Armstrong in goede doen

Lance Armstrong is eindwinnaar geworden van de ronde van Georgia. De vijfvoudige tourwinnaar lijkt ook dit jaar weer klaar voor het grote rondewerk

In de zesde etappe trok een fel uitgedund peloton door de Bergen van de Appalaches. Deze rit met aankomst bergop werd dus een serieuze test voor Armstrong, die sinds de tijdrit in het geel reed. Een ontsnapping met onder meer Durand, kleurde de koers in de beginfase, maar op 4 km van het einde was het voorbij. Op de laatste beklimming probeerde Jens Voigt van het nog de gele trui af te snoepen van de Amerikaan, door weg te glippen, maar armstrong haalde hem terug. Enkel Chris Horner (Webcor Builders) en Cesar Grajales (Jittery Joe's) konden Armstrong toen volgen. Grajales ontsnapte nog enpakte de ritwinst, maar de eindwinst voor Armstrong was al verzekerd. Hij eindigde vierde.

De zevende en laatste rit leverde dan geen problemen meer op voor Armstrong. In een massaspurt, na een saaie rit, werd Cipollini geklopt door de Canadees Fraser en de Argentijn Haedo. In tegenstelling tot Cipollini, hoeft Armstrong niet te twijfelen over zijn vorm. "Ik sta voor op schema. Maar ik schakel nu een versnelling hoger", zei Armstrong achteraf.

top tien Ronde van Georgia
1. Lance Armstrong (USA, US Postal-Berry Floor) in 22h19'05"
2. Jens Voigt (Dui, CSC) op 24 sec.
3. Chris Horner (USA, Webcor Builders) op 1'01"
4. Bobby Julich (USA, CSC) op 1'57"
5. Viatcheslav Ekimov (RUS, US Postal-Berry Floor) op 2'59"
6. Cesar Grajales (COL, Jittery Joe's) op 3'07"
7. Scott Moninger (USA, Health Net Pro) op 3'44"
8. Sergio Marinangeli (ITA, Domina Vacanze) op 4'06"
9. Brian Vandborg (DEN, CSC) op'52"
10. Eric Wohlberg (CAN, Sierra Nevada Cycling) op'25"

zie ook:
Tour of Georgia
Cipollini nog niet in goede doen