[UPDATE] Sky Radio haalt Radio 10 uit de lucht

LLCoolR, Hiawatha, djseppie en Sakura hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Sky Radio heeft Radio 10 FM uit de lucht gehaald en vervangen door haar eigen Gouwe Ouwe Zender (Radio 103). Sky heeft dit gedaan omdat het bedrijf teleurgesteld is in het moederbedrijf van Radio 10, Talpa Radio van John de Mol. Deze probeert door middel van een rechtszaak alsnog een radiofrequentie te bemachtigen.

Sky Radio liet vorige week nog weten Radio 10 over te nemen, en op de plaats te zetten van de frequentie die zij hadden gekregen bij de etherveiling en waarop ook Radio 10 had geboden.

De woede van Sky spitst zich vooral af op de reden die Talpa Radio aanvoert in het kort geding dat vanmiddag dient. Het bedrijf gaat aanvoeren dat Sky Radio door de aankoop van Radio 10 bewijst de benodigde kennis en ervaring niet in huis te hebben voor een gouwe ouwe zender. Om het tegendeel aan te tonen is Sky Radio vanaf heden ochtend zelf begonnen op de verworven frequentie, met Radio 103.

Radio 10 FM heeft geschokt en onthutst op het nieuws gereageerd. Volgens de zender pleegt Sky contractbreuk, en zal het ook een rechtszaak tegen Sky aanspannen.

UPDATE 14:29 uur

Talpa Radio, eigenaar van Radio 10 FM, en Sky Radio proberen alsnog een oplossing te vinden voor het geschil dat was ontstaan over de overname van Radio 10 FM. Gevolg is dat het voor vanmiddag aangekondigde kort geding bij de Rechtbank in Den Haag voorlopig aangehouden wordt.

De partijen proberen nu zo snel mogelijk tot een definitieve oplossing te komen. (persbericht)