Pierce Brosnan stopt als James Bond

MaG had ons via de nieuws-submit te melden:

Pierce Brosnan zal niet meer in de huid van James Bond kruipen. Dat heeft de Britse acteur aan het blad 'Entertainment Weekly' laten weten. "Dit was het", zei hij over zijn laatste film 'Die Another Day' van anderhalf jaar geleden. "Ik heb alles gezegd wat er te zeggen valt over de wereld van James Bond. Bond is een hoofdstuk uit mijn leven dat ik inmiddels ver achter me heb gelaten." In totaal heeft Brosnan nu vijf keer achter elkaar voor geheim agent Bond gespeeld.

Toch staat de productie voor de nieuwe Bond-film alweer voor de deur. In november 2005 moeten de opnames weer starten. Waarom Brosnan stopt is niet bekend. In april werd al gemeld dat hij ontslagen zou zijn vanwege zijn leeftijd. Later bleek weer dat hij toch wel weer Bond zou gaan spelen. Hij zou wel onenigheid gehad met de Broccoli-familie, die de James Bond films produceren, maar dat ging niet over zijn leeftijd. Enkel om uitspraken die hij zou hebben gedaan in de media.

Overigens zei Sean Connery ook ooit dat hij stopte als Bond. Vervolgens was hij toch weer te zien in een nieuwe Bondfilm nadat door producent Eon productions meer geld was geboden.