Politie treedt hard op tegen loverboys Tokio

Nederland is niet het enige land waar de zogenoemde loverboys actief zijn. Ook in Japan, en dan vooral in hoofdstad Tokio, zijn deze 'seksscouts' aan de orde van de dag. Ze spreken schoolmeisjes in de leeftijdscategorie van 13 tot 16 aan en proberen hen te ronselen voor freelance seksclubs. Het gemeentebestuur van Tokio heeft nu de tegenaanval ingezet.

Zo is het bijvoorbeeld verboden om na 11 uur 's avonds zonder toestemming van de ouders in gezelschap van een meisje jonger dan 16 te zijn. Wie dit toch doet en betrapt wordt krijgt een boete die kan oplopen tot 300.000 yen (zo'n 2.250 euro). Ook zijn er al enkele websites waar gedragen ondergoed van meisjes werd aangeboden van het internet afgehaald. Dit alles maakt deel uit van de grootschalige campagne tegen de seksuele uitbuiting van schoolkinderen in Japan.

Bij de Japanse jeugd zijn de laatste trends zeer belangrijk. Jonge meisjes geven fortuinen uit aan make-up, peperdure merkkleding en dito tasjes, en daar is geld voor nodig. Er zijn schattingen die zeggen dat zo'n dertig procent van de meisjes tussen 13 en 18 jaar in Tokio wel eens seksuele diensten geleverd heeft, "om het zakgeld bij te vullen". De seksscouts verdienen er flink aan: als hij een beetje z'n best doet zo'n 500.000 yen (rond de 3750 euro) per maand.
Submitter:  Bron: De Gooi- en Eemlander