Gijzelaars in Irak vrijgelaten en bevrijd

Icoon Irak nieuwsTwee Turkse gijzelaars die in Irak werden vastgehouden zijn vrijgelaten. Op een video die vandaag werd uitgezonden door nieuwszender Al-Jazeera zegt de Tawid en Jihad groep, verantwoordelijk voor de ontvoering van de Turken, dat Abd Al-Rahman Demir en Said Unurlu zijn vrijgelaten omdat de Turkse bedrijven waar ze voor werken bekend hebben gemaakt niet langer voor de Amerikanen te werken.

Subheader
De twee vrijgelaten Turken


Vier Jordaanse gijzelaars werden bevrijd door een stamhoofd uit Fallujah. Deze gijzelaars werden acht dagen geleden ontvoerd op een snelweg dichtbij Fallujah. De kidnappers hadden nog geen eisen voor hun vrijlating geformuleerd. Een van de bevrijde gijzelaars, Ahmad Abu-Jaafar, vertelde persbureau AP: ''De goede bewoners van Fallujah hebben zich ons lot aangetrokken en ons bevrijd. Onze gijzelnemers hadden niets met het verzet te maken.''

Subheader
De vier bevrijde Jordaanse gijzelaars op rij


Afgelopen maandag maakte de Turkse vereniging voor vrachtwagenchauffeurs bekend zijn goederentransporten voor de Amerikanen in Irak te staken. Aanleiding was de executie van de gegijzelde Turk Murat Yuce. De vereniging hoopte zo de andere Turken die nog werden vastgehouden te redden.

Subheader
Enkele fragmenten van de video waarop de executie van Murat Yuce te zien is