Veronica, Sky Radio en SBS willen samenwerken

Het gaat er roerig aan toe in medialand. Werd eerder al bekend dat Sky Radio niet van plan is Radio 10 FM over te nemen, nu blijkt dat Sky Radio ook al in gesprek is met SBS en Veronica. Deze drie hebben plannen om samen te gaan. Veronica kan dan op V8 gaan uitzenden, de frequenties van de 'Gouwe Ouwe Zender' gaan dan naar Radio Veronica en Veronica heeft ook nog een eigen blad.

Het balletje begon dinsdag te rollen. Sky Radio benaderde Veronica voor een mogelijke samenwerking. En dat net op het moment dat De Verenigingsraad van Veronica die avond vrijwel zeker zou instemmen met een fusie met de publieke omroep BNN. De raad besloot hierop deze beslissing met drie weken uit te stellen.

Niet snel daarna voegde ook SBS zich bij de gesprekken. Eerdere gesprekken om V8 om te dopen op Veronica liepen op niks uit, maar nu met Sky Radio erbij lagen de zaken anders.

"Wij staan ook open voor samenwerking op andere terreinen, Ik heb zelf bij Veronica gewerkt en zou het jammer vinden als de merknaam straks verdwijnt", aldus Sky directeur Ton Lathouwers. Ook SBS-directeur Fons van Westerloo ziet een samenwerking tussen Sky / V8 / Veronica wel zitten. "Wij hebben een tv-station, Sky heeft Radio en Veronica een blad. Dat past goed bij elkaar."

Dat zal dus ongetwijfeld worden vervolgd...