Uitslag Grand Prix van België

Op Spa-Francorchamps is weer bewezen waarom de Grand Prix van België op de Formule 1-kalender thuis hoort. Na een sensationele race was Kimi Räikkönen de uiteindelijke winnaar. Michael Schumacher stelde zijn kampioenschap zeker.

De start was verrassend. Alonso en Coulthard konden Michael Schumacher inhalen en Trulli behield zijn eerste plek. Daarachter was echter de opwinding. Webber raakte de achterkant van Barrichello en raakte zijn voorvleugel kwijt. Doordat hij langzaam door de Eau Rouge reed gebeurde daar nog meer. Webber schoot er met Sato vanaf en door al het gerem raakte Baumgartner Bruni die de banden in schoot. Pantano botste op Bruni en daarmee waren in de eerste ronde al vier auto's uitgevallen.

De safety car kwam de baan op om de stewards de troep op te laten ruimen. Verschillende rijders maakten gebruik van de situatie voor een pit stop. Bij Massa en Barrichello werden nog de nodige reparaties uitgevoerd. Nadat alles weer op volle snelheid lag, barstte de race los. Veel inhaalacties en wisselingen van plaatsen. Montoya haalde Michael Schumacher in voor de vijfde plaats. Barrichello knokte zich van achteren steeds meer naar voren. Na twee spins viel Fernando Alonso uit.

Na de pit stops blijkt Trulli moeite te hebben het tempo erin te houden en valt iets terug. Vooraan rijdt Raikkonen, met daarachter Jenson Button, Michael Schumacher, Jarno Trulli en Juan Pablo Montoya. Montoya probeert een inhaalactie bij Trulli, maar de twee raken elkaar en spinnen. Pizzonia kan daardoor twee plaatsen opschuiven. Trulli en Montoya kunnen door, maar het race-incident zal na de race nog bekeken worden.

Met de pit stops wisselen Raikkonen, Schumacher en Button van positie, waarbij Raikkonen en Schumacher om de eerste plek vechten. Voor Button slaat het noodlot toe. Hij krijgt een lekke band, die er compleet afloopt en hij botst op Baumgartner. Beide coureurs kunnen gewoon uitstappen, maar er is een nieuwe safety car situatie.

Tijdens de safety car gaat de auto van Pizzonia, die dan derde ligt, stuk. De top drie, respectievelijk Raikkonen, Schumacher en Montoya, komen dicht bij elkaar te zitten en kunnen gaan vechten voor de overwinning. Als alles weer volop vecht rijdt echter Montoya ook lek, dat is de derde lekke Michelin van de race. Verrassend genoeg komt Barrichello daardoor op plek drie en Ricardo Zonta op plek vier.

Opnieuw komt er een safety car situatie. Raikkonen speelt het opnieuw slim en blijft aan de kop. Zonta ziet zijn vierde plaats vervliegen als zijn motor ploft. Kimi Räikkönen rijdt in de laatste ronden weg bij Michael schumacher en pakt de overwinning. Door de tweede plaats van Schumacher en de derde plaats van Rubens Barrichello is het nu zeker dat Michael Schumacher zijn zevende kampioenschap binnenhaalt.