Postduif blijkt sneller dan adsl-verbinding

Abrenuncio had ons via de nieuws-submit te melden:

De Adsl-providers krijgen er een concurrent bij. Naast de kabel en de nieuwste generaties draadloze netwerken moeten ze nu ook vrezen voor de snelheid van... postduiven!

Een groep IsraŽlische internetjunks toonde dit een maand geleden aan. Nabij de Zee van Galilea lieten ze drie postduiven los, die ieder flashgeheugen met 1,3 GB aan data bij zich droegen. De transmissie-tijd, in dit geval gemeten door de tijd tussen het vertrek van de eerste duif en de aankomst van de laatste duif, honderd kilometer verderop in Ramat, op te meten, bleek korter te zijn dan dezelfde data verzonden via een adsl-verbinding. De gehaalde 'bandbreedte' bleek neer te komen op 2,27 Mbps, ruim meer dan de 0,75 tot 1,5 Mbps die er volgens de IsraŽliŽrs lokaal met adsl gehaald wordt.

Voor dit speciale datatransport via het tcp-protocol (transmission by carrier pigeons) is enkele jaren terug al een heuse rfc (request for comments) opgesteld. Deze test was dan ook bedoeld als verbetering van een eerdere test, die gehouden werd in Bergen, Noorwegen. Eťn voordeel bleek al snel tijdens deze testen: met de juiste voeding en verzorging neemt de bandbreedte explosief toe.