18 jaar cel voor discomoord Nijmegen

cetrac, wouterwouter2 (E-tracker), Bloodkiller007, 1750GTV, Robustiano en nijmegenaar hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De rechtbank in Arnhem heeft de 30-jarige C.A. woensdag veroordeeld tot achttien jaar gevangenisstraf. A. schoot in de nacht van 2 op 3 november vorig jaar een 37-jarige portier van de Nijmeegse discotheek The Matrixx dood. Een andere portier raakte zwaargewond en heeft blijvend letsel aan de schietpartij overgehouden. De straf is conform de eis van de Officier van Justitie.

De rechtbank achtte bewezen dat A. opzettelijk en met voorbedachten rade naar de discotheek is gegaan om de portiers te vermoorden. Ook vond de rechtbank dat de rechtsorde daardoor hevig geschokt is.

Degene die het wapen leverde, de 22-jarige S.V., heeft een gevangenisstraf van vier jaar opgelegd gekregen, twee jaar meer dan de Officier van Justitie eiste. B.B., de vriendin van A. en degene die hem het wapen bracht en A. naar de disco vervoerde, heeft een celstraf gekregen die gelijk is aan haar voorarrest. Daarbij kreeg zij vier maanden voorwaardelijk en een taakstraf van 240 uur opgelegd.