Weber: "Schu wilde geen Ferrari"

Redactie FOK!frontpage
Nu Michael Schumacher vier van zijn zes wereldtitels met Ferrari heeft gewonnen, is het bijna niet voor te stellen dat hij ooit, in eerste instantie, helemaal niet naar het Italiaanse team wilde verhuizen. Toch is dat wel de waarheid, aldus Willi Weber, de manager van Schumi.

Het was eigenlijk ook helemaal niet zo gek. Terwijl Schumacher halverwege de jaren '90 hoogtij vierde bij Benetton, was Ferrari nauwelijks een competitief team. Maar Weber, bijgenaamd "Mister Twenty Percent", zag de mogelijkheid om op de lange termijn succesvol te zijn bij het Italiaanse team. Uiteindelijk wist hij Schumacher ervan te overtuigen om toch een handtekening onder het contract uit Maranello te zetten.

"Michael dacht dat ik uit m'n nek lulde, omdat Ferrari toentertijd moeite had om races te winnen, laat staan kampioenschappen", vertelt Weber aan The Sun. "Hij bleef maar zeggen: 'Waarom zou ik nou weer in zo'n rode auto willen rijden die ik op het circuit continu inhaal in mijn Benetton?'. Er waren bovendien een hoop andere aanbiedingen en Michael dacht dat hij bij McLaren of Williams veel grotere kansen had om meer titels te winnen."

"Ik wist dat iemand als Michael, met de juiste mensen om hem heen (onder andere Ross Brawn en Rory Byrne verlieten Benetton en gingen mee naar Ferrari - red.), Ferrari naar de top zou kunnen helpen - en daar zou kunnen blijven", zegt Weber nu, zeven jaar nadat hij met Schumacher overstapte naar Ferrari.