10 gewonden bij verkeersongeval op A2

EaL, Lavataz, JaJoah, paus_j_p2, Carsten, Roel_Jewel, Mr.CeeJay, BaZzY, Spellbinder, jpvk007, Nebu1980, RikDassen, Ralph Zeegers / dacobra en NuX_NuFF hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Aan het eind van de middag zijn bij een verkeersongeluk op de A2 op het Koningsplein bij Maastricht tien gewonden gevallen, waarvan drie er slecht aan toe zijn.

Zeven van de tien gewonden zijn fietsers. Zij stonden bij een stoplicht te wachten, toen een ambulance met hoge snelheid over de A2-stadstraverse reed. De ambulance reed op een auto uit een zijstraat (die naar alle waarschijnlijkheid de ambulance over het hoofd zag) en botste vervolgens tegen de fietsers.

Onder de gewonden is ook een vrouw die in de ambulance met haar baby op weg was naar het ziekenhuis. De bestuurster van de auto die de ambulance raakte en haar kind, dat in een kinderzitje zat, raakten ook gewond.

De hulpverlening kwam na het ongeval snel op gang. In totaal waren vier ambulances, twee GGD-wagens, 17 brandweerlieden en 25 politieagenten ter plaatse na het ongeval. Een bus met ongeveer 25 getuigen is vanaf de plek van het ongeval naar het politiebureau in Maastricht gereden. Daar worden de getuigen vanavond verhoord.

De snelweg was afgesloten, maar vanaf acht uur is de rijrichting Eindhoven weer voor het verkeer opengesteld. De rijrichting Eijsden-Luik blijft komende nacht nog afgesloten in verband met het strafrechtelijke en technische onderzoek.