Minister wil boete voor fout weerbericht

De Russische minister die verantwoordelijk is voor het ingrijpen bij rampen is van plan weermannen een boete te geven als zij de verkeerde voorspellingen afgeven aan de hulpdiensten. Bij herhaling zouden ze zelfs voor een verkeerde voorspelling celstraf kunnen krijgen.

Minister Sergei Shoigu sprak hierover op een congres in Irkoetsk. Hij vindt dat het tijd wordt dat de weermannen ťn -vrouwen er al te lang verantwoordelijk voor zijn dat de hulpdiensten zinloos in opperste paraatheid zijn. "Als er een meteorologische ramp op stapel staat, dan sturen we reddingsmedewerkers en materieel naar de plek. Dat kost allemaal geld. Maar als er dan niets van de voorspelling blijkt te kloppen dan hebben we dat geld allemaal voor niets uitgegeven."

Reden van de bezorgdheid van de minister zijn de aanhoudende voorspellingen dat er binnenkort een overstroming in het gebied zal komen. Mochten de voorbereidingen tegen deze voorstroming dus voor niets zijn geweest dan wil Shoigu "zoveel mogelijk compensatie van de voorspellers krijgen."