'Schrappen van pc-privé eerder uitgelekt'

Icoon Binnenlands nieuws De beslissing dat het populaire pc-privéproject per direct afgeschaft werd is vrijdagmiddag voor de officiële aankondiging uitgelekt. De Telegraaf meldt zondag dat enkele uren voor de officiële bekendmaking van minister Zalm van Financiën er bij minstens één computerleverancier ongewoon veel aanvragen binnenkwamen.

De vestigingen van Hardware Discount in Amsterdam en 's-Heerenberg werden rond het middaguur door een opmerkelijk groot aantal klanten benaderd voor bestellingen via de pc-privéregeling. De officiële bekendmaking van minister Zalm dat de regeling per direct opgeschort zou worden, was toen nog niet bekend.

Na het uitlekken van het nieuws heeft Hardware Discount volgens De Telegraaf meteen een mailing naar 15.000 particulieren en bedrijven gestuurd en het nieuws op de website gezet. Dit zou tot tien keer meer aanvragen dan op een normale vrijdagmiddag geleid hebben.

De VVD-fractie heeft inmiddels staatssecretaris Wijn van Financiën om opheldering gevraagd. Het per direct beëindigen van de regeling was juist bedoeld om te voorkomen dat veel mensen er nog op het laatste moment gebruik van zouden maken.