FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 5 augustus 2004

417 miljard voor Amerikaanse defensie

andromeda1968 had ons via de nieuws-submit te melden:

De Verenigde Staten gaat 417 miljard dollar uitgeven aan defensie. De Amerikaanse president Bush heeft vandaag tijdens een ceremonie in Washington zijn handtekening gezet onder een wet die daarin voorziet. De 'oorlogspresident' wil hiermee volgens Amerikaanse media een politieke daad stellen in dit verkiezingsjaar. "Geen vijand of vriend kan nu twijfelen dat we niet de middelen hebben om te overwinnen en dat zullen we ook", aldus Bush.

Het geld gaat onder meer naar de operaties in Irak en Afghanistan. Daarnaast krijgen de soldaten een hoger soldij. Opvallend is dat ook 95 miljoen dollar voor hulp aan de slachtoffers van de crisis in het Sudanese Darfur is vrijgemaakt.

Met 60 dagen in bed 15.200 euro verdienen

Promethium had ons via de nieuws-submit te melden:

Goed nieuws voor vrouwen die altijd al gedroomd hebben slapend rijk te worden. Het European Space Agency (ESA) in Noordwijk zoekt vrouwen die zestig dagen in bed willen doorbrengen en daarmee 15.200 euro willen verdienen.

Men wil door middel van dit onderzoek meer inzicht krijgen in hoe vrouwen gewichtloosheid ervaren. Tot op heden is hier nauwelijks onderzoek naar gedaan omdat de meeste astronauten mannen zijn.

Er worden vierentwintig vrouwen gezocht om mee te doen. Ze moeten tussen de vijfentwintig en veertig jaar zijn, niet roken, niet verslaafd zijn en geen medicijnen gebruiken. Daarnaast moeten ze bereid zijn 101 dagen door te brengen in de Space Clinic in de Franse stad Toulouse. Geïnteresseerden voor het experiment dat begin 2005 van start gaat kunnen zich hiervoor opgeven.

Echt aangenaam is het onderzoek overigens niet; het hoofdeinde van het bed komt iets lager te staan dan het voeteneinde omdat de fysiologische effecten van gewichtloosheid op die manier het beste kunnen worden nagebootst.

Zonta beschikbaar

Vandaag heeft Toyota aangekondigd dat Cristiano da Matta door Ricardo Zonta zal worden vervangen. Zonta is inmiddels aan het overzicht toegevoegd en kan worden aangekocht.

Deelnemers die da Matta in hun team hebben worden bij deze geadviseerd hem te wisselen. De keuze voor wie gewisseld gaat worden is uiteraard vrij. Wij vervangen da Matta niet door Zonta, dus wie dat wenst zal de wissel zelf moeten uitvoeren.

Zonta kost evenveel als da Matta, te weten ¤ 37.000.000.

Knuffelkussen voor eenzame vrouwen populair

In Japan kunnen alleenstaande vrouwen toch het gevoel krijgen lekker tegen iemand aan te liggen als ze in bed liggen. Hij is nog ideaal ook: Hij komt niet laat thuis, hij snurkt niet, en hij trekt het deken niet zijn kant op.

Vrouwen van alle leeftijden hebben massaal de Boyfriend Arm Pillow aangeschaft. Dat is een kussen dat sterk het gevoel benadert dat ze werkelijk in iemands armen liggen. Eenzame zielen staan in de rij in de winkel om hun eigen zachte vriend te kopen, aldus de fabrikant.

Hij wordt geleverd met zijn eigen overhemden, zodat er aan het overhemd gefriemeld kan worden. Ook is er een model beschikbaar met alarm, waarmee het kussen voorzichtig zijn liefje wakker kan schudden.

Het kussen kost ruim honderd dollar; een beetje duurder dan de kosten van een eerste date. Het kussen is momenteel enkel verkrijgbaar in Japan, maar er zijn plannen om het te gaan exporteren.

En voor de mannen die zich overgeslagen voelen - er is ook een limited edition van een Girlfriend Arm Pillow in de maak.

Nederland 20ste op medaillespiegel

De Amerikaanse krant USA Today heeft zich er goed in verdiept en zijn met heel veel nietszeggende resultaten gekomen. Eén van de resultaten is dat Nederland straks in Athene als 20ste gaat eindigen op de medaillespiegel. Maar zoals zo vaak kunnen we vooraf nog zoveel bedenken, er is nog nooit een medaille gewonnen met een juiste voorspelling.

De afgelopen wereldkampioenschappen en andere mondiale toernooien zijn de onderbouwing van de voorspellingen. Uiteraard kunnen aan deze voorspellingen geen rechten ontrokken worden, maar leuk is het wel altijd om even door te lopen.

Nederland komt er niet zo best vanaf. Werden er in 2000 nog 25 plakken binnen gehaald, dit keer komen er niet meer dan 14 als we de USA Today moeten geloven. Er komen vier zwemtitels, drie titels op de fiets, twee teamsporten worden beloond met een medaille en vier overige plakken worden er gewonnen.

Zo zijn de 'lange mannen' van de nationale volleybal ploeg bij voorbaat kansloos voor een medaille. Brazilië wordt als torenhoge favoriet gezien voor Italië en Servië-Montenegro. Brazilië heeft het afgelopen wereldkampioenschap 2002 en de World Cup 2003 gewonnen voor Italië, waardoor ze nu als nummer één gezien worden. Goedkoop, bondscoach van Nederland, ziet zelf overigens Rusland als titelkandidaat.

Bij het voetballen worden uiteraard de Amerikaanse vrouwen op nummer één gezet. Bij de mannen is Argentinië de grootste kanshebber, voor Italië en Mexico. Nederland heeft zich hier overigens niet voor kunnen kwalificeren.

Het wielrennen wordt gewonnen door de wereldkampioen Igor Astarloa, dit doet hij voor Jan Ullrich en Paolo Bettini. Jan Ullrich wordt daarnaast ook nog als winnaar gezien van de indiviuele tijdrit. Deze zal hij gaan winnen voor Viatcheslav Ekimov uit Rusland.

Even een paar sporten op een rij met de daarbij voorspelde winnaars:

Basketbal: Verenigde Staten (zowel mannen als vrouwen)
Turnen: Svetlana Khorkina (meerkamp vrouwen) Verenigde Staten (landenteams), Paul Hamm (meerkamp mannen) China (landenteams)
Atletiek: Maurice Green (100 meter mannen), Ivet Lalova (100 meter vrouwen), Wilson Kipketer (800 meter mannen), Perdita Felicien (100 meter horden vrouwen), Kenenisa Bekele (10.000 meter mannen), Catherine Ndereba (marathon vrouwen)
Tennis: Roger Federer (mannen) en Serena Williams (vrouwen)
Hockey: Duitsland (mannen) en Australië (vrouwen)
Zwemmen: Alexander Popov (100 meter vrije slag mannen), Inge de Bruijn (50 meter vrije slag), Lisbeth Lenton (100 meter vrije slag vrouwen), Pieter van den Hoogenband (200 meter vrije slag mannen)

Toch niet alles voor Valverde

Alejandro Valverde was bezig met een one-man-show in Burgos, door de eerste drie etappes te pakken. De laatste etappe ging 'gelukkig' niet naar Valverde maar naar Aurélien Clerc

Laatste etappe van de Vuelta a Burgos werd beslist in een massasprint. Voor de tweede etappe had Valverde nog aangekondigd zich te gaan mengen in de sprint, vandaag hield hij zich er volledig buiten en zorgde er alleen voor om ongedeerd over de streep te komen. Dit laatste om zo de eindzege veilig te stellen.

In de massasprint was Aurélien Clerc, renner van Quick Step - Davitamon, Alexandre Usov (Phonak) en Roger Hammond (MrBookmaker.com) te snel af. Het was voor Clerc de eerste overwinning van het seizoen.

Uitslag:
1 Aurélien Clerc (Zwi) Quick.Step-Davitamon
2 Alexandre Usov (WRu) Phonak Hearing Systems
3 Roger Hammond (Eng) MrBookmaker.com-Palmans
4 Allan Davis (Aus) Liberty Seguros
5 Crescenzo D´Amore (Ita) Acqua e Sapone

Eindrangschikking:
1 Alejandro Valverde (Spa) Comunidad Valenciana-Kelme 14.59.07
2 Denis Menchov (Rus) Illes Balears-Banesto 0.03
3 Leonardo Piepoli (Ita) Saunier Duval-Prodir 0.06
4 Marcos A. Serrano (Spa) Liberty Seguros 0.50
5 Jonathan González Rios (Spa) Costa de Almeria-Paternina 0.53
6 Juan Carlos Domínguez (Spa) Saunier Duval-Prodir 1.14
7 Vladimir Karpets (Rus) Illes Balears-Banesto 1.40
8 Mauricio Albert Ardila (Col) Chocolade Jacques Wincor-Nixdorf 1.51
9 José Alberto Martínez (Spa) Relax-Bodysol 2.02
10 Ondrej Sosenka (Tsj) Acqua e Sapone 2.06

Puntenklassement:
1 Alejandro Valverde (Spa) Comunidad Valenciana-Kelme 75 pnt
2 Denis Menchov (Rus) Illes Balears-Banesto 40
3 Alexandre Usov (WRu) Phonak Hearing Systems 40

Bergklassement:
1 Alejandro Valverde (Spa) Comunidad Valenciana-Kelme 46 pnt
2 Moisés Dueñas Nevado (Spa) Relax-Bodysol 42
3 Denis Menchov (Rus) Illes Balears-Banesto 37

Metas volantes:
1 Marco Fertonani (Ita) Phonak Hearing Systems 15 pnt
2 Moisés Dueñas Nevado (Spa) Relax-Bodysol 12
3 Constantino Zaballa (Spa) Saunier Duval-Prodir 7

Radio 192 stopt om onduidelijke redenen

Oldies-zender Radio 192 heeft vanmiddag om onduidelijke reden de uitzendingen gestaakt. Omstreeks 14:00 uur vanmiddag werd het stil op de zender. Op het gastenboek van het radiostation kwamen meteen vele reacties binnen.

Radio 192 heeft al een tijdje financiële problemen. Of het staken van de uitzendingen daarmee te maken heeft, is niet bekend. Op de website van de zender is inmiddels te lezen dat ze 'door omstandigheden' moesten stoppen. Achter de schermen zou gewerkt worden aan een oplossing.

De zender wil de exacte reden van het staken van de uitzendingen niet kwijt.

Buurt vindt dat 'Roosje' mag blijven

'Roosje', een enorme schildering van een naakte vrouw op een muur in Amsterdam-West, mag van een meerderheid van de buurtbewoners blijven. Dat blijkt uit een onderzoek dat stadsdeel Oud-West hield nadat er commotie ontstond over de creatie van kunstenaar Oomen. Oud-West had aangegeven de beslissing af te laten hangen van de uitkomst van het onderzoek.

Driekwart van de ondervraagden gaf aan geen probleem te hebben met de dertien meter hoge naakte vrouw. Het stadsdeel had overigens al aangeboden dat omwonenden die zich aan Roosje storen op kosten van de deelgemeente matglas of planten mochten plaatsen. Kort daarna werd het schilderij bekogeld met verfbommen. Binnenkort wordt dit door de kunstenaar hersteld.


Het kunstwerk in Amsterdam-West

Werknemers moeten 60 uur werken

Werknemers van de Duitse snoepfabrikant Nappo Dr. Helle moeten de komende drie maanden 60 uur per week gaan werken. Hiervoor krijgen ze niet meer betaald. De maatregel is nodig om een financiële crisis binnen het bedrijf het hoofd te bieden.

De 150 personeelsleden zijn na een gesprek met de leiding akkoord gegaan met de maatregel. Ze moeten iedere dag tien uur lang werken. Daarbij wordt de zaterdag een extra werkdag.

Artis krijgt goudaal van visser

Artis in Amsterdam heeft sinds gisteren een goudaal in het aquarium. De zeer zeldzame vis werd vorige week door een visser aan de haak geslagen. Hij stond hem aan de Amsterdamse dierentuin af.

De goudaal, een paling die goud van kleur is, zit momenteel in quarantaine om aan te sterken. Volgende maand wordt hij uitgezet in het grachtenaquarium, en kan het publiek hem bekijken.

-
Filmpje op TV Noord-Holland over de goudaal in Artis (RealPlayer)

Disney komt met Mickey Mouse-pc

Disney gaat binnenkort starten met de verkoop van de 'Disney Dream Desk PC'. De computer in de vorm van Mickey Mouse zal worden verkocht op de website van het concern en in de winkels van CompUSA. De pc kost 600 dollar. De 14 inch lcd-monitor met Mickey Mouse-oren nog eens 300 dollar extra.

Op het toetsenbord van de computer zit een speciale Disney-toets die rechtstreeks naar de website van Disney leidt. De pc draait op een 2.6GHz Intel Celeron D processor en beschikt over een 40 gigabyte harde schijf waarop Windows XP al draait.

Het Duitse bedrijf Medion gaat de pc maken. Of het om een grapje gaat is overigens niet duidelijk. Op de site van Disney is het nieuwe product nog niet te vinden.

'Tenenlikker' vrij om te gaan en staan

ircle had ons via de nieuws-submit te melden:

In Rotterdam is al drie jaar lang een man actief die ongevraagd de tenen van vrouwen begint te likken. De tenenlikker zoekt vrouwen op als ze in een park liggen te zonnen en begint, als ze even niet opletten, aan hun tenen te likken.

Afgelopen weekend werd de tenenlikker in het Vroesenpark opgepakt omdat een jonge vrouw de politie had gebeld, nadat de man ongevraagd zijn tong aan haar tenen had gezet.

De tenenlikker is echter weer snel vrijgelaten, omdat het volgens het OM niet strafbaar is om aan iemands tenen te likken: ''De centrale vraag is of hij ontuchtig heeft gehandeld. Naar onze inschatting is dat niet zo'', aldus persofficier Van Spierenburg.

Het OM hoopt wel dat de likker, een donkere man van 35 jaar, door de aanhouding verder afziet van het ongevraagde gelik. ''Het is natuurlijk niet normaal wat deze man doet''.

Redan naar Willlem II

Iwan Redan verhuist van RKC Waalwijk naar Willem II. De 23 jarige spits, die afgelopen seizoen nog op huurbasis uitkwam voor Roda JC, tekende een vierjarig contract.

De Tilburgse club trok al eerder Martijn Reuser en Kevin Bobson aan , maar door de blessure van James Quinn waren ze op zoek naar een extra aanvaller.

Door het vertrek van Redan, lijkt Rick Hogendorp bij de club uit Waalwijk te blijven. De spits mocht transfervrij vertrekken, maar vond geen club, die zijn hoge salaris wilde betalen.

Verkerk niet naar Athene

Martin Verkerk zal toch niet deelnemen aan de Olympische Spelen. Verkerk is niet genoeg hersteld van een borstspierblessure, die hij vorige maand opliep.

In overleg met zijn coach Nick Carr nam hij de beslissing, nadat uit een MRI-scan bleek dat hij nog niet volledig hersteld is. Hoewel de scan wel herstel liet zien, bleek het niet voldoende.

Coach Nick Carr vertelde over het afzeggen: "Hij heeft niet voldoende tijd om helemaal fit te worden voor zo'n groot toernooi. Daarom heeft hij afgezien van deelname. Het is een heel grote teleurstelling voor hem, want het was een droom voor Verkerk om mee te doen aan de Olympische Spelen."

Hole-in-one Brit Elson valt verkeerd

noudux2000 had ons via de nieuws-submit te melden:

De 23-jarige Jamie Elson heeft de eerste hole-in-one geslagen in zijn golfcarrière. Op het KLM Open in Hilversum staat daar een prijs op van een BMW uit de 1 serie ter waarde van 25.000 euro.


Jamie Elson sloeg een 'ongelukkige' hole-in-one.

Deze droom viel echter in duigen toen bleek dat de hole-in-one op de 'verkeerde' hole werd geslagen. Alleen een hole-in-one op de vijftiende hole levert namelijk gloednieuwe bolide op. Elson leverde zijn prestatie op de dertiende hole. Toch was hij er blij mee. Hij komt in het klassement binnen met 70 slagen, gelijk aan de baanstandaard van de Hilversumsche.

Heitinga verlengt contract

Johnny Heitinga heeft zijn contract bij Ajax verlengd tot juli 2008. Hij tekende vandaag het sterk verbeterde contract.

Heitinga heeft het afgelopen jaar een sterke ontwikkeling doorgemaakt en Ajax wilde graag zijn contract verlengen. Ondanks dat de verdediger tijdens het Amsterdam Tournament werd bekeken door Real Madrid, ziet hij voorlopig zijn toekomst in Amsterdam.

Daarnaast hebben Maxwell en Zlatan Ibrahimovic een salarisverhoging gekregen, maar hun tot 2006 doorlopende contracten zijn niet verlengd. Met de salarisverhoging wil Ajax de waardering voor het spel van de twee aangeven en hoopt het te voorkomen dat de spelers nog tijdens dit seizoen naar een andere club willen vertrekken.

Rusland legt bierreclames aan banden

Icoon Buitenlands nieuws De Doema, het Russische parlement, heeft donderdag unaniem een wetsvoorstel dat reclame voor bier praktisch verbiedt aangenomen. Op radio en televisie mogen tussen 07.00 uur en 22.00 uur helemaal geen bierreclames meer worden uitgezonden. Buiten deze tijdstippen gelden zeer strenge regels.

Zo mogen er in bierreclames geen beelden van mensen of dieren meer gebruikt worden. In de reclames mag het drinken van bier ook niet meer gelijkgesteld worden aan maatschappelijk of sportief succes. Maar niet alleen de regels voor radio en tv zijn aangescherpt. Kranten mogen geen advertenties voor bier meer afdrukken op de buitenpagina's, en bier mag helemaal niet meer gepromoot worden in en rond sportieve, medische en educatieve instellingen.

Vorige maand stemde de Doema ook al in met een wetsvoorstel over bier. Toen werd de verkoop aan jongeren onder de 18 jaar verboden. Bier wordt door de Russische autoriteiten gezien als de belangrijkste oorzaak voor het toenemende alcoholisme onder de Russische jeugd.

Meer geld nodig voor bestrijding sprinkhanen

Icoon Buitenlands nieuws De voedsel- en landbouworganisatie van de Verenigde Naties (FAO) wil dat er meer geld beschikbaar komt voor de bestrijding van sprinkhanen in Afrika. Er is nu een groot tekort aan vliegtuigen, pesticiden en experts. Mede hierdoor woedt er momenteel een enorme sprinkhanenplaag, waarschijnlijk de grootste in vijftien jaar.

Deze week werd Nouackchott, de hoofdstad van Mauritanië, door een zwerm sprinkhanen helemaal kaal gevreten. "In een paar minuten werd de hele lucht bruin. Hele bomen bogen door vanwege het gewicht van de sprinkhanen", aldus een inwoner van de stad tegen de BBC. De insecten, die in 24 uur hun eigen gewicht aan voedsel kunnen verorberen, hebben zelfs het gras van het lokale voetbalveld opgevreten.

Het grootste probleem is echter niet het groen in de hoofdstad. Een groot deel van de landbouwgewassen is ook al vernietigd, en het einde is nog niet in zicht. Een kleine zwerm is in staat om in één dag het voedsel van 2500 mensen op te eten. "Het is extra zuur, omdat er juist nu voor het eerst in jaren weer genoeg regen was gevallen", aldus Karen Homer van de hulporganisatie World Vision. Volgens de FAO zijn de regens er waarschijnlijk ook de oorzaak van dat er een ongewoon hoog aantal sprinkhanen is.

De internationale gemeenschap heeft tot nu toe pas negentien miljoen dollar toegezegd voor hulp, terwijl er waarschijnlijk minstens tachtig miljoen dollar nodig is.

De vrijheid van doodsuiting

Praatpaal.net stuurde via de Columnsubmit de volgende column in:

"Met uitzondering van een paar landen is Nederland het meest vrije land om je mening ongezouten te geven en daar mogen wij Nederlanders best trots op zijn als je het mij vraagt. Toch lijkt de vlag van vrijheid van meningsuiting niet áltijd op te gaan. Sterker nog, er zijn genoeg voorbeelden te bedenken waar het geven van een mening juist bestraft werd."

Overstromingen in Azië eisen veel doden

Icoon Buitenlands nieuws Het dodental van de recente overstromingen in Azië is opgelopen tot bijna 1800. De zwaarst getroffen landen zijn India, Bangladesh en Nepal. Hulpverleners hebben nog veel moeite met het bereiken van de getroffen gebieden, waar miljoenen mensen op de vlucht zijn geslagen voor het snel stijgende water.

De overstromingen die een lange periode van moessonregens opvolgden eisten de meeste doden in India. Daar kwamen tenminste 962 mensen om het leven. Autoriteiten in Bangladesh spreken van zeker 638 doden en in Nepal hebben minstens 163 mensen het leven verloren.

Hongersnood in Kenia door droogte

Icoon Buitenlands nieuws In Kenia hebben momenteel meer dan twee miljoen mensen te weinig te eten. Dit komt door de aanhoudende droogte, waardoor een groot gedeelte van de oogst is mislukt. Het wereldvoedselprogramma van de Verenigde Naties (WFP) heeft daarom donderdag een oproep gedaan aan de internationale gemeenschap om geld te geven voor voedselhulp.

Het WFP verzorgt nu al maaltijden op scholen voor ongeveer één miljoen Keniase kinderen. Veel kinderen blijven echter weg van school om hun ouders te helpen aan eten te komen. De president van Kenia, Mwai Kibaki, heeft vorige maand de noodtoestand al uitgeroepen.

Nederlandse moslimpartij kan rekenen op steun

revizo had ons via de nieuws-submit te melden:

Het Nederlands Dagblad meldt vandaag dat een democratische moslimpartij in de grote steden op flinke electorale steun kan rekenen. Nu al geeft 20% van alle Turken en Marokkanen aan zeker op zo'n partij te gaan stemmen. De cijfers komen van bureau MCA Communicatie, dat sinds 2002 de bekendheid en populariteit van de Arabisch Europese Liga (AEL) van Dyab Abou Jahjah in de vier grote steden meet onder Turken en Marokkanen van 15 jaar en ouder.

De AEL blijkt vooral onder Marokkanen ongekend populair. 75% van hen kent de groepering en 80% vindt het een goede zaak dat de liga bestaat. Dat is meer dan in 2002. Toen steunde 52% van de mensen die de AEL kenden deze groepering. Turken kennen de AEL in veel mindere mate; 30% kent de AEL, en na uitleg geeft 61% aan het bestaan ervan een prima zaak te vinden.

De AEL wil in de grote steden aan de komende gemeenteraadsverkiezingen meedoen met een moslimpartij. Zo'n 20% van de Turken en Marokkanen stemt 'zeker' op zo'n partij. Circa 25% stemt op een bestaande partij en 33% weet het nog niet.

In de vier grote steden bestaat zo'n 12% van de inwoners uit Turken en Marokkanen. Een moslimpartij zou zodoende kunnen rekenen op 2,5 tot 7% van de raadszetels. Dat is mede afhankelijk van het opkomstpercentage.

Cees van Eijk, directeur van MCA Communicatie, noemt de ongekende populariteit van de AEL opvallend: ''Ik heb begrepen dat de AEL als organisatie niet zo sterk is, maar er is veel draagvlak voor zo'n verzuilde partij. Er zijn weinig organisaties die zonder historie voor het belang van Turken en Marokkanen opkomen. In het land der blinden is éénoog koning''.

'Vierdaagse-Syriër' had verdacht telefoonnnummer

De 37-jarige Syriër Gaffar H. uit Ooij had in zijn mobiele telefoon een nummer staan van iemand die verdacht wordt banden te hebben met het terreurnetwerk al-Qaeda. H. werd in juli samen met een 33-jarige Libanees aangehouden wegens een terreurdreiging tegen de Nijmeegse Vierdaagse. Later voegde het Openbaar Ministerie daar ook lidmaatschap van een terreurbeweging aan toe.

Ondanks het feit dat het OM de Syriër wilde vasthouden, vond de rechtercommissaris het bewijs te mager, en liet hem vrij.

In de mobiele telefoon van H. is een telefoonnummer aangetroffen van een bewoner van een Nijmeegs asielzoekerscentrum. Dat nummer werd óók aangetroffen in de telefoon van een man die in Frankrijk is opgepakt. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de aanslagen van 11 september 2001 in de VS.

Nestlé schrapt zeventig banen in Oostrum

Een anonieme FOK!ker had ons via de nieuws-submit te melden:

Bij het onderdeel sauzen, soep en bouillon van het voedingsconcern Nestlé in Oostrum verdwijnen 70 banen. In totaal werken er nu 270 mensen. De productie van de producten wordt verplaatst naar elders in Europa. Nestlé heeft inmiddels een adviesaanvraag ingediend bij de ondernemingsraad.

Het was al een tijdje bekend dat er iets stond te gebeuren bij Nestlé. In mei werd bekend dat het bedrijf en aardappelverwerker Aviko met elkaar in gesprek zijn over de overname van de fabriek van het Zwitserse levensmiddelenconcern.

[upd.] Dode en gewonde bij schietpartij Heerlen

jobsoft had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuwsIn Heerlen is vanmorgen bij een schietpartij een man om het leven gekomen. Over de toedracht van het schietincident is nog niets bekend.

De schietpartij vond plaats aan de Oude Brunssummerweg in Heerlen rond half vijf vanochtend. Bij de schietpartij raakte ook een vrouw zwaargewond, zij verkeert inmiddels buiten levensgevaar. In een perkje vlakbij het dode slachtoffer werd een gewonde man aangetroffen. Hij werd aangehouden en voor behandeling naar het ziekenhuis vervoerd. De man wordt verdacht van betrokkenheid bij de schietpartij. Volgens de politie wilde de man na het incident zelfmoord plegen.

Update 14:54
Volgens buurtbewoners is de dader de ex-vriend van het vrouwelijke slachtoffer. Hij zou het einde van hun relatie nog niet hebben verwerkt. Over de relatie tussen de twee slachtoffers is nog niets bekend.

Met dank aan Bigl-mo, die deze update submitte.

Evans onderhandelt met Omega Pharma-Lotto

De geruchten gingen al langer, maar nu heeft Cadel Evans het zelf ook bevestigd. Hij is in onderhandeling met Omega Pharma-Lotto, wat de huidige Lotto - Domo-ploeg gaat opvolgen.

Voor het komende jaar zoekt de ploeg een rijder die in de grote rondes een goed klassement kan rijden. Evans rijdt momenteel voor T-Mobile, waarvoor hij ook in de Vuelta zal starten. De besprekingen bevinden zich al in een afronde fase.

Evans zei over de besprekingen: "Ja, ik ben in onderhandeling met die ploeg en het zal worden afgerond, positief of negatief, in de komende dagen. Het lijkt een zeer goede optie en het voelt erg goed aan."

Vakantiegangers dumpen huisdieren massaal bij kinderboerderijen

Iedereen kent de verhalen wel, mensen die op vakantie gaan en hun hond aan een boom in het bos binden of hun konijnen in het bos dumpen. Dit jaar lijken echter vooral de kinderboerderijen slachtoffer te zijn van gedumpte huisdieren.

"Het is een drama. Eén, twee keer per week is het raak. Mensen kieperen zo een doos met cavia's leeg of zetten ze met hok en al over het hek", aldus een boze Peer Ruigendijk, beheerder van kinderboerderij Canton in Baarn. "Ik vind het stijlloos, zo ga je niet met dieren om! Officieel kunnen we acht konijnen hebben, maar we hebben er dertig. Wij komen giga in de problemen, denk aan ziektes en de kosten voor voer."

Ook Adriaan Doets, beheerder van een hertenkamp, zegt veel te maken te hebben met gedumpte dieren. "Baasjes die denken dat het altijd goed komt met het gedumpte dier, hebben het mis. Tussen dieren kan oorlog ontstaan en soms moeten we dieren laten inslapen. En vechtende hanen kunnen elkaar afmaken", zo zegt hij.

Marieke Pothoven van de Soester kinderboerderij Veenweide heeft zelfs een speciaal bord voor vraag en aanbod van huisdieren laten plaatsen. Ze zegt dagelijks telefoontjes te krijgen van mensen die van hun dieren afwillen. "Ze zijn plotseling allergisch geworden voor hun konijn of cavia. Smoesjes natuurlijk, ze gaan op vakantie en moeten hun huisdieren kwijt. Maar we zijn geen asiel", aldus Pothoven.

Ze vervolgt: "Vaak wordt er helemaal niet gebeld en worden konijnen, fretten of kippen gewoon gedropt. Vorige week is overdag een hok met cavia's neergezet. Compleet met flesje en voer, zonder geld voor de verzorging. De cavia's hadden schurft en staan nu in quarantaine"

NEC test Macedoniër

De Macedonische aanvaller Dragan Cadikovski speelt op proef bij NEC.

De 22-jarige aanvaller, die bij het Sloveense Publicum Celje speelt, heeft zes interlands achter zijn naam staan. De Nijmegense club testte al eerder Braziliaan William en de Serviër Ivan Boskovic af en de Argentijn Federico Turienzo mocht van zijn club geen oefenstage lopen bij de club uit De Goffert.

Of Cadikovski komende zondag meedoet in de oefenwedstrijd van NEC tegen OFI Kreta is nog onbekend.

Nog geen terugkeer Ralf Schumacher

Ralf Schumacher zal tijdens de Grand Prix van Hongarije nog niet zijn rentree maken. Dat heeft zijn team Williams bevestigd.

De Duitser liep tijdens de Amerikaanse Grand Prix twee gebroken rugwervels op in een grote crash. Hij miste daarna de races in Frankrijk, Groot-Brittannië en Duitsland, maar hoopte er in Hongarije weer bij te zijn. Hoewel het goed vooruitgaat, zal de coureur uit voorzorg nog niet rijden. Zijn toestand zal nog steeds per race worden beoordeeld.

Volgens manager Willi Weber riskeert Schumacher een einde van zijn carrière als hij te snel weer in zijn wagen stapt. "Ralf's botdichtheid is gemeten en daaruit is gebleken dat de twee gebroken rugwervels nog niet zo hard als normaal zijn. "Nog een ongeluk als op Indianapolis en Ralf zou verlamd kunnen zijn. Niemand zou dat kunnen accepteren."

Williams maakt vrijdag bekend wie Schumacher in Hongarije zal vervangen. De coureur zelf, die volgend jaar naar Toyota vertrekt, richt zich nu op een terugkeer tijdens de Grand Prix van België.

Eén op vijf homo's wel eens bedreigd

Eén op de vijf Nederlandse homo's is de afgelopen twaalf maanden minstens één keer bedreigd. Ze hebben het meest te maken met, anti-homoseksuele, mondelinge bedreigingen. Dit blijkt uit een onderzoek van Out Now Consulting onder bijna vijfhonderd lezers van de Gay Krant.

Wat opvalt is dat homo's niet overal evenveel worden lastig gevallen. De agressie jegens hen komt het meest voor in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Oost-Nederland. In Den Haag en Noord-Nederland daarentegen worden ze vrij weinig lastig gevallen.

Van de ondervraagden gaf ook driekwart aan te vinden dat de tolerantie in Nederland afneemt. Een groot deel meent dat de homo-emancipatie in Nederland onder druk staat door de eenwoording van Europa.

Ook Lizarazu stopt als international


De Fransman Bixente Lizarazu heeft besloten te stoppen als international van Frankrijk. Na Lilian Thuram en Marcel Desailly , en een nog twijfelende Zinedine Zidane, lijkt er aan eind te komen aan een generatie Franse voetballers.

In een intervieuw met de Franse krant L'Equipe zegt de verdediger, die 97 interlands speelde, dat hij meer tijd wil vrijmaken voor zijn privéleven, en dan vooral voor zijn kinderen.

De 34-jarige Lizarazu debuteerde in 1992 in het Franse nationale elftal. Hij was actief op 5 grote toernooien, en won met Frankrijk in 1998 de Wereldtitel en in 2000 het Europees kampioenschap. Vorige week verhuisde hij van Bayern München naar Olympique Marseille .

Da Matta vervangen door Zonta

Cristiano da Matta zal dit seizoen niet meer als eerste rijder in actie komen. Zijn team Toyota heeft de coureur per direct vervangen door derde rijder Ricardo Zonta.

Toyota heeft hiertoe besloten na een analyse van de laatste drie Grand Prix'. Men kwam tot de conclusie dat de plannen moesten worden gewijzigd en dat Zonta beter presteert dan Da Matta. De coureur kwam elke vrijdag tijdens de vrije trainingen in actie. Olivier Panis mag wel blijven rijden, omdat de coureur dit seizoen de beste resultaten voor Toyota heeft behaald.

Testrijder Ryan Briscoe zal de plaats van Zonta innemen. Da Matta blijft nog tot het einde van dit seizoen werkzaam voor Toyota en zal waarschijnlijk zo nu en dan worden ingezet tijdens testsessies.

B en W steeds vaker bedreigd

Eén op de drie burgemeesters is wel eens bedreigd. Dit blijkt uit een onderzoek van vakbond CNV Publieke zaak. Het gaat vooral om mondelinge bedreigingen, maar schriftelijke en fysieke agressie komen ook voor. De bond ondervroeg 180 burgemeesters en wethouders.

Het onderzoek werd gedaan naar aanleiding van het aftreden van een wethouder in Goirle, die aftrad na meerdere malen te zijn bedreigd. Zowel burgemeesters als wethouders gaven aan steeds vaker te worden bedreigd, waarbij burgemeesters de meest gewilde slachtoffers zijn.

Het CNV meent dat het onderzoek een trend bevestigt die al eerder was geconstateerd bij andere beroepen, zoals verzorgers in de gehandicaptenzorg en brandweermannen. "Veel burgemeesters en wethouders zien een verschuiving naar meer agressie. De burger is mondiger geworden en daarbij lijkt kennelijk agressie te horen", aldus CNV-bestuurder Herman van der Wind. De bond wil spoedig overleggen met minister Remkes van Binnenlandse Zaken en dringt aan op vervolgonderzoek.

Coalitie Irak gaat niet in op eisen gijzelnemers

Icoon Irak nieuws Alle 32 landen die deel uit maken van de coalitiemacht in Irak, waaronder ook Nederland, hebben afgesproken niet in te gaan op eisen van gijzelnemers. Dit is volgens de Amerikaanse regering vastgelegd in een verklaring. De Verenigde Staten heeft het voorstel met alle coalitieleden besproken na een initiatief van Bulgarije.

In de verklaring staat onder andere: "We zijn eensgezind om geen concessies te doen aan de terroristen. We begrijpen dat toegeven aan terroristen er alleen voor zorgt dat alle leden van de coalitiemacht gevaar lopen, net als andere landen die willen bijdragen aan de wederopbouw van Irak."

De afspraken worden door sommigen als een boodschap aan de Filipijnen gezien, die hun troepen in juli terugtrokken om de vrijlating van een Filipijnse gijzelaar voor elkaar te krijgen. Er wordt gevreesd dat deze terugtrekking gijzelnemers heeft gestimuleerd om meer mensen te gijzelen.

Nederlandse supermarkten het goedkoopst

De prijzenslag die vorig jaar plaatshad in de Nederlandse supermarkten heeft er toe geleid dat boodschappen doen in Nederland goedkoper is dan in de ons omringende landen. Belgische supermarkten zijn juist het duurst van allemaal.

Een mandje met internationale merkproducten kost bij het Belgische Delhaize elf procent meer dan bij de Albert Heijn. Voor de prijs van een fles Coca-Cola kan het verschil zelfs tot negentien procent oplopen.

Indien er per se in het buitenland boodschappen gedaan moet worden, kunnen de kooplustigen beter naar het oosten rijden. Duitsland is namelijk tien procent goedkoper dan onze zuiderburen. En hoewel Frankrijk alweer een stukje duurder is, scheelt het daar nog altijd gemiddeld zeven procent met België.

Blondines blijven het populairst

Re_plaY had ons via de nieuws-submit te melden:

33 procent van de Nederlandse mannen vinden vrouwen met blond haar het aantrekkelijst, waarmee zij het hoogste scoren. De vrouwen geven juist de voorkeur aan mannen met donker haar. Dit blijkt uit onderzoek van het bureau Blauw Research, in opdracht van Andrélon.

Na de blondines komen de zwartharige vrouwen, met een score van 17 procent. Hierna volgen de brunettes (14 procent) en de roodharigen (9) procent. Zo'n 25 procent van de 260 ondervraagde mannen gaf aan geen voorkeur te hebben.

De meeste vrouwen vallen op mannen met zwart haar; een kwart van de 275 ondervraagde vrouwen zei aan deze haarkleur te voorkeur te geven. Twintig procent van de vrouwen noemde bruin als favoriete haarkleur, gevolgd door blond met 17 procent. Grijs en rood haar lijkt niet echt in trek, met respectievelijk 2 en 1 procent van de stemmen. Eenderde van de dames zei geen voorkeur te hebben.

Er werd ook onderzocht wat nou de meest voorkomende haarkleur is in Nederland. Bij zowel de vrouwen als de mannen is dit bruin haar; 45 procent van de vrouwen is brunette en 41 procent van de mannen heeft bruin haar.Op korte afstand volgt natuurlijk blond; bij zowel de vrouwen als de mannen 40 procent. Tien procent van de mannen heeft zwart haar, bij de vrouwen is dit slechts drie procent. Als laatste volgen de grijsharigen (zes procent bij de vrouwen en vijf procent bij de mannen) en de roodharigen (vijf en drie procent).

Wat het onderzoek verder uitwees is dat mannen over het algemeen een stuk meer tevreden zijn met hun haarkleur dan vrouwen. 88 procent van de ondervraagde heren gaf aan tevreden te zijn, terwijl meer dan de helft van de vrouwen aangaf toch liever een andere haarkleur te willen.

Tot slot een geruststelling voor alle blondines en hun familie. Uit het onderzoek bleek ook maar weer eens dat blonde vrouwen gemiddeld niet dommer zijn dan vrouwen met een andere kleur haar, ze lijken zelfs slimmer. Elf procent van de ondervraagde blonde vrouwen gaf aan een universitaire opleiding te volgen of hebben gevolgd, tegenover zeven procent van de niet-blondines.

Jongeren omgekomen bij brand in manege

In het oosten van Frankrijk zijn vannacht zeven jongeren in de leeftijd van dertien tot vijftien jaar omgekomen bij een brand in een ruitersschool. Een jonge vrouw is met zware brandwonden overgebracht naar het ziekenhuis. Twee volwassenen worden nog vermist.

De brand ontstond rond half vier vannacht in een gebouw naast de manege van Lescheraines. In dit gebouw, dat bestaat uit één verdieping met een zolder, lagen diverse kinderen te slapen. Eén van hen wist zich in veiligheid te brengen door uit een raam te springen.

De inzet van 45 brandweerlieden was nodig om het vuur onder controle te krijgen. Rond half zeven kon het sein brand meester gegeven worden.

Grote brand bij chemisch bedrijf Bergeijk

Op het industrieterrein in Bergeijk heeft er bij het chemische bedrijf Diffutherm een grote brand gewoed. Het bedrijf is een fabrikant van onder andere lijmen, schoonmaakmiddelen en antiroestmiddelen. De brandweer had de omgeving van de fabriek afgezet.

Rond 10.50 uur heeft er in een ketel een ontploffing plaatsgevonden, waardoor het dak eraf werd geblazen. Daarna volgde er een tweede ontploffing in een opslagplaats. Auto's werden beschadigd en overal lagen scherven, aldus een verslaggever.

Volgens de gemeente Bergeijk is er één lichtgewonde. In diverse media zou er gesproken worden over vier mogelijke lichtgewonden door het rondvliegend puin, maar de woordvoerster van de gemeente wist niet waar deze berichten vandaan komen en beloofde dit zo snel mogelijk op te helderen.

Er zouden volgens de gemeente geen schadelijke stoffen zijn vrijgekomen. Voor de zekerheid werd omwonenden geadviseerd om ramen en deuren gesloten te houden. Dat advies werd na een uur weer ingetrokken.

Verschillende hulpdiensten zijn al ter plaatse, waaronder de brandweer, politie en de Geneeskundige Hulpverlening bij Ongevallen en Rampen (GHOR). Het vuur zou alleen nog in depot woeden. Het vuur is onder controle. De rookwolk is volgens de gemeente ‘minimaal’. De gemeente constateerde dat de blusinstallatie goed heeft gewerkt.

Dolly Partons borsten zijn te zwaar

bordewolf had ons via de nieuws-submit te melden:

Country- en Westernzangeres Dolly Parton, bekend van onder andere de hit 'Jolene', moet haar borsten laten verkleinen. De voorgevel vormt namelijk een te grote belasting voor haar rug. Om te voorkomen dat ze over tien jaar niet meer kan lopen moet het mes erin.

De 58-jarige Parton zou al dertig jaar last hebben van haar zware borsten. Maar hoe ouder ze wordt, des te ondraaglijker wordt haar beroemde cup DD. "My boobs are killing me", riep de blondine onlangs nog tegen vrienden.


Dolly Parton en voorgevel

Uitslag oefenwedstrijden 03/04-08

FC Twente heeft de oefenwedstrijd tegen Heracles Almelo met 4-1 gewonnen. Het duel zou eerst in Beckum worden gespeeld, maar die wedstrijd werd om veiligheidsredenen verboden.

De wedstrijd, die door beide clubs werd gezien als cruciaal in de voorbereiding, werd nu woensdagmiddag in het geheim gespeeld in Enschede.

Oefenduels 3/4 Augustus

Tottenham Hotspur - Feyenoord 1-2
Doelpunten Feijenoord: Kuijt 2

Manchester United - PSV 1-0

Cambuur Leeuwarden - AZ 1-2
Doelpunten AZ: Jaliens, Elkhattabi

Bennekom - Vitesse 1-3
Doelpunten Vitesse: Amoah 2, Gluscevic

ESA - De Graafschap 1-16
Doelpunten De Graafschap: Haklander 5, Valeev 5, Van Beukering 3,
Mihci 2, Ars

VVV-Venlo - Willem II 0-0

Westlands elftal - ADO Den Haag 0-9
Doelpunten: Platvoet (3), Stroeve, Saavedra, Saeijs,
Swerts, Van der Gun, Bodde

Rossum - FC Den Bosch 0-16

FC Eindhoven - Roda JC 0-3
Doelpunten: Cristiano, Van Dijk, Sergio

FC Twente - Heracles Almelo 4-1
doelpunten Twente: Culina 2, Cziommer, Shoukov

TOP Oss - FC Utrecht 2-4
Doelpunten Utrecht: Van de Haar 2, Rajcomar, Schoofs ed

Emmen - SC Heerenveen 1-3
Doelpunten Heerenveen: Selakovic, Rose, Hooiveld

Antwerp FC - RBC Roosendaal 1-6
Doelpunten RBC: Makhout 2, Smolders, Guyt, Lammens

Valverde verhuist naar QuickStep

Alejandre Valverde Belmonte die al een tijdje wegwou bij het noodlijdende Kelme - Costa Blanca, tekent een contract van twee jaar bij het Belgische team Quick Step - Davitamon.

"Het is een jonge renner die al meer dan eens bewezen heeft wat hij in zijn mars heeft," zegt Lefevere, ploegleider van QuickStep-Davitamon, "Ik zie hem als een favoriet voor de Ronde van Frankrijk over enkele jaren."

De 24-jarige Valverde werd vorig jaar vice-wereldkampioen en won gisteren zijn dertiende wedstrijd van het seizoen in de Ronde van Burgos. Daar won de Spanjaard al drie van de vier ritten. Nu zaterdag zien we Valverde nog eens aan het werk in de Classica San Sebastian.

'Liefde' is mooiste Nederlandse woord

Liefde is het mooiste Nederlandse woord. Dat blijkt uit een onderzoek van TNS Nipo onder een kleine duizend Nederlanders waarbij gevraagd werd wat hun favoriete woord was. Maar liefst tachtig procent koos voor 'liefde'. Andere woorden die Nederlanders erg mooi vinden zijn 'geluk', 'vrijheid' en 'vakantie'.

De onderzoekers concludeerden dat Nederlanders woorden vooral mooi vinden vanwege de betekenis. De klank van het woord speelde een minder belangrijke rol. Woorden die slechts één procent van de stemmen kregen waren 'gezellig', 'vertrouwen' en 'vrede'.

AS Roma haalt 2 Italiaanse internationals

De twee Italiaanse internationals Simone Perrotta en Matteo Ferrari spelen vanaf aankomend seizoen voor AS Roma.

Perotta, die voor vier jaar tekende, komt over van Chievo en Matteo van Parma. Voor hoe lang Matteo bij de club uit Rome heeft getekend is niet bekendgemaakt.

Na het vertrek van Emerson naar Juventus had AS Roma behoefte aan versterking op het middenveld. Met de komst van de twee Italianen heeft coach Cesare Prandelli weer meer keuze.

Moby komt met eigen drankjes

De technoartiest Moby komt met zijn eigen thee en vruchtendrankjes op de markt. Het is niet de eerste keer dat een muzikant deze actie onderneemt. Ice T heeft namelijk het drankje 'Liquid Ice' en een andere R&B artiest Nelly heeft 'Pimp juice'.

De drankjes zijn momenteel alleen te koop in het café Teany in New York, maar Moby wil graag zijn mixdrankjes over heel de wereld verkopen. Één van de namen van zijn mix is 'Teany Peach Berry Green Tea Cooler mix'.

De drankjes had hij gemaakt in een vlaag van naïviteit en overmoed, omdat hij er van overtuigd was dat bij iedereen ze in de smaak zouden vallen, aldus de krant The New York Post. "Met vallen en opstaan hebben we moeten leren wat de smaak van het grote publiek is", zei hij tegen het dagblad. Binnenkort promoot hij de mixjes door middel van een concert dat hij geeft op een dak in New York.

Moby
Moby

Willem II dicht bij overgang Redan

Iwan Redan zal waarschijnlijk vandaag nog een contract tekenen bij Willem II. Willem II en RKC Waalwijk zijn nagenoeg akkoord over de overgang.

Voor Willem II is de nood hoog om een aanvaller aan te trekken, nadat Quinn geblesseerd raakte. RKC heeft een overschot een aanvallers en wilde sommige spelers wel verkopen. Redan heeft bij RKC nog een contract voor twee jaar.

Willem II wil de aanvaller voor drie jaar contracteren. De club denkt er snel met Redan uit te kunnen komen. Redan zal bij Willem II worden herenigd met trainer Robert Maaskant, die hij in 1999 bij RBC Roosendaal meemaakte.

Pastoor brengt naaktkalender uit voor goed doel

WAik had ons via de nieuws-submit te melden:

De Britse pastoor Steven Earley, voorganger van de St Martin’s Kerk in het dorpje Horsley, gaat een naaktkalender, waarop enkele van zijn vrouwelijke parochianen poseren, uitbrengen ten behoeve van een goed doel. De dames hebben naakt geposeerd om geld in te zamelen voor slachtoffers van verkrachtingen. Earley verwacht overigens geen klachten, wanneer hij de kalender volgende maand in de verkoop doet.

Dertien vrouwen in de leeftijd tussen de dertig en vijftig zijn door de voormalige Vogue-fotografe Angela Williams op de foto gezet. Met de verkoop van de kalender wil de parochie de Londense "Surf"-organisatie helpen. Surf zet zich in voor Rwandese slachtoffers van verkrachtingen, in het bijzonder slachtoffers die besmet zijn met aids.

"We twijfelden totaal niet", verklaarde pastoor Earley, "want we doen wat een kerk moet doen. We zamelen geld in voor een goed doel". In totaal zijn er 5000 kalenders gedrukt, die tegen een prijs van 10 pond (ca. 15 euro) ieders muur kunnen sieren.

Parochianen naakt voor het goede doel
De kalender zoals deze vanaf volgend jaar menig muur zal kunnen sieren.

Met piepende banden rijden: rekening 1000 euro

psv had ons via de nieuws-submit te melden:

In het Brabantse plaatsje Reusel zijn dinsdagavond vernielingen aan het wegdek ontstaan, doordat een automobilist opzettelijk met piepende banden wegreed. Door de hoge buitentemperatuur van de afgelopen dagen was het asfalt zo zacht geworden dat er sporen en gaten in het wegdek ontstonden door de onbezonnen aktie.

Een getuige van deze aktie kon de politie op het spoor zetten van een 19-jarige verdachte automobilist uit Eersel. Na verhoor bekende deze en werd tegen de man een proces-verbaal opgemaakt. Ook de kosten van de reparatie van het wegdek worden bij hem in rekening gebracht. Deze rekening zal naar verwachting zo'n duizend euro zijn.

Boek: Ronald Giphart - Ik omhels je met...

Ronald Giphart schijnt tegenwoordig onder een andere naam te schrijven dus vandaar dat het lijkt alsof hij sinds het boekenweekgeschenk van 2003 (Gala) niets anders heeft gedaan dan quasi-intellectueel op TV verschijnen. Ik omhels je met Duizend Armen is zijn laatste grote roman en die heb ik op m’n gemak nog eens maar even gelezen onder het Nederlandse “zonnetje”. Was het de moeite waard?



Auteur: Ronald Giphart
Titel: Ik Omhels je met Duizend Armen
Pagina's: 318
Fysiek: Paperback
Uitgever: Podium B.V.
ISBN: 9057592266
Prijs: ¤ 12,50

Ex-pornoster wil burgemeesterschap Milaan

Re_plaY had ons via de nieuws-submit te melden:

Ilona Staller, beter bekend onder haar 'pornonaam' Cicciolina, wil burgemeester van de noord-Italiaanse stad Milaan worden. De van oorsprong Hongaarse ex-pornoster kondigde woensdag aan mee te willen doen aan de verkiezingen voor het burgemeesterschap. Deze verkiezingen zullen in 2006 plaatsvinden.

Ze deed gelijk haar eerste belofte: Milaan opwindender maken. Ze wil onder andere het Castello Sforzesco, één van de grootste bezienswaardigheden in de stad, veranderen in een casino. Staller bracht het in 1987 al eens tot het Italiaanse parlement, waar ze als afgevaardigde van de nonconformistische Radicale Partij een zetel had. Ze baarde vooral opzien door haar blote borsten te tonen en voor vrije seks te pleiten.


Cicciolina

Microsoft waagt zich in weblog-land

grunge-metal had ons via de nieuws-submit te melden:

Na concurrent Google, eigenaar van Blogger, zal ook Microsoft zich wagen in het land der weblogs. Het softwareconcern zal de populaire internetbezigheid een tijdje gaan uittesten in Japan, alvorens het over de rest van de wereld te verspreiden. Het streven is één miljoen gebruikers, voor de dienst die vooral als notitieboekje of sociale verzamelplaats moet dienen.

Microsoft & Google


Een kleine drie maanden geleden uitte Bill Gates zich nog positief over het fenomeen webloggen. In zijn uitspraak liet de miljardair weten grote mogelijkheden te zien in de sfeer van zakelijke communicatie.

Duidelijk is dat Microsoft zich momenteel ernstig zorgen maakt om het opkomend Google. Eerder al voerde het veranderingen toe aan onder andere haar zoekmachines en e-mailservice, en introduceerde het een nieuwe news-bot, klaar om te wedijveren met die van Google.

Naar verluidt zal de keuze op Japan zijn gevallen door de relatief grote integratie van de mobiele telefoon. De programmatuurmaker zal gaan experimenteren met het webloggen via de gsm. Microsoft zal geen geld gaan vragen voor de dienst. De uitgaven zullen worden moeten terugverdiend met reclame-inkomsten en uitgebreide betaalde diensten.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1258
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
©FOK.nl e.a.