FOK! en Tweakers.net weer down door DDoS

Gisteravond tegen middernacht zijn FOK! en onze collega's van Tweakers.net wederom getroffen door een DDoS-aanval met pieken van 850 Mbit, wat onze 100 Mbit verbinding (gedeeld met Tweakers) uiteraard niet aankan. Uit voorzorg is in overleg tussen Tweakers.net en hoster Trueserver het serverpark voor de rest van de nacht offline gehaald, in de hoop dat de aanvallen 's ochtends over zouden zijn.

Dat lijkt het geval te zijn dus we zijn nu sinds 10:30 weer online, en daarom: welkom terug allemaal. De DDoS'ers kunnen weer enorm trots op zichzelf zijn

Er zal aangifte worden gedaan, maar informatie over de eventuele daders zal in principe niet vrij worden gegeven. Ook willen we benadrukken dat schelden op de DDoSers net zo zinloos als verboden is. We zitten niet te wachten op topics vol gescheld dus beperk je asjeblieft tot de nuttige reply's.

Tech-nieuwssite WebWereld heeft gesproken met een medewerker van Trueserver, die meldt dat de hoster wel vaker aanvallen ervaart. "Dit komt maandelijks voor. In de winterperiode gebeurt het bovendien tien keer zo vaak. Met name community-sites, waarop wordt gediscussieerd en gechat, zijn het slachtoffer."

  • In het Mededelingenforum vind je meer info over deze DDoS.