Tinne, Ramallah (West Bank) - 25/03

Ferry (Veerboot)
IrakIn samenwerking met Netwerk publiceert FOK! iedere dag delen van dagboeken over de oorlog met Irak. Deelnemers uit verschillende landen vertellen vrijwel dagelijks hoe zij en hun omgeving de Irak-crisis beleven.

Al Jazeera beheerst het leven van elke Palestijn
Al Jazeera beheerst het leven van elke Palestijn op dit moment, de TV thuis of in de winkel, de website op het werk. Gisteren, met de beelden van de gruwelijk verminkte slachtoffers van de VS-bombardementen en een Irak dat toch sterker blijkt te zijn dan algemeen verwacht. Vandaag, het eigenaardige nieuws dat een 80-jarige Irakees met een of ander antiek geweer 2 Amerikaanse vliegtuigen uit de lucht gehaald zou hebben omdat ze met hun lawaai hem en zijn schapen teveel stoorden. Waarheid of mythe? Zo ook het gerucht dat Dhr. Hoessein 1000 USD per levende Amerikaanse/Britse soldaat zou betalen en dit vooral om bedouinen in de woestijn aan te moedigen hun land te verdedigen. Een van mijn collegas vertelde me dat er een hele prijslijst zou bestaan met een beloning gerangschikt per waarde van vijandig militair persoon of goed door een Irakees gevangen of neergeschoten.

'Supporters van Irak'
Gisteren is er door de ‘supporters van Irak’ een pamflet verdeeld in Ramallah, dat oproept tot het schade toebrengen aan Britse, Amerikaanse, Australische en Spaanse ‘interests’ in Ramallah. Niemand blijkt te weten wie die ‘supporters van Irak’ dan wel mogen zijn, dus besluiten mijn collega's dat het wel de CIA en de Mossad moeten zijn, dit vindt iedereen weer supergrappig. Een ander pamflet waarin de Islamitische en nationale Palestijnse groeperingen oproepen tot het beschermen van alle buitenlanders en hun ‘interests’ die zich in de West Bank bevinden circuleert hier ook.

De rest van het dagboek kun je lezen op deze website.