Examen Nederlands VWO (kind-of-magic)

Robin (Anthraxx)
Eindexamens 2003Ook dit jaar kunnen FOK!kers hun verslagen over de net gemaakte examens submitten (zie voor meer info hier). Ook kind-of-magic stuurde een examenverslag in.
Het eerste examen! Na 6 jaar vwo is het dan eindelijk zo ver. De zenuwen spelen nog niet echt op, maar toch is het wel spannend.

In de gymzaal wordt al gauw het examen uitgedeeld en kunnen we beginnen. Na de eerste tekst doorgelezen te hebben wordt ik al gek...wat een saaie tekst! De vragen zijn gelukkig niet al te moeilijk. Dan komt de tweede tekst: 'Democratie gaat zonder debat failliet.' De naam doet het al vermoeden, maar deze tekst is nog saaier. Door het constante geschuivel van voeten, gekraak van stoelen, en af en toe een flesje drinken dat omvalt kan ik me daarbij ook nog slecht concentreren. De samenvatting wou dus niet echt vlotten, maar om half 12 was ik dan toch klaar.
Na eerst naar de wc te zijn geweest(zo wat moest ik nodig!) heb ik nog een beetje op school rondgehangen. Toen we om 12 uur het examen terug kregen hebben we met een groep een aantal antwoorden vergeleken.
Het eerste examen zit erop, nu de andere 6 nog.

alle examen kandidaten: succes verder!

Groetjes Frank