FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 9 december 2002

Geld voor integratie ''weggegooide euro's''

Het mislukken van de integratie is voor een groot deel de schuld van Nederland zelf. Ondanks de bergen geld die ernaar toe gaan verloopt de integratie van minderheden in ons land slecht.

Het integratiebeleid in Nederland kost dit jaar anderhalf miljard euro, twee keer zoveel als in 1998. Volgens professor P. Meurs van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR) is dit weggegooid geld. Uit een Nova reportage van vanavond blijkt dat de achterstanden van minderheden door het beleid eerder groter dan kleiner worden.

Het integratiebeleid in Nederland was ooit gebaseerd op de gedachte dat de nieuwe medemens vanzelf en zonder dwang zou integreren. Het leren van de Nederlandse taal en cultuur was niet strikt noodzakelijk. Inmiddels is men daar van teruggekomen en wordt het leren van de Nederlandse taal als een pré gezien.

In 1998, toen Nederland nog maar de helft uitgaf van wat we nu aan integratie spenderen, gaf Nederland al van alle Europese landen het meest uit aan projecten die de integratie moesten bevorderen. Volgens professor Meurs koopt Nederland zo zijn verantwoordelijkheid af. ''We willen niet horen dat het niet goed gaat met de integratie en zeggen; we geven er toch veel geld aan uit''.

Rob Oudkerk: ''Uitzetting''

Nederland kent talloze regelingen en subsidies voor allochtonen. Vaak blijken die subsidies gegeven te worden aan stichtingen zonder dat een duidelijk doel van integratie dient. Nova kwam met tal van voorbeelden van stadsdeelraden in Amsterdam die subsidies geven aan zaalvoetbal voor Marokkaanse jongens, Turks koken, eten na de ramadan en allerlei moskeeën. Bij al die gelegenheden verkeren de allochtonen vooral onder elkaar en komen juist helemaal niet in contact met andere alloch- of autochtonen.

De Amsterdamse Wethouder Rob Oudkerk (PvdA) beaamde na het zien van de beelden dat veel subsidies helemaal geen integratie doel dienen. Hij wil dan ook af van een hoop subsidies aan allochtone-instellingen, maar hij zei wel dat het geld wat naar bijvoorbeeld lessen voor allochtone peuters gaat goed besteed is; daardoor kunnen die nu beter Nederlands spreken.
De tijd dat de PvdA met zijn kop in het zand zat is wat betreft Oudkerk voorbij. Geld moet vooral gaan naar projecten die wel de integratie dienen; ''Dus geen geld om apart na de ramadan te eten, maar geld om mét elkaar te eten'', zei Oudkerk.

Oudkerk pleit wel voor een harde aanpak van allochtonen die een inburgeringcursus niet goed doorlopen. Die zouden moeten worden bestraft met boetes of kortingen op de uitkering. Bij nieuwkomers zou men zelfs de verblijfsvergunning moeten kunnen intrekken. Aan de andere kant pleit Oudkerk er wel voor om allochtonen die de cursus goed doorlopen alle kansen te bieden in onze samenleving en hen niet te discrimineren.

-

De komende week zendt NOVA nog drie delen verslag uit van een uitgebreid onderzoek naar integratieprojecten. Deel 1 wordt vannacht om 01.23 nog herhaald of is te zien via www.novatv.nl.

[Vooruitblik]Liverpool - Vitesse

Vitesse verloor met 1-0 van Liverpool toen de mannen uit Engeland op bezoek waren in Arnhem. Aanstaande woensdag zal Vitesse afreizen naar Liverpool voor de return op donderdag.

Liverpool - Vitesse
Donderdag 12 december 2002 (20:45)

De 1-0 nederlaag in Arnhem was dan wel niet zo groot, maar de klus die Vitesse nu zal moeten klaren is enorm. Liverpool miste een hoop kansen in Arnhem en had dus makkelijk met grotere cijfers kunnen winnen. De Arnhemmers zullen moeten winnen in Liverpool met 2-1 als minimale prestatie. Een 1-0 zege zal leiden tot een verlenging en vervolgens een penalty sessie.

De Arnhemmers hadden een slechte laatste wedstrijd tegen NEC. Ze gingen met 2-0 onderuit in Nijmegen en verloren Bochem na een botsing met een NEC-speler in het begin van de wedstrijd.
Trainer Mike Snoei kan verder niet rekenen op Nicky Hofs die donderdag een operatie zal ondergaan. Ook Ruud Knol is onfit en zal dus niet spelen. Verder is Rankovic geschorst waardoor hij niet mag spelen.

Liverpool verloor ook haar laatste wedstrijd met 2-0 en wel uit tegen Charleton Athletic, zij verloren hie rbelangrijke punten voor de aansluiting bij de top 3 en staan nu 4e met 31 punten, achter Man United (32), Chelsea (33) en Arsenal (35).
Bij de mannen uit Liverpool zal Dudek dit keer niet op het doel staan. In Arnhem was de Pool nog een twijfelgeval, maar na een zwakke prestatie in the Premier League was het einde verhaal voor de Pool.
Of Emile Heskey van de partij is is nog onzeker. De aanvaller van de Reds liep een liesblessure op in de wedstrijd van Liverpool tegen Charlton Athletic. De komende dagen zal Heskey behandeld worden in de hoop hem op tijd fit te hebben voor het duel met Vitesse.

Na ophef over het vermeende spugen van een supporter van West Ham door Liverpool spits El Hadji Diouf, is hij vrijgesproken van dit vergrijp en zal hij in actie kunnen komen tegen de Arnhemmers. West Ham fans hadden hem aangeklaagd nadat hij hen zou hebben gespuugd tijdens het opwarmen voordat de Nigeriaan het veld in werd gestuurd.

Bronnen: UEFA, Vitesse & 4 The Game

Bochem aan de kant

Het was een slecht weekend afgelopen weekend als je kijkt naar het aantal blessures. Ook Vitesse speler Bochem is geblesseerd geraakt.

Het was vlak voor het einde van de wedstrijd tegen RKC toen Ricky Bochem in botsing kwam met Frank Demouge van NEC. De Vitesse speler hielt aan deze botsing een zware hersenschudding over. Dit betekend dat hij enige tijd is uitgeschakeld.

Mike Snoei, de tranier van Vitesse, kan zeker geen beroep doen op Bochem in de wedstrijd tegen Liverpool aanstaande donderdag. De Arnhemmers zullen ook Hofs, Knol en Rankovic moeten missen.

Puinhopen bij Feyenoord

Feyenoord kampt al enige tijd met een keepers probleem. Zowel Lodewijks als Zoetebier zijn uitgeschakeld.

Derde keeper L'Ami, die al enkele wedstrijden onder de lat stond, houdt het nu ook voor gezien. De derde doelman brak het bovenste bot in zijn schouder en zal daardoor zeker drie weken zijn uitgeschakeld. Dit gebeurde in de 3-1 nederlaag tegen het laaggeklasseerde Heerenveen.

In dezelfde wedstrijd liep ook Chong-Gug Song een blessure op. De Zuid-Koreaan liep een scheurtje in zijn voorste enkleband op en mist in ieder geval de komende twee wedstrijden, tegen AZ en daarna NAC. De International zal na de winterstop waarschijnlijk weer kunnen spelen.

PvdA: Vragen over ''Turkse maffia politici''

De PvdA zal morgen vragen stellen in de Tweede Kamer, over de berichten die vandaag in de media verschenen over contacten tussen Turkse criminelen en lokale politici van Turkse komaf. De berichtgeving kwam op gang nadat het landelijk opererende rechercheteam Kernteam Noord- en Oost-Nederland (KNON) het rapport Algemene Criminaliteitsbeeldanalyse Turkije 2000-2001 openbaarde.

In de berichten van vandaag werd gemeld dat er zo'n 113 Turks/Nederlandse gemeenteraadsleden zijn. Een gedeelte daarvan zou contacten hebben met de Turkse drugsmaffia. Officier van justitie R. Van Tooren van het KNON sprak vandaag overigens naar aanleiding van de berichten over ,,hooguit tien'' verdachte Turkse politici.

De PvdA wil van minister Remkes van Binnenlandse Zaken meer duidelijkheid over de banden tussen Turkse maffia en lokale politici. Tevens wil ze weten of Remkes er maatregelen tegen kan nemen.

Het Inspraakorgaan Turken in Nederland (IOT) wil op zeer korte termijn met gemeenteraadsleden van Turkse afkomst spreken. IOT zegt overigens niet te begrijpen waarom het onderzoek alleen over Turken gaat. Uitspraken in het rapport over ,,Turken-moeheid'' bij de politie zijn volgens het inspraakorgaan bovendien ,,stigmatiserend''.

GroenLinks kandidaat-Kamerlid voor de komende verkiezingen, Nevin Özütok, maakte vanavond in 2Vandaag ook bezwaar tegen de berichtgeving. Volgens Özütok had het KNON gewoon namen moeten noemen, omdat ze nu een hele groep verdacht maakt. Özütok, zelf van Turkse komaf, zegt door dergelijke berichten geschaad te worden in haar campagne, omdat ze zich hiertegen niet kan verdedigen.

Ratelband zet druk op de ketel

In een gesprek met FOK! eerder deze avond heeft Emile Ratelband laten weten de druk flink op de ketel te houden. Met zijn partij, die bij eventuele deelname niet met naam maar met nummer zal worden vermeld op de kieslijst, wil hij onder andere internet gebruiken om de politiek meer snelheid te geven en de mening van de kiezer mee te laten tellen in de politieke besluitvorming.

De deadline om steun te betuigen aan zijn Lijst Ratelband is verschoven naar dinsdagmiddag 13.00, dit om de druk hoog te houden. "We zijn nu 36 uur bezig, daarin hebben we ontzettend veel kunnen regelen.", aldus Ratelband. Een overweldigend aantal reacties kwamen binnen via fax, e-mail en telefoon. Tienduizenden daarvan komen binnen via Ratelband's website. "Ik ben overstroomd met e-mails, telefoontjes, faxen. Ik heb ook reacties gehad van bijvoorbeeld de Erasmus universiteit en andere scholen.".

Het idee om met een eigen partij te komen, kwam na het nieuws dat men hem bij Leefbaar Nederland niet als lijsttrekker wilde. "De vernieuwing waar men bij partijen als Leefbaar Nederland en de LPF over praat wordt blijkbaar niet gehaald. Bovendien is mevrouw Van de Linde lijsttrekker dankzij een pootje van Dhr. Teeven. Ik heb daarom besloten met een eigen partij te komen.". Ratelband wilde voor 30 zetels gaan, maar heeft zijn doel moeten bijstellen. Met twee afvallers op de kieslijst is 28 zetels het maximaal haalbare.

Gevraagd naar zijn boodschap voor de lezers van FOK!, zegt hij dat juist bezoekers van sites als FOK! baat zullen hebben bij zijn nieuwe partij. "Ik ben niet zo'n techneut, ik ben praktisch bezig met politiek. Het moet afgelopen zijn dat je één keer in de vier jaar stemt en daarna mensen ziet aanrotzooien, daarmee vervreemd je mensen van de politiek. Daarom willen we onder andere internet gaan gebruiken om mensen hun mening te laten geven, door daar bijvoorbeeld wetten samen te vatten in maximaal een A4.". Een moderne vorm van het referendum dus.

Morgenmiddag wordt bekend of Ratelband deel zal nemen aan de verkiezingen in januari, dan zal hij over de brug moeten komen met 570 handtekeningen uit de 19 kiesdistricten waarvoor hij nog druk steun zoekt via zijn website.

'Rekrutering jonge Marokkanen voor jihad aanpakken'

floyty had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Vice minister-president en minister van Binnenlandse Zaken Remkes (VVD) wil de rekrutering in Nederland van strijders voor de jihad (heilige oorlog van de islam) fel gaan bestrijden. Remkes reageerde daarmee op het rapport van de AIVD dat het NOS-journaal gisteren al openbaarde.

Volgend de AIVD gaat het voornamelijk om Marokkaanse jongeren die bevattelijk zijn voor de Jihad-wervingspraatjes. De inlichtingendienst wijst er op dat het om een kleine groep gaat met een Nederlandse nationaliteit. Ze zitten in een isolement en communiceren via radicale websites.

Degenen die in Nederland de jongeren rekruteren hebben veelal een mujahedin achtergrond. Zij hebben zelf vaak religieus-ideologische en militaire trainingen ondergaan, veelal in de trainingskampen van al Qaeda. Zij werken individueel in de marges van onder andere moskeeën, non-gouvernementele organisaties en buurthuizen.

Hoewel het om een tiental rekruteurs gaat die sinds kort actief zijn in Nederland, moet het effect daarvan niet onderschat worden, aldus de AIVD. ''De Nederlandse bevolking heeft daar nog niets van gemerkt en dat moeten we zo houden.''

Maatregelen

Minister Remkes vindt het ,,uiterst onwenselijk dat in Nederland levende moslims verstrikt raken in het web van radicale en gewelddadige netwerken en in binnen- of buitenland betrokken raken bij gevechtshandelingen of terroristische acties''. Hij wil daar een einde aan maken zonder dat hierdoor in de samenleving een diepe etnisch-religieuze kloof ontstaat tussen moslims en niet-moslims.

Zo moet het integratiebeleid effectiever en minder vrijblijvend worden ,,met een sterk verplichtend karakter als het gaat om onderricht in taal en goed burgerschap.'' Maar ook moeten Nederlanders de tegenstellingen tussen niet-islamieten en islamieten niet versterken.

Ook de moslimgemeenschap heeft een belangrijke verantwoordelijkheid als het gaat om signaleren en tegengaan van radicalisering en rekrutering, meent Remkes.

Verder wil hij bekijken of het rekruteren van jihad-strijders bij wet strafbaar kan worden gesteld.

De AIVD merkt tenslotte op dat de islamitische jongeren hier meer kansen zouden moeten krijgen om radicalisering tegen te gaan.

Zalm

VVD-leider Gerrit Zalm gaf vanavond in 2Vandaag het integratiebeleid van de afgelopen 20 jaar mede de schuld van het probleem. Volgens hem heeft Nederland door allerlei subsidies geprobeerd om de allochtonen vooral allochtoon te houden. Hierdoor zijn sommigen blijven hangen in hun eigen cultuur en doen niet mee aan de Nederlandse samenleving.

SP: spoeddebat minister Nawijn

PIM4EVER, Boogey55 en nirvana hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De SP heeft voor morgen een spoeddebat aangevraagd over de rol van minister Hilbrand Nawijn in het demissionaire kabinet. Aanleiding zijn de uitspraken van Nawijn over het functioneren van het parlement. De LPF-bewindsman noemde dit weekeinde het werk van de Kamer ''één groot ritueel'' en gaf aan weinig animo te hebben om volskvertegenwoordiger te worden.
Tweede-Kamervoorzitter Weisglas leverde daar afgelopen weekend al forse kritiek op. Hij vond dat Nawijn weinig begrip toonde voor staatsrechtelijke verhoudingen in Nederland en daarmee indirect aangeeft dat hij ''lak heeft aan de Nederlandse bevolking''.

SP-leider Jan Marijnissen wil nu van minster-president Balkenende en Nawijn weten of zij nog wel samen kunnen werken en of de premier nog wel voldoende vertrouwen heeft in Nawijn.

Winkel twee keer in drie dagen overvallen

urbankid had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een kledingwinkel in Deventer is de afgelopen drie dagen twee keer overvallen. Op zich al een redelijk uniek voorval, maar dat dit twee keer door dezelfde dader werd gedaan, maakt het voorval nog opmerkelijker.

De dader, een vrouw, bedreigde de medewerksters met een mes en eiste geld uit de kassa. Vervolgens vluchtte de vrouw net als de vorige keer op de fiets. Ondanks het signalement wat vrij duidelijk is heeft de politie nog geen aanwijzingen naar wie de vrouw is. Het betreft een vrouw van Nederlandse afkomst van tussen de 30 en 40 jaar oud.

KV Mechelen ontslaat alle spelers

In België heeft KV Mechelen vandaag alle spelers ontslagen. De Belgische profclub heeft geen geld meer om hun salaris te betalen.

Het is niet bekend wat er nu gaat gebeuren. Mechelen (momenteel voorlaatste in de competitie) zou een contract per week kunnen afsluiten met de spelers, maar zegt dat vooralsnog niet te doen. Onduidelijk is ook of het voor zaterdag geplande duel met FC Antwerp nog doorgaat.

De club moet bovendien voor 28 februari 2,5 miljoen euro betalen wil de club sowieso haar licentie behouden.

In de jaren 80 veroverde KV Mechelen nog de Europa Cup II, ten koste van Ajax.

Roker stelt roken boven seks

LaMMerZ en urbankid hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Rokers in Europa kunnen makkelijker een maand zonder seks, dan een maand zonder sigaret. Dat blijkt uit een vandaag gepubliceerd onderzoek onder ruim 2.000 rokers in zes Europese landen.

Bijna 70% van de Nederlandse-, 80% van de Britse, Franse en Duitse- en ruim 50% van de Belgische en Spaanse rokers geven aan liever een maand niet te vrijen dan een maand zonder hun rokertje te zitten.

Zweepslagen voor voetballer

Wildehaar had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De 22 jaar oude voetbalinternational Mojahed Khazirabi is in een hoger beroepzaak veroordeeld tot 99 zweepslagen voor het bezoeken van een bordeel. Ook mag hij vijf jaar lang niet uitkomen voor het nationale team en drie jaar lang niet spelen voor zijn eigen team.

Khazirabi werd in juni gearresteerd tijdens een inval in een bordeel in Teheran. Destijds kreeg hij een schorsing van vijf jaar en 275 zweepslagen; Esteqlal, het team waar de man speelt, tekende toen beroep aan tegen die straf.

De dame van plezier kreeg zweepslagen, tien jaar gevangenisstraf en een boete van 55.668 euro. Sinds de Islamitische revolutie in 1979 is prostitutie verboden in Iran.

Boek Review: De hufter op het witte paard

Mijn God! Zo'n verkrampt gezicht had ik van mijn levensdagen nog nooit gezien. Net een reet die een scheet probeert binnen te houden.

Als die nieuwe nou tenminste nog een slank blondje was geweest. Maar om voor een steviggebouwde tante te worden verlaten dat past in geen enkel cliché en is daarom pas echt kwetsend.

Bevind mijzelf in een fase van acute en pijnlijke verliefdheid. Mag mezelf in geen geval laten gaan.


Cora Hübsch brengt de zaterdagavond naast de telefoon door.




Ildikó von Kürthy
De hufter op het witte paard
A.W. Bruna Uitgevers B.V.
Paperback, 152 pagina's
Prijs: ¤ 12,50
ISBN 90 229 8685 3

Kieslijst LijstRatelband.nl is bekend

De kieslijst van het vers opgerichte LijstRatelband.nl is zojuist bekend gemaakt op de website van de Tsjakka-goeroe.

De eerste vijf personen op de lijst zijn in ieder geval:
1 Emile Ratelband, uit Arnhem, uiteraard oprichter van de partij
2 Ingrid Hogenbirk, uit Amsterdam, afkomstig van Leefbaar Nederland
3 Jan Jetten, uit Heeswijk-Dinther, LN districtscoördinator Den Bosch
4 Joy van der Stel, uit Arnhem, communicatiedeskundige
5 Fons Schirris, uit Heerhugowaard, schrijver en ex-penningmeester LN

Opmerkelijk is nummer 17 op de lijst: Dennis Wiersma, een 16-jarige jongen die van de Jonge Fortuynisten, de jongerenafdeling van de LPF is. Op nummer 30 staat tevens zijn dochter Minou Ratelband.

Ratelband moet morgenmiddag 570 handtekeningen uit de 19 verschillende kiesdistricten in Nederland hebben, anders mag de partij niet meedoen aan de verkiezingen.

NASA: Water, water overal op Mars

Nieuwe observaties door een ruimtesonde van de NASA toont een planeet die doordrenkt is met water, maar het lijkt erop dat daar de laatste miljoenen jaren niet veel meer mee gebeurd is dan bevroren in de grond te zitten.

De Mars Odyssey satelliet die sinds 2001 om Mars cirkelt heeft bewijs geleverd dat er een grote hoeveelheid ijs in de oppervlakte zit, slechts 45cm onder het oppervlak. Op sommige plekken bestaat de bovenlaag uit zeventig procent ijs per volume, wat een significante concentratie is.

Wetenschappers hebben gespeculeerd dat vroeger grote hoeveelheden water over Mars stroomden, die als regen op het oppervlak terecht kwamen, en in rivieren en stroompjes naar meren stroomden en misschien zelfs oceanen.

Odyssey en de Global Surveyor hebben onlangs gekeken of er ook sporen zijn van mineralen die zich in dergelijke gebieden gevormd hebben.

Het resultaat is positief. Surveyor heeft significante hoeveelheden mineralen gevonden, genaamd 'hematiet'. NASA gaat misschien volgend jaar een paar karretjes in dat gebied rond laten rijden.

Geurtjes en kleurtjes voor de Feestdagen

De kerstdagen komen eraan, en ojee, wat moet ik mijn moeder/zus/vriendin/vader/vriend/broer nu weer geven. Natuurlijk kun je kiezen voor een cdbon, of iets anders nuttigs. Maar heren, 1 tip, de dames kunnen een lekker geurtje ook meestal wel waarderen. Om te voorkomen dat je in de parfumerie staat en door de bomen (of beter gezegd, flesjes) het bos niet meer ziet, heb ik wat voorwerk verricht. Een groot aantal parfummerken heeft de afgelopen maanden een mailtje danwel telefoontje van me mogen ontvangen met 1 simpele vraag: Welk geurtje is nou echt een leuk kerstcadeau?

Natuurlijk verschilden de meningen hierover, maar ik hoop je met dit artikel in ieder geval een beetje op ideeën te brengen. En omdat de dames onder ons er met de feestdagen natuurlijk ook een beetje leuk uit willen zien, heb ik ook een paar feestelijke make-upjes en cremetjes uitgezocht.

Enjoy!

Haselhoef doet niet mee aan verkiezingen

soundwave had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Abdullah Haselhoef, de omstreden oud-Imam, doet niet mee aan de Tweede-Kamerverkiezingen op 22 januari. Omdat zijn zoon ernstig ziek is geworden heeft de man zichzelf en zijn partij, de Gemeenschapspartij, teruggetrokken.

Haselhoef schrijft aan leden van zijn mailbrief: Daags na de verjaardag van mijn zoon (14), is hij in een zeer en acuut levensbedreigende situatie opgenomen in het Oosterschelde Ziekenhuis te Goes en daarna in het Koningin Paola Kinderziekenhuis te Antwerpen. Mede dankzij de vakkundige en professionele inzet van artsen en verpleegkundig personeel van beide ziekenhuizen, leeft mijn zoon nog en is langzaam herstellende op de intensive care te Antwerpen.

De zorg voor mijn zoon, vrouw en drie dochtertjes vereist dat ik de keuze voor een fulltime politieke carrière heb moeten heroverwegen. Als mens, vader en echtgenoot ben ik het aan mijn gezin verplicht om gedurende deze zeer zorgelijke periode er voor hen te zijn. Dat gaat mijns inziens op dit moment niet samen met de verplichtingen die de Gemeenschapspartij met zich meebracht.


Haselhoef wilde meer herkenbare moslims in de politiek en erkenning van de problemen van allochtonen in Nederland. Hij wilde echter wel een partij voor iedereen zijn, en waarschuwde voor de opkomst van kleine radicale of alleen allochtone partijen. Zijn partij was destijds opgericht voor iedereen, aldus Haselhoef.

Leren vuurwerk afsteken

7even & flat_erik melden jullie het volgende:
Oud & nieuw staat weer voor de deur! Het leuke hiervan is dat je weer xtra veel kans maakt om vingers eraf te knallen

Nou proberen ze ieder jaar van die geweldige spotjes op tv om dit tegen te gaan maar toch blijven er sukkels die zo nodig stoer moeten doen met hun rotje!
Ze hebben bij alles-over-vuurwerk.nl een heel leuk spelletje...

Probeer maar of je goed met vuurwerk om kan gaan... Het is mij 1 keer gelukt, dacht ik! De website zij dat ik het goed had gedaan en toch vielen er kippen uit de lucht

klik!
alles-over-vuurwerk.nl

[F1] Minardi straks "Double Dutch"?

In navolging van de berichtgeving gisteren, dat Christian Albers voor Minardi zou gaan tekenen, heeft het gezaghebbende F1-live.com vanochtend vroeg bekend gemaakt dat Jos Verstappen mogelijk náást Christiaan Albers de eerste rijder zal worden.

De berichtgeving is gebaseerd op informatie waarbij men meldt dat de HMG (Holland Media Groep, de moedermaatschappij van RTL4, 5 en YORIN) de hoofdsponsor zou worden van beide rijders. Ook zou de persoonlijke hoofdsponsor van Verstappen, Lost Boys, mee willen doen aan de rijdersdeal met de Italiaanse renstal.

Turkse maffia actief in Nederlandse politiek

soundwave had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Turkse maffia is actief in de Nederlandse politiek. Dat meldt de Volkskrant vandaag in een artikel. De bron waar de krant zich op baseert is een rapport van het Kernteam van de politie Noord- en Oost-Nederland (KNON).

Het rapport concludeert dat meerdere personen die deel uitmaken van Turkse criminele organisaties, betrokken zijn bij de lokale politiek. Bendeleden hebben mogelijk zitting in gemeenteraden of in de provinciale staten. In het politierapport wordt gewaarschuwd voor de invloed die de Turkse maffia kan hebben op de besluitvorming. De politie wil niet zeggen in welke gemeenten of provincies de Turkse maffia actief is.

In totaal maken 113 mensen van Turkse komaf deel uit van de gemeenteraden in Nederland, maar de politie benadrukt dat lang niet alle Turken deel uitmaken van de georganiseerde misdaad.

De volksvertegenwoordigers om wie het gaat, onderhouden volgens het KNON-rapport relaties met Turkse handelaren in heroïne en cocaïne. Het KNON noemt het een opvallend verschijnsel dat meerdere heroïnehandelaren vanuit de gevangenis ongehinderd hun zaken konden voortzetten. Enkele malen bleek dat Turkse medewerkers van de gevangenissen bij deze activiteiten betrokken waren. Ook is het opmerkelijk dat sommige drugscriminelen een bijstandsuitkering ontvangen.

De Volkskrant meldt in een ander artikel dat de bestrijding van de Turkse misdaad in Nederland schromelijk tekort schiet.

Winnaars Fok! Prijsvragen week 49

DDoS aanvallen of niet, daar laten wij ons niet door weerhouden om ook deze week weer een aantal Fok!-lezers een goede dag te bezorgen. We gaan vandaag weer wat prijzen uitdelen...

De afgelopen week kon je een aantal bijzondere Pietje Bell goodies winnen. Het goede antwoord op de vraag wie de moeder van Pietje Bell speelt in de film moest zijn:
Angela Groothuizen

De winnaars zijn geworden:
Chapter_V
Beun
qltel


Van harte gefeliciteerd! Het Pietje Bell pakket zal deze week nog aan jullie verzonden worden.

Ook maakte je kans op kaartjes voor Trancendance in Off_Corso in Rotterdam op 12 december.



Het goede antwoord moest zijn: Secret Cinema (Jeroen Verhey is ook goed). De winnaars zijn:
BooZe
Michtek
Lu-Cky
DJdakkie
mark-e


Gefeliciteerd! Jullie ontvangen zo spoedig mogelijk een mailtje hoe je in het bezit kan komen van de kaarten.

Deze week maak je kans op The Sims: Beestenboel. De moeite waard om weer mee te doen dus!

FOK! en Tweakers.net weer down door DDoS

Gisteravond tegen middernacht zijn FOK! en onze collega's van Tweakers.net wederom getroffen door een DDoS-aanval met pieken van 850 Mbit, wat onze 100 Mbit verbinding (gedeeld met Tweakers) uiteraard niet aankan. Uit voorzorg is in overleg tussen Tweakers.net en hoster Trueserver het serverpark voor de rest van de nacht offline gehaald, in de hoop dat de aanvallen 's ochtends over zouden zijn.

Dat lijkt het geval te zijn dus we zijn nu sinds 10:30 weer online, en daarom: welkom terug allemaal. De DDoS'ers kunnen weer enorm trots op zichzelf zijn

Er zal aangifte worden gedaan, maar informatie over de eventuele daders zal in principe niet vrij worden gegeven. Ook willen we benadrukken dat schelden op de DDoSers net zo zinloos als verboden is. We zitten niet te wachten op topics vol gescheld dus beperk je asjeblieft tot de nuttige reply's.

Tech-nieuwssite WebWereld heeft gesproken met een medewerker van Trueserver, die meldt dat de hoster wel vaker aanvallen ervaart. "Dit komt maandelijks voor. In de winterperiode gebeurt het bovendien tien keer zo vaak. Met name community-sites, waarop wordt gediscussieerd en gechat, zijn het slachtoffer."

  • In het Mededelingenforum vind je meer info over deze DDoS.
  • 50% van alle treinen in Amsterdam liggen stil

    Vanwege de werkzaamheden bij Amsterdam CS liggen alle treinen in die buurt stil. Volgens een NS-woordvoerder op Radio 1 gaat het om ongeveer 50% van alle treinen in en rond Amsterdam die door de werkzaamheden niet kunnen rijden.

    De werkzaamheden blokkeren op dit moment drie sporen. Spitstreinen uit de richting Utrecht, Enkhuizen, Den Helder en Woerden kunnen niet langs het station. De NS heeft overigens nog meer pech: ze kampt met een wisselstoring bij Weesp waardoor er tussen station Naarden/Bussum en Amsterdam minder treinen rijden. Bovendien trad er ook nog een stroomstoring in het gehele station op vanochtend, waardoor nog meer ontregelde. Ook op andere trajecten kunnen incidenteel treinen uitvallen.

    Hoe lang de werkzaamheden nog duren is onbekend... Reizigers worden geadviseerd om via de metro naar omringende stations te gaan.

    Ratelband begint 'LijstRatelband.nl' [update]

    Samen met afgetreden bestuursleden van Leefbaar Nederland wil Emile Ratelband, die gisteren toch geen lijsttrekker voor Leefbaar Nederland werd, de partij LijstRatelband.nl oprichten, om toch kans te maken om mee te doen met de Tweede Kamer-verkiezingen 22 januari.

    Volgens een expert bij de kiesraad maakt Ratelband kans dat hij toch mee mag doen met de verkiezingen, als hij nu meteen een geldige kandidatenlijst inlevert, en een waarborgsom van 11.000 euro afstaat, die hij alleen terugkrijgt als hij tenminste één zetel krijgt bij de volgende verkiezingen. Bovendien moet hij vóór vanmiddag 16.00 uur de handtekeningen hebben van in totaal 570 mensen uit 19 kiesdistricten.

    De Tsjakka-goeroe roept de mensen op om zich per e-mail te melden als kandidaat-kamerlid op info@ratelband.com. "We zijn nu een lijst aan het samenstellen. Er zijn mensen die met ons mee zijn gegaan van Leefbaar Nederland en ik ken mensen uit mijn zakelijke omgeving. Dat komt voor elkaar." Ratelband voorziet dan ook geen problemen voor het 'vullen' van zijn kandidatenlijst.

    Ratelband stelt dat dit de laatste kans is om "de gevestigde politieke orde op haar grondvesten te laten schudden". Want de LPF is ten dode opgeschreven met een weinig charismatische en krachtdadige lijsttrekker als Mat Herben.

    Update 11:10

    Emile Ratelband kan volgens kenners van de Kieswet op zeker niet meedoen aan de verkiezingen onder de naam LijstRatelband.nl. Wel kan Ratelband met een lijst deelnemen die alleen een nummer heeft. De naamregistratie van een lijst had al in oktober moeten gebeuren.

    Ratelband moet tevens vóór morgenmiddag 16:00 bij de Kiesraad zijn kandidatenlijst hebben ingediend. De lijst moet ook in elk van de 19 kiesdistricten wel de steun hebben van zeker 30 kiezers. Die moeten daartoe persoonlijk op het gemeenthuis van hun woonplaats een handtekening zetten met medeneming van een geldig identiteitsbewijs.
    Laatste reviews en specials
    special
    Random Pics van de Dag #1258
    special
    VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
    special
    Random Pics van de Dag #1256
    special
    Random Pics van de Dag #1255
    special
    VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
    special
    FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
    ©FOK.nl e.a.