[update] Arrestant niet Twentse dierenbeul

De Twentse politie heeft een 35-jarige inwoner van Almelo gearresteerd, die mogelijk de gruwelijke dierenbeul is die men al een tijd zoekt. De man werd ’s ochtends in alle vroegte door een getuige op heterdaad betrapt toen hij met een stok in zijn hand bij een pony in de wei van de kinderboerderij in Almelo stond.

De verdachte ging er meteen vandoor, maar de getuige, een 22-jarige man uit Wierden wist samen met twee 21-jarige vrienden de vluchter te overmeesteren en vast te houden totdat de politie kwam. Volgens de politie Twente hebben de drie de verdachte ''netjes'' vastgehouden. Wel sneuvelde later bij zijn arrestatie de jas, de broek en het horloge van de verdachte.

De politie gaat ervan uit dat de man de pony met de stok wilde mishandelen. Omdat dierenmishandeling officieel door de wet wordt beschouwd als vernieling en een poging daartoe strikt juridisch bezien niet strafbaar is, is de Almeloër uiteindelijk formeel aangehouden wegens poging tot diefstal.

Momenteel onderzoekt de politie of de man, waarvan alleen bekend is gemaakt dat het om een Nederlander van buitenlandse afkomst gaat, verantwoordelijk is voor (een deel van) de gruwelijke dierenmishandelingen de afgelopen jaren.

Update 19:54
Uit onderzoek is gebleken dat de verdachte uitgesloten is van andere strafbare zaken met betrekking tot dieren. Hij blijkt dus niet de gevreesde Twentse dierenbeul te zijn. De man is inmiddels in vrijheid gesteld.

De aanklacht van poging tot diefstal van een dier blijft staan. De verdachte ontkent dit overigens en verklaarde dat hij alleen maar een ritje op de pony wilde maken.

-
Met dank aan Snaak1979 die via de nieuws-submit deze update meldde.