding voor akkerbouwers beschikbaar komt. Die hadden daar om gevraagd vanwege de hevige regenval van de laatste paar weken. Doornbos, de voorzitter van LTO-Nederland (land- en tuinbouworganisaties) vindt dat het kabinet zijn verantwoordelijkheid ontloopt. Premier Balkenende verklaarde echter dat schade door regenval voor akkerbouwers gewoon bij het normale ondernemersrisico hoort.

Balkenende benadrukte bovendien dat er gewoon een verzekering tegen waterschade bestaat. "Als de overheid dan toch gaat betalen, zou dat een slecht signaal zijn," aldus Balkenende. Volgens Doornbos is het weliswaar zo dat er sinds dit voorjaar zo'n verzekering bestaat, maar heeft die verzekering nog bijna geen bekendheid. De verzekeraar AgriVer zou de polis alleen nog maar aan zijn bestaande leden aangeboden hebben. Een waterschadeverzekering voor alle boeren is volgens Doornbos mede door strenge overheidsregels ook nog niet van de grond gekomen, en staat nu pas gepland voor 2005.

LTO-Nederland zal doorgaan met het inventariseren van de schade en zal die vervolgens proberen te verhalen op het rijk, de provincies, de waterschappen en de gemeenten, omdat de wateroverlast vaak ook veroorzaakt wordt door een slechte afvoer van het regenwater.

Naar schatting zijn enkele honderden boeren in Nederland zwaar gedupeerd door de zware regenval.

Shell stopt verkoop super plus

junkieXXXL had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuwsShell stopt met het verkopen van de autobenzine super plus 98. Als vervanging biedt Shell de automobilist de begin dit jaar geïntroduceerde benzine V-Power, die minder zwavel bevat. "V-Power-benzine is geschikt voor alle klanten die nu nog super plus tanken", aldus directeur F. Everts van Shell Nederland vrijdag. De nieuwe brandstof zorgt volgens het concern voor betere prestaties en een schonere motor.

De nieuwe benzinevariant V-Power zal de plek van super plus aan de pomp innemen. Shell presenteerde vrijdag de zwavelvrije dieselbrandstof V-Power, waarvan de prijs 7 eurocent boven die van gewone benzine zal liggen.

Shell

Videoband bloedbad te koop in rommelwinkel

Icoon Buitenlands nieuws In Australië is grote ophef ontstaan omdat er een videoband met beelden van een groot bloedbad in een rommelwinkel te koop lag. De videoband is vrijwel zeker een trainingsvideo van de politie, die zaterdag gelijk een onderzoek naar de zaak instelde. Bij de massaslachting in Tasmanië vielen acht jaar geleden 35 doden.

De video was te kopen in een winkel in Hobart, de hoofdstad van Tasmanië. Op de band zijn 22 minuten lang beelden te zien van de 35 dodelijke slachtoffers die in plassen bloed op de grond liggen. Nabestaanden van de slachtoffers zijn woedend omdat de video volgens hen van de politie afkomstig moet zijn.

Bij de massaslachting in april 1996 schoot Martin Bryant willekeurig op bezoekers van een voormalig strafgevangenenkamp in Port Arthur op het Zuid-Australische eiland Tasmanië. Bij de slachting vielen, naast de 35 dodelijke slachtoffers, ook nog 18 gewonden. Tijdens het proces, waarin Bryant tot 35 maal levenslang werd veroordeeld, verklaarde hij 'van de schietpartij te hebben genoten'.

Filmpje van Hirsi Ali en Van Gogh bij VPRO

Morgenavond is VVD-Tweede-Kamerlid Ayaan Hirsi Ali te gast in het tv-programma Zomergasten van de VPRO. Speciaal voor die uitzending heeft de politica samen met cineast Theo van Gogh een filmpje gemaakt waarin de meest vrouwonvriendelijke teksten uit de koran onder de aandacht worden gebracht.

Van Gogh noemt het zelf een "pamflet-achtige film". Te zien zijn vier mishandelde vrouwen die zijn afgebeeld in een doorschijnend gewaad, waarbij de borsten zichtbaar zijn. Op de lichamen is een aantal omstreden tekstfragmenten in het Arabisch gekalligrafeerd. ''Het draait allemaal om een dialoog met Allah. Hirsi Ali komt niet in beeld. Haar stem is wel te horen in een traditioneel islamitisch gebed'', aldus de filmmaker. De Engelstalige film heet Submission, wat in dit geval staat voor 'overgave aan Allah'.

Het filmpje van 10 minuten kostte 18.000 euro, wat Van Gogh uit eigen zak betaald heeft. Hij gaat het filmpje ook opsturen naar de Arabische tv-zender Al Jazeera. Van Gogh: "Die zenden ook filmpjes uit van Bin Laden, dus zullen ze hier vast geen moeite mee hebben".

-
Site van Zomergasten. Hirsi Ali is daarin morgenavond te zien vanaf 21:10 op Nederland 3.

Argentinië wint voetbalfinale

Het Argentijns voetbalelftal heeft de Olympische titel bij de mannen gewonnen.

In de finale waren ze te sterk voor Paraguay, het werd 1-0. De 20-jarige Carlos Tevez, die in de belangstelling van PSV staat, scoorde in de 18e minuut de enige treffer.

Na de vroege voorsprong controleerden de Argentijnen de wedstrijd. Paraguay probeerde met grove charges het spel van de Argentijnen te ontregelen, de harde aanpak bleef niet zonder gevolgen, twee spelers moesten het veld verlaten.

CD: 3x Babygrande

Het is weer eens tijd voor een grote hiphopreview. Babygrande Records timmert sinds kort stevig aan de weg en nu verschijnen er maar liefst drie interessante albums op korte termijn. We beginnen met de oude helden van Brand Nubian, die met Fire In The Hole hopen terug te zijn aan de top. Vervolgens wordt DC2: Bars Of Death, het nieuwe album van 7L & Esoteric aan een kritische luistersessie onderworpen en als toetje wordt het echte debuut van Outerspace, Blood And Ashes besproken. Genoeg leesvoer voor de Hiphopliefhebber dus.

Subheader

Brein zet jacht op ed2k-sites door

justhg herschreef en submitte het volgende bericht, waarvoor dank:

Icoon Digital nieuwsStichting Brein eist dat de website Shareconnector.com binnen vijf dagen stopt met het aanbieden van ed2k-links. Op Shareconnector.com worden zogeheten ed2k-links aangeboden. Daarmee kunnen bezoekers eenvoudig uitvinden waar bepaalde bestanden zich bevinden op het veelgebruikte eDonkey-netwerk.

"De makers achter de site hebben inderdaad een sommatie van ons gekregen", vertelt Tim Kuik, directeur van stichting Brein. "We hebben ook al met iemand van Shareconnector gesproken."

Shareconnector.com is niet de eerste ed2k site die door Brein wordt aangepakt, Brein heeft soortgelijke acties eerder uitgehaald bij de sites als Emule.nl, Releases4u.nl en Unitedp2p.com. De stichting is van mening dat het aanbieden van links naar bestanden die via p2p-netwerken worden aangeboden, strafbaar is. Betreffende sites zijn echter allen nog online, soms na kleine aanpassingen.

Mocht Shareconnector.com niet ingaan op de eis van Brein zullen de makers voor de rechter worden gedaagd. Ook hoster Mindlab heeft de eis binnen gekregen. "We hebben contact opgenomen met onze advocaat en zullen maandag besluiten wat we doen", reageert een woordvoerder van Mindlab.

Taekwandoka`s verliezen

De Nederlandse Taekwandoka Charmie Sobers is in de de kwartfinales in de klasse tot 67 kg uitgeschakeld.

De Rotterdamse verloor met 4-11 van de Filipijnse Mary Antoinette Rivero. In de eerste ronde won Sobers nog van de Britse Sarah Bainbridge met 7-6.

Als Rivero zich voor de finale weet te plaatsen, dan mag Sobers nog in de herkansing voor een bronzen plak.

Patrick Stevens werd al in de eerste ronde uitgeschakeld van de klasse tot 80 kg. Hij verloor met 10-14 van de Fransman Christophe Negrel.

LPF-voorzitter Belder voormalig crimineel

De huidige voorzitter van de LPF, Jan Belder, blijkt in 1985 te zijn veroordeeld tot een gevangenisstraf van zes maanden wegens bancaire fraude zo meldt de Telegraaf vandaag. De voorman van de LPF stond indertijd aan het hoofd van een bende die diverse banken had getild, volgens de Amsterdamse justitie op ''sluwe, maar zeer immorele wijze''. Belder en zijn vier handlangers werden er destijds door het OM van beticht ''een laagdrempelige moraal'' te hebben.

Tegenover de Telegraaf liet Belder weten: ''Als mensen mij ernaar vragen, ben ik er eerlijk over. Ik ben inderdaad veroordeeld wegens administratieve fraude. Het OM vond mij dermate listig dat ze mij hebben gestraft, maar zelf vond ik de straf wel overmatig hoog.'' Tot zijn eigen verbazing overigens heeft de huidige LPF-voorzitter die straf, afgezien van een maand voorarrest, nooit uitgezeten.

Belder brak in 1984 met een bendelid in bij een telefooncentrale van de PTT in Landsmeer. Daar tapte hij de telefoons af van twee plaatselijke ABN Amro-filialen. Telefoongesprekken voor de bank kwamen op die manier bij hem terecht. Desgevraagd gaf Belder aan andere geldinstellingen telefonisch toestemming om gelden uit te betalen aan zijn vier kompanen die met valse papieren aan de balie stonden. In totaal drukte de bende zo 25.000 euro achterover.

LPF-Tweede-Kamerlid Van As zegt niets van de veroordeling van Belder te hebben geweten. ''Hij had het in de Algemene Ledenvergadering moeten melden. Zo hoort het.'' Collega-Kamerlid Nawijn geeft toe dat het verleden van Belder besproken is binnen het bestuur. ''Ik heb Belder toen gevraagd hoe lang het geleden was. Na vier jaar wordt je strafblad geschrapt. Niemand in het bestuur had bezwaar tegen de bestuursfunctie voor Belder.'' Nawijn zegt dat hij de veroordeling van Belder wel heeft gemeld aan zijn collega-fractiegenoten.

Officieel heeft de LPF-fractie niets meer van doen met Belder, omdat men deze week uit de partij stapte.


Belder: ''Straf wel overmatig hoog''

Terrorist kan Nederlanderschap kwijtraken

Thorical had ons via de nieuws-submit te melden:

Allochtonen die genaturaliseerd zijn tot Nederlander kunnen in de toekomst, wanneer ze betrokken zijn bij terroristische activiteiten, het Nederlanderschap verliezen. Het kabinet besloot gisteren de wet zo te wijzigen dat dat mogelijk wordt.

Verder stemde het kabinet in met een voorstel van minister Verdonk van Vreemdelingenzaken en Integratie om de meervoudige nationaliteit verder in te perken. Vreemdelingen die met een Nederlander trouwen en de Nederlandse nationaliteit willen, moeten afstand doen van hun oorspronkelijke nationaliteit. Daardoor komt er in gezinnen straks vaker één nationaliteit voor waardoor hun kinderen alleen nog de Nederlandse nationaliteit krijgen.

Er bestaal al sinds 1997 een verplichting om afstand te doen van de oorspronkelijke nationaliteit als het Nederlanderschap aanvaard wordt. Daarbij gelden echter uitzonderingen. Die worden verder ingeperkt.

Met het tegengaan van dubbele nationaliteiten wil het kabinet de integratie bevorderden, omdat mensen dan bewuster zouden kiezen voor een toekomst in Nederland. Eerder al maakt het kabinet bekend de dubbele nationaliteit van de derde generatie allochtonen af te schaffen.

Opvolger Windows XP komt in 2006

GoingStrong had ons via de nieuws-submit te melden:

Het Amerikaanse softwareconcern Microsoft komt in 2006 met de opvolger van Windows XP. Volgens de softwaregigant bevat het nieuwe besturingssysteem een "belangrijke vooruitgang" op het gebied van prestaties, beveiliging en betrouwbaarheid. De voorlopige naam van het systeem is Longhorn. De eerste testversie wordt later dit jaar verwacht.

De algemene verwachting was dat het nieuwe besturingssysteem al in 2005 voor consumenten verkrijgbaar zou zijn. De introductie heeft echter vertraging opgelopen doordat de Microsoftprogrammeurs al hun aandacht moesten vestigen op het dichten van gaten in Windows XP tegen virussen.

Microsoft is onlangs begonnen met de verspreiding van Service Pack 2. Het gratis stukje extra software voor Windows XP moet een belangrijke bescherming vormen tegen ongewenste digitale indringers.

UEFA onderzoekt belangen Abramovich

De loting van de Champions League kan nog voor een probleem gaan zorgen. Chelsea en CSKA Moskou zijn samen in een poule terecht gekomen en met beide clubs heet Abramovich een band.

Bij de loting kwamen Paris Saint Germain, FC Porto, CSKA Moskou en Chelsea samen in groep H terecht. Duidelijk een zware poule, maar nu gaat de UEFA eerst bekijken hoe het met de belangen zit van Abramovich.

Roman Abramovich is de eigenaar van Chelsea en heeft daar, onder andere met zijn aankoopbeleid, een zeer grote invloed. De oliemaatschappij Sibneft heeft als groot aandeelhouder Roman Abramovich en CSKA Moskou heeft een driejarig sponsorcontract ter waarde van 45 miljoen euro met Sibneft.

De UEFA gaat nu bekijken in hoeverre er belangenverstrengeling aanwezig is. De vraag is vooral of Abramovich bij CSKA Moskou invloed of belang heeft bij de prestaties van die club. Indien de UEFA constateert dat er sprake is van belangenverstrengeling zal waarschijnlijk een club afstand moeten doen van zijn Champions League-plaats.

Het ga je goed, Finidi

Ergens in Nigeria zit een man voor een klein huisje. Hij zit in korte broek en met mouwloos T-shirt te genieten van het mooie weer en al het andere om zich heen. De goedlachse donkere schoonheden die hem passeren krijgen een glimlach en een vriendelijk woord terug, maar vooral de voetballende jongetjes kunnen hem bekoren. Die jongens kijken, wanneer ze de bal laten rollen op iets wat de naam “veldje” nauwelijks mag dragen, steeds schielijk op of hij hun acties wel gezien heeft. De man laat merken van wel, door af en toe te klappen of een opmerking te plaatsen. In dat geval zwellen de jongetjes van trots. Die man is namelijk niet zo maar een man, nee, hij is een absolute grootheid hier.

Twin Tower Toys

Een speelgoedvliegtuig dat in twee speelgoed-Twin Towers vliegt. Leuk? Ja, dat dacht een Amerikaanse snoepfabrikant eerst ook. Ze verpakten 14.000 exemplaren van dit speeltje bij hun snoepgoed:


Het bedrijf is echter van mening veranderd. "Wat een belachelijk idee!" zeggen ze nu, en ze proberen alle 14.000 exemplaren, in dozen met productnummer 9-0-11, terug te krijgen.

Beetje foute humor, als je het mij vraagt. "Mama, wat is dat?" Euhm..

Kiplagat grijpt naast medailles op 10 km

De Nederlandse Lornah Kiplagat is als vijfde gefinishd op de 10.000 meter.

De geboren Keniaanse was in de slotfase van de wedstrijd niet opgewassen tegen de snelheid van drie Ethiopische loopsters en één Chinese.

Winnares van het goud werd verrassend de Chinese Xing Huina, de nummer zeven van het WK in Parjs. De Zilveren plak was voor de Ethiopische Ejegayehu Dibaba en brons voor diens langenote Derartu Tulu.

Schroder speelt geen rol in finale

Wim Schroder heeft geen rol van betekenis kunnen spelen in de finale van het springtoernooi.

De Nederlander moest vroegtijdig afhaken nadat zijn paard Montreal twee maal weigerde. De andere twee Nederlanders, Gert-Jan Bruggink en Leopold van Asten, hadden zich niet geplaatst voor de finale.

Olympisch kampioen werd de Ier Cian O'Connor, die als enige foutloos sprong. Het zilver was voor de Braziliaan Rodrigo Pessoa, en de bronzen medaille ging naar de Amerikaan pakte Chris Kappler.

Abortusboot niet welkom in Portugal

Women on Waves, een organisatie die zwangere vrouwen aan een abortus helpt in landen waar dat is verboden, is niet welkom in Portugal. De kapitein wilde Figuera da Foz aandoen, een haven op 200 kilometer afstand van Lissabon. Voor hij kon afmeren werd hem echter de toegang tot de territoriale wateren ontzegd.

De bedoeling was om in de haven Portugese vrouwen op te pikken en mee te nemen naar volle zee, dus buiten de landsgrenzen, om zo het abortusverbod te omzeilen. Portugal is binnen de grenzen van de Europese Unie het enige land dat actief vrouwen en artsen op grond van een illegale abortus strafrechtelijk vervolgt.

Women on Waves is een Nederlands initiatief en geeft vrouwen die ongewenst zwanger zijn geworden een abortuspil. Aanvankelijk was het de bedoeling om arbortussen uit te voeren aan boord, maar dat werd door de rechter verboden. Dit mag namelijk alleen als er binnen een straal van 25 kilometer een Amsterdams ziekenhuis ligt.

'Israel heeft spion in het Pentagon'

Israël heeft in de hoogste kringen van het Pentagon een spion zitten. Dat meldt de Amerikaanse zender CBS, die de hand weten te leggen op een onderzoek dat de FBI doet naar spionage binnen de Amerikaanse defensie. Een woordvoerder van de FBI heeft bevestigd dat er inderdaad een onderzoek loopt, maar dat niemand wordt beschuldigd en dat er ook geen arrestaties zijn verricht.

Volgens CBS bekleedt 'de mol' een hoge functie in het Pentagon zodat hij alles weet over het Amerikaans beleid ten opzichte van Irak en Iran. Door deze gevoelige informatie te laten lekken, zou Israel hierop kunnen inspelen. Bovendien zou de spion het beleid over Irak van binnenuit hebben beïnvloed.

CBS meldt verder dat de gevoelige informatie is doorgespeeld aan The American Israel Public Affairs Committee (AIPAC), een zeer invloedrijke pro-Israëlische lobbygroepering. Die zou op haar beurt weer de geheimen doorspelen aan Israel. Minister van Defensie Donald Rumsfeld onderzoekt nu of medewerkers van Defensie contact hebben gehad met AIPAC. De organisatie heeft inmiddels al ontkend dat zij, noch hun leden, zich schuldig maken aan spionage.

Ook Israel ontkent elke betrokkenheid. 'De beschuldigingen zijn pertinent onwaar en belachelijk', zo meldt een woordvoerder. 'We zijn juist bondgenoten die samenwerken, waarom zouden wij een spion nodig hebben?'


De FBI onderzoekt of er een Israelische spion in het Pentagon zit.

Dinosaurusachtige wezens gezien in Chili

Chileense autoriteiten zijn geïntrigeerd geraakt vanwege het feit dat verschillende onafhankelijke automobilisten en motorrijders vreemde wezens die op dinosauriërs leken hebben gezien. Dat meldt de Chileense krant UOL Noticias Populares.

In de waarnemingen worden de wezens beschreven als twee meter grote kangoeroe-achtige wezens. Ze zijn gezien bij een weg in het noorden van Santiago, Chili.

De meldingen zijn op verschillende dagen gedaan door mensen die op de weg reden. De weg verbindt Iquique en Arcia en loopt door de Atacama woestijn. Een van de getuigen, Hernan Cuevas zegt: "Een bizar dier wat op een dinosaurus met twee benen en enorme dijen leek, stak vlak voor mijn auto de weg over."

Een woordvoerder van de politie zegt: "Het is niet ongebruikelijk dat mensen vreemde dingen zien in de buurt van de woestijn." Hij vervolgt: "Maar dit is de eerste keer dat zo veel onafhankelijke mensen dezelfde dingen op hetzelfde ogenblik zien. Dit is interessant."

Vrouw die verkrachting verzon gaat vrijuit

VwGolfhater had ons via de nieuws-submit te melden:

Een 19-jarige vrouw uit Sittard (Limburg) die vorig jaar een ontvoering en verkrachting verzon zal niet strafrechtelijk worden vervolgd. Dit heeft Justitie vrijdag gemeld. De reden waarom tot deze beslissing is gekomen werd niet verteld.

De vrouw beweerde op 6 september 2003 in Heerlen door twee mannen te zijn ontvoerd en vervolgens de hele nacht door hen te zijn verkracht. De volgende dag zou ze door de mannen uit de auto zijn gezet. Door de politie werd de zaak groot aangepakt; er werden vijftien rechercheurs op gezet en in drie weken 273 personen ondervraagd.

Uiteindelijk confronteerde de politie de vrouw met feiten die niet overeenkwamen met haar verhaal en gaf de vrouw toe het verhaal te hebben verzonnen. In totaal gaf de politie ruim 30.000 euro uit aan de zaak.

Liefdesbetuigingen worden politie te veel

Icoon opmerkelijk nieuwsEen teveel aan liefdesverklaringen aan het adres van de politie kan verkeerd uitpakken. Dat heeft een man uit Breda vrijdag ondervonden. De 54-jarige inwoner van de stad belde in de nacht van donderdag op vrijdag onophoudelijk met de meldkamer van de politie en de alarmcentrale om te vertellen dat hij van ze hield.

Om een eind te maken aan dit ‘telefoonbombardement’ heeft de politie de telefoon van de Bredanaar vrijdagochtend in beslag genomen. De man die aan depressieve buien lijdt en onder behandeling van een psychiater is viel al eerder hulpdiensten lastig met vergelijkbaar telefoneergedrag.

Film: De Dominee

Op 2 september gaat de langverwachte film over het leven van Klaas Bruinsma in première. Hoewel, het gaat niet echt over het leven van de Nederlandse gangster, het is er op gebaseerd. De film gaat over de opkomst van drugsbaron Klaas Donkers en de onderlinge verhoudingen tussen hem, zijn vriendin en zijn beste vriend.


Chantal Janzen, Peter Paul Muller en Frank Lammers.

Al 2000 claims na stroomstoring Raalte

Icoon Binnenlands nieuws Bij het energiebedrijf Essent zijn al tweeduizend schadeclaims binnengekomen naar aanleiding van de stroomstoring op 10 augustus van dit jaar. In het dorp Raalte in Overijssel kwam 270 volt op de stopcontacten te staan in plaats van de gebruikelijke 230 volt, waardoor veel apparatuur kapotging.

Bij de stroomstoring gingen vooral veel wekkerradio's en huishoudelijke apparaten kapot. Meteen na de storing kwamen de eerste claims al bij Essent binnen. Bovendien vlogen de huishoudelijke apparaten de winkels uit.

Gedupeerden hebben nog tot 1 oktober de kans gekregen een claim in te dienen bij Essent. Omdat er ongeveer 10.000 huishoudens getroffen werden door de storing, verwacht Essent nog meer schadeclaims. "Ze druppelen gestaag binnen," aldus een woordvoerster van het energiebedrijf.

Het is nog niet bekend hoeveel de totale schade bedraagt, maar Essent heeft al wel aangekondigd alles te zullen vergoeden.

Extra geld voor acceptatie allochtone homo's

Icoon Politiek nieuws Er wordt door staatssecretaris Ross van Volksgezondheid een extra bedrag van 400.000 euro uitgetrokken voor projecten die de acceptatie van allochtone homoseksuelen moeten verbeteren. Dit blijkt vrijdag uit een brief van de staatssecretaris aan de Tweede Kamer.

Nog eens 400.000 euro zal direct naar gemeenten gaan om op lokaal niveau geïnvesteerd te worden in projecten die moeten bijdragen aan een betere acceptatie van homo's in het onderwijs en de zorgsector.

De Tweede Kamer had zelf in een brief gevraagd om het extra geld. De fracties schreven in de brief onder andere: "Hoewel de juridische emancipatie van lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen en 'transgenders' bijna is voltooid, lijkt de sociale acceptatie juist weer af te nemen."
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.