FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 4 augustus 2004

'18-jarige jongen maakte 70 % virussen'

Uit onderzoek van het internetbeveiligingsbedrijf Sophos is gebleken dat één jongen verantwoordelijk is geweest voor maar liefst zeventig procent van alle internationaal verspreide internetvirussen van de laatste jaren. Het gaat om de eerder dit jaar gearresteerde Sven Jaschan, een Duitse jongen van achttien jaar oud.

Jaschan werd op 7 mei in het huis van zijn ouders in Waffensen gearresteerd. Hij bekende al vrij snel zowel de Sasser- als de Netsky-worm te hebben gemaakt; beide virussen legden wereldwijd miljoenen computers plat.

Als motief voor zijn daden gaf de jongen dat hij meer respect wilde afdwingen, onder andere van zijn medescholieren. Hem is computersabotage ten laste gelegd, hij kan een celstraf van hoogstens vijf jaar krijgen.

Willem van Hanegem naar de NOS

Willem van Hanegem gaat Ruud Gullit vervangen als voetbalanalist bij NOS Studio Sport. De oud assistent-bondscoach was al ooit analist bij betaalzender Canal+. Ruud Gullit is coach van Feyenoord geworden.

Van Hanegem zal commentaar geven bij de wedstrijden in de Champions League en UEFA Cup. De NOS zal het komend seizoen de uitgebreider aandacht besteden aan de Champions League. De uitzendingen zullen op wedstrijddagen al om 20.00 uur 's avonds beginnen. De NOS zal voor de aftrap een rondje maken langs alle velden waar gespeeld wordt.

Willem van Hanegem naar de NOS

Een Anonieme FOK!ker had ons via de nieuws-submit te melden:

Willem van Hanegem gaat Ruud Gullit vervangen als voetbalanalist bij NOS Studio Sport. De oud assistent-bondscoach was al ooit analist bij betaalzender Canal+. Ruud Gullit is coach bij de Rotterdamse club Feyenoord geworden.

Van Hanegem zal commentaar geven bij de wedstrijden in de Champions League en UEFA Cup. De NOS zal het komend seizoen de uitgebreider aandacht besteden aan de Champions League. De uitzendingen zullen op wedstrijddagen al om 20.00 uur 's avonds beginnen.

VN roepen op tot vrede tijdens Spelen

De Verenigde Naties (VN) hebben vandaag opgeroepen tot een wereldwijde wapenstilstand gedurende de 17 dagen Olympische Spelen. De Spelen worden dit jaar gehouden in Athene (Griekenland) en duren van 13 tot en met 29 augustus.

"De conflicten in de wereld zullen niet stoppen, maar vrede voor twee weken kan het begin zijn van vrede voor altijd", aldus de VN. Al in het oude Griekenland, ver voor Christus, werd tijdens de Spelen een wapenstilstand gehouden, dit om de veiligheid van de atleten te garanderen. Dit jaar is er veel vrees voor aanslagen tijdens het sportevenement.

Tegenstander PSV bekend

De tegenstander van PSV in de voorronde van de Champions League is bekend. Rode Ster Belgrado klopte vanavond Young Boys met 3-0. De eerste wedstrijd was in 2-2 geeindigd.

PSV zal op 11 augustus eerst uitspelen. Op 25 augustus volgt de return in Eindhoven. Trainer Guus Hiddink bekeek vanavond het duel vanaf de tribune. Het team van PSV speelt momenteel echter op een toernooi in Manchester ter voorbereiding. Het behalen van de Champions League is van essentieel belang voor de club.

Real Madrid zal enigszins huiverig hebben kennisgenomen van het resultaat van de komende tegenstander. Wisla Krakow versloeg vanavond WIT Georgia met 3-0 nadat het in de heenwedstrijd reeds met 8-2 had uitgehaald. Een verrassend resultaat boekte het Sloveense NK Gorica in Kopenhagen. De plaatselijke had de eerste wedstrijd uit met 1-2 gewonnen, maar liep nu tegen een 0-5 nederlaag op.


Programma derde voorronde
Rode Ster Belgrado (S&M) - PSV
NK Gorica (Slo) - AS Monaco (Fra)
Deportivo la Coruña (Spa) - Shelbourne (Ier)
Juventus (Ita) - Djugarden (Zwe)
FC Basel (Zwi) - Internazionale (Ita)
Bayer Leverkusen (Dui) - Banik Ostrava (Tsj)
PAOK Saloniki (Gri) - Maccabi Tel Aviv (Isr)
Dinamo Boekarest (Roe) - Manchester United (Eng)

Sjachtor Donetsk (Oek) - Club Brugge (Bel)
Benfica (Por) - Anderlecht (Bel)
CSKA Moskou (Rus) - Glasgow Rangers (Sch)
Rosenborg (Noo) - Maccabi Haifa (Isr)
Dinamo Kiev (Oek) - Trabzonspor (Tur)
Ferencvaros (Hon) - Sparta Praag (Tsj)
Grazer AK (Oos) - Liverpool (Eng)
Wisla Krakow (Pol) - Real Madrid (Spa)

Man verdrinkt in Loosdrechtse Plassen

jobsoft had ons via de nieuws-submit te melden:

Ter hoogte van Tienhoven is vanmiddag een man verdronken in de Loosdrechtse Plassen. Dit heeft de politie vanavond gemeld.

Een getuige zag de spartelende man ondergaan en sloeg alarm. De zwemmer werd vervolgens ter plaatse gereanimeerd en dat leek te helpen, maar hij overleed later alsnog in het ziekenhuis in Utrecht. Over de oorzaak van het ongeluk is nog niets bekend.

Onderzoek naar misstanden in opvangcentrum

De Inspectie voor de Jeugdzorg gaat een onderzoek instellen naar mogelijke misstanden in het opvangcentrum 'Difference' in Haaksbergen (Overijssel). Opgevangen kinderen zouden er te weinig eten krijgen en worden geslagen. Netwerk zond vanavond een reportage over het opvanghuis uit.

"Het is één grote puinhoop. Groepsleiders slaan kinderen, het pand valt zowat uit elkaar. Dit huis is het niet waard om als opvanghuis te dienen", aldus een oud-medewerker van het opvangcentrum. Directeur R. Koko van Difference zegt dat het allemaal wel meevalt. "Het zou beter kunnen, absoluut, er zijn zeker zaken die voor verbetering vatbaar zijn. Maar wij zijn nog een jonge instelling", zo zegt hij.

In Netwerk wordt een moeder van een kind dat daar een tijd heeft doorgebracht aan het woord gelaten. Zij zegt dat kinderen soms twintig keer geslagen of tien keer geschopt werden als ze niet luisterden naar de begeleiders. Ook zouden de soms maar 13-jarige kinderen door klusjes voor de begeleiders te doen 'shaggies' kunnen verdienen. De kinderen zouden verder soms hele dagen op hun kamer worden opgesloten en er werden spullen van hen afgepakt, zoals bijvoorbeeld knuffels of foto's. "Het is er in een gigantisch zooitje. Sluiten die tent", aldus de moeder. I. Terpstra, directeur van 'Balans', een vereniging van ouders met kinderen met gedragsstoornissen, is het met haar eens: "Dit huis moet onmiddellijk worden gesloten."

Ursie Lambrechts, Tweede Kamerlid van D66, eiste vandaag in Netwerk een uitgebreid onderzoek. Ze wil dat het kabinet onderzoek gaat doen naar particuliere opvanghuizen in het algemeen. Hiervan komen er, vanwege lange wachtlijsten bij reguliere instellingen, steeds meer. Dit terwijl er geen enkele controle is op de zorg die zij kinderen bieden, aldus Balans. Het probleem is dat de inspectie geen bevoegdheid heeft om bij particuliere opvanghuizen onverwachte controles uit te voeren. "Het is een onbegrijpelijke situatie", zo zegt Lambrechts.

Het Kamerlid vraagt eveneens opheldering over mogelijke fraude in de jeugdzorg. Er gaan geruchten dat reguliere instellingen soms kinderen doorverwijzen naar particuliere, niet erkende, opvanghuizen en daar dan een lager bedrag voor betalen dan zij zelf voor de zorg van het Rijk ontvangen.

Het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport wil vooralsnog niet op de kwestie reageren. De Inspectie voor Jeugdzorg denkt nog zo'n zes weken met het onderzoek bezig te zijn.

--
Herhaling Netwerk: Vanavond vanaf 23:47, Nederland 1

Jongetje (9) redt berijder scootmobiel

Rekkie en Saint_One hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuws
In Westerwijtwerd heeft een 9-jarige jongen afgelopen maandag een heldendaad verricht. Door het hoofd koel te houden heeft hij het leven gered van een bestuurder van een scootmobiel.


De 62-jarige man uit Middelstum belandde door een keermanoeuvre met zijn scootmobiel in de sloot en daarbij kwam hij onder zijn wagen te liggen, waardoor de man zou verdrinken. De jongen zag het ongeval gebeuren, maar kon vanwege de hoge walkant niet bij het slachtoffer om hem uit zijn benarde positie te bevrijden. De jongen waarschuwde daarop direct buurtbewoners.

Twee mannen schoten te hulp en stapten in de sloot om het hoofd van de man boven water te houden. Met assistentie van de gearriveerde politie kon de man uit het water gehaald worden. Hij is voor controle naar het ziekenhuis gebracht.

Ploegen Classica San Sebastian

Komend weekeinde wordt de Classica San Sebastian verreden. De meeste ploegen hebben hun team bekend gemaakt. Een aantal renners zijn nog wel twijfelgevallen.

AG2R Prevoyance
Laurent Brochard
Iñigo Chaurreau Bernadez
Mikel Astarloza Chaurreau
Samuel Dumoulin
Yuriy Krivtsov
Cristophe Oriol
Nicolas Portal
Ludovic Turpin
Alessio Bianchi
Claus-Michael Möller
Alessandro Bertolini
Pietro Caucchioli
Raffaele Ferrara
Vladimir Miholjevic
Andrea Noe
Franco Pellizoti
Cristian Moreni

Café Baqué
Pedro Arreitunandia Quintero
Unai Elorriaga Zubiaur
David Gaztañaga Echeverria
Alberto Hierro Seco
David Lopez Garcia
Francisco Palacio San Emiterio
Aitor Perez Arrieta
Ricardo Serrano Gonzalez
Cofidis
Peter Farazijn
David Moncoutié
Luis Perez Rodriguez
Iñigo Cuesta Lopez
David Atienza Urendez
Dimitry Fofonov
Guido Trentin
Cédric Vasseur

Costa de Almeria-Paternina
Jon Del Rio Arteaga
Francisco J.Lara Ruiz
Jokin Ormaetxea Badiola
Mikel Elgezabal Fernandez
Lander Euba Ziarrusta
Jonathan Gonzalez Rios
José A.Gomez Marchante
David Herrero Llorente
CSC
Ivan Basso
Bekim Christensen
Nicki Sørensen
Peter Luttenberger
Frank Schleck
Andrea Peron
Manuel Calvente Corpas
Bobby Julich

C.V. - Kelme
Alejandro Valverde Belmonte
Ruben Plaza Molina
Javier Pascual Rodríguez
Jon Odriozola Mugarza
David Latasa Lasa
Francisco Cabello Luque
Carlos García Quesada
Jose Cayetano Julia Cegarra
Domina Vacanze
Filippo Simeoni
Alexandre Bazhenov
Massimiliano Gentili
Alexandre Kolobnev
Massimiliano Mori
Massimo Giunti
Michele Scarponi
Paolo Valoti

Euskaltel-Euskadi
Iban Mayo Diez
Haimar Zubeldia Agirre
Roberto Laiseka Jaio
David Etxebarria Alkorta
Unai Etxebarria Arana
Mikel Artetxe Guezurraga
Joseba Albizu Lisazo
Gorka Gonzalez Larranaga
Fassa Bortolo
Aitor Gonzalez Jimenez
Fabian Cancellara
Juan A.Flecha Giannoni
Massimo Codol
Dario David Cioni
Marzio Bruseghin
Volodymir Gustov
Kim Kirchen

Gerolsteiner
Davide Rebellin
Georg Totschnig
Sven Montgomery
Marcus Zberg
Ronny Scholz
Marco Serpellini
Gianni Faresin
Fabian Wegmann
Illes Balears-Banesto
José A.Lopez Gil
Denis Menchov
Vladimir Karpets
Mikel Pradera Rodriguez
Xabier Zandio Echaide
Aitor Osa Eizaguirre
José V.Garcia Acosta
José Iv.Gutierrez Palacios

Lampre
Igor Astarloa Askasibar
Francesco Casagrande
Francisco J.Vila Errondonea
Gianluca Bortolami
Matteo Carrara
Marco Pinotti
Michele Scotto D'Abusco
Daniele Righi
Liberty Seguros
Carlos Barredo Llamazalez
Allan Davis
Isidro Nozal Vega
Alvaro Gonzalez De Galdeano
Javier Ramirez Abeja
Giampaolo Caruso
Marcos Serrano Rodriguez
Luis Leon Sanchez Gil

Lotto-Domo
Axel Merckx
Rik Verbrugghe
Serge Baguet
Koos Moerenhout
Thierry Marichal
Glenn D'Hollander
Gert Steegmans
Wim Vansevenant
Phonak
Tyler Hamilton
Oscar Sevilla Ribera
Oscar Camenzind
Alexandre Moos
Daniel Schnider
Johann Tschopp
Santos Gonzalez Capilla
Gonzalo Bayarri Esteve

Quick Step
Paolo Bettini
Richard Virenque
Laurent Dufaux
Luca Paolini
Pedro Horrillo Munoz
Juanmi Mercado Martin
José A.Pecharroman Fabian
Patrik Sinkewitz
Rabobank
Oscar Freire Gomez
Michael Boogerd
Erik Dekker
Levi Leipheimer
Michael Rasmussen
Pieter Weening
Bram de Groot
Marc Lotz

Relax-Bodysol
José Alb.Martinez Trinidad
Josep Jufre Pou
Xavier Florencio Cabré
Moises Dueñas Nevado
Nacor Burgos Rojo
Oscar Laguna Garcia
Bert Roesems
José L.Rebollo Aguado
Saeco
Danilo Di Luca
Damiano Cunego
Leonardo Bertagnolli
Juan Fuentes Angullo
Evgueni Petrov
Mirko Celestino
Eddy Mazzoleny
Marius Sabaliuskas

Saunier Duval-Prodir
Miguel A.Martin Perdiguero
Leonardo Piepoli
Fabian Jeker
Juan C. Dominguez
Rafael Casero Moreno
David Cañada Gracia
Constantino Zaballa Gutierrez
Joaquin Rodriguez Oliver
Joseba Beloki Dorronsoro
T-Mobile
Jan Ullrich
Andreas Klöden
Rolf Aldag
Santiago Botero Echeverry
Daniele Nardello
Serguei Ivanov
Giuseppe Guerini
Erik Zabel

US Postal
José Azevedo
George Hincapie
José L.Rubiera Vigil
Jonathan P. McCarty
Benjamin Noval Gonzalez
Pavel Padrnos
Daniel Rincon Quintana
Jurgen Van Den Broeck
Vini Caldirola
Stefano Garzelli
Pavel Tonkov
Dario Andriotto
Roberto Sgambelluri
Mauro Gerosa
Mauro Zinetti
Gianluca Sironi
Patrick Calcagni

Automobilisten vrezen vogelverschrikker

Icoon opmerkelijk nieuwsMevrouw Stella Anderson uit Laneside (Engeland) heeft een nieuw wapen in de strijd gegooid tegen hardnekkige snelheidsovertreders. Sinds kort staat er in haar tuin permanent een politieagent, die met een lasergun het verkeer in de gaten houdt. Het betreft echter geen normale politieagent. Mevrouw Anderson heeft haar vogelverschrikker aangekleed als politieagent.

'Nancy', zoals ze de vogelverschrikker noemt, ziet er levensecht uit met haar helm en politiekleding. Haar actie heeft veel succes, het aantal snelheidsovertredingen is sterk afgenomen. Maar niet iedereen is blij met haar actie. Een enkeling heeft zelfs al actie ondernomen en Nancy onthoofd. Mevrouw Anderson laat zich echter niet ontmoedigen. Zij heeft de strokop er gewoon weer bovenop gezet.

De politie van de provincie Durham is blij met de nieuwe collega. Nancy neemt hen een hoop werk uit handen. Ze hebben Anderson echter wel gewaarschuwd dat ze juridische problemen zou kunnen krijgen, mocht haar vogelverschrikker een ongeluk veroorzaken.

Subheader
Mevrouw Anderson en haar vogelverschrikker

Moslimvrouwen willen mannenvrij zwemmen

Een groep moslimvrouwen in Etten-Leur wil dat het plaatselijke zwembad zwemuren invoert die alleen voor vrouwen toegankelijk zijn. Vanwege hun geloof zeggen de vrouwen niet te mogen (of kunnen) zwemmen in het bijzijn van mannen.

Initiatiefneemster Hicran Ova zegt dat er zeker 20 Turkse vrouwen zijn die daar een petitie voor hebben ondertekend. Maar er zijn er nog meer, want de Marokkaanse vrouwen in Etten-Leur zijn nog niet benaderd. Nu reist Ova wekelijks met een aantal vrouwen naar Roosendaal, waar wel een mannenvrij zwemuurtje bestaat, maar daarvoor is ze dan wel drie uur onderweg.

Ova: ''Voor mijn geloof is een badpak ook naakt. Lichaamsdelen moet je bedekken. Vandaar dat ik buitenshuis een hoofddoek draagt. En vandaar dat ik niet in mijn badpak wil als er mannen in de buurt zijn. Ik wil graag sporten. Ik ga nu elke dag een uur wandelen. Fitnessen wil ik ook wel, maar dat is moeilijk. Dan moet je van die blote kleren aan. Anders is het te warm''. Het zwemuurtje zonder mannen moet wel echt zonder mannen zijn. Dus niet alleen geen mannen in het water, maar ook niet in de buurt zodat ze kunnen kijken.

Burgemeester en wethouders van Etten-Leur buigen zich in augustus over het onderwerp.

SOShulp: steeds meer hulpvragen via chat

Icoon Binnenlands nieuwsBij de Stichting SOShulp Nederland zijn vorig jaar meer hulpvragen binnen gekomen via internet dan in voorafgaande jaren, zo heeft de stichting dinsdag laten weten. Het aantal hulpcontacten dat plaats vond via de mail of via de chat kwam op 2536; een toename van meer dan 28 procent. Het merendeel hiervan, zo’n 63 procent, kwam tot stand via de chat.

De stichting die in 1999 is ontstaan door het samengaan van enkele telefonische hulpdiensten maakt het mogelijk om anoniem van gedachten te wisselen met hulpverleners. De toename van het aantal verzoeken om een gesprek via internet schrijft de stichting toe aan het feit dat mensen internet als anoniemer en veiliger ervaren dan de telefoon.

Van de hulpvragen via de chat was zo’n 82 procent afkomstig van vrouwen. De onderwerpen waarover zij wilden praten waren met name angsten, depressies, relatie-en verslavingsproblemen. Vooral mensen onder de 35 jaar blijken gebruik te maken van de chat-mogelijkheid, de mail-mogelijkheid daarentegen wordt door alle leeftijdscategorieën gebruikt.

Nu de vraag naar hulp en steun via internet is gestegen gaat SOShulp Nederland haar bereikbaarheid via dit medium verder uitbreiden.

Opnamen Pim Fortuyn-film gestart

Pim_In_Memoriam had ons via de nieuws-submit te melden:

Filmmaker Theo van Gogh is begonnen met de opnames van de nu al omstreden film '0605- De Film', over de moord op Pim Fortuyn. De film is gebaseerd op het boek 'De zesde mei' van Thomas Ross. Ross schreef tevens het script voor de film.

Volgens Van Gogh is de film géén letterlijke verfilming van het boek van Ross. ''Het boek eindigt bij de moord op Fortuyn op zes mei. Zoals de titel al aangeeft, begint de film pas op die datum". In '0605-de film' zien we de gebeurtenissen en ontdekkingen na de dood van Pim Fortuyn, getoond door de ogen van een medewerkster van de AIVD, gespeeld door Tara Elders. Naast Elders speelt Thijs Römer een hoofdrol. Verder zullen Jack Wouterse en Johnny de Mol te zien zijn in de film.

In het boek van Ross wordt de schuld van de moord op Fortuyn bij de AIVD gelegd. Die zou de moord gewoon hebben laten gebeuren. De film volgt dat door Ross geschreven verhaal.

In de film wordt Pim Fortuyn niet door een acteur gespeeld. Er zullen oude tv-beelden van Fortuyn in verwerkt worden. Tegenover het NOS Journaal zei Van Gogh dat hij daarbij niet veel medewerking van de omroepen heeft gekregen. Zo wilde de VARA geen beelden afstaan waarin Marcel van Dam Fortuyn een minderwaardig mens noemt. En Den Haag Vandaag weigerde beelden van Job Frieszo, die met het partijprogramma van de extreem-rechtse CD stond te zwaaien om aan te geven waar Fortuyn voor stond.

De film wordt gesponsord door Tiscali. De premiere van de film zal in december plaatsvinden via internet. Tiscali heeft de exclusieve rechten op de streaming. Het zou 4 euro moeten kosten om de film in hoge kwaliteit te bekijken. Na de internetpremiere komt de film in de bioscoop.

--
Website van de film: 0605defilm.nl

[update] Arrestant niet Twentse dierenbeul

De Twentse politie heeft een 35-jarige inwoner van Almelo gearresteerd, die mogelijk de gruwelijke dierenbeul is die men al een tijd zoekt. De man werd ’s ochtends in alle vroegte door een getuige op heterdaad betrapt toen hij met een stok in zijn hand bij een pony in de wei van de kinderboerderij in Almelo stond.

De verdachte ging er meteen vandoor, maar de getuige, een 22-jarige man uit Wierden wist samen met twee 21-jarige vrienden de vluchter te overmeesteren en vast te houden totdat de politie kwam. Volgens de politie Twente hebben de drie de verdachte ''netjes'' vastgehouden. Wel sneuvelde later bij zijn arrestatie de jas, de broek en het horloge van de verdachte.

De politie gaat ervan uit dat de man de pony met de stok wilde mishandelen. Omdat dierenmishandeling officieel door de wet wordt beschouwd als vernieling en een poging daartoe strikt juridisch bezien niet strafbaar is, is de Almeloër uiteindelijk formeel aangehouden wegens poging tot diefstal.

Momenteel onderzoekt de politie of de man, waarvan alleen bekend is gemaakt dat het om een Nederlander van buitenlandse afkomst gaat, verantwoordelijk is voor (een deel van) de gruwelijke dierenmishandelingen de afgelopen jaren.

Update 19:54
Uit onderzoek is gebleken dat de verdachte uitgesloten is van andere strafbare zaken met betrekking tot dieren. Hij blijkt dus niet de gevreesde Twentse dierenbeul te zijn. De man is inmiddels in vrijheid gesteld.

De aanklacht van poging tot diefstal van een dier blijft staan. De verdachte ontkent dit overigens en verklaarde dat hij alleen maar een ritje op de pony wilde maken.

-
Met dank aan Snaak1979 die via de nieuws-submit deze update meldde.

Veel animo voor afronden op 5 cent

Matthey had ons via de nieuws-submit te melden:

Winkeliers zijn blij dat ze de prijzen vanaf 1 september mogen afronden op 5 cent. Volgens het Maatschappelijk Overleg Betalingsverkeer (MOB) heeft eenderde van de winkeleigenaren al een set afrondingsstickers besteld.

De winkeliers gebruiken de stickers om hun klanten duidelijk te maken dat zij kassabonnen afronden. Met de invoering hiervan hopen de winkeliers op jaarbasis een bedrag van 30 miljoen euro aan kosten te kunnen besparen.

Nederland kan overigens in Europa niet op eigen houtje de kleinste munten waardeloos verklaren. Dat kan eventueel alleen in Brussel geregeld worden.

Millar twee jaar geschorst

Wielrenner David Millar heeft een schorsing van twee jaar gekregen na dat hij had bekend dat hij epo gebruikt heeft.

Tevens raakt Millar zijn wereldtitel tijdrijden kwijt die hij in 2003 had gewonnen. Michael Rogers, die toen tweede werd, krijgt alsnog de gouden medaille.

Voor het begin van de Tour de France legde de Brit een volledige bekentenis af over zijn doping-gebruik. Millar, die ook ontslagen is door de Cofidis-ploeg, hoopte op een schorsing van slechts 1 jaar, zodat hij andere renners kon helpen om van de doping af te blijven.

CD: Sparta - Porcelain

Sparta - Porcelain

Toen At The Drive In explodeerde in maart 2001 ontstonden er uit de resten twee nieuwe bands. De twee afro's, Cedric Bixler en Omar Rodriguez begonnen The Mars Volta, de anderen, Jim Ward, Paul Hinojos en Tony Hajjar, gingen verder onder de naam Sparta. The Mars Volta, dat vanwege de complexe songstructuur het meeste nog wegheeft van At The Drive In, is altijd het lievelingetje van de pers geweest. Levert Sparta met hun tweede album 'Porcelain' een plaat af die de harten van de pers wel kan veroveren?

Coria niet naar Spelen

Guillermo Coria zal wegens een blessure niet mee doen met het Olympisch tennistoernooi. Dit liet de Argentijn woensdag weten aan de media.

De nummer drie van de wereld gaf eind juli in de eerste ronde van het toernooi in Toronto op vanwege een schouderblessure, en de verwachting is dat hij nog twee maanden is uitgeschakeld. Ook achten de artsen van de tennisser het niet uitgesloten dat hij geopereerd moet worden.

De 22-jarige Coria was in mei verliezend finalist op Rolland Garros, hij verloor toen van zijn langenoot Gaudio. Mariono Zabaleta zal de vervanger voor Coria zijn bij de Spelen.

Ook deelname van Coria`s landgenoot David Nalbandian is nog onzeker, de halve finalist op Roland Garros is geblesseerd aan zijn rechter elleboog. Zijn eventuele vervanger is Agustin Calleri.

Ratelband koopt huis voor de 'Tokkies'

cyberbull had ons via de nieuws-submit te melden:

Emile Ratelband wil een huis gaan kopen voor de roemruchte Amsterdamse familie Ruijmgaart-Tokkie. De familie werd vorig jaar het huis uitgezet nadat ze betrokken waren bij een gewelddadige burenruzie. Doordat de 'Tokkies' door documentaires van de IKON en SBS6 landelijke bekendheid kregen is het vrijwel onmogelijk een nieuwe woning voor het gezin te vinden.

Onlangs bleken de Tokkies ongewenst in het Amsterdamse stadsdeel Bos en Lommer, nadat buurtbewoners er lucht van kregen dat woningbouwvereniging Het Oosten de familie in hun buurt wilde plaatsen. Volgens Ratelband is de familie hierdoor vooralsnog gedwongen apart bij vrienden en familie of op de straat te wonen. Hij wil een signaal afgeven door de Tokkies een nieuw onderkomen te geven. "Er zijn tienduizenden mensen zoals zij, die van bureaucratie en regelgeving de dupe worden. We maken ons druk om Sudan en Irak, maar vergeten onze eigen problemen", aldus de positive thinking goeroe.

Ratelband is via makelaars op zoek naar een woning met een winkel, zodat vader Gerrie Ruijmgaart daar aan de slag kan. Ratelband: "Je kunt mensen wel een visje geven, maar je moet ze ook een hengel geven, zodat ze zelf kunnen hengelen." Momenteel zendt de IKON overigens een serie programma's uit over de familie, onder de titel Familietrots.


Familie Tokkie
Ma Hanna Tokkie en een schoondochter

Gijzelaars in Irak vrijgelaten en bevrijd

Icoon Irak nieuwsTwee Turkse gijzelaars die in Irak werden vastgehouden zijn vrijgelaten. Op een video die vandaag werd uitgezonden door nieuwszender Al-Jazeera zegt de Tawid en Jihad groep, verantwoordelijk voor de ontvoering van de Turken, dat Abd Al-Rahman Demir en Said Unurlu zijn vrijgelaten omdat de Turkse bedrijven waar ze voor werken bekend hebben gemaakt niet langer voor de Amerikanen te werken.

Subheader
De twee vrijgelaten Turken


Vier Jordaanse gijzelaars werden bevrijd door een stamhoofd uit Fallujah. Deze gijzelaars werden acht dagen geleden ontvoerd op een snelweg dichtbij Fallujah. De kidnappers hadden nog geen eisen voor hun vrijlating geformuleerd. Een van de bevrijde gijzelaars, Ahmad Abu-Jaafar, vertelde persbureau AP: ''De goede bewoners van Fallujah hebben zich ons lot aangetrokken en ons bevrijd. Onze gijzelnemers hadden niets met het verzet te maken.''

Subheader
De vier bevrijde Jordaanse gijzelaars op rij


Afgelopen maandag maakte de Turkse vereniging voor vrachtwagenchauffeurs bekend zijn goederentransporten voor de Amerikanen in Irak te staken. Aanleiding was de executie van de gegijzelde Turk Murat Yuce. De vereniging hoopte zo de andere Turken die nog werden vastgehouden te redden.

Subheader
Enkele fragmenten van de video waarop de executie van Murat Yuce te zien is

Beer bijt arm jongen (10) af

Icoon opmerkelijk nieuwsEen 10-jarig jongetje zal voorlopig niet meer in een dierentuin komen. Hij verloor daar bij een bezoek zijn arm toen een beer hem aanviel tijdens het voeren.

Samen met zijn moeder bezocht hij in de Oekraïne de dierentuin van Dnjepropetrovsk. Zijn moeder gaf hem een zakje brood om de aapjes te voeren, maar de jongen liep niet naar de apenkooi, maar naar de kooi met drie Siberische bruine beren. Daar klom hij over de twee afscheidingshekken om zo bij de roofdieren te komen. De oudste mannelijke beer in de kooi, genaamd Cheburashka, was hier niet van gediend en beet hem. De ongelukkige jongen verloor hierbij zijn onderarm.

De directeur van de dierentuin zei dat Cheburashka geen overdreven agressieve beer is, maar wel een wild dier. De beer zelf mag voorlopig in de dierentuin blijven, al zullen zijn verzorgers nu voorzichtiger te werk gaan.

Nederland krijgt een derde geheime dienst

Icoon Binnenlands nieuws Nederland krijgt er binnenkort een derde zelfstandige inlichtingendienst bij. De Nationale Sigint Organisatie (NSO) is nu nog een onderdeel van de Militaire Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (MIVD), maar zal binnenkort zelfstandige bevoegdheden krijgen. Dit staat in een brief van minister Remkes van Binnenlandse Zaken aan de Tweede Kamer.

De NSO is kort na de aanslagen van 11 september 2001 in de Verenigde Staten opgericht in de strijd tegen het internationale terrorisme. De dienst houdt zich bezig met het onderscheppen van berichtenverkeer via communicatiesatellieten. Sigint staat voor 'Signals Intelligence', wat ook wel verbindingsinlichtingen wordt genoemd. Hier onder valt het onderscheppen van telefoonverkeer, maar ook het onderscheppen van fax-, radio- en internetverkeer.

Tot nu toe werkte de dienst alleen ondersteunend voor de twee zelfstandige veiligheidsdiensten, de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) en de MIVD. Om de NSO eigen bevoegdheden te geven moet de Wet op Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten aangepast worden. Daarom zal minister Remkes aan het eind van dit jaar een wetsvoorstel aan de ministerraad aanbieden.

Veel andere landen hebben al een aparte inlichtingendienst voor het onderscheppen van satellietcommunicatie. De Verenigde Staten hebben bijvoorbeeld de National Security Agency (NSA) en Groot-Brittannië heeft de Government Communication Headquarters (GCHQ).

Het telecommunicatieverkeer wat niet via de kabel gaat wordt nu nog onderschept met twee grote antennes in het Groningse Zoutkamp. Volgens experts is de capaciteit echter veel te laag. Daarom zullen er in de eerste instantie zes schotelantennes extra worden neergezet. Het is uiteindelijk de bedoeling dat er 22 reuzenschotels beschikbaar komen.

Sigarenboer voor de rechter gesleept

Icoon BinnenlandsnieuwsEen sigarenboer in de Amsterdamse Dapperbuurt is door een 79-jarige vrouw voor de rechter gesleept, omdat hij een foto van haar had opgehangen met daarbij de tekst 'Deze vrouw heeft hier gestolen!'. Zij eist een rectificatie van de eigenaar.

Eerder stelde Minister Donner van Justitie dat het ophangen van foto's van winkeldieven verboden is volgens de privacywetgeving. "De vrouw lijdt aan de ziekte van Alzheimer is zwaar dementerend. Ze zou dus nooit iets met opzet uit de winkel gestolen kunnen hebben", aldus haar advocaat R. Korver. Hij zou dit kunnen ondersteunen door middel van artsenverklaringen.

In een kort geding op maandag 16 augustus bij de rechtbank in Amsterdam eist Korver dat de winkelier dezelfde foto nogmaals ophangt, maar dan met de tekst 'Ik heb deze vrouw ten onrechte beschuldigd van diefstal'. Verder eist hij dat er rectificaties worden geplaatst in de dagbladen Het Parool en de Telegraaf.

Slachtoffers Belgische gasexplosie begraven

Zeven slachtoffers die afgelopen vrijdag omkwamen bij de gasexplosie in de Waalse plaats Gellingen zijn vanmiddag ter aarde besteld. Kort voor de uitvaart reikte minister Dewael van Binnenlandse Zaken postuum het Burgerlijk Kruis 1e Klasse voor daden van moed en opoffering uit aan de zeven slachtoffers. Dit is de hoogste Belgische onderscheiding voor burgerdaden.

De St. Julien-kerk in het nabijgelegen Ath zat vol met mensen die de medewerker van Electrabel, een politie-inspecteur en vijf brandweerlieden een laatste eer wilden bewijzen. Onder de gasten waren de Belgische premier Verhofstadt, vice-premiers Onkelinx en Dewael en prins Filip. Uit alle hoeken van het land hadden brandweerkorpsen delegaties gestuurd. Ook enkele Franse korpsen die na de ramp ondersteuning verleenden waren aanwezig.

Na de dienst werden de kisten één voor één de kerk uitgedragen, waarbij het buiten staande publiek bij elke kist applaudiseerde. Volgens verslagggevers ter plaatse waren zeker duizend mensen aanwezig.


Onder grote belangstelling werden
de kisten de kerk uitgedragen

Rond hetzelfde tijdstip werd in Haine-St.-Pierre een omgekomen Italiaanse medewerker van het bedrijf Diamant Boart begraven. De andere slachtoffers zullen ook in besloten kring begraven worden.

Dodental op achttien
In de puinhopen op het bedrijventerrein waar de ontploffing plaatshad is gisteravond het levenloze lichaam van een man gevonden. Het dodental na de ramp komt hiermee op achttien. De slachtoffers zijn elf Belgen, drie Fransen en drie Italianen. De identiteit van de dinsdag gevonden man is nog niet bekend gemaakt.

Eerder werd ook al gemeld dat het dodental op achttien lag, nadat twee Fransen overleden waren. Zij bleken later echter toch niet dood te zijn, maar zijn inmiddels alsnog aan hun verwondingen overleden.

Koeman reageert op Advocaat

Ronald Koeman heeft scherp gereageerd op de kritiek die Dick Advocaat op hem heeft geuit.

Koeman reageerde voor de camera's van de NOS op de uitspraken van Advocaat: "Kleinzielig, hij had zijn tijd en zijn drive beter kunnen gebruiken voor het Nederlands elftal in plaats van zich bezig te houden met televisieprogramma's."

Hij vervolgde over zijn hotelkosten: "Natuurlijk zijn die betaald, maar dat geldt voor iedereen. Ook Cruijff en Van Gaal hebben hun hotel niet zelf hoeven betalen."

"Maar ik sta boven Advocaat. Het is kinderachtig, maar toe maar. Wat moet ik er mee? Ik voel me ook niet aangesproken. Ik denk dat ik hem in mijn kritiek nog redelijk beschermd heb.", aldus Koeman.

Oud profvoetballer Schaap (29) overleden

Voormalig profvoetballer Arno Schaap is gisterenavond tijdens een oefenduel van zijn huidige club Hilversum overleden.

Schaap, die in het verleden onder meer bij AZ speelde, zakte na een half uur ineen. Hij overleed ter plekke aan een hartaanval, zo bleek naderhand.

Naast AZ, waar hij maar weinig aan spelen toekwam, speelde hij bij Helmond Sport en Dordrecht '90. In totaal speelde hij 93 wedstrijden in het betaalde voetbal.

De 29-jarige middenvelder was vader van twee kinderen. Hij zou juist aanstaande vrijdag trouwen met zijn vriendin.

Oud-profvoetballer Schaap (29) overleden

paulus1973 en Stefkuh hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Voormalig profvoetballer Arno Schaap is gisteravond tijdens een oefenduel van zijn huidige club FC Hilversum overleden. Schaap, die in het verleden onder meer bij AZ speelde, zakte na een half uur ineen. Hij overleed ter plekke aan een hartaanval, zo bleek naderhand.

Naast AZ, waar hij maar weinig aan spelen toekwam, speelde hij bij Helmond Sport en Dordrecht '90. In totaal speelde hij 93 wedstrijden in het betaalde voetbal.

De 29-jarige middenvelder was vader van twee kinderen. Hij zou juist aanstaande vrijdag trouwen met zijn vriendin.

Juventus wil Mutu

Juventus heeft interesse in de Roemeen Adrian Mutu, die in hem de opvolger zien van de deze zomer naar Valencia CF vertrokken Marco Di Vaio.

Mutu heeft nog een lopend contract bij het Engelse Chelsea tot 2008, en daarom zou De Oude Dame hem graag willen huren. Maar ook Fiorentina heeft interesse in de Roemeen.

De 25-jarige aanvaller was aan het begin van het vorige seizoen in een goede vorm, maar een blessure gooide roet in het eten. Nadat hij daarvan hersteld was, kon hij geen indruk meer maken met zijn spel. Aankomend seizoen moet hij bij Chelsea ook nog concurreren met nieuwe aankopen Didier Drogba en Mateja Kezman .

Brug van 400 ton staal gestolen

Icoon opmerkelijk nieuwsUit een pakhuis in Gdansk (Polen) hebben onbekenden een brug gestolen. De constructie bestaat uit 400 ton staal. De politie onderzoekt welke personen het voor elkaar hebben gekregen om de zware brug te stelen, alsdus de krant Gazeta Wyborcza.

De brug die door een bouwbedrijf gedemonteerd was opgeslagen in het pakhuis. De dieven bleken bij controle bijna alle onderdelen meegenomen te hebben. De politie vermoedt dat de rovers maanden over de diefstal hebben gedaan, want ze moesten namelijk alle onderdelen uit elkaar schroeven om ze mee te kunnen nemen.

In februari gingen dieven er in Oekraïne ook al vandoor met een stalen brug met een lengte van elf meter. Daar is het stelen van metaal een groot probleem.

Man doodt per ongeluk vrouw met kettingzaag

Icoon Buitenlands nieuws In Londen heeft een tragisch ongeluk met een kettingzaag woensdag het leven van een vrouw gekost. Dit meldde de Britse politie vandaag.

Een 56-jarige man was in zijn tuin met de zaag in een boom geklommen om de takken te snoeien. Terwijl hij hier mee bezig was verloor hij zijn evenwicht, waarop hij naar beneden viel. De kettingzaag bleef lopen en raakte zijn vrouw die onder de boom stond. Zijn vrouw was op slag dood.

'Cannabis voor gestresste Israëlische militairen'

Icoon Buitenlands nieuws Als Israëlische militairen na een actie in Palestijnse gebieden gestrest raken, lopen ze binnenkort de kans om met cannabis behandeld te worden. Dit meldde de Israëlische krant Maariv woensdag.

De medische dienst van het leger begint de komende dagen al met proeven op vrijwilligers. In Israël raken veel mensen zwaar gestrest na hun verplichte diensttijd vanwege de gespannen situatie. Omdat uit proeven op gestreste muizen bleek dat de dieren baat hadden bij een dosis cannabis, gaat het leger dit ook proberen met mensen die na hun diensttijd last hebben van het posttraumatische stresssyndroom.

Marokkaanse keuringsarts hekelt Nederlanders

Het tv-programma NOVA zendt vanavond het eerste deel uit van de vijfdelige serie 'Retourtje Rif' die de komende weken in NOVA te zien zal zijn. Meteen vanavond al komt een Marokkaanse arts aan het woord die namens het Uitvoering Werknemersverzekeringen (UWV) in Marokko geremigreerde WAO-ers herkeurt. In Marokko zelf regent het klachten over de arts. Vooral oudere arbeidsongeschikten, die al tientallen jaren in hun thuisland WAO krijgen, raken door zijn beoordeling hun uitkering kwijt.

Omdat geremigreerde WAO-ers die hun uitkering verliezen ook geen recht hebben op een bijstandsuitkering, komen ze zonder geld te zitten. Ze mogen namelijk ook niet terugkeren naar Nederland en zijn aangewezen op de Marokkaanse arbeidsmarkt.

Er is kritiek op de handelswijze van het UWV, omdat doordat de arts voor hun werkzaam is, iedere vergelijking ontbreekt. ''Zo iemand doet niets anders dan keuringen voor een Nederlands orgaan, de schijn ontstaat dan dat hij zich zal voegen naar het UWV'', aldus een criticaster.

Het UWV zegt juist blij te zijn met de arts omdat hij gunstige resultaten boekt. Vorig jaar werd na herkeuringen door de arts bijna 30% van de uitkeringen verlaagd of stopgezet.

Joden
Overigens doet de arts een merkwaardige uitspraak in het tv-programma. Hij noemt Nederlanders geen heiligen maar joden.

''Nederlanders lachen de Marokkanen uit, ze hebben iedereen teruggestuurd naar Marokko. En ze doen net alsof wij de uitkeringen stopzetten voor de mensen. Ze maken misbruik van ons, dat de beslissingen worden genomen, dat de uitkeringen worden gestopt. Nederlanders beschouwen zich als heiligen, maar het zijn joden. Het doel van Nederland is dat ze de uitkeringen allemaal intrekken van de mensen omdat ze geen geld meer hebben."

-
Uitzending NOVA, Nederland 3 om 22:15. Herhaling 's nachts. Zie ook de site van NOVA.

NS wil kaartjes opnieuw duurder maken

Icoon Binnenlands nieuws De Nederlandse Spoorwegen (NS) willen per 1 januari volgend jaar de treinkaartjes opnieuw duurder maken. Uit een adviesaanvraag die de NS woensdag bij de consumentenorganisaties heeft ingediend blijkt dat de NS de prijzen met 3,25 procent wil verhogen.

Volgens het contract met de overheid mag de NS de prijzen maximaal één keer per jaar verhogen, en mag de prijsverhoging maximaal de inflatie plus twee procent zijn. De NS wil dit maximaal benutten, omdat de financiële situatie naar eigen zeggen nog niet goed genoeg is. De stijging van de prijzen zou bovendien nodig zijn om de dienstverlening verder te kunnen verbeteren.

Het definitieve besluit wordt op 1 oktober bekend gemaakt, nadat consumentenorganisaties als Rover, de ANWB en de Consumentenbond hun advies hebben uitgebracht.

Dit jaar werden de prijzen ook al twee keer verhoogd. Per 1 januari was er de reguliere prijsstijging van vier procent. Op 1 juli van dit jaar kwam daar nog eens twee procent bij, wat mocht omdat over een periode van twaalf maanden 84,4 procent van de treinen op tijd reden.

De NS mag de kaartjes nog eens twee procent duurder maken naast de 'normale' prijsstijging als over een periode van twaalf maanden 86,8 procent van de treinen op tijd heeft gereden. Aan deze eis wordt naar verwachting dit jaar niet meer voldaan.

Zwinkels kreeg tik op vingers van RTL4

Gisteren diende het kort geding dat tv-klusjesman Nico Zwinkels tegen het weekblad Privé had aangespannen. Het roddelblad publiceerde onlangs een verhaal van styliste Bea Willemstein. Zij beschuldigt het voormalig Eigen Huis & Tuin-icoon van aanranding, tien jaar geleden tijdens een barbecue in Scheveningen.

Tijdens het geding werd een brief geopenbaard die Zwinkels op 1 maart j.l kreeg van zijn eigen manager, een hoge RTL-functionaris en de producent van Eigen Huis & Tuin. Daarin stond Nico zich netter moest gaan gedragen op set, op straffe van ontslag. Niet alleen stond erin dat hij zich netter tegenover vrouwen moest gedragen, ook het tappen van seksueel getinte moppen werd verboden.

Privé-hoofdredacteur Evert Santegoeds, die over de brief zegt te beschikken, zei in de rechtszaal dat er in de brief staat dat Nico ook geen ’scheten’ mocht laten en dat hij door moest klussen als de camera's niet draaiden.

Zwinkels hield vol dat hij zich tegenover vrouwen altijd netjes gedraagt. Het bestaan van de brief ontkende hij niet. In de rechtszaal zat de klusjesman er verslagen bij. Het werd hem even te machtig toen zijn advocaat vertelde dat zijn vrouw kalmeringsmiddelen moet slikken en zijn kleinkinderen op straat worden nagewezen.

Zwinkels eist van Privé en styliste Willemstein een voorschot van 200.000 euro op een definitieve schadevergoeding. Dit omdat SBS6 na de publicaties niet met Zwinkels een programma wilde maken. Ook wil hij een rectificatie en een verbod op eventuele toekomstige publicaties in Privé over de affaire.


Zwinkels met advocaat

Groot protest in Soedan tegen buitenlands ingrijpen

Icoon Buitenlands nieuws In Khartoum, de hoofdstad van Soedan, hebben tienduizenden mensen in een protestmars laten weten tegen buitenlands ingrijpen in Darfur te zijn. De door de regering gesteunde demonstranten lieten weten bereid te zijn tot een jihad op het moment dat buitenlandse troepen voet op Soedanese bodem zetten. "Darfur zal een buitenlandse begraafplaats worden", was op één van de spandoeken te lezen.

De Verenigde Naties hebben geëist dat Soedan actie onderneemt in een van de ergste humanitaire crisissen ooit. Het aanhoudende geweld van de door de regering gesteunde Arabische janjawid milities ten opzichte van zwarte Afrikanen heeft al aan tienduizenden mensen het leven gekost. Honderdduizenden mensen zijn door de milities uit hun huizen verdreven en er vinden massale verkrachtingen plaats.

Nederland heeft onlangs aangegeven meer dan 100 miljoen euro uit te trekken voor de wederopbouw van Darfur. De PvdA, VVD en D66 hebben bovendien laten weten voor militair ingrijpen te zijn om de aanhoudende volkerenmoord te stoppen.

"Toyota TF104 is geen flop"

Toyota's Mike Gascoyne ontkent dat de TF104B niet zoveel vooruit is gegaan als werd verwacht.

De TF104B welke zo drastisch werd veranderd dat hij opnieuw door de FIA crash test moest gaan, haalde tijdens zijn debuutrace in Hockenheim geen enkel WK punt.

Volgens Gascoyne zijn er geen problemen met de auto. "De aerodynamische tests in de windtunnel zijn goed gedaan, dus wat we in de windtunnel hadden hebben we nu op het circuit." Aldus Gascoyne. Verder zegt hij dat de B versie van de Toyota een paar tienden sneller is, en er een nieuw pakkket klaar staat voor Monza.

Haaien dichter bij de kust door dode zone

Icoon Wetenschappelijk nieuws In de Golf van Mexico is sprake van een 'dode zone' van meer dan 9000 vierkante kilometer. In het zeewater in de dode zone is bijna geen zuurstof meer aanwezig, waardoor niets er kan overleven. Vissen en zwemmende krabben kunnen nog ontsnappen, maar al het andere leven zoals waterplanten en koraal is ten dode opgeschreven.

De dode zone is dertig jaar geleden ontstaan door vervuiling, en komt iedere zomer groter terug. De oorzaak zit hem in boeren in het gebied rond de Mississippi die kunstmest op basis van stikstof gebruiken. Deze kunstmest vormt een perfect voedingsbodem voor algen. De algen verbruiken alle zuurstof in het water, waardoor er niets anders meer kan overleven.

De dode zone dwingt vissen om dichter bij de kust te gaan zwemmen. Volgens wetenschappers is dit een van de belangrijkste redenen dat er de afgelopen jaren steeds meer haaien voor de kust van Texas worden geteld. Daar zijn dit jaar ook al drie aanvallen van haaien gemeld, waaronder een aanval waar we maandag over berichtten. Dit aantal is zeer hoog gezien het feit dat er sinds 1980 in totaal maar 18 aanvallen door haaien in de regio zijn gemeld.

Er wordt voorlopig nog totaal geen actie ondernomen om de dode zone te verkleinen. "De constante stroom van stikstof in de rivier blijft maar aanhouden. Dit betekent dat de dode zone ieder jaar weer verschijnt", aldus zeewateronderzoeker Nancy Rabalais.

De uitvinder van de tongzoen

Heb je je ooit afgevraagd wie de zoen heeft uitgevonden? Wie als eerste heeft ontdekt dat het heerlijk is als een ander jou met z'n lippen aanraakt en daarbij dan een beetje lucht naar binnen zuigt? En wie er achter kwam dat het allemaal nóg lekkerder wordt als je dat op de mond van een ander doet en daar dan ook je tong bij gebruikt? Bij dieren komt het niet voor, althans niet zoals bij de mens, maar hoe is het dan ontstaan? Was het instinct of toch gewoon toeval? Was er soms ooit een Neanderthaler die zijn vrouw hielp bij tandenpoetsen en die daar bij gebrek aan een tandenborstel dan maar zijn tong voor gebruikte? Ik weet het niet.

Onderzoek naar extra militairen Afghanistan

Icoon Binnenlands nieuws Defensie gaat een onderzoek instellen om te kijken of Nederlandse militairen de veiligheid tijdens de verkiezingen in Afghanistan kunnen verhogen. Volgens een woordvoerder gaat het om een oriëntatiemissie na een algemeen verzoek van de NAVO en de Afghaanse premier Karzai.

Karzai wil graag extra veiligheidsmaatregelen om er voor te zorgen dat de verkiezingen in oktober goed kunnen verlopen. Nederland stuurt nog deze week een paar officieren naar Afghanistan, waar in ieder geval zal worden gekeken naar de mogelijke inzet van Nederlandse F16's.

'Taliban mogen in Pakistan trainen'

Icoon Buitenlands nieuws Volgens de Afghaanse regering is er bewijs gevonden dat militante islamitische groeperingen in Pakistan worden opgeleid. Vanuit Pakistan zouden de militanten naar Afghanistan gaan om daar tegen de Afghaanse en Amerikaanse militairen te kunnen vechten. Dit meldde The New York Times woensdag.

Amerikaanse en Afghaanse functionarissen waren er al maanden van overtuigd, maar met een verklaring van een gevangen genomen Pakistaanse jongen denken ze het bewijs gevonden te hebben. Muhammad Sohail, een 17-jarige Pakistaan, werd enkele maanden geleden gevangen genomen tijdens gevechten met de Taliban.

De jongen heeft nu in een interview, in aanwezigheid van bewakers, verklaard dat Pakistan de militanten toestaat om strijders op te leiden die daarna in Afghanistan kunnen vechten. Volgens Sohail werd hij gerekruteerd in zijn moskee om daarna in een trainingskamp vlak buiten de Pakistaanse hoofdstad Islamabad opgeleid te worden.

Sohail is niet de eerste Pakistaan die in Afghanistan is opgepakt. Volgens de Pakistaanse regering zijn landgenoten die vechten in Afghanistan echter uitzonderingen.

Nederland zakt plek op FIFA-lijst

Het Nederlandse elftal is een plek gezakt op de ranglijst van de wereldvoetbalbond, de FIFA. Oranje zakte van de vijfde naar de zesde plaats en heeft nu 747 punten.

Argentinië keerde in de top 10 terug na de tweede plaats die ze haalde in de Copa America, ze stegen van de elfde naar de vierde plaats. Brazilië, de winnaar van de Zuid Amerikaanse beker , hield de eerste plaats, met 849 punten.

Wereldranglijst 4 augustus 2004


1Brazilië849 (0)
2Frankrijk809 (0)
3Spanje790(0)
4Argentinië774(7)
5Tsjechië762(-1)
6Nederland747(-1)
7Engeland732(1)
8Mexico731(-2)
9Italië728 (0)
10 Turkije719(0)
10Verenigde Staten719(-3)
12Portugal714(0)
12Duitsland712(-1)
14Griekenland710(16)
15Denemarken703(0)
16Ierland700(0)
16Kameroen700(0)
18Nigeria696 (0)
19Uruguay691(13)
20Japan685(4)
31België650(-7)
147Suriname292(0)
168Nederlandse Antillen212(1)

Schalke plaatst zich voor finale Intertoto

De Duitse club Schalke 04 heeft zich dinsdag als eerste ploeg geplaatst voor de finale van de Intertoto.

De Duitsers wonnen thuis in Gelsenkirchen met 3-0 van het Deense Esjberg fB. De eerste wedstrijd hadden ze ook al gewonnen, met 1-3.

De doelpunten werden gescoord door Mike Hanke, Hamit Altintop en Gerald Asamoah. Niels Oude Kamphuis stond in de basis bij de Duitse club en speelde de hele wedstrijd mee.

Schalke speelt nu in de finale tegen de winnaar van de wedstrijd tussen het Franse FC Nantes en het Tsjechische Slovan Liberec. De eerste wedstrijd werd door Liberec met 1-0 gewonnen. De winnaar van de finale heeft recht op een plek in de UEFA cup.

'Moord-spel' Manhunt gevonden bij slachtoffer

Icoon Games nieuwsVorige week kwam het spel Manhunt in Groot-Brittannië in opspraak omdat de ouders van een vermoorde jongen beweerden dat het 17-jarige vriendje van hun zoon hem had vermoord onder invloed van het spel. Het spel zou gevonden zijn in de slaapkamer van Warren Leblanc, die de 14-jarige Stefan Pakeerah met een klauwhamer en een mes vermoord had. Volgens Gisella Pakeerah was Warren "helemaal in de ban" van het spel.

Een woordvoerder van politie van Leicestershire heeft echter bekend gemaakt dat het spel juist bij het slachtoffer gevonden is: "Blijkbaar is het spel gevonden, maar het lag in Stefan Pakeerahs slaapkamer." Hoewel dit op zich niet betekent dat de bewering dat Leblanc beïnvloed was door Manhunt niet klopt, maakt het de zaak wel meer complex. De vraag of het veertienjarige slachtoffer de eigenaar was van het spel, en zo ja wie het voor hem had gekocht is nog niet beantwoord.

De politie-woordvoerder is duidelijk over het vermeende verband tussen het spel en het misdrijf: "Wij hebben nooit de link gelegd tussen het spel en de moord, en dat hebben we al eerder verklaard. Sommige secties van de media hebben ervoor gekozen dat te negeren... het motief was roof".

Ondertussen is het spel, ondanks dat Dixons en enkele andere ketens in Groot-Brittannië het spel uit de schappen gehaald hebben, bijna uitverkocht en stijgt het in de verkoopstatistieken.

Missouri verbiedt homohuwelijk in grondwet

pro_jeex en WAik hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Buitenlands nieuws In de Amerikaanse deelstaat Missouri is dinsdag een verbod op homohuwelijken in de grondwet opgenomen. Missouri is daarmee de eerste Amerikaanse deelstaat die een dergelijk verbod expliciet in de grondwet laat zetten.

Het verbod werd door een grote meerderheid van de kiesgerechtigden goedgekeurd tijdens een referendum. Na telling van de stemmen in 59 procent van de districten bleek dat 73 procent van de kiezers voor het verbod was. In de tekst van het amendement staat letterlijk dat alleen een man en een vrouw in de echt verbonden kunnen worden.

Veiligheid bouw slecht in Nederland

Icoon Binnenlands nieuws Uit een onderzoek van de nationale arbeidsinspecties in de toen nog vijftien lidstaten van de EU en in Noorwegen en IJsland is gebleken dat Nederlandse bouwplaatsen onveiliger zijn dan die in de omringende landen. Op twee van de drie belangrijkste criteria zit Nederland zelfs onder het gemiddelde.

De uitgebreide inspecties bezochten in mei en september van vorig jaar in totaal 36.000 bouwplaatsen, waarbij 82.000 overtredingen werden gevonden. Bij 3.600 bouwplaatsen werd het werk zelfs tijdelijk helemaal stilgelegd. Er werd vooral gelet op de aanwezigheid van bescherming tegen vallen.

Alle EU-landen zijn onderling goed vergelijkbaar, omdat negentig procent van de veiligheidsregels van de EU afkomstig zijn. De veiligheid bleek het grootst te zijn in de noordelijke landen zoals Zweden, Finland en Denemarken. De zuidelijke landen zoals Spanje en Portugal scoorden het laagst. De veiligheid in Nederland bleek zich op het niveau van Oostenrijk en Italië te bevinden.

Nederland scoorde slecht op de verplichte aanwezigheid van een arbo-coördinator en op het overzicht wat de aannemers hebben van de risico's op de bouwplaats. Hier bleek 48 procent van de aannemers te weinig overzicht te hebben, tegen 44 procent gemiddeld. "En dat zijn toch twee van de drie belangrijkste criteria", aldus Jan Boer, landelijk projectleider Bouw bij de Arbeidsinspectie. Op het derde criterium, de aanwezigheid van een gezondheids- en veiligheidsplan, scoorde Nederland wel iets beter dan het gemiddelde.

Tijdens de inspecties werd in Nederland het werk op 37 procent van de 800 bouwplaatsen helemaal stilgelegd. Dat is veel meer dan het gemiddelde van tien procent, maar dat komt deels omdat de Nederlandse inspectie strenger optreedt dan veel andere inspecties.

Kinkhoestepidemie in Nederland

Re_plaY had ons via de nieuws-submit te melden:

Nederland heeft te maken met een kinkhoestepidemie. Dit blijkt uit cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM), dat de afgelopen maand meer dan duizend meldingen binnenkreeg. Vorge week werd in het Academisch Medisch Ziekenhuis in Amsterdam de kinkhoest al geconstateerd.

De kinkhoest komt eens in de drie tot vier jaar voor. Dat verklaart ook de epidemie die in mei van dit jaar begon. Ook laten volgens het RIVM veel ouders hun kinderen niet vaccineren, waardoor die kinderen meer kans lopen om door de kinkhoest te worden getroffen. Men schat de afname van het aantal vaccinaties in Flevoland en Overijssel in de afgelopen paar maanden op vijf procent. Harde cijfers voor deze uitspraak heeft het RIVM nog echter niet.

Kinkhoest is een gevaarlijke bacteriële infectie die in een enkel geval tot de dood leidt. Voor zover bekend heeft de huidige epidemie nog geen levens geëist, aldus het RIVM. Hoelang de epidemie nog duurt kan het instituut niet zeggen, ook is het nog niet duidelijk of de epidemie momenteel al op zijn hoogtepunt is.

Dream Team heeft slechte start

In de voorbereidingscampagne naar de Olympische Spelen heeft het Amerrikaanse Dream Team IV een slechte start gemaakt. Het verloor met 78-95 van Italië.

Voor de vierde keer komt de Amerikaanse basketbalploeg met een sterrenformatie naar de Olympische Spelen. Echter een flink aantal sterren, Shaquille O'Neal, Kobe Bryant, Kevin Garnett, Karl Malone, Tracy McGrady Jason Kidd, Ray Allen en Ben Wallace, bedankten voor de eer. Enkele sterren die wel in Athene zullen spelen zijn LeBron James, Tim Duncan en Allen Iverson.

Het is echter niet meer zo vanzelfsprekend dat Amerika de gouden medaille gaat pakken. Een aantal andere landen is dichterbij gekomen. Italië bewees dat. Tijdens het inspelen gaven de Amerikanen een show weg, maar in de wedstrijd was Italië gewoon beter. Vanachter de 3-puntslijn scoorden de Italianen er lustig op los en zetten zo de Amerikaanse sterren te kijk. Tijdens de Olympische Spelen zullen Servië en Montenegro, Litouwen, Spanje en Argentinië de grootste uitdagers van Amerika worden in het basketbaltoernooi.

De Amerikaanse coach Larry Brown, die afgelopen seizoen met Detroit Pistons zijn eerste NBA-titel veroverde, beseft dat het niet gemakkelijk gaat worden: "We hebben daarom bewust voor een zwaar oefenprogramma gekozen. De spelers kunnen alvast wennen aan de Europese manier van fluiten en aan de vijandige sfeer die we op onze weg ongetwijfeld zullen tegenkomen."

Ook speler Tim Duncan beseft dat sinds Barcelona het anders is geworden: "Sinds die tijd is onze favorietenrol steeds een beetje afgebrokkeld. We zullen ons goed moeten wapenen. Geen enkel land is bang voor ons. Iedereen wil ons opjagen en verslaan."

Britse tiener gedood door bliksem

pro_jeex had ons via de nieuws-submit te melden:

In de Britse plaats Bloxwich (West Midlands) is gisteren een 14-jarige jongen overleden nadat hij was getroffen door bliksem. Ook drie vrouwen in het Londense Hyde Park werden getroffen door bliksem, maar zij overleefden de inslag.

Het weer in grote delen van Groot-Brittannië was gisteren behoorlijk slecht. Op enkele plaatsen viel in korte tijd meer dan 45 millimeter regen.

NAC zoekt twee versterkingen

NAC Breda is druk bezig nog voor het begin van het seizoen twee nieuwe spelers te halen. Rick Hoogendorp staat hoog op het lijstje.

Naast NEC probeert nu ook NAC de aanvaller, die weg mag bij RKC, te contracteren. Voorlopig is het salaris dat hij vraagt voor NAC te hoog. Trainer Ton Lokhoff zei over Hoogendorp: "Ik heb wel de indruk dat hij NAC ziet zitten, maar het is een financieel verhaal. Na de financiële problemen, heeft de club een duidelijke grens gesteld aan wat we een speler betalen."

Daarnaast kijkt NAC ook naar spelers die bij de grote drie afvallen. Ajacied Nourdin Boukhari, PSV'er Jürgen Colin en Feyenoorder Glenn Loovens staan in de belangstelling, maar daarbij is het afwachten of de club een speler wil verhuren of eventueel goedkoop wil verkopen. Lokhoff is er in ieder geval van overtuigd dat de club voor het begin van het seizoen nog twee versterkingen zal hebben gehaald.

[update] G??n schuld aan dood asielzoekers

Minister Rita Verdonk van Vreemdelingenzaken piekert er niet over om een onderzoek in te stellen naar het wel en wee van teruggestuurde asielzoekers. GroenLinks en de SP hadden daarom gevraagd naar aanleiding van de moord op twee door Nederland uitgezette Somaliërs.

Amnesty International meldde vorige week dat de twee werden vermoord in Mogadishu, nadat ze door Nederland waren uitgewezen. De twee maakten deel uit van een minderheidsgroep.

De mensenrechtenorganisatie blijkt echter een fout te hebben gemaakt. Eén van de vermoorde Somaliërs was teruggestuurd door Denemarken, en niet door Nederland. De ander is bij een roofoverval omgekomen. Omdat hij al in oktober is teruggestuurd, ziet Verdonk geen verband met het asielbeleid. Haar ministerie heeft volgens Verdonk voldoende gedaan om de man naar veilig gebied terug te brengen. ''Dat hij toch in Mogadishu is beland, is niet de schuld van Nederland''.

Bovendien vindt Verdonk dat er voor het uitzetten van uitgeprocedeerde asielzoekers al voldoende duidelijkheid wordt gegeven over de veiligheidssituatie in het land van herkomst.

Update 09:35
In een reactie erkent Amnesty dat Nederland niet verantwoordelijk gehouden kan worden voor de dood van de Somaliërs. De organisatie bestrijdt echter dat in het Engelstalig onderzoek wordt beweerd dat het om twee in Nederland afgewezen asielzoekers zou gaan. Evenmin zou zijn beweerd dat de beide Somaliërs vlak na hun uitzetting zijn vermoord.

Onduidelijk is wie dan verantwoordelijk is voor de onjuiste berichtgeving van vorige week. Diverse media meldden toen dat volgens Amnesty International twee door Nederland afgewezen en uitgezette Somalische asielzoekers, kort na hun terugkeer waren vermoord.

Conciërge steekt peuters neer in China

jobsoft had ons via de nieuws-submit te melden:

In de Chinese hoofdstad Beijing heeft een conciërge van een peuterschool vandaag vijftien jonge kinderen neergestoken. Voor een vierjarig jongetje kwam de hulp te laat, hij bezweek aan zijn verwondingen.

Twee andere kinderen zijn er slecht aan toe, ook drie leidsters zijn gewond geraakt bij de steekpartij. De dader is een 51-jarige man en is inmiddels door de politie aangehouden. Over zijn motief voor de aanval is niets bekend. De kleuterschool waar de steekpartij plaats vond is verbonden aan het ziekenhuis van de universiteit van Beijing. Deze staat bekend als een van de beste van het land.

Aardbeving treft Turkse plaats Bodrum

De Turkse badplaats Bodrum is vanochtend getroffen door een aardbeving. Deze had een kracht van 5,4 op de schaal van Richter. Zeker vijftien mensen raakten lichtgewond, maar de aardbeving richtte verder geen grote schade aan.

De aardbeving vond vanochtend plaats rond zes uur locale tijd. De meeste mensen raakten gewond omdat ze uit de ramen en van balkons sprongen. Na de beving waren veel mensen op straat te vinden, bang voor eventuele naschokken. De afgelopen paar dagen waren er meerdere bevingen in het gebied, die van vandaag was echter de sterkste.

Jaarlijks reizen er veel Nederlanders naar de badplaats, die als toeristische trekpleister geldt. Ook in de andere populaire plaats Marmaris werd, net als op het Griekse eiland Kos, de aardbeving gevoeld.

Uit huis gezet wegens verschil van acht cent

Bas028 had ons via de nieuws-submit te melden:

Een alleenstaande 33-jarige vrouw uit Schiedam wordt binnenkort met haar twee zoontjes van vier en zes uit huis gezet, vanwege een geschil over de huursom van welgeteld acht cent. Doordat haar huur is gestegen is de huur 8 eurocent te hoog geworden om nog in aanmerking te komen voor huursubsidie. Hierdoor vallen haar woonlasten dermate veel hoger uit dat ze nu het huis niet meer kan betalen.

De gescheiden moeder weet zich geen raad. "Volgens mij ben ik een modelhuurder", zegt ze. "Maar de gemeente denkt er blijkbaar anders over." Zojuist kreeg ze officieel het besluit medegedeeld: haar verzoek om huursubsidie is opnieuw bekeken en definitief afgewezen door het ministerie van Volkshuisvesting, die hiermee het advies van de gemeente Schiedam opvolgt.

Haar huur steeg dit jaar naar een ronde 500 euro voor haar woning, terwijl de grens voor het ontvangen van huursubsidie ligt op 499,92 euro. Boven dat bedrag is er ook wel huursubsidie mogelijk, maar dan moet de gemeente daar een beslissing over nemen. En die beslissing is negatief uitgevallen. Hierdoor loopt de vrouw in dit geval 260,80 euro per maand mis. "Zonder huursubsidie kan ik de woning niet betalen", zo zegt ze. "Acht cent. Kunnen ze dat echt niet oplossen?

Ze belde vorige week radeloos naar de gemeente, waar de verantwoordelijke ambtenaar haar verhaal geduldig aanhoorde. Het resultaat: definitieve afwijzing. "Ik heb die ambtenaar net een bloemetje gebracht, met op het kaartje: 'Bedankt voor uw inzet'. Ik hoop dat die vrouw nog kan slapen. Ik in elk geval niet.", reageerde de vrouw cynisch.

Ook de verhuurder van de huurwoning speelt hier een rol in. Deze weigert de huurprijs met acht cent verlagen. De gemeente Schiedam laat weten hun oordeel te hebben gebaseerd op een 'passendheidstoets'. "Het oordeel is negatief. Volgens de toets is het niet noodzakelijk dat zij in de betreffende woning blijft", aldus woordvoerder Helma Steekelenburg. Maar de vrouw bestrijdt dat: zo kampt één van haar twee zoontjes met gezondheidsproblemen. Ook wil ze niet dat haar kinderen door een gedwongen verhuizing naar een andere basisschool zouden moeten. In de 'passendheidstoets' van de gemeente werd ook geen gesprek met het gezin zelf uitgevoerd.

Muziekfan mag geen stereo meer hebben

Nood-kloon had ons via de nieuws-submit het volgende -geheel vertaald, waarvoor onze dank!- te melden:

Een Engelse vrouw is door een rechter verboden om nog een audio-installatie of een televisie te bezitten. Dit nadat ze de muziek vaak zo hard zette dat de meubels bij de buren door de trillingen van hun plaats schoven. Voorafgaand aan de rechtszaak kreeg ze al een tijdelijk verbod om excessief geluid te maken. In het verleden werden bij haar al drie keer eerder stereoapparatuur en karaokemachines in beslag genomen.

Het gemeentebetuur van Birmingham heeft goedkeurend gereageerd op het vonnis dat twee jaar van kracht zal zijn tegen de 33-jarige rap- en karaokefan Sharon McLoughlin, moeder van drie kinderen en een groot fan van Eminem. Ze zal tevens uit haar flat worden gezet, indien zij binnen deze proeftijd opnieuw overlast veroorzaakt. De dame werd de eerste persoon die op wijze haar huis kan verliezen op basis van een nieuwe wet die anti-sociaal gedrag aanpakt.

Rechter Alistair MacDuff gaf toestemming aan de gemeente om het eigendom over de flat over te nemen, en daarbij werd ook nog vermeld dat de vrouw, naast het verbod om een stereo of televisie te bezitten, ook een verbod kreeg om enige andere vorm van onrust te veroorzaken, wat geldt voor de duur van twee jaar en voor waar dan ook in Engeland en Wales.

Het gerechtshof had te horen gekregen dat de muziek zo luid werd gespeeld dat de meubels van de bovenburen door de vibraties spontaan aan de wandel gingen. Een van de voorvallen die beschreven werden was een gesprek tussen de bovenbuur en een medewerker van Birmingham Anti-Social Behavior Unit (BASBU, de Anti-sociale werkgroep Birmingham) die elkaar bijna niet konden verstaan terwijl ze twee meter van elkaar vandaan stonden.

Hoewel de apparatuur dus meerdere malen in beslag werd genomen toonde McLoughlin totaal geen respect voor haar buren of de wet en kocht gewoon weer nieuwe apparatuur. "Nu ze is veroordeeld, en geen stereo meer in huis mag hebben, kan ze meteen worden gearresteerd als ze weer tegen alle verboden ingaat", aldus een woordvoerder van BASBU.

Hey DJ

Soms verveel je je helemaal suf en balkonbezitters houden het op dagen als deze echt niet uit in de zon.
Dan maar zoeken naar wat online vertier en hoopte ik hedenavond een "bekende Fokker" en tevens weblogger tegen te komen die dolgraag had willen meedoen aan de "ik ben de allerbeste DJ wedstrijd "van BNN.

Nolius, o.a. berucht door FokRadio kwam helaas niet door de selectierondes van Hey DJ heen.

Het is geen uitzending die je even tussendoor kunt bekijken, de gehele uitzending duurt 45 minuten.
Meer online TV op uitzending gemist

Britten arresteren 13 terreurverdachten

P.A. had ons via de nieuws-submit te melden:

De Britse politie heeft gisteren 13 mensen gearresteerd bij een landelijke actie tegen verdachten van terrorisme. Het gaat om mannen tussen de 20 en 40 jaar die werden opgepakt in Noordwest-Londen, Hertfordshire, Bedfordshire en Lancashire.

Alle gearresteerden worden verdacht van betrokkenheid bij de "voorbereiding of het beramen" van terreurdaden. Ze zijn naar cellen in Londen gebracht voor verhoor. Intussen worden hun huizen doorzocht.

Vanuit de VS kwam gisteren juist de waarschuwing dat Amerikaanse banken in Londen, zoals Citigroup, Bank of America en Merrill Lynch, mogelijk doelwit zijn van aanslagen door al-Qaeda. De Britse politie wil niet zeggen of de arrestaties hier verband mee houden.

Vliegen voor 'hufters' mogelijk moeilijker

Icoon Binnenlands nieuwsAlle Nederlandse luchtvaartmaatschappijen moeten voortaan passagiers weren die zich tijdens een vlucht ernstig hebben misdragen, dat vindt de PvdA. Maatschappijen zouden daarvoor een gezamenlijke zwarte lijst moeten opstellen met daarop de namen van lastige reizigers.

Op dit moment heeft alleen de KLM een lijst met passagiers die te ver zijn gegaan. Vanwege privacy-regels is deze alleen voor intern gebruik. Dat moet veranderen, vindt PvdA-Kamerlid Van Heemst, nu uit de laatste cijfers van de marechaussee blijkt dat het geweld tijdens vliegreizen aanzienlijk is toegenomen.

In 2003 werd zestien keer aangifte gedaan van slaan, schoppen, spugen, bijten, seksuele intimidatie of vernielingen. In 2004 gebeurde dit in de eerste maanden al veertien keer. Daarbuiten moet het cabinepersoneel jaarlijks honderden keren in actie komen om agressief gedrag van reizigers te sussen of om te buigen.

"Er moet een uniform systeem komen waarbij het voor reizigers meteen duidelijk is wat de consequenties zijn. Je kan denken aan een officiële waarschuwing bij beledigingen of bedreigingen, en bij fysiek geweld onmiddellijk een rode kaart. De inzet moet zijn: Houd hufters aan de grond.” Voor wie op de lijst voorkomt zou een vliegverbod moeten gaan gelden; dit voor de duur van maximaal vijf jaar.

De Cofidis-soap blijft duren

Na Phillipe Gaumont en David Millar is nu ook Massimiliano Lelli van de Cofidis-formatie in de cel beland. Hij is ondertussen al de negende werknemer bij het geplaagde Cofidis die in verdenking wordt gesteld

Lelli werd aangehouden vlak nadat hij een onderhoud had met zijn ploegleiding. "We hadden hem opgeroepen om uitleg te vragen, zoals we ook met de andere renners hebben gedaan," meldt de Franse ploeg. Eerder al was te lezen in de Franse kranten dat Millar zijn ploeggenoot Lelli van dopinggebruik beschuldigde.

Spuitbus haarlak ontploft: vijf gewonden

Re_plaY had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuwsOp een camping in het Zeeuwse Renesse zijn dinsdag vijf leden van een Duits gezin gewond geraakt. De oorzaak was een spuitbus haarlak die in hun caravan ontplofte.

Bij het ongeval dat plaats vond op één van de campings aan de Hogezoom liepen twee meisjes van één en drie jaar, hun twee broertjes van zeven en acht jaar en hun dertigjarige vader ten minste tweedegraads brandwonden op in het gezicht en op het lichaam.

De vier kinderen en hun vader zijn overgebracht naar het Zuiderziekenhuis in Rotterdam. Over hun toestand en over de precieze oorzaak van het ongeval kan de politie op dit moment nog geen mededelingen doen.

PSV verliest van Man. Utd

PSV heeft zijn eerste wedstrijd in het toernooi om de Vodafone Cup verloren. In Manchester werd het 1-0 voor Manchester United.

De wedstrijd ging aardig gelijk op, maar in de 26e minuut kwamen de Engelsen op voorsprong na een goal van Silvestre. De verdediger kon volkomen ongedekt inkoppen na een corner van Giggs. PSV kreeg daarna nog wel kansen, maar kon niet tot scoren komen.

De andere wedstrijd in het toernooi, tussen Boca Juniors uit Argentinië en Urawa Red Diamonds uit Japan, eindigde in een 5-2 voor de Argentijnen. Donderdag treft Boca Juniors PSV.

Laatste reviews en specials
special
Interview met Rojo en Cazorla (Fortnite)
review
Planet Zoo
review
Plants vs. Zombies: Battle for Neighborville
review
Aeternoblade 2
preview
Battlegrounds en draken centraal in Hearthstone
review
Doctor Sleep
©FOK.nl e.a.