Acht doden bij busongeluk Bordeaux

Icoon Buitenlands nieuwsBij een ernstig busongeluk tussen het Franse Bordeaux en Bayonne zijn vanmorgen waarschijnlijk acht doden en vijftig gewonden gevallen. Het ongeval vond rond 04.00 uur vanmorgen plaats op de snelweg A63 waarbij naast een Spaanse bus ook tien auto's en een bestelwagen waren betrokken.

Het ongeluk is volgens getuigen veroorzaakt doordat de bestelwagen een deel van zijn lading verloor. Daarop is de bus verongelukt. In de bus zaten Spanjaarden, Portugezen en Noord-Afrikanen. Hier vielen zes van de acht doden. Van negen anderen is de toestand kritiek. Na het ongeluk werden ruim 130 brandweermannen en 24 ambulances naar de plaats van het ongeval gestuurd.

In de afgelopen jaren zijn verkeersongelukken de belangrijkste doodsoorzaak van Fransen onder dertig jaar. Volgens velen worden snelheidsovertreders te zacht aangepakt, waardoor het aantal verkeersongevallen nog steeds toeneemt. In juni kwamen bij een busongeluk bij de Franse stad Poitiers tenminste elf mensen om het leven.