[update] Sittardenaar verdacht van zedenmisdrijven

ChrisJX
Roel's Weblog en je_moedah hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De politie heeft een 42-jarige man uit Sittard opgepakt wegens verdenking van ernstige zedenmisdrijven met zes jonge meisjes uit Maastricht.

Het misbruik zou tussen 1996 en 2000 gebeurd zijn, toen de slachtoffertjes 9 en 10 jaar oud waren. De verdachte en de kinderen waren vermoedelijk lid van de turnvereniging Lambertus in Maastricht, al wil de politie dat niet bevestigen.

De man ontkent het misbruik, maar geeft wel toe dat er dingen zijn gebeurd die de meisjes mogelijk anders dan bedoeld hebben kunnen opvatten. De verdachte wordt morgen voorgeleid.

Update 20.51
Turnclub Lambertus bleek al in 1999 ervan op de hoogte te zijn dat de verdachte een lid van de vereniging seksueel misbruikt had. De ouders van één meisje hebben dit namelijk aan de club gemeld.

Aangezien de toenmalige voorzitter, die het verhaal te horen kreeg, geen direct betrokkene was kon hij geen aangifte doen van het misbruik. De ouders van het meisje zelf wilden geen aangifte doen. Wel heeft de vereniging de leraar de toegang tot de club ontzegd.

Het voorarrest van de 42-jarige verdachte is inmiddels met tien dagen verlengd.