Schumi II en Button over China

Redactie FOK!frontpage
Grote afstanden betekenen niet zoveel in de Formule 1. Misschien dat mede daarom Ralf Schumacher en Jenson Button gisteren afreisden naar China om het nieuwe circuit van Shanghai te bekijken. Beide coureurs zijn het er over eens: het is een erg interessante baan.

Schumacher merkte meteen de combinatie van langzame en snelle bochten op en denkt aan mooie inhaalmogelijkheden. "Dit lijkt me een extreem interessant circuit", zegt de Duitser, die een virtuele rit maakte op het circuit door middel van een simulator ter plaatse. Ook Button was er zeer over te spreken. "Ik denk dat het een heel snel circuit is, waarop je heel goed kan inhalen", aldus de Brit. "Het lijkt me zelfs nog spannender dan Hockenheim."

Button was meegegaan met BAR-baas David Richards, die niet alleen erg onder de indruk was van de baan, maar ook van alles eromheen. "Ik heb nog nooit een GP-faciliteit van zo'n groot formaat gezien". BAR greep in China meteen de kans om, in samenwerking met hun Chinese sponsor Sina, de Chinese versie van haar website te openen. "Ik wil het team introduceren aan Chinese bedrijven die interesse hebben in de mogelijkheden die een Formule 1-team als partner kan bieden", aldus Richards.