D66: Legalisatie softdrugs speerpunt

Op het druk bezocht D66-partijcongres afgelopen zaterdag, waar Thom de Graaf werd herverkozen als lijsttrekker, hebben de aanwezige leden besloten dat D66 zich sterk gaat maken voor het legaliseren van softdrugs.

Ook de Graaf was het daarmee eens: ''Het geld, de tijd en de energie van al die politie- en justitiemensen kunnen we beter gebruiken tegen de straatroof, de verloedering en het zinloos geweld dan tegen de handel in cannabis. De gezondheidsschade van cannabis is verwaarloosbaar vergeleken met tabak en harddrugs en toch gooien we er duizenden mensen en honderden miljoenen euro's tegenaan om het te bestrijden. Dat is waanzin!''.

Verder besloot D66 om voor mensen, die voor het eerst een huis kopen, de overdrachtsbelasting van 6% te laten vervallen. Van de hypotheekrente, waar de PvdA wel aan morrelt, blijven de democraten af.

Ook wil D66 kunnen ingrijpen op islamitische scholen als die zich afzetten tegen de Westerse samenleving. Als dat niet kan vanwege de grondwet (vrijheid van godsdienst), dan wil De Graaf desnoods de grondwet wijzigen.