FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 10 december 2002

Marokkaan wil Nederlandse AEL leiden

De 32-jarige M'Hamed Zaghboubi heeft zich opgeworpen om leider te worden van het Nederlandse filiaal van de Arabisch-Europese Liga (AEL), zo laat hij in het NRC-Handelsblad weten. Op dit moment is Zaghboubi oprichter en voorzitter van de stichting Tweede Generatie, die samen met de Internationale Socialisten afgelopen zaterdag in Amsterdam de bijeenkomst organiseerde ter herdenking van de in Antwerpen vermoorde Marokkaan, en ter steun voor de AEL.

Zaghboubi, geboren in Marokko, vindt dat de AEL in België goed werk heeft gedaan: ''ze hebben de bewustwording bij migrantenjongeren vergroot''. Twee jaar geleden richtte hij de Tweede Generatie op. De stichting staat ingeschreven op zijn woonadres in het centrum van Amsterdam en heeft als doel 'ontwikkeling van sociaal-cultureel werk'. In februari zal hij een oprichtingscongres houden voor oprichting van de Nederlandse AEL tak.

'Politie ook hier volgen'

Zaghboubi heeft als opleiding een (niet afgemaakte) hbo-studie pedagogiek en noemt zich momenteel een ''werkloze migrant''. Volgens hem kan een Nederlandse AEL massaal rekenen op de steun van Marokkaanse jongeren, die volgens hem hier enorm worden achtergesteld. Bovenal wil hij met zijn beweging een einde maken aan de reeks 'schofferingen' van Marokkaanse jongeren door politici.

De AEL leider in spé wil net als de AEL in België de Nederlandse politie laten volgen door Marokkaanse jongeren. Hij ziet dat als het volste recht van iedere burger om instanties als de politie in de gaten te houden en hun misstappen te melden bij de juiste instellingen. Volgens hem is de politie in ons land net zo racistisch als in België, alleen op een subtielere en slimmere manier.

-
Meer info in het vraaggesprek met M'Hamed Zaghboubi uit het NRC.

Uitslagen Champions League (10/12/02)

De tweede ronde van de Champions League, met vanavond vier wedstrijden op het programma (waaronder Ajax), waarvan er drie doorgingen. Hieronder staan de uitslagen en de tussenstanden.

Uitslagen Champions League (10/12/02)
Groep A
Internazionale - Bayer Leverkusen (3-2)
FC Barcelona - Newcastle United (Uitgesteld naar morgen wegens hevige regeval)

Groep B
Ajax - AS Roma (2-1)
Arsenal - Valencia (0-0)

Tussenstanden Champions League (na 10/12/02)
Groep A
Pos.ClubAPV-T
1. Internazionale 267-3
2. FC Barcelona 132-1
3. Newcastle United 101-4
4. Bayer Leverkusen 203-5

Groep B
Pos.ClubAPV-T
1. Arsenal 243-1
2. Ajax 243-2
3. Valencia 221-1
4. AS Roma202-5

Zie voor meer voetbalnieuws de FOK! Competitiemanager!

Uitslagen CL (10/12/02)

De tweede ronde van de Champions League, met vanavond vier wedstrijden op het programma (waaronder Ajax), waarvan er drie doorgingen. Hieronder staan de uitslagen en de tussenstanden.

Uitslagen Champions League (10/12/02)
Groep A
Internazionale - Bayer Leverkusen (3-2)
FC Barcelona - Newcastle United (Uitgesteld naar morgen wegens hevige regeval)

Groep B
Ajax - AS Roma (2-1)
Arsenal - Valencia (0-0)

Tussenstanden Champions League (na 10/12/02)

Groep A
Pos.ClubAPV-T
1. Internazionale 267-3
2. FC Barcelona 132-1
3. Newcastle United 101-4
4. Bayer Leverkusen 203-5
 
Groep B
Pos.ClubAPV-T
1. Arsenal 243-1
2. Ajax 243-2
3. Valencia 221-1
4. AS Roma202-5

BB bewoners weer gehusseld

Liep de vorige Confrontatie nog op niets uit (de Bungalowbewoners wonnen en bleven dus in de Bungalow), vandaag is de boel weer eens gehusseld.
Een ingewikkelde Confrontatie vandaag, die plaatsvindt in de ijzigkoude Hel. Een individuele Confrontatie, zodat de teams weer eens kunnen veranderen.

In de Hel ligt een groot groen vlak en een groot rood vlak. De Bewoners moeten individueel een puzzel oplossen, die als uitkomst "Portugal" heeft. De volgende vraag is welke kleur het meest voorkomt in de Portugese vlag: Rood of groen, corresponderend met de gekleurde vlakken. Het antwoord hierop is Rood. De vier Bewoners die als eerste op het rode vlak staan hebben gewonnen, en gaan naar de Bungalow. De verliezers moeten naar de Bunker.

Nog voordat Jeanette de opdracht heeft voorgelezen, springen Daniela, Judith, Stefan en Wouter al op het groene vlak. Voor Mustapha, Margriet, Laurens en Jeanette blijft er niets anders over de rode rechthoek. Zij vrezen verloren te hebben en in de Bunker terecht te komen.

Gelukkig voor hen hebben Daniela, Judith, Stefan en Wouter verkeerd gegokt en vertrekken dus gedwongen richting Bunker.

Zoetebier met pijnstillers

Met een beetej geluk is er een oplossing in de keeperscrisis bij Feyenoord.

Nadat Carlo L'Ami zich in de laatste wedstrijd tegen Heerenveen zich blesseerd was alleen zesde keeper Jesper Hogedoorn nog beschikbaar. Al eerder vielen Zoetebier, Lodewijks, Van Wegen en Graafland uit.

Nu Feyenoord in deze crisis zit hebben de eerste twee doelmannen gezegd hun revalidatie te willen opschorten zodat ze kunnen spelen. Zoetebier zou tot de winterstop rust hebben, maar hij is nu bereid te spelen met pijnstillers. Woensdag zal hij een test ondergaan om te kijken of het niet nadelig is voor zijn ontsteking aan zijn kniepezen. Ook Lodewijks zal woensdag een test ondergaan om te zien of hij in staat is te spelen, ondanks zijn zwaargekneusde ribben.

Nieuwe transfersysteem geaccepteerd

De UEFA en de FIFA droegen samen een nieuw internationaal transfersysteem voor. Dit is nu geaccepteerd door de clubs uit de HC-Eredivisie.

Het nieuwe systeem legt vooral beperkingen op betreffende de momenten van overgang. Spelers kunnen nog maar op twee momenten getransferd worden: tussen het einde van de competitie en 31 augustus en van 1 tot 31 januari. Dit heeft vooral betrekking op internationale transfers omdat de KNVB dispensatie zal verlenen voor binnenlandse transfers in geval van buitengewone omstandigheden. Zoals bijvoorbeeld Feyenoord dat op dit moment in een keepercrisis verkeerd door blessures. Verder kunnen spelers zonder club op ieder moment aangenomen worden.

Vooralsnog geen kunstgrasvelden

De algemene vergadering betaald voetbal heeft de besluitvorming over het eventuele meedoen van nederlandse clubs aan een kunstgrasveldproef uitgesteld.

De UEFA heeft het plan voorgesteld om wedstrijden op kunstgras te laten spelen. Hiervoor zou aan clubs een subsidie worden verleend om zo'n veld aan te leggen. Eredivisionisten De Graafschap en AZ alsmede eerstedivisieclubs Cambuur Leeuwarden en Heracles Almelo hadden zich aangemeld voor deze subsidie.

De meerderheid van de eredivisieclubs vind echter dat er sprake is van competitievervalsing als sommige clubs hun wedstrijden op kunstgras mogen afleggen. De CSR (Centrale Spelers Raad) is ook tegen het plan van de UEFA.

Meldplicht voetbalvandalen

Als het aan de KNVB ligt komt er zo snel mogelijk een meldplicht voor voetbalvandalen.

De KNVB heeft in een brief aan demissionair premier Balkenende gepleit voor het invoeren van een zogenaamde meldplicht voor voetbalvandalen, het liefst al met ingang van de winterstop.

Deze meldplicht houdt in dat een vandaal met een stadionverbod zich zal moeten melden op het politiebureau als er een wedstrijd wordt gespeeld. Het huidige systeem, waarbij er bij de ingang van het stadion een controle wordt uitgevoerd, is volgens de KNVB verre van waterdicht.

De stuurgroep bestrijding voetbalvandalisme en voetbalgeweld, waar de KNVB deel van uit maakt, is ook in meerderheid voor dit plan. Burgemeesters, politie, justitie en de ministeries van Binnenlandse Zaken en Justitie zijn de andere deelnemers aan de stuurgroep.

Van Gaal geïntresseerd in Van Hooijdonk

Louis van Gaal kampt met een spitsenprobleem en mag dat oplossen met de aankoop van een extra spits.

Joan Gaspart, voorzitter van FC Barcelona, heeft Louis van Gaal toestemming gegeven om zijn ploeg te versterken. Van Gaal noemt dit een interne zaak en doet er verder geen uitspraken over, maar de suggestie is erg groot dat hij geïntresseerd zou zijn in het overnemen van Van Hooijdonk. Aan het begin van het seizoen was dit ookal het geval, maar toen stonden onderhandelingen met een andere Nederlander, Hasselbaink (speelt nu bij Chelsea), en een blessure in de weg. Van Hooijdonk zou in de winterstop richting Barcelona kunnen gaan.

Van Hooijdonk zou een ideale oplossing zijn omdat Barcelona niet over het grote geld beschikt om een spits van een grote internationale club over te nemen. Naast Van Hooijdonk worden verder de namen Marcelo Salas (Juventus) en Mario Jardel (Sporting Lissabon) genoemd. Het contract van Van Hooijdonk loopt pas aan het einde van het seizoen af.

Baby-krokodillen gestolen

Nita leverde ons via de newssubmit het volgende vertaalde bericht aan:

Uit de dierentuin van Leipzig (Duitsland) zijn twee krokodillen ontvreemd. Het gaat om baby-krokodillen van twee maanden oud. Het ontbreken van de reptielen werd op zondag geconstateerd, en sindsdien ontbreekt elk spoor van de dieren. De politie weet niet in welke richting zij de daders moet zoeken.

Het vermoeden bestaat dat een bezoeker op zaterdag de twee dieren uit het drukbezochte terrarium heeft weten te ontvreemden, zonder dat de andere krokodillen toehapten. De marktwaarde van een krokodil is ongeveer 800 Euro, en, hoewel de twee gestolen dieren nog maar 30 centimeter lang waren, kan een volwassen exemplaar maar liefst 1.70 lang worden.

Whitney Houston mogelijk kind kwijt

sisimo had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Whitney Houston's bekentenis op televisie dat zij drugs gebruikt, zou wel eens kunnen uitlopen op een persoonlijk drama voor de zangeres. De kinderbescherming heeft, naar aanleiding van de bekentenis van Houston dat zij in het verleden cocaïne, pillen, marihuana en alcohol heeft gebruikt, aangekondigd haar huis te zullen onderzoeken.

De kinderbescherming maakt zich zorgen over het welzijn van de dochter van de zangeres, Bobbi Kristina, omdat zij vreest dat het druggebruik van de ouders van het meisje haar opvoeding heeft geschaad. Mocht dit zo zijn, dan loopt Houston het risico haar kind te verliezen.

SP komt met motie tegen Nawijn [Update]

LPF-minister Hilbrand Nawijn ligt zwaar onder vuur in de Tweede Kamer vanwege zijn uitlating dat diezelfde Tweede Kamer "een groot ritueel" zou zijn met ''belachelijke'' procedures.

De zichtbaar boze SP-leider Jan Marijnissen wreef Nawijn onder de neus dat de Tweede Kamer door het volk is gekozen en ministers niet. De voorman van de Socialistische Partij liet weten uitgepraat te zijn met Nawijn. ,,Nawijn snapt helemaal niets van het staatsrecht'', zo sneerde Marijnissen hem nog toe.

PvdA-leider Bos noemde Nawijn niet meer geloofwaardig, CDA fractievoorzitter Verhagen gaf aan het ook helemaal gehad te hebben met ''dit pruilend kind''. D66 uitte ook kritiek op premier Balkenende, die volgens Thom De Graaf Nawijn allang had moeten wegsturen.

De SP komt later vandaag met een motie van wantrouwen tegen Nawijn. Als de motie voldoende steun krijgt zal de LPF'er moeten aftreden. Het is echter de vraag of de regeringspartijen zo'n motie zullen steunen. De LPF zegt dat iedereen uit is op het in discrediet brengen van hun politieke kopstukken. En alhoewel ook VVD-leider Zalm afstand nam van de minister, zei hij niet uit te zijn op zijn aftreden.

Update 23:30

Minister Nawijn hoeft niet op te stappen. De motie van wantrouwen die de SP indiende kreeg de steun van alle oppositiefracties (minus SGP) en Kamervoorzitter Weisglas (VVD). De rest van de VVD en het CDA en LPF stemden tegen waardoor geen meerderheid ontstond.

(Nog) te weinig steun voor Ratelband

Emile Ratelband heeft met zijn Lijst-Ratelband.nl nog niet voldoende ondersteuningsverklaringen binnen om toegelaten te worden tot de verkiezingen. Ratelband moest, evenals de andere partijen, uiterlijk vanmiddag zijn kieslijst indienen. Die Kieslijst is ingediend, maar de 30 vereiste handtekeningen per kiesdistrict (er zijn 19 districten) ontbraken.

Ratelband en zijn medestanders hebben nu tot aanstaande vrijdag nog de tijd om het tekort aan handtekeningen aan te vullen. Alleen in Rotterdam zijn tot nu toe meer dan dertig ondersteuningsverklaringen ondertekend. In Leeuwarden waren dat er dinsdagmiddag nog maar twee en in Middelburg was er ook weinig animo.

Remkes erkent contacten maffia - Turkse politici

nyrem en floyty hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Demissionair vice minster-president én minister van Binnenlandse Zaken Remkes (VVD) heeft vanmiddag op vragen van de PvdA geantwoord dat er waarschijnlijk inderdaad ,,ongewenste contacten'' zijn tussen Turkse criminelen en enkele lokale politici. Maar het gaat volgens Remkes om minder dan 10 gevallen.

Remkes zei geen namen te kunnen geven in belang van het onderzoek, maar hij riep wel op niet ineens te gaan twijfelen aan de integriteit van volksvertegenwoordigers van Turkse afkomst. In de Tweede Kamer zitten sowieso geen verdachte Turken voegde Remkes nog toe.

Het landelijk opererende rechercheteam Kernteam Noord-en Oost-Nederland (KNON) bracht gisteren naar buiten dat er contacten bestaan tussen de Turkse maffia en lokale Turkse politici. Daar kwam kritiek op, omdat het stigmatiserend zou zijn daar het enkel over Turken ging. Maar het betreffende onderzoek richtte zich nou eenmaal uitsluitend op mensen van Turkse afkomst, zo verantwoorde Remkes het rapport.

Nederland levert PKK-leidster niet uit

Boogey55 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Turkse Nuriye Kesbir, leidster van de Koerdische PKK, wordt niet uitgeleverd aan Turkije. Dat heeft de rechtbank in Amsterdam vandaag beslist naar aanleiding van een uitleveringsverzoek van de Turken.

Turkije wil Kesbir berechten wegens terroristische activiteiten en bovendien is haar lidmaatschap van de PKK sowieso strafbaar in Turkije. De Koerdische Arbeidspartij PKK staat ook op de EU-lijst van terreurbewegingen.

In Nederland is het lidmaatschap van de PKK echter niet verboden. De rechtbank is dan ook van mening dat Kesbir hier niet strafbaar is, en ziet daarom geen reden om haar uit te leveren. Ze blijft wel in vreemdelingenbewaring, omdat haar verzoek om politiek asiel in Nederland is afgewezen. Toch bestaat volgens haar advocaat de kans dat ze binnenkort vrijkomt, omdat Nederland haar niet kan uitzetten als ongewenst vreemdeling.

IBM ontwikkelt kleinste transistor

Wildehaar had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Wetenschappers van IBM hebben de kleinste transistor ter wereld gebouwd. Hiermee zijn de grenzen van silicium bouwstenen opnieuw verschoven, aldus IBM maandag in New York.

Een CPU (Central Processing Unit) is uitgebouwd uit miljarden transistoren. Hoe kleiner de transistor, hoe meer er geïntegreerd kunnen worden, en hoe krachtiger de CPU is.

De nieuwe transistor is slechts zes nanometer lang, dat is 20.000 maal dunner dan een menselijke haar en zo'n twintig keer kleiner dan de huidige kleinste transistor.

De mini-transistor maakt de kloof naar kunstmatig denkende apparaten steeds kleiner.

OM gaat imams uit Nova niet vervolgen

Oliver had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De imams die omstreden uitspraken deden in een in juni door het actualiteitenprogramma Nova uitgezonden programma worden niet vervolgd. De uitspraken, die door velen als aanzetten tot haat en in strijd met onze wet werden beschouwd, zullen waarschijnlijk toch niet tot een veroordeling leiden meent het het Openbaar Ministerie (OM). Hierbij refereerde het OM aan de geldende jurisprudentie, waaruit geconcludeerd kan worden dat uitlatingen van geestelijken moeilijk te vervolgen zijn.

De islamitische geestelijken van moskeeën in Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Tilburg gaan dan ook vrijuit. NOVA liet indertijd een aantal preken uit de bewuste moskeeën letterlijk vertalen. Daaruit bleek dat imams zeiden dat een man zijn vrouw (soms) mag slaan, en dat een vrouw geen seks mag weigeren met haar man, mits ze niet ongesteld is.

Ook werd er opgeroepen tot het vernietigen van de vijand van islam. Met name Bush en Israel werden hierbij genoemd.

Hoe het staat met de aangifte die moslimorganisaties deden tegen Nova naar aanleiding van die uitzending, is niet bekend.

-
Zie ook de berichtgeving uit juni hierover.

Verdachte café moord Hoorn blijft vastzitten

De verdachte van de dodelijke schietpartij op Koninginnedag in café 't Volendammertje te Hoorn blijft voorlopig vastzitten. De rechtbank in Alkmaar besliste tevens dat de man onverkort in alle beperkingen moet blijven tijdens het voorarrest; dat betekent dat hij alleen contact met zijn advocaat mag hebben.

De verdachte, de 38-jarige Nico V. uit Zwaag, wordt ervan verdacht met een gericht schot door het hoofd de 36-jarige Amsterdammer E.D. te hebben gedood. Dit gebeurde in een bomvol café op 30 april. Maar de politie kon heel moeilijk getuigen vinden; de verdachte staat namelijk bekend als een niets en niemand ontziende crimineel met veel contacten in het criminele milieu; zo was hij één van de dragers van de kist bij de uitvaart van de geliquideerde Amsterdamse topcrimineel Sam Klepper.

Pas na geruime tijd hebben getuigenverhoren toch voldoende aanwijzingen opgeleverd om de verdachte te kunnen aanhouden. Dit gebeurde pas begin september.

De advocate van Nico V., A. Slijters, bepleitte gisteren tevergeefs onmiddelijke vrijlating. Volgens haar heeft het openbaar ministerie (OM) geen technisch bewijs dat de verdachte de moord heeft gepleegd. De belangrijkste getuige van het OM verklaarde ze zo onbetrouwbaar, dat ze een aanklacht wegens meineed tegen haar heeft ingediend. Dit tot woede van de officier van Justitie, die zei dat de getuige al onder grote druk staat en in grote angst leeft.

Mogelijk aangifte tegen lijsttrekker LN

Michel Smit, raadslid voor Leefbaar Rotterdam en Tweede Kamer-kandidaat voor de Conservatieven.nl overweegt om aangifte te doen tegen de kerverse lijsttrekker van Leefbaar Nederland, Haitske van de Linde.

Van de Linde noemde gisteravond Smit, in het tv-programma Barend en Van Dorp, 'de grootste neo-nazi van de Nederlandse politiek'. Zij verwees daarbij naar uitlatingen die de Rotterdammer heeft gedaan op het forum van het extreem-rechtse Stormfront en naar een uitzending van 2Vandaag. Smit beticht v/d Linde van laster en smaad.

Overigens heeft Smit gisteren bij de politie aangifte gedaan van bedreigingen. Hij zegt met name de e-mails zat te zijn die bij hem binnenkomen. De dreigende taal daarin is in de loop van de tijd volgens hem steeds extremer geworden.

Soedanees gezin in Groningen toch uitgezet

kless had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Groningen hebben vijfenzeventig demonstranten van de werkgroep Vluchtelingen vrij dinsdagmorgen geprobeerd de uitzetting van een Soedanees gezin tegen te gaan, door onder andere de ingang te barricaderen.

De actie was echter tevergeefs want het gezin moest de woning aan de Eikenlaan in de wijk Selwerd toch verlaten. Vervolgens ging de groep demonstranten, waaronder veel studenten, naar het gemeentehuis om daar hun protest verder kracht bij te zetten.

Het college zal beslissen wat er nu verder met het gezin moet gebeuren.

De nieuwssubmitter heeft toe te voegen: "Dit ging met onnodig bruut geweld. Mensen die er zaten te demonstreren werden geschopt en geslagen. De NOS heef er opnames van (en nu lopen er bij mij op de studie mensen rond met blauwe ogen en meer blauwe plekken)"



Demonstranten barricaderen de ingang

Excuus voor verslapen loopt uit de hand

MrLunk bood ons via de newssubmit het volgende bericht vertaald aan:

Wat doe je als je je verslapen hebt voor je werk? De meeste onder ons zullen zich waarschijnlijk keurig verontschuldigen.

Volgens de krant Mainichi Shimbun dacht een 29-jarige Japanse zakenman daar anders over. Hij bedacht een list. Een groepje gemaskerde criminelen zou hem op de weg naar een belangrijke vergadering ontvoerd hebben. Na hem uiteindelijke 90.000 yen (725 euro) lichter te hebben gemaakt, zouden ze hem hebben vrijgelaten, zo meldde Shimbum de politie.

Daarop volgde een klopjacht naar de vermeende kidnappers, die uiteraard nergens te vinden waren. Shimbum bekende uiteindelijk dat het een smoes was. Begrijpelijkerwijs was de politie niet bepaald begripvol. De zakenman wacht dan ook een forse boete.

Light-sigaret definitief verboden

Joachim en Vettje hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

'Light'- of 'Mild'-sigaretten worden definitief verboden. De term 'Light' zou suggereren dat de sigaret minder ongezond is.

Aanvechting van deze Europese verbodsregel door twee sigarettenfabrikanten bij het Europees Hof van Justitie in Luxemburg is dinsdag mislukt.

Volgens British American Tobacco en Imperial Tobacco had de richtlijn niets te maken heeft met interne markt en dat de EU dus niet de bevoegdheid heeft om de lightsigaret te verbieden. Volgens het Hof is die redenering niet juist.

Aangezien veel landen de aanduiding al aan wilden pakken vindt het Hof dat er een EU-brede regeling komt. Tevens werd het argument van de tabaksfirma's dat 'light' en 'mild' onderdeel zijn van de merknaam door het Hof van tafel geveegd.

Een klein lichtpuntje voor de fabrikanten: het Hof heeft onderstreept dat de richtlijn alleen geldt voor tabaksproducten die in de EU worden verkocht.

Reflex redt slaper op metrospoor

Dopekoe, korens911 en Hollie hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

In alle vroegte is vanmorgen een slapende man aan de dood ontsnapt. De man lag een dutje te doen nabij het metrospoor in Rotterdam en rolde net optijd opzij toen de metro aan kwam rijden. Deze reflex heeft hem het leven gered.

De politie denkt dat de waarschijnlijk dakloze man wakker werd door het geluid van de metro of de trillingen die deze veroorzaakte. Hij draaide zich om en rolde het perron op net voordat de metro hem bereikt had. De bestuurder van de desbetreffende metro was er zeker van dat hij iemand had aangereden. De beveiligingscamera's toonden echter aan dat de man was opgestaan en weggelopen.

Hoe de man daar kwam en wat hij er precies deed, weet de politie niet. "Hij had niet één, maar zeker honderd engeltjes," zo meldt een politiewoordvoerder achteraf. "Hij stond na het voorval simpelweg op en stofte zijn jas af."

Kat verziekt huwelijk vrouw

t.t had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een rechter in Taiwan heeft een huwelijk ontbonden doordat een kat het samen verder leven van zijn baasjes onmogelijk had gemaakt.

De kat had de gewoonte zijn behoeftes te doen op het bed van het echtpaar. De man weigerde het dier echter in een andere kamer te stoppen. "Dat toont wel aan hoezeer mijn gevoelens zijn genegeerd", aldus zijn echtgenote, die de scheiding aanvroeg.

MaxFoodmarket is gestopt

De online supermarkt MaxFoodmarket heeft met ingang van vandaag al haar activiteiten beëindigd. Dat staat te lezen op haar website.

In een verklaring zegt het bedrijf dat er nog steeds verliezen werden gemaakt en de groei van het aantal orders zich niet goed genoeg ontwikkelde om het bedrijf winstgevend te maken.

MaxFoodmarket bezorgde de boodschappen thuis tegen een prijs die vrijwel gelijk lag aan die in een gewone supermarkt.

De website is momenteel offline 'wegens onderhoudswerkzaamheden'.

Met dank aan gepparidoga, Smarty, jantenhove en Akker voor de tip!

Ratelband tijdens LN-soap gevolgd

Snaak1979 en nyrem hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Emile Ratelband, tot voor kort beoogd lijsttrekker voor Leefbaar Nederland, heeft alle gesprekken die hij binnen die partij voerde opgenomen met een verborgen microfoon. Ook zijn er in overleg met tv-producent Rene Stokvis opnames gemaakt van de besloten vergadering van de LN-districtsvoorzitters, waarop zij voor de eerste keer met Ratelband werden geconfronteerd.

Dat blijkt uit een registratie van de politieke activiteiten van Ratelband, die woensdag om 21.30 uur onder de titel 'Ratelband in de Politiek' door Yorin wordt uitgezonden.

Nadat niet hij maar de 22-jarige Haitske van der Linden tot lijsttrekker van Leefbaar Nederland werd gekozen is Ratelband gestart met zijn eigen partij. Het is nog onbekend of deze partij ook mee mag doen aan de verkiezingen van 22 januari.

Leger Israel beschiet VN-bus Gaza

nyrem had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Verenigde Naties (VN) dient een protest in bij de Israelische regering na de beschieting van VN-bus eerder vandaag.

De bus vervoerde Palestijnse studenten naar een door de VN gesponsorde school in het zuiden van de Gazastrook. Daarbij werd het door het Israelische leger beschoten. Ook werd een student bij een nederzetting in zijn rug geschoten. Hij verkeerd inmiddels buiten levensgevaar.

Met de nieuwste ontwikkelingen verslechtert de verhouding tussen de VN en Israel nog verder. Eerder schoot een Israelische soldaat een medewerker van de organisatie dood. Ook zouden medewerkers door het leger worden gepest en zou er tegen hen geweld worden gebruikt.

Koe krijgt meer dan bewoner Derde Wereld

Ikje had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een inwoner van een Derde-wereld-land krijgt minder geld dan de Europese koeien. Dat stelt de internationale ontwikkelingsorganisatie Oxfam, waarvan Novib het Nederlandse onderdeel is.

De Europese Unie geeft de melkindustrie momenteel jaarlijks 16 miljard euro, 2 euro per dag per koe. Het armste deel van de wereldbevolking moet echter elke dag met de helft zien rond te komen.

In een rapport stelt Oxfam dat de Unie de overproductie van melk en melkproducten stimuleert. Het overschot wordt vervolgens naar arme landen gebracht. Hierdoor dalen de wereldprijzen, ontstaat oneerlijke concurrentie en worden lokale markten vernietigd.

Opnieuw chaos op Amsterdam CS

Op Amsterdam Centraal is opnieuw grote chaos ontstaan nadat een spoorstaaf is gebroken tussen station Duivendrecht en Muiderpoort.

Een groot deel van de treinen loopt hierdoor een grote vertraging op. Een NS-woordvoerder zegt dat reizigers rekening moeten houden met ongeveer dertig minuten vertraging. Eerder vanochtend raakte het treinverkeer in Amsterdam al in de war door een grote wisselstoring bij Breukelen. Die is inmiddels verholpen.

Amsterdam CS heeft flinke pech: Gisteren lag ook een groot deel van het treinverkeer plat door het uitlopen van werkzaamheden.

Brand in winkelcentrum Nieuw Vennep

MrRinuxs had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Afgelopen nacht heeft er een grote brand gewoed in een winkelcentrum te Nieuw Vennep. Door de rookontwikkeling moesten ongeveer veertig omwonenden tijdelijk hun huis verlaten. Zij werden ondergebracht in het wijkcentrum.

Men vermoedt dat de brand rond half vier is uitgebroken. Doordat het vuur zich via het plafond verspreidde duurde het niet lang tot het gehele complex in lichterlaaie stond. De brandweer had rond half acht vanmorgen het vuur onder controle maar kan nog niet zeggen wat de oorzaak van de brand was. De aanwezigheid van asbest in het winkelcentrum heeft geen gevaar opgeleverd voor de volksgezondheid.

Man overleeft op saus, pindakaas en sneeuw

In Charleston is een man gevonden die bijna een week lang ondergesneeuwd in zijn auto heeft gezeten nadat hij in een 45 meter diep ravijn was gereden en eenmaal beneden tegen een boom tot stilstand was gekomen.

De 32 jaar oude man, Robert Ward, liep een gebroken heup op in het ongeluk, ook werden de lichtinstallatie en de claxon van de auto vernietigd in de crash. De man werd afgelopen zondag gevonden door een vriend die bij de brandweer werkt, Ward werkt daar als vrijwilliger.

De man had de voorgaande dagen overleefd door het eten van oude pindakaas, saus die je bij de Taco Bell krijgt en door het smelten van sneeuw. Hij had de bekleding van het dak van zijn auto gescheurd om het als deken te gebruiken.

Toen de man gevonden werd had hij de hoop net opgegeven en was hij zich aan het voorbereiden om voor de laatste keer te gaan slapen.

Belastingdienst stopt gratis service voor gsm

Vanaf één januari kan niet meer met een mobieltje naar het gratis nummer van de belastingdienst worden gebeld. De telefoongesprekken kosten de dienst honderdduizenden euro's.

Reden voor het stoppen van de service is dat net als veel andere overheidsinstellingen ook hier moest worden bezuinigd. Bovendien belden boze mensen vaak het nummer om de dienst expres op kosten te jagen.

Ook de aangifte diskette komt niet meer bij iedereen mee met de blauwe envelop in de bus, alleen mensen die het afgelopen jaar de diskette hebben gebruikt krijgen een nieuwe.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.