Duel Verstappen-Fisichella?

Weinig mensen denken dat Jos Verstappen nog een kans heeft om terug te keren in de Formule 1. Sponsor Har Muermans blijft echter er hard aan werken. Hij heeft bij Sauber een vergelijkingstest voorgesteld tussen Verstappen en Fisichella.

In zijn pogingen om Jos Verstappen bij een Formule 1-team onder te brengen voerde Muermans een gesprek met Peter Sauber. Die meent dat Giancarlo Fisichella sneller is dan Jos Verstappen. Muermans is van het tegenovergestelde overtuigd en zoekt een kans om Verstappen dit te laten bewijzen.

Muermans vertelde: "De moeilijkheid in de Formule 1 is dat er nooit een eerlijke vergelijking mogelijk is. Hoe kan Jos nu bewijzen dat hij sneller is dan Fisichella, als hij niet onder dezelfde omstandigheden en in dezelfde auto rijdt? Sauber zegt dat Fisichella in zijn ogen sneller is, maar ik denk dat Jos juist de overhand heeft. Zonder vergelijkingstest zullen we dat nooit weten."

Hij zal zelf de kosten voor zo'n test op zich nemen: "Ik heb Sauber ook gezegd dat ik de rekening voor de vergelijkingstest zal betalen."

Het sponsorbudget om Verstappen in de Formule 1 te krijgen blijft ook gewoon bestaan: "Wij houden ons kruit droog voor Jos. Als er een goed stoeltje voorbij komt, dan kunnen we toeslaan. We hebben wel gemerkt dat voor geld niet alles te koop is en dat is eigenlijk maar goed ook. Bovendien: rijden bij Minardi en eigenlijk ook bij Jordan heeft geen zin. Jordan is geen optie gezien de prestaties, dat ziet iedereen toch? Anderzijds is het belangrijk dat Jos aan de gang blijft, laat zien dat hij nog steeds een coureur is die ertoe doet. Vandaar het voorstel aan Sauber."

Naast de poging bij Sauber, wil Muermans ook nog wel pogingen wagen bij BAR en Toyota: "Aan zo'n Panis merk je toch dat hij al 37 jaar is. Ik zou Jos graag eens naast Da Matta aan het werk zien."