Sjoerd, Oxford (Engeland) - 25/03

Ferry (Veerboot)
IrakIn samenwerking met Netwerk publiceert FOK! iedere dag delen van dagboeken over de oorlog met Irak. Deelnemers uit verschillende landen vertellen vrijwel dagelijks hoe zij en hun omgeving de Irak-crisis beleven.

Mensen zijn hier kwaad
Maandag (17 maart, red.) besloten dat ik niet tot donderdag wilde wachten met vliegen; wil in Turkije zijn voor ze de oorlog beginnen. Snel een enkeltje KLM gekocht, ik zie wel wanneer ik terug vlieg. Genoeg boeken mee om zeker drie of vier weken door te werken, en de afgelopen dagen hard m'n best gedaan zoveel mogelijk aantekeningen te maken voor de papers die ik moet schrijven. Ik Oxford is alles rustig; het trimester is voorbij dus het grootste deel van de studenten is al weg.

Men laat het rustig over zich heen komen
Vakbonden waarschuwen voor 'civil disobedience' als Blair Britse troepen inzet. Ik geloof er niet zoveel van, volgens mij gaat men het rustig over zich heen laten komen (zoals, zo blijkt nu een week later, de PvdA het ook uiteindelijk accepteert als een gecreëerd feit). Een paar ministers treden af; Clare Short, minister die Blair het hardst had aangevallen de afgelopen dagen, blijft toch aan.

De rest van het dagboek kun je lezen op deze website.