Hamburger kan Spelen vergeten.

De Deense wielerfederatie heeft het Olympisch Comité van dat land geadviseerd om Bo Hamburger niet mee te nemen naar de komende Olympische Spelen. Reden hiervoor is dat zij hem verdenken van het gebruik van verboden middelen.

Het is niet de eerste keer dat Hamburger in opspraak komt door soortgelijke verdenkingen. In 2001 werd Hamburger zelfs voor het leven uitgesloten van wedstrijden, maar doordat één van de twee stalen negatief was werd hij later op basis van onvoldoende bewijslast weer vrijgesproken.

De federatie heeft dit advies uitgebracht doordat er verdenkingen zijn over het optreden van Hamburger op het afgelopen Wereldkampioenschap in Cananda (oktober 2003). Uit de dopingtest die destijds genomen zijn blijkt een abnormaal verhoogde hematocrietwaarde. Hieruit trekt de Deense wielerfederatie de conclusie dat Hamburger EPO gebruik heeft. Of het Deense Olympisch Comité het advies overneemt is nog niet bekend, maar de rijder van Acqua & Sapone kan beter zijn seizoensplanning aanpassen.