FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 19 mei 2003

Bijen steken paard dood

Een paard in Boxtel is gisteren wel heel vervelend aan zijn einde gekomen. Tientallen bijen staken het paard dood. De dierenarts diende nog wel tegengif toe, maar dat hielp niet meer.

De bijen en het paard stonden al jaren probleemloos vlakbij elkaar. Maar de bijen waren het paard om onduidelijke redenen ineens zat. Ook enkele wandelaars moesten eraan geloven, maar die kwamen met de schrik vrij.

De imker van de bijen reageerde verrast. "Ik ben vanochtend nog bij de bijen geweest. Ik heb niks vreemds aan ze gemerkt!" Ook de Bijenhouders Bond NCB liet weten dat er van een unieke gebeurtenis sprake was. Zij kunnen zich alleen herinneren dat ooit eerder een hond door bijen is doodgestoken.

KLM vervangt Coca Cola voor Pepsi

Scapa had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Er zal binnenkort geen Coca Cola meer te verkrijgen zijn in de vliegtuigen van de KLM. Als een cola besteld wordt krijgt de klant voortaan een Pepsi Cola. De KLM bespaart daarmee 550.000,- euro. Het is één van de kostenmaatregelen die de KLM gaat nemen.

Voor het leger trouwe fans van de klassieke Coca Cola, dat de drank uit tal van cola's van concurrenten weet te herkennen, is het KLM-besluit triest nieuws. De caloriearme cola Pepsi Max zal ook bij de KLM verkrijgbaar zijn.

Amerikaanse leger verliest 1000 miljard dollar

victorv8 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een normaal mens is al niet blij als je 100 euro kwijt bent. Maar het Amerikaanse leger heeft het nog bonter gemaakt. Het is namelijk ongeveer 1000 miljard dollar kwijt. Het is onbekend waar deze gigantische berg geld aan uit is gegeven.

Verder is het Amerikaanse leger ook nog 56 vliegtuigen, 32 tanks en 36 Javelin raketten met lanceer installaties kwijt. De vinder wordt vriendelijk gevraagd contact op te nemen met het Pentagon.

Williams hield crisisberaad voor GP Oostenrij

De tegenvallende resultaten bij Williams hebben het team ertoe gezet om crisisberaad te houden alvorens men naar Oostenrijk is gegaan. Juan Pablo Montoya heeft dit op de A1 Ring bekend gemaakt.

_BlOkKiE_ wist ons vandaag het volgende te melden:

De kritiek die BMW heeft geuit op het team is niet onopgemerkt gebleven bij het Britse team. Beide partijen hebben meer dan twee uur gesproken over de huidige situatie. Natuurlijk werd er ook een (nieuwe)strategie bepaald voor de komende tijd. Het team wil weer terug naar de plek die het ambieert; meestrijden aan de top. Bij het overleg waren overigens ook

Pitsbrand wordt verder onderzocht

De pitstop perikelen tijdens de eerste pitstop van Michael Schumacher tijdens de Grand Prix van Oostenrijk gaan, uiteraard, niet ongezien voorbij. Er zal een uitvoerig onderzoek gedaan worden naar de toedracht.

F1Crew.nl wist ons vandaag het volgende te melden:

Naast de FIA zullen Ferrari en de leverancier van de tankinstallatie meewerken aan het onderzoek. Een kort onderzoek heeft uitgewezen dat een kleine opstapeling van benzine in de vulopening van de auto het probleem heeft doen ontstaan. Waar de vlammen vandaan komen is niet bekend, maar Jean Todt, teambaas van Ferrari, zei dat dit door de hitte van de auto komt.

17 Gewonden bij Duits busongeluk

Bij een busongeluk in de Duitse deelstaat Schleswig-Holstein zijn zeventien mensen gewond geraakt, van wie 1 ernstig.

De dubbeldekker uit Denemarken vervoerde een groep van 69 mensen, voornamelijk scholieren, toen deze rond kwart over zes vanavond slipte op het natte wegdek. De bus raakte van de weg af en gleed zo'n 5 tot 6 meter naar beneden.

Het zwaargewonde slachtoffer is met een traumahelicopter naar het ziekenhuis vervoerd. De lichtgewonden konden ter plekke behandeld worden.

Goudvissen in mixer geen dierenmishandeling

NuX_NuFF had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een Deense rechter heeft bepaald dat het vermalen van een goudvis in een mixer, geen dierenmishandeling is.

In het Trapholt-museum voor moderne kunst, in het Deense Kolding, werden in 2000 bij wijze van kunstwerk tien mixers met goudvissen erin tentoongesteld.
De bezoekers werden uitgedaagd deze mixers in te schakelen. Toen iemand dat deed, werden twee goudvissen vermalen.

De Deense dierenbescherming kaartte dit aan bij de politie, waarop de museumdirecteur een boete van zo'n 300 Euro kreeg opgelegd. Dit weigerde hij te betalen, waardoor het tot een rechtszaak kwam.

De rechter stelde de museumdirecteur in het gelijk. Volgens hem zijn de vissen snel en humaan aan hun einde gekomen en is er daarom geen sprake van dierenmishandeling.
Een vertegenwoordiger van de fabrikant van de mixers, Moulinex, gaf aan dat de vissen binnen 1 seconde dood waren.

Kleuter overleeft val van 22 meter

NuX_NuFF had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een driejarige kleuter uit Zagreb heeft een val in een waterput van 22 meter diep overleefd en is, op enkele blauwe plekken na, ongedeerd.

Volgens de Kroatische krant 'Vecernji list' speelde de jongen bij de waterput in de tuin van zijn grootouders, toen hij plotseling in de put viel.
De opa van het jongetje probeerde hem te helpen, maar raakte beklemd in de put. De brandweer kon beiden uit hun benarde positie bevrijden.

Verkeerd parfum? Mes in de rug !

Bob Blow had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Bij een extreem gewelddadig incident op een bus in het Belgische Herstal, is een 37-jarige vrouw zaterdag zwaargewond geraakt, nadat zij door een 27-jarige man met een mes in haar rug was gestoken. De reden: het parfum van de vrouw zou de jongeman danig op de zenuwen hebben gewerkt.

Het slachtoffer raakte hierbij zwaargewond. Ze werd overgebracht naar het ziekenhuis en verkeert nog steeds in levensgevaar.
De dader kon worden aangehouden en zit op dit moment vast. Hij was bij justitie reeds bekend voor diefstal.

Nederlandse scholieren gearresteerd in Praag

Tijnos, Denni5 en Sonic hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Vorige week zijn in de nacht van woensdag op donderdag twee Nederlandse scholieren in Praag opgepakt. Het tweetal wordt verdacht van het slaan en beroven van een Tsjechische vrouw. Ze zitten in voorlopige hechtenis, in afwachting van de resultaten van het politieonderzoek.

De twee scholieren waren samen met ruim 40 medeleerlingen uit 4 HAVO en 5 VWO van het Erasmus College in Zoetermeer, op excursie naar de Tsjechische hoofdstad.
De ouders van de beide opgepakten zijn afgereisd naar Praag. Zij worden bijgestaan door de Nederlandse ambassade, die een advocaat en tolk heeft ingeschakeld. Er is een verzoek tot borgstelling ingediend, zodat de twee in ieder geval vrij kunnen komen.

Volgens het Erasmus College hebben de twee leerlingen tegen de afspraken in het pension verlaten. De begeleiders hadden dit niet kunnen voorkomen en zijn in alle opzichten goed en professioneel te werk gegaan.
De school meldt verder dat alle ouders en leerlingen vooraf hun handtekening hebben gezet onder de gedragsregels die tijdens de reis zouden gelden. De leerlingen hebben ook mondeling aanwijzingen meegekregen.

Review/Interview: Tacker & Warchild


Op 16 mei j.l. vond "Kosophonic" plaats; een benefietfeest voor Warchild. Die avond traden o.a. Fontane, Beatbusters en Tacker op. Een benefiet voor het goede doel en ook nog eens de mogelijkheid om de nieuwe band Tacker te gaan beluisteren... die kans lieten wij als Fok! natuurlijk niet lopen. Maak kennis met Tacker en lees het interview dat wij met frontman Eric Corton hadden.

China censureert chatrooms

Roel's Weblog had ons via de newssubmit het volgende herschreven stuk te melden:

Volgens de actiegroep Reporters Without Borders heeft China ongeveer 30.000 mensen in dienst die niets anders doen dan chatrooms afstruinen op zoek naar 'verboden' berichten.

Reporters Without Borders testte de censuur zelf door berichten in tien graduaties te 'posten' in online chatruimtes. Berichten van graduatie één waren het onschuldigste, berichten van 'level tien' waren zeer kritisch over de overheid of over gevangen genomen dissidenten.

Volgens de actiegroep verscheen 30 procent van de berichten online. Maar liefst 70 procent van de berichten van de 7e en 8e graad werden bij voorbaat geweerd of na enkele ogenblikken verwijderd.

In China worden zelfs mensen opgepakt en veroordeeld wegens het online plaatsen van kritische berichten. Vorig jaar november nog werd een 22-jarige vrouw gearresteerd. De psychologie studente plaatste een bericht op een website over democratie en mensenrechten (
Maandag werd de eigenaar van deze site, Huang Qi, veroordeeld tot vijf jaar gevangenisstraf. De genoemde site is sowieso een bezoekje waard om te lezen waarom Huang Qi is veroordeeld.

Wietplantage ontruimd in Groningen

Rond zes uur deze avond is de politie begonnen met het ontruimen van een wietplantage in de Nieuwe Blekerstraat in Groningen. De plantage bevond zich in een woonhuis.

Volgens ooggetuige en Fok!-user dolledingo stonden er om zes uur twee politieauto's, een vuilnisauto en een Essent-busje voor het huis. Er zouden in ieder geval zo'n 60 plantenbakken naar buiten zijn gebracht. Volgens de huisbaas is er al twee jaar geen huur meer betaald voor het pand.

De politie spreekt van een grote, professioneel opgezette plantage.

De wietplanten worden meegenomen.

VVV-ADO Den haag omgedraaid

Ludacriss wist ons vandaag het volgende te melden:

Burgemeester Schrijen van Venlo heeft het duel VVV-ADO Den Haag van aanstaande vrijdag verboden, hierdoor heeft de KNVB moeten besluiten het duel om te draaien.

Het stadion van VVV de Koel ondergaat momenteel een verbouwing, de burgemeester wil daardoor geen 1000 Haagse fans toelaten. Met het oog op eventuele ordeverstoring verbood de burgemeester de wedstrijd. Volgens de reglementen van de voetbalbond dient in dat geval een tweede datum geprikt worden. Het resterend speelprogramma staat dat echter niet toe. Dit betekent dat de wedstrijd moet worden omgedraaid. ADO Den Haag heeft aanstaande vrijdag in eigen huis aan een punt voldoende voor het behalen van de titel.

Examen HAVO Nederlands (MLO2)

Eindexamens 2003Ook dit jaar kunnen FOK!kers hun verslagen over de net gemaakte examens submitten (zie voor meer info hier). Ook MLO2 stuurde een examenverslag in.
Ik kwam binnen en dan om 13.30 startte het. Bijna geen zenuwen, want ik wist eigelijk wel wat ik ongeveer kon verwachten. De eerste tekst heette "Schoonheid en Tragiek". Het onderwerp was voetbal. De auteur had het over wat mensen zo mooi vinden aan voetbal en daarna wat hem zo trekt aan voetbal. Ik kon me helemaal niet concentreren op de tekst toen ik hem de eerste keer doorlas. Ik las een zin en daarna wist ik niet waar die zin over ging. Na de vragen te hebben gemaakt ging ik over op de samenvatting. Deze heb ik 2 keer in klad geschreven. De tekst heette "De lekkere kant van stress", het onderwerp was dus stress. In deze tekst werd gekeken hoe de wetenschap tegen stress aankijkt en hoe zij de positieve kant vergeten. De eerste keer was mijn samenvatting 200+ woorden en de tweede keer 180 woorden. Na wat schrappen is het teruggebracht naar 157 woorden. Na 2 uur de toets te maken was ik klaar. Al met al vond ik het niet zo moeilijk, en het voelde gewoon als een lange toets. Net nagekeken. Met een strenge telling heb ik een 7.0 tot een 7.5. Met een losse telling een 7.7 tot een 8.2. Dit betekent gemiddeld en 7.4 tot een 7.9

Morgen wiskunde B12, dat wordt nog leuker.

Examen M&O/Nederlands Havo (D4V3)

Eindexamens 2003Ook dit jaar kunnen FOK!kers hun verslagen over de net gemaakte examens submitten (zie voor meer info hier). Ook D4V3 stuurde een examenverslag in.
Vanochtend vroeg om 9 uur begon mijn eerste examen, namelijk M&O, Ik was uiterst zenuwachtig, maar toen ik eenmaal met die blaadjes voor me neus zat was dat weg en ben ik aan het werk gegaan. De opgaven waren lekker simpel, ik heb dan ook voor alles wat kunnen invullen. Het examen zelf had wel enige omvang, de eerst ging pas na 2 uur weg (en dat was ik ). Ik heb net eventjes nagekeken en ik heb hem zeer goed gemaakt (rond de 8/9 ) dit examen heeft me goed gedaan, ik ben nu in ieder geval van mijn stress af, dat is maar goed ook want ik werd er helemaal gek van

Over nederlands ga ik geen woorden vuil maken, behalve dan dat ik het weer een ***examen vond met ***teksten en ***opdrachten

zo, nu weer gauw geschiedenis leren voor morgen, iedereen veel suc6!

D4V3

Examen Nederlands HAVO (BramK)

Eindexamens 2003Ook dit jaar kunnen FOK!kers hun verslagen over de net gemaakte examens submitten (zie voor meer info hier). Ook BramK stuurde een examenverslag in.
Om half 2 mocht ik beginnen met mijn 2de examen. Alom gevreesd...Nederlands.

Persoonlijk vond ik het simpel en niet zo moeilijk om te doen. De vragen waren niet erg moeilijk en met behulp van goed lezen kon je die makkelijk beantwoorden. De samenvatting / het 2de gedeelte was ook makkelijk. Ik kwam meteen op 147 woorden waar 160 het maximum was. Ik had hier wel gehoord van sommige mensen dat ze er (ver) overheen zaten.

Imo zonde als je hiervoor een onvoldoende zou halen. Het is niet echt moeilijk

Examen Nederlands HAVO (N-web)

Eindexamens 2003Ook dit jaar kunnen FOK!kers hun verslagen over de net gemaakte examens submitten (zie voor meer info hier). Ook N-web stuurde een examenverslag in.
Examen Nederlands voor HAVO heb ik net achter de rug. Ik heb slechts 2 van de 3 uren die er voor uitgetrokken waren nodig gehad. Ik vond het dan ook best te doen. De eerste tekst moet onder de voetbal liefhebbers wel in de smaak gevallen zijn, maar hoewel ik dat niet ben vond ik het toch prettig te lezen. Het zat ook wel mee dat er veel vragen multiple-choice waren. Daarna kwam de teks die ik moest gaan samenvatten. Ik vond hem iets lastiger lezen. Deze tekst ging over positieve en negatieve stress. Ik heb m eerst een keer helemaal door gelezen en de tweede keer met de criteria er naast en de belangrijke woorden en zinnen onderstrepend.

Mijn conclusie is dat het examen Nederlands best makkelijk was.

Examen Nederlands NT (G3rtjuh)

Eindexamens 2003Ook dit jaar kunnen FOK!kers hun verslagen over de net gemaakte examens submitten (zie voor meer info hier). Ook G3rtjuh stuurde een examenverslag in.
Nadat ik net een samenvatting van zo'n 160 woorden geschreven heb, schrijf ik hier maar weer een stukje tekst

Examen Nederlands voor HAVO heb ik net achter de rug. Ik heb slechts 2 van de 3 uren die er voor uitgetrokken waren nodig gehad. Ik vond het dan ook best te doen. De eerste tekst moet onder de voetbal liefhebbers wel in de smaak gevallen zijn, maar hoewel ik dat niet ben vond ik het toch prettig te lezen. Het zat ook wel mee dat er veel vragen multiple-choice waren. Daarna kwam de teks die ik moest gaan samenvatten. Ik vond hem iets lastiger lezen. Deze tekst ging over positieve en negatieve stress. Ik heb m eerst een keer helemaal door gelezen en de tweede keer met de criteria er naast en de belangrijke woorden en zinnen onderstrepend.

Mijn conclusie is dat het examen Nederlands best makkelijk was.
Vandaag was voor de NT-leerlingen het eerste examen. Als ze geen biologie, M&O of andere vakken hadden die eerder waren afgenomen.

In de weken voor het examen voelde ik geen zenuwen of stress, het kwam wel goed, ik stond er goed voor. Maar vanochtend werd het anders, het kwam steeds dichterbij. Eerst nog 14 uur, toen slapen en toen werd het al snel nog maar 3 uur. Tot de tijd daar was.

Van te voren was er eigenlijk geen voorbereiding, een beetje de stof doornemen, proefexamen bekeken, that's it. Van te voren nog 4 donuts als middag eten en 3 blikjes redbull om genoeg energie te hebben. Wat rottig werd toen ik vlak voor ik klaar was nodig naar het toilet moest.

Maar het examen zelf was niet al te lastig. Ik hoopte op een niet al te triest of negatieve tekst. Het werden teksten met de onderwerpen: "Is voetbal kunst of meer iets waar je je mee indentificeert." en "Negatieve en Positieve stress". Beide teksten waren vrij normaal geschreven, ook al was het taal gebruik zo nu en dan iets wat te overdreven. Jammer dat ik m'n woordenboek niet mee mocht, anders had ik die kunnen gebruiken.

Over de eerste tekst waren de gewone vragen zoals: Doel van de tekst, Mening van schrijver, etc. De leerstof zeg maar. Op het einde moest je een andere tekst gaan vergelijken met de hoofdtekst. De bergelijking die ik hier uit kon op maken was dat de voetbal clubs dure en goede spelers kochten om andere clubs af te schrikken, net als dat de landen het doen met hun leger.
Ik weet niet of ik in de buurt zit, maar daar kom ik nog achter.
Over de tweede tekst moest je een samenvatting schrijven van maximaal 160 woorden. Ik zat er 7 woorden over heen, eigenlijk zonde en ik hoop dat me dat niet al te veel punten gaat kosten. En het erge was eigenlijk dat ik geen woorden kon verwijderen uit mijn samenvatting.

Als ik het zo in het geheel bekijk zal ik nog wel een voldoende hebben. En het is wachten tot het 17:00 uur is, dan staan de antwoorden op het internet. Dus nog even wachten in spanning of het goed of slecht gemaakt is. Het was simpel, dus een voldoende moet mogleijk kunnen zijn.
Hooiberg.

Universal wint kort geding artiestennaam

De Rechtbank van Amsterdam heeft op 15 mei in een kort geding bepaald dat platenmaatschappij Universal Music cd's mag blijven uitbrengen met daarop de naam van de Engelse zanger Darius.

Het kort geding was aangespannen door oud Big Brother-bewoner Mohammed Ali Gandjapour. Deze gebruikt als artiestennaam 'Darius', een naam die hij als Benelux woordmerk registreerde zodat er geen misbruik van gemaakt kon worden.

De zanger Darius Danesh, bekend van het Engelse Pop Idol, treedt echter ook op onder de naam Darius. Gandjapour was van mening dat het gebruik van de naam 'Darius' op de cd's, uitgegeven door Universal, een inbreuk maakte op zijn merk- en handelsnaamrechten. Hij eiste dat Universal op straffe van een dwangsom zou stoppen met het uitgeven van cd's met daarop de naam Darius. In haar tegenvordering eiste Universal hetzelfde.

De rechter heeft bepaald dat Universal de naam Darius op de cd's mag blijven gebruiken omdat Darius de voornaam van zanger Danesh is en omdat Darius geen merk maar een artiestennaam is. Daarbij produceert en verkoopt Universal alleen cd's, zij voert zelf geen muziek uit onder de naam Darius. Bovendien moet Gandjapour op straffe van een dwangsom van maximaal 20.000 Euro binnen 14 dagen zijn merkrecht voor cd's opgeven.

Met deze uitspraak is bevestigd dat op de vermelding van de artiestennaam geen merkenrecht rust en dat een artiestennaam dus vrijelijk gebruikt kan worden.

Nederlandse jeugd erg tevreden over opvoeding

Uit een uitgebreid onderzoek onder jongeren van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS), dat vandaag werd gepresenteerd, blijkt dat de meeste Nederlandse jongeren tevreden zijn over de opvoeding die zij van hun ouders krijgen. Maar liefst meer dan 80% van de jongens en meisjes (van 12 t/m 17 jaar) heeft niets te klagen over de wijze waarop ze worden grootgebracht. Ongeveer 15% vindt dat 'het wel gaat' en maar 2% is niet tevreden.

Vrijheid om het zakgeld of het eigen verdiende geld te besteden naar eigen keuze, zelf weten hoe ze hun dag indelen én vrij kiezen naar welke televisieprogramma's ze willen kijken, zijn de punten die de Nederlandse jongeren erg waarderen.

Strenger zijn ouders bij het volume van de muziek en vakanties. Zo is voor 60% van de jongeren (12 t/m 17) het alleen op vakantie gaan taboe. Het strengst zijn ouders op het tijdstip waarop ze 's avonds thuis moeten komen. Bij 60% van de pubers bepalen de ouders het tijdstip. Slechts 8% mag dit zelf bepalen, jongens meer dan meisjes.

Discussies tussen jongeren en hun ouders gaan vaak over over meehelpen in de huishouding en over het tijdstip waarop ze 's avonds thuis moeten zijn. Verkering of politieke en godsdienstige onderwerpen leiden minder vaak tot een discussie.

GroenLinks roept op tot verzet

Fractieleider Femke Halsema van GroenLinks heeft vandaag een zogenoemd 'tegenakkoord' gepresenteerd. Ze riep daarbij namens haar partij op tot politiek en maatschappelijk verzet tegen de plannen van het nieuwe kabinet van CDA, VVD en D66.

In het tegenakkoord van GroenLinks is voor 9 miljard aan extra investeringen en hetzelfde bedrag aan bezuinigingen opgenomen. De partij wil vier keer zoveel extra investeren als het nieuwe kabinet, onder meer in onderwijs, zorg, sociale zekerheid en natuur.

Om die plannen te verwezenlijken stelt GroenLinks voor om 5 miljard aan lastenverzwaringen in te voeren en het begrotingstekort in 2007 te laten uitkomen op 1 à 1,5%.

Wat GroenLinks betreft moet er bezuinigd worden op de aanleg van wegen, defensie en subsidies voor bedrijven. De lastenverzwaringen treffen vooral milieuvervuilende bedrijven en burgers.

1600 Belgen stemmen in zwemkledij

Sandworm had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Circa 1600 Belgen hebben gehoor gegeven aan de oproep van een vliegmaatschappij (Virgin Express) om in zwemkledij te gaan stemmen. Onder de mensen die in zwembroek of bikini naar het stembureau gingen, werden 1500 vliegtickets weggegeven.

Niet iedereen was blij met de actie van de vliegmaatschappij. Een imker die kwam opdagen in een zwembroek en een zwerm bijen aan zijn borst, werd de toegang tot het stemlokaal verboden. Tegen een deelnemer aan de actie, die in het stemlokaal zijn broek liet zakken om zich op die manier te laten fotograferen, werd een proces-verbaal opgemaakt.

Volgens een woordvoerder van Virgin-Express is het doel van de vliegmaatschappij bereikt: bewijzen dat er een heleboel mensen in België zijn met gevoel voor humor.

Muziek als pressiemiddel in Irak

MetalMessiah had ons via de newssubmit het volgende te melden: Het Amerikaanse leger zet Metallica en Sesamstraat in als pressiemiddel in Irak.

Ouders zijn niet de enige die de muziek van hun kinderen haten; Irakezen haten het ook. Amerikaanse legeronderdelen proberen de weerstand van Saddam’s aanhangers te breken met langdurige sessies waarbij Saddam's aanhangers gedwongen worden te luisteren naar heavy-metal en kinderliedjes. "Geloof me, het werkt", gaf een militair te kennen.

"De bedoeling", zegt says Sgt. Mark Hadsell "is het breken van een individu’s weerstand door hem/haar te irriteren met muziek die door sommige Irakezen als beledigd wordt ervaren". Nummers die worden gespeeld zijn onder andere "Bodies" van de Vin Diesel "XXX" soundtrack en "Enter Sandman" van Metallica. "Deze mensen hebben nooit eerder heavy-metal gehoord" legt hij uit. "en ze kunnen het geestelijk niet aan". Slechts weinigen houden de loodzware riffs van Metallica vol, en kinderliedjes zijn niet veel beter, zeker als het assortiment klassiekers bevat zoals "Sesam Straat" en de gekreunde smartlappen van Barney de paarse dino.

Examen GT-Techniek VMBO (hooiberg)

Eindexamens 2003Ook dit jaar kunnen FOK!kers hun verslagen over de net gemaakte examens submitten (zie voor meer info hier). Ook hooiberg stuurde een examenverslag in.
Bij de voorbereidingen en het maken van oefenexamens is me opgevallen dat een deel van het examen niet gehad hebben. Omdat dit het eerste jaar is voor VMBO, dacht ik dat het wel mee zou vallen op het examen.

Mijn eerste examen is werkelijkheid geworden. Voor mij was dit uiteraard allemaal nieuw. Zenuwachtig was ik nog niet echt, bij de tentamens had ik er meer last van. Ik had er zelfs wel een beetje zin in, dit komt misschien omdat ik benieuwd was hoe het allemaal zou gaan. Het cijfer dat ik minimaal moest/moet halen is een 4.3. Dit zou dus eigenlijk makkelijk moeten kunnen.

Ik moest helemaal vooraan zitten in de aula. Wanneer iedereen zijn plekje had gevonden kon het examen beginnen. Toen het examen werd uitgedeeld, was er een beetje verwarring bij de leraren. Dit kwam waarschijnlijk omdat er verschillende niveau’s in de zelfde ruimte een examen hadden. Ik keek even om me heen en zag mensen met alleen 1 pen op tafel liggen. Ik had allemaal rommel bij me, zoals extra pennen, extra rekenmachine, extra potloden/linialen enz.

Omdat ik vooraan zat hoorde ik de leraren steeds een beetje praten. Daardoor was het in
het begin wel een beetje moeilijk om echt goed te concentreren.

Het examen bestond uit verschillende onderdelen. De meeste onderdelen heb ik op school helemaal niet gehad, net zoals een beetje verwacht dus. Dit was een beetje balen dus. 2/3e vragen heb ik ongeveer gegokt. De rest kon ik ongeveer wel wat uitrekenen enzo. Kan ik ook ergens een klacht over het examen indienen?

Hooiberg.

Examen Nederlands VWO (kind-of-magic)

Eindexamens 2003Ook dit jaar kunnen FOK!kers hun verslagen over de net gemaakte examens submitten (zie voor meer info hier). Ook kind-of-magic stuurde een examenverslag in.
Het eerste examen! Na 6 jaar vwo is het dan eindelijk zo ver. De zenuwen spelen nog niet echt op, maar toch is het wel spannend.

In de gymzaal wordt al gauw het examen uitgedeeld en kunnen we beginnen. Na de eerste tekst doorgelezen te hebben wordt ik al gek...wat een saaie tekst! De vragen zijn gelukkig niet al te moeilijk. Dan komt de tweede tekst: 'Democratie gaat zonder debat failliet.' De naam doet het al vermoeden, maar deze tekst is nog saaier. Door het constante geschuivel van voeten, gekraak van stoelen, en af en toe een flesje drinken dat omvalt kan ik me daarbij ook nog slecht concentreren. De samenvatting wou dus niet echt vlotten, maar om half 12 was ik dan toch klaar.
Na eerst naar de wc te zijn geweest(zo wat moest ik nodig!) heb ik nog een beetje op school rondgehangen. Toen we om 12 uur het examen terug kregen hebben we met een groep een aantal antwoorden vergeleken.
Het eerste examen zit erop, nu de andere 6 nog.

alle examen kandidaten: succes verder!

Groetjes Frank

Examen Nederlands VWO (Faithy)

Eindexamens 2003Ook dit jaar kunnen FOK!kers hun verslagen over de net gemaakte examens submitten (zie voor meer info hier). Ook Faithy stuurde een examenverslag in.
En weer een dag voor de examinandi van het Christelijk Gymnasium Sorghvliet te Den Haag. Dit keer voor het eerst met zn allen in de gymzaal, voor het door ons allen beminde vak Nederlands.Iedereen liep nog een beetje te stressen over wat nou wel en wat nou niet in een samenvatting mocht, welke drogredeneringen waren er ook al weer en welke tekstsoorten bestonden er?

Het afgelopen jaar hebben we niet echt heel veel gedaan, maar de keren dat we wat deden waren redelijk productief: oefenen met teksten, poezie uitpluizen, nog meer teksten lezen etc. etc, dus eigenlijk kon er niet zoveel meer misgaan voor ons.

De twee hoofdteksten waren vrij leuk om te lezen. De eerste ging over de doodstraf, en de tweede over de democratie in Nederland. Vooral de tweede tekst was erg leuk geschreven; heb grinnikend zitten lezen. Hier even een quote: "Zo schijnt recent in Venlo 150 miljoen gulden aan de aanleg van een nieuwe Maas-Boulevard te zijn besteeds om het internationaal toerisme te bevorderen.
Internationaal toerisme! In Venlo! Alsof al die Amerikanen die jaarlijks voor een vakantie naar Europa komen, zouden zeggen: Venlo! Natuurlijk, Venlo! Daar moet ik heen! We boeken meteen een hotel voor een week!"


Ik vond het een uitstekende keuze van de examencomissie, al was het wel moeilijk om een goede samenvatting te maken: 180 woorden was het maximum, en wat ik ook probeerde, ik kwam niet onder de 200. Uiteindelijk is het toch gelukt door iets minder belangrijks, naar mijn mening, weg te laten. We zien wel wat het wordt, net zoals bij Grieks, maar nogmaals: het was een 'leuk' examen

Vreemd wezen in Nigeria stagneert economie

In de stad Maru, Nigeria wordt de economische activiteit gestagneerd door de verschijning van een vreemd wezen dat achter de mensen aanzit. De lokale autoriteiten van het gebied Zamfara raden de mensen aan binnen te blijven in de avonden en de ochtenden. De meeste mensen blijven binnen van 16:00 tot de volgende ochtend. Hierdoor lopen bedrijven inkomsten mis.

Het landelijk persbureau News Agency of Nigeria (NAN) zegt dat het wezen dat achter de mensen aanzit half mens en half paard is en vooral in de avonduren verschijnt. Het wezen is aan de aardoppervlakte verschenen op verschillende plekken in de stad, en veroorzaakt paniek en angst bij de inwoners, met name bij vrouwen. Onderzoekers proberen er achter te komen waar het paard met een mensenbovenlichaam vandaan komt.

Blessure Shinji Ono valt mee

Middenvelder Shinji Ono heeft aan de wedstrijd met PSV een kneuzing op het kuitbeen overgehouden, aldus clubarts Robbart van Linschoten.

De Japanner hield het kwetsuur over aan een charge van Mark van Bommel, waarna hij het veld moest verlaten. De blessure betekent wel dat Ono het deze week rustig aan zal moeten doen. "Er is niks kapot maar er zit een behoorlijke bloeduitstorting op", aldus Van Linschoten. Het meespelen van Ono in het duel met Willem II is wel onzeker.

Van Hooijdonk overdenkt

Pierre van Hooijdonk zal pas na de Amstel Cup finale uitsluitsel geven over waar hij volgend seizoen speelt.

Feyenoord lichtte in februari eenzijdig een optie op de spits voor nog een jaar. Van Hooijdonk heeft echter ook aanbiedingen van Engelse clubs als Birmingham City, Portsmouth en Tottenham Hotspur. De 33-jarige aanvaller speelde eerder al in het Premiership voor Nottingham Forest. Ook het Spaanse Espanyol zou interesse hebben en een tweejarig contract klaar hebben liggen. Van Hooijdonk scoorde dit seizoen al 28 maal, ongeveer 1/3 van de Rotterdamse productie. Feyenoord heeft met het aantrekken van Dirk Kuijt van FC Utrecht zijn eventuele vervanger al in huis.

Wielrennen: Cipollini behaalt record in Giro

Na ruim een week in de Giro d'Italia te hebben gefietst zonder overwinning was het zondag dan eindelijk zover. Sprinter Mario Cipollini won zijn 41ste rit in de Ronde van Italië.

Met het behalen van de ritzege komt 'mooie Mario' op gelijke hoogte met de legendarische Alfredo Binda, die in zijn loopbaan ook 41 ritzeges boekte in de Giro.

Cipollini won zijn 41 ritzeges in 14 jaar. Zijn eerste boekte hij in 1989. Alfredo Binda won zijn etappes tussen 1925 en 1933.

Winnaars Fok! Prijsvragen week 20

Kaarten, kaarten en nog eens kaarten.. dat kon je winnen in de Fok! Prijsvragen de afgelopen week. Je maakte kans op kaarten voor het Virus Festival en voor Hardhouse Generation. We laten je niet langer in spanning...

Winnaars Hardhouse Generation
Het goede antwoord op de vraag hoe de laatste CD van DJ Pavo heet, moet zijn:
Hardstyle is my style
Uit de goede inzendingen zijn de winnaars van elk 2 kaarten voor Hardhouse Generation a.s. vrijdag in The Powerzone te Amsterdam geworden:
Razzmatazz
xventus


Gefeliciteerd! Jullie ontvangen uiterlijk morgen een mailtje hoe je in het bezit komt van deze kaarten.

Winnaars kaarten Virus Festival
Ook mochten we 2 x 2 kaarten voor het Virus festival verloten onder de goede inzenders. Degenen die 2 kaarten ontvangen voor het Virus Festival a.s. zondag te Eindhoven zijn:

Hrun
frankthetank


Het goede antwoord op de vraag wat de letterlijke betekenis van het woord "Moloko" is, moest zijn: Melk
Gefeliciteerd! Ook jullie ontvangen uiterlijk morgen een mailtje hoe je in het bezit komt van deze kaarten. Dus hou je mailbox in de gaten.

Maak deze week op de Fok! Frontpage kans op 28 Days Later prijzen en kaarten voor Bitte Ein Beat.

Abou Jahjah trok (te) weinig kiezers

NLBADBOY had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Voor de lijst RESIST, de combi van de AEL met de extreem-linkse PVDA, zijn de verkiezingen op een teleurstelling uitgelopen. Bij de Senaatverkiezing, waarvoor de lijst Resist in heel Vlaanderen meedeed, werd een score gehaald van 0,4%. Lijsttrekker Dyab Abou Jahjah toonde zich daarover gisteren "lichtelijk ontgoocheld".

Voor de Kamer van Volksvertegenwoordigers deed Resist alleen mee in de provincie Antwerpen, de thuishaven van de AEL. Ook daar bleef de nieuwe partij onder de kiesdrempel van 5% maar behaalde toch nog 2,3%.

Abou Jahjah toonde zich over dat resultaat wél tevreden. Als hij bij de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar ook zo'n resultaat zou halen, kan hij aanspraak maken op een raadszetel. Hij kreeg als lijsttrekker in Antwerpen 4433 voorkeursstemmen.

In Mechelen, de tweede stad in de provincie Antwerpen waar ook veel genaturaliseerde allochtonen wonen, kon Resist rekenen op 1,2%.

De uitslag sterkt Abou Jahjah wel in zijn overtuiging "om op het gekozen pad door te gaan, niet alleen in Antwerpen, maar ook daarbuiten". Bovendien, zo stelde Jahjah, is zijn achterban groeiende.

De AEL in Nederland zou op termijn ook aan de verkiezingen mee willen doen. Maar of dat gebeuren gaat hangt af van de achterban, aldus AEL-NL woordvoerster Naima Elmaslouhi: "Als die dat wil, zullen we dat doen."

Uitslag Belgische verkiezingen

victorv8 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In België lijkt een paarse coalitie van liberalen en socialisten na de verkiezingen van gisteren het meest voor de hand te liggen. De groenen (Agalev) scoorden zo slecht in Vlaanderen dat zij zowel uit de Kamer en de Senaat verdwijnen.

De liberale VLD van premier Verhofstadt blijft de grootste partij in Vlaanderen, maar in heel België zijn de socialisten eerste geworden. De VLD haalde in het Vlaamse landsdeel nauwelijks 28.000 stemmen meer dan de combinatie van socialisten en linksliberalen (SP.A en Spirit), maar dat is wel goed voor 2 zetels meer.

Nationaal behalen SP.A-Spirit en de Parti Socialiste (P.S) 48 zetels (23 en 25), de liberalen van VLD en MR van minister van Buitenlandse Zaken Louis Michel winnen er samen 49 (25 en 24).

Voor de groenen zijn de verkiezingen heel slecht verlopen. In Wallonië kon Ecolo de schade nog beperken maar in Vlaanderen werd Agalev compleet weggevaagd; de partij haalde de kiesdrempel van 5% niet.

De Christen Democraten verloren licht, zowel in Vlaanderen als in het Franstalige deel. Het Vlaams Blok zette de opmars gestaag voort en wint er 3 kamerzetels bij. In Brussel was het Vlaams Blok met zo'n 7% zelfs de grootste Vlaamse partij. In Antwerpen scoorde het Blok ruim 30% en is daar de grootste partij.


Belgische Kamer
Partijen 2003+/-
VLD (Liberalen)25+2
CD&V (Christen democraten)21-1
SPa/Spirit (Socialisten)23+9
Vlaams Blok18+3
N-VA (Nieuwe-Vlaamse Alliantie)1+1

Franstalig

  
P.S(Socialisten)25+6
MR (Liberalen)24+6
ECOLO (Groenen)4-7
CDH (Christen democraten)8-2
Front Nationale1+1


Vught stelt limiet aan houden knaagdieren

victorv8 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Volgens een nieuw besluit mag iemand die in de bebouwde kom van Vught woont, sinds gisteren niet meer dan tien knaagdieren houden. De gemeente wil kunnen optreden tegen mensen die overlast veroorzaken door het houden of kweken van knaagdieren.

Deze Algemene Plaatselijke Verordening kwam er nadat een reptielenhouder in Vught-Zuid er van verdacht werd een rattenplaag te hebben veroorzaakt. Hij kweekte honderden ratten en muizen om aan zijn slangen te voeren. Doordat er geen formeel verbod geldt op het fokken van knaagdieren had de gemeente geen juridisch middel om de activiteiten van de man aan banden te leggen.

Volgens een Vughtse dierenarts zal het aantal mensen die last hebben van deze maatregel, nog wel meevallen. De gemeente heeft benadrukt dat de maatregel alleen zal worden toegepast als er sprake is van overlast. Mensen die te goeder trouw zijn kunnen altijd een vergunning aanvragen aan de gemeente voor het fokken van knaagdieren.

"Hulp aan de vijand" vervalt in Jihad proces

victorv8 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Op de vijfde dag van het proces tegen twaalf mannen die verdacht worden van terrorisme, vervalt de aanklacht van steun verlenen aan de vijand in tijd van oorlog voor een aantal onder hen. Officier van justitie J. Valente maakte dit bekend. Hij zei dat om deze aanklacht hard te maken, er een oorlogsverklaring van Nederland moest zijn. Volgens deskundigen heeft Nederland echter nooit formeel de oorlog verklaard aan de vijand. De andere aanklachten, waaronder het deel uitmaken van een criminele organisatie, die als doel had steun te verlenen aan de de vijand in tijd van oorlog, blijven echter wel overeind.

Tijdens de verhoren van zeven verdachten in het proces beriepen vier zich op het zwijgrecht. Eén verdachte, die eerder al tegen de politie en voor de rechtbank had verklaard zich te hebben bezig gehouden met drugssmokkel, ontkent dit nu. Volgens de 31-jarige Rotterdammer had hij dit feit verzonnen om iemand anders in moeilijkheden te brengen.

Een andere verdachte, die waarschijnlijk de leider is van een duikcel en die bij een Eindhovense duikschool een aantal brevetten haalde, ontkent dat hij de leider was van deze cel en ook het feit dat hij in die hoedanigheid terroristische aanslagen beraamde. Dat zijn naam in een adresboekje stond dat gevonden werd op een Marokkaan die in zijn thuisland tien jaar gevangenisstraf kreeg voor het voorbereiden van aanslagen op oorlogsschepen, vind de verdachte Irakees niet van betekenis.

Iraakse baby in Londen geopereerd

NLBADBOY had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Londen heeft een vier maanden oude baby uit Irak een hartoperatie ondergaan. Het meisje kon in Bagdad niet worden geholpen omdat in het ziekenhuis waar ze was opgenomen, alle apparatuur door plunderaars was gestolen. De charitatieve instelling "Chain of Hope" trok zich het lot aan van Haeva Jesim, die geboren was met een gat in haar hartje. Volgens een woordvoerster van het Bromton Hospital maakt het meisje het goed. Ze zal nog twee weken in het ziekenhuis verblijven voor ze weer naar haar ouders mag.

Haeva is niet het enige Iraakse kind dat haar leven te danken heeft aan een ingreep in een Engels ziekenhuis. Vorige maand werd een zes maanden oud meisje behandeld in een Liverpools ziekenhuis voor ernstige brandwonden die ze had opgelopen bij een brand in een huis in Basra.

Man vermoord die niet wilde stoppen met zingen

NLBADBOY, Esposa, Michel van Bergen en dupkuh hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

In een karaokebar op de Filipijnen is een man op een wel heel drastische manier duidelijk gemaakt dat zijn zangtalent niet in de smaak viel. Danilo Celicious kreeg het aan de stok met een paar dronken mannen aan een naburige tafel die wilden dat hij stopte met zingen. Toen hij dat weigerde werd hij prompt neergeschoten. De man was op slag dood en de daders zijn voortvluchtig.

Wibi zet eigen label op

Pianist Wibi Soerjadi heeft zijn eigen cd-label opgericht. Het cd-label met de titel 'Soerjadi Classics' is door Wibi bij Challenge Records ondergebracht. Die gaan ook zijn albums wereldwijd distribueren.

Soerjadi kwam tot het opzetten van zijn eigen cd-label door de breuk met zijn vorige maatschappij Decca. Deze breuk achtte de pianist niet te vermijden, omdat een van de top mensen een verhouding heeft met zijn ex-vrouw. Die verhouding was de reden dat Soerjadi vorig jaar van zijn vrouw scheidde.

"Ik ben door deze situatie niet meer in staat opnames te maken voor deze mensen. Mijn eigen label is weliswaar uit noodzaak geboren, maar ik ben er blij mee. Ik wil nooit meer werken voor een grote maatschappij. Ik wil ook niets meer met die wereld te maken hebben.", Aldus Soerjadi.

In juni al gaat Soerjadi een nieuwe CD opnemen met een 'breed en makkelijk repertoire' voor iedereen.

Aguilera wijst Bill Gates af

NLBADBOY had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Christina Aguilera wees onlangs een aanbod van computergoeroe Bill Gates af. Toen ze op een computerbeurs in Las Vegas rondliep, werd ze aangesproken door Gates. Die is naar eigen zeggen een grote fan van de zangeres en bood aan om haar te helpen bij gelijk welk computerprobleem. Christina had niet door wie die vriendelijke man met zijn brilletje was en wees zijn aanbod van de hand met de woorden : "Bedankt, maar ik heb al een computermannetje die dat soort dingen voor me doet."

Asielzoeker overlijdt in bushokje

Lau en -=Chuckie=- hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 33-jarige uitgeprocedeerde asielzoeker, die tijdelijk in Ter Apel verbleef, is zaterdag door de politie dood aangetroffen in een bushokje in Boxmeer. De man was afkomstig uit de Democratische Republiek Congo.

De politie had de man in de nacht van vrijdag op zaterdag al enkele malen aangesproken omdat hij zich al die tijd al ophield in het bushokje. Zaterdagochtend werden zij opnieuw gebeld over de man omdat deze onwel zou zijn geworden. Omstanders die de asielzoeker aantroffen hebben nog geprobeerd de man te reanimeren, maar toen de politie arriveerde, was deze al overleden.

De Rijksrecherche heeft een onderzoek ingesteld naar de dood van de man, en de omstandigheden waaronder hij is overleden.

Stel leefde zeven jaar van winkeldiefstal

pascalheister had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een Rotterdams stel heeft zich de afgelopen zeven jaar voornamelijk in het levensonderhoud kunnen voorzien door warenhuizen leeg te roven. Niets was veilig, ze namen alles, van strijkijzers tot sieraden, mee. Dit blijkt uit onderzoek, nadat het samenwonende stel eind april in een warenhuis in de binnenstad van Rotterdam werd aangehouden, na op heterdaad te zijn betrapt.

Uit het onderzoek bleek dat de 29-jarige man en zijn 30-jarige vriendin stelselmatig warenhuizen in heel Nederland bezochten om hier proletarisch te kunnen winkelen. De buit werd veeleal doorverkocht aan een ander echtpaar in Rotterdam. Veel spullen zijn daar terug gevonden, en inmiddels aan de winkels teruggegeven. Andere artikelen, waarvan de herkomst niet meer te achterhalen is, werden door de politie bij de Dienst der Domeinen in bewaring gesteld, alwaar het op termijn zal worden geveild.

De punten van Oostenrijk

Zondag werd er weer een race verreden, dus is het ook deze week weer tijd voor de punten. Door de race in Oostenrijk behoudt D-RiSe de eerste positie in het hoofdklassement, al voor de derde speelronde achtereen. Wie haalt hem in?

Een hele groep mensen wist deze week het best te scoren in de race, met 357 punten.

Bij de subleagues deed het Amsterdam racing team het deze week het best. De Cloudbusters pakken gezamelijk de eerste plaats in het overallklassement.

Op naar de volgende race maar weer!

Laatste reviews en specials
review
Darksiders Genesis
special
Westerborkpad - In het spoor van de Jodenvervolging
review
Hunters: Al Pacino jaagt op nazi's in de jaren 70
review
Bayonetta and Vanquish 10th Anniversary Bundle
review
Patapon 2 Remastered
review
Star Wars Battlefront II
©FOK.nl e.a.