HMG maakt plannen RTL FM en Yorin FM bekend

Nolius
De Holland Media Groep heeft vandaag bekend gemaakt wat ze met haar radiozenders RTL FM en Yorin FM van plan is. De nieuwe programmadirecteur Fons van Westerloo vertelde de pers wat hij van plan is.

RTL FM gaat veel lijken op de televisiezender RTL 4. De zender gaat non-stop muziek uitzenden. Behalve in de vroege ochtendspits en de middagspits. Tot 1 december zal er in de ochtend tussen 07:00 en 09:00 uur een nieuwsshow komen met de RTL Nieuws presentatoren Jan de Hoop en Jeroen Latijnhouwers. In middag gaat nieuwslezeres Hanelore Zwitserlood een nieuwsprogramma maken. In deze uitzendingen zullen ook de verslaggevers van het RTL Nieuws te horen zijn.

Ook RTL Boulevard krijgt z'n aandeel in RTL FM. Deze redactie gaat in de middageditie op RTL FM entertainmentnieuws brengen.

Yorin FM wordt "Radio met een edge", zoals Fons van Westerloo zich uitdrukte. Er komen geen grote dj's naar het station toe al zal Gijs Staverman wel weer een programma op zondagmiddag gaan maken. De nadruk komt echter op de muziek. Dit zal vooral muziek zijn uit de jaren '90 en de actuele hits.

Het station wil de doelgroep tussen Radio 538 en 3FM gaan aanboren. Verder zal er meer samengewerkt worden met de televisiezenders van HMG. Zo is Yorin FM live aanwezig bij de activiteiten rondom het programma 'Idols'.