Clara, Amman (Jordanië) - 24/03

IrakIn samenwerking met Netwerk publiceert FOK! iedere dag delen van dagboeken over de oorlog met Irak. Deelnemers uit verschillende landen vertellen vrijwel dagelijks hoe zij en hun omgeving de Irak-crisis beleven.

Gemoederen zullen hier oplaaien
Gisteren was ik erg geschokt door de beelden van vooral die ene Amerikaanse soldaat in Irakese handen die erg verward heen en weer zat te kijken alsof hij onder de invloed was van drugs of misschien gewoon zijn eigen angst. Daarom heb ik vandaag geen tv gekeken. Ik wilde er niks mee te maken hebben.

Bomb alarm geoefend
Langzaamaan zullen de gemoederen hier hoger en hoger oplaaien. Mijn leven en dat van mijn kinderen wordt daar niet onmiddellijk door beinvloed. Ik kom de dag op de zelfde manier door als anders. Het verkeer op straat lijkt normaal, de mensen gedragen zich op het eerste gezicht normaal. Alleen de restaurants zijn ‘s avonds leger dan anders. Verder lijkt het leven hetzelfde. Toch moest ik effen slikken toen Omar, mijn oudste, vanavond vertelde hoe ze vandaag ‘bomb alarm’ geoefend hadden op school. Als de bel drie keer kort ging moesten ze allemaal onder hun bureau kruipen. "En hoe gaat dat ons beschermen tegen een inslaande bom?", vroeg hij heel terecht.

De rest van het dagboek kun je lezen op deze website.