Nederlandse scholieren gearresteerd in Praag

Tijnos, Denni5 en Sonic hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Vorige week zijn in de nacht van woensdag op donderdag twee Nederlandse scholieren in Praag opgepakt. Het tweetal wordt verdacht van het slaan en beroven van een Tsjechische vrouw. Ze zitten in voorlopige hechtenis, in afwachting van de resultaten van het politieonderzoek.

De twee scholieren waren samen met ruim 40 medeleerlingen uit 4 HAVO en 5 VWO van het Erasmus College in Zoetermeer, op excursie naar de Tsjechische hoofdstad.
De ouders van de beide opgepakten zijn afgereisd naar Praag. Zij worden bijgestaan door de Nederlandse ambassade, die een advocaat en tolk heeft ingeschakeld. Er is een verzoek tot borgstelling ingediend, zodat de twee in ieder geval vrij kunnen komen.

Volgens het Erasmus College hebben de twee leerlingen tegen de afspraken in het pension verlaten. De begeleiders hadden dit niet kunnen voorkomen en zijn in alle opzichten goed en professioneel te werk gegaan.
De school meldt verder dat alle ouders en leerlingen vooraf hun handtekening hebben gezet onder de gedragsregels die tijdens de reis zouden gelden. De leerlingen hebben ook mondeling aanwijzingen meegekregen.