Pentagon legt mensenlevens vast [Update]

Het Amerikaanse ministerie van Defensie wil een logboek bijhouden van een mensenleven. Het Pentagon wil hierbij gebruik maken van verborgen camera's en microfoons die overal hangen. Ook worden lichaamssensoren, en satellieten gebruikt. Hierdoor kan een mens 24 uur per dag in de gaten worden gehouden, en alles wordt vastgelegd en opgeslagen.

Telefoongesprekken, sms-berichten, post en faxen, welke radio- en televisieprogramma's zijn beluisterd of gezien, welke krant of tijdschrift of boek is gelezen: Het zal allemaal door Big Brother in de gaten worden gehouden en vastgelegd. Het Pentagon zegt dat ze met deze informatie software willen ontwikkelen waarmee iemands gedrag, gewoontes en gebruiken kunnen worden geanalyseerd. Een proef van het systeem kan al op korte termijn beginnen.

Update: Het hierboven genoemde project, dat Lifelog heet, maakt gebruik van diverse apparaten die door de persoon in kwestie worden gedragen. Deze persoon heeft vooraf toestemming gegeven om alle informatie aangaande zijn leven te registreren. Het gaat dus niet om het vastleggen van informatie zonder dat mensen hiervan af weten.