Williams betwijfelt beslissing FIA

Maurice (mbn)
Bij Williams betwijfelen ze of de beslissing van de FIA om het incident tussen Juan Pablo Montoya en Michael Schumacher niet te bestraffen wel in overeenstemming is met eerdere beslissingen.

Ze willen zeker niet zover gaan als Montoya door te zeggen dat Schumacher fout zat, maar vragen zich wel af in hoeverre de beslissing afwijkt van eerdere beslissingen. De drive-through penalty voor Montoya tijdens de Grand Prix op Indianapolis wordt naar voren gebracht. Ze beseffen echter goed genoeg dat lang klagen geen zin heeft en willen zorgen dat ze zelf eerst weer top zijn eer ze de schuld bij anderen leggen.

BMW Motorsport Directeur, Mario Theissen, vertelde: "Het wordt tijd voor de FIA om duidelijke regels voor zulke incidenten op te stellen en die ook uniform te gebruiken. Ik stel voor het incident van gisteren te vergelijken met wat er vorig jaar op Indianapolis gebeurde tussen Juan Pablo en Rubens Barrichello. Toen werd Juan Pablo gestraft met een Drive-Through-Penalty. Desondanks respecteer ik de beslissing van de FIA."

Patrick Head, technisch directeur bij Williams, vertelde: "Charlie Whiting heeft ernaar gekeken en zijn visie is dat Michael's manoeuvres gewoon OK waren. Daarom moeten we beslissen gewoon verder te gaan met onze auto sneller te maken, in plaats van door te gaan over het verleden."