'Europa kan een bloedige oorlog verwachten'

Icoon Buitenlands nieuwsDe Abu Hafs al-Masri Brigade, die claimt verbonden te zijn met het terroristennetwerk Al-Qaida, heeft vandaag een verklaring uitgegeven waarin staat dat Europa een 'bloedige oorlog' kan verwachten. Volgens de groep had Europa het 'vredesaanbod' van Osama Bin Laden niet af moeten slaan.

Osama Bin Laden bood op vijftien april een vredesbestand aan. Hij wilde niet langer 'in oorlog' zijn met ons continent, maar stelde wel als voorwaarde dat Europa een vreedzame opstelling ten opzichte van moslims zou aannemen. Dat betekende dat de Europese troepen binnen drie maanden uit Irak moesten worden teruggetrokken. Op vijftien juni liep het bestand af. Europa weigerde op het aanbod in te gaan.

Volgens de Brigade is Berlusconi doelwit nummer ťťn. Berlusconi is een van de trouwste bondgenoten van de Verenigde Staten en heeft zich in het verleden negatief uitgelaten over de moslimwereld.

De groep militanten die nu met dit dreigement komt heeft eerder de verantwoordelijkheid voor de treinaanslagen in Madrid opgeŽist.