FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 4 november 2002

Bom gevonden in uitgehold brood

In Charleroi, België, zijn maandag twee granaten gevonden in een rechtbank. Een van de granaten zat in een uitgehold brood en de ander lag in een toilet. De granaten werden gevonden nadat iemand anoniem had gebeld naar de rechtbank.

In het telefoongesprek werd gemeld: "Er vloeit bloed tijdens de ramadan". Meteen werd de rechtbank afgesloten en onderzocht op granaten. De granaten zijn vervolgens door de Belgische ontmijningsdienst DOVO meegenomen en buiten het gerechtsgebouw tot ontploffing gebracht. Wie er achter het plaatsen van de granaten zit, is op dit moment nog niet bekend.

Prins Bernhard geopereerd

Maandag is Prins Bernhard in het Universitair Medisch Centrum in Utrecht geopereerd vanwegen galstenen. De behandelende artsen hebben verklaard dat hij de operatie goed doorstaan heeft

Voor het herstellen van zijn operatie zal de prins nog enkele dagen in het ziekenhuis moeten blijven.

Elf dagen geleden onderging prins Bernhard in hetzelfde academische ziekenhuis een kleine operatie wegens zogenoemde nastaar aan het rechteroog.

Noorse man filmt UFO boven Numedal

Een Noorse man heeft afgelopen week een UFO gefilmd in de plaats Rollag, in de streek Numedal, Noorwegen. Thomas Mogen uit Rollag liep zijn huis uit waarna hij een vreemd flikkerend object in de lucht opmerkte, wat vreemde bewegingen maakte.

Hij werd nieuwsgierig, want hij had nog nooit zoiets eerder gezien. Hij belde zijn kameraad Amund Hendriksen die in hetzelfde plaatsje woonde op, die een digitale videocamera had, of hij het object ook zag. Toen vroeg hij om het object te filmen.

Omdat het zo donker was zijn de beelden onduidelijk, zegt Amund. Hij heeft zijn zoomfunctie gebruikt, en daardoor zijn er wel enige details te onderscheiden. Na een poosje vloog het object weg.

De video is te bekijken op de NRK Buskerud nieuwspagina.

Honderdduizenden valse euro's ontdekt

Bij een inval in Turijn heeft de Italiaanse politie honderdduizenden valse euromunten in beslag genomen. Bij de inval in een metaalwerkplaats werden zes valsemunters aangehouden.

In de werkplaats trof de politie 300.000 munten van 1 euro aan met tekens uit de eurolanden Duitsland, Italië en Frankrijk. Ook werden een aantal geavanceerde machines om munten te slaan aangetroffen en ontdekte de politie materiaal voor de vervaardiging van ongeveer een half miljoen munten.
De valsemunters gebruikten bij hun werk 'eurokits' die in de eurolanden zijn gedistribueerd voordat de eenheidsmunt in het betalingsverkeer kwam. In het atelier trof de politie ook 'kits' uit Nederland en Oostenrijk aan.

De Italiaanse justitie verklaarde dat het voor het eerst is dat bij valsemunters dergelijke geperfectioneerde muntmachines zijn aangetroffen. Tot dusver hebben politiekorpsen in de eurolanden alleen maar apparatuur aangetroffen voor het drukken van valse eurobiljetten.

Volgens een Turijnse procureur verkochten de valsemunters de eurostukken voor 31 tot 46 eurocent per stuk. De verdachten zouden er al ongeveer 300.000 op de markt hebben gebracht. Zij werkten in de nachtelijke uren en op zaterdagochtend. De productie bedroeg circa vijfhonderd munten per dag.

#define Hopeloos

(Definieer Hopeloos)

Daar zat ik dan van morgen. Heftig te programmeren aan ons allen welbekende paardenspel, het was inmiddels 2:35 AM op mijn pc-klokje en mijn moeder nog altijd waakzaam dat ik nog wat anders doe dan op de computer werken, kwam even vragen of het niet verstandig was om nog een paar uurtjes te gaan slapen voordat ik de volgende ochtend weer aan het werk ging.
Ja, dat leek me ook wel verstandig en ik ben even op mijn tenen naar beneden geslopen, de nodige boeken in mijn tas gestopt, en mijn tanden maar gaan poetsen.
Het was een geweldige dag, gisteren dan, naar een mini-concert van Krezip geweest, het was bij BNN That's Live, mocht daar opnamen maken voor mijn "Radio Opleiding", erg genoten dus.
Nou stond er voor de aankomende dag nog flink wat op de planning, het werd hard doorwerken, was dat nou wel verstandig? Zoveel werk, nog een tentamen, woensdag een tentamen, maar dat je, je toch niet verzet tegen het feit dat je ook voor dit vak weer alles alleen zit te doen. Ik dacht terug aan gisteren diezelfde tijd dat het werd eveneens laat werd, maar toch wilde ik een speciaal iemand feliciteren, #define Liefde, zou het wat worden?
Je bent en was te depressief over het moment: "Nee, het leven sucks niet", "Het leven is mooi!", zo moesten haar zinnen ongeveer over de netwerkkabel heen gekomen zijn, natuurlijk was het mooi, zij zei het, een aantal dagen geleden weliswaar.
Zo lag ik in mijn bed, rond drie uur moet ik in gesukkeld zijn, ik had grootse plannen voor vandaag, korte metten maken met meelifters, in pak verschijnen en als CMG beambte een presentatie afdraaien, in stijl.

Het was een klein kwartiertje voor zeven, zo laat al? Ik hees me in mijn pak, het was weer even wennen met om stropdas eten, maar het ontbijt kon naar binnen met flink wat melk. De dag moest gewoon goed gaan, alles was gepland, voor het tentamen later die middag was nog genoeg tijd om te leren, immers de presentatie zou op het ongure tijdstip van half negen in den ochtend zijn. #define optijdvroeg.
Uit de auto richting het station, waar na even te wachten de NS me gelukkig vandaag weer naar Rotterdam Hofplein kon brengen, nog even lezen in het klein vaarbewijs boekje. Het wiel effect, ja dat begreep ik, paar voorbeeld sommetjes gemaakt, gelukkig goed. De trein reed voor mijn gevoel langzamer, de tijd wilde gebruikt worden, dat was wel is anders.
Vier november was het vandaag, de dag dat de metro's hun horizon gingen verbreden, "To Boldly Go Where No Metro Has Gone Before". Ze reden, dat was in ieder geval een feit. Nog steeds euforie ten top, zeker na dit topic van gisteren.
Ik trad het walhalla van de corruptie binnen, en marcheerde vrolijk naar het studieverenigings hok, waar na een magische beweging van een sleutel de deur zachtjes open ging. Demonstratief gooide ik mijn tas op de bank. Zette een monitor uit en aan, gaf de radio een zet, en ging is kijken of het tekenprogramma The Gimp nog ergens te bekennen was. Ik kon weer verder waar ik diezelfde ochtend mee gestopt was. Het uur van spanning naderde, na een beetje sleutelen zag het er wel presenteerbaar uit, het was al functioneel, nu kreeg het zelfs een leuke nieuwe look.
Trap naar beneden en richting het lokaal, zat inmiddels al vol met leerlingen van de VWO klas en MBO klas, iedereen keek me aan of ik voor een bruiloft kwam, niets was minder waar. Er werd maar even besloten dat de VWO klas, waar ik soms ook deel van uit maak om kwart over tien mocht beginnen en nu eigenlijk moest vertrekken.

Het zag er allemaal best vreemd uit, ik was niet echt gelukkig met het lokaal, omdat de zogezegde "faciteiten" waar ik wel op gerekend had ontbraken.
De tijd die mij restte tot de definitieve presentatie tijd, had ik dus ook maar gebruikt om een lokaal te reserveren en een praatje te maken over de ontzettend tegenvallende Programmeren 1 cijfers van de onderbouw.
Daar zaten ze dan, allemaal hard te ploeteren, om een simpel opdrachtje in Java te maken. Hij was het met mij eens, dit was "Diep Triest", er waren zogezegd al dubbele herkansingsmomenten in het tentamens rooster gepland voor een vak dat voor de herfst vakantie voor het eerste keer getoetst werd. #define triest.
Ik ging ondertussen maar wat alternatieve feel-good toepassingen aan het paardenspel toevoegen, het werd toch wel wat, #define arrogant, maar er kon natuurlijk altijd nog wat getest worden.
Mijn projectmaatje, eerder in dit verhaal, meeliftster genoemd, was wanhopig. Ze had om kwart over tien een tentamen, en of ik dat maar wilde oplossen, natuurlijk blijf ik op zo'n moment altijd positief, zoals een lief persoon ook tegen mij deed, en probeerde wat ideetjes te pushen.
Het was tijd, #define deadline, maar de groep voor ons was nog niet klaar, zo stonden wij weer een kwartier te lanterfanten. Omstreeks half elf werden we toegelaten tot het lokaal, waar het leeg liep, ik maakte nogmaals duidelijk dat ik het heel erg op prijs zou stellen was we zouden verhuizen naar een grotere en technologischere ruimte. In plaats van coöperatieve reactie van een docent, werd ik afgesnauwd, hier waren faciliteiten beschikbaar en ik diende mij maar aan te passen! Misschien dat we om twaalf uur naar een ander lokaal konden. Na kort overleg met mijn klasgenoten die heel graag geluid wilde gebruiken, sloeg de zaak om.
Denk nu niet dat er wordt ingegaan op een voorstel van mij, nee de halve school wordt bij een installatie gehaald, die in het huidige lokaal moest en zou gaan werken, dat deed het ook na geruime tijd. Ik en mijn projectmaatje konden kijken naar presentaties over een auto volg systeem, een aangepaste Free Record Shop site met veilingsite er bij en een geweldige educatieve toepassing om verkeerslessen te doen. #define vermaak.
Nu was ik aan de beurt, het was inmiddels al twaalf uur. En ik ging dus zoek naar de persoon waar ik het lokaal had gereserveerd, sleutels geregeld, we konden er in.
Opeens drong tot me door dat onze tweede docent niet meer aangetroffen was en op aandringen van de eerste docent naar z'n "normale" werkgever vertrokken was, had ik weer.
De boel maar weer afgesloten, en op zoek gegaan naar een tweede docent, je zult het misschien niet helemaal begrijpen, maar neem van me aan dat ik genoeg aanvaringen binnen acht weken met die eerste docent heb gehad. Toch even langs de opleidingscoördinator en die zou binnen vijf minuten iemand regelen.
Inmiddels terug bij af, werd ik nogmaals verweten dat ik mij niet zou aanpassen, uiteraard kwam daar een van mijn kant reactie op terug, dat het dan ook vreemd was dat iedere student door twee mensen beoordeeld was en dat voor mij een uitzondering werd gemaakt, en dat er dus voor mij ook een tweede docent kwam, die ik zelf geregeld had.
Even zag je hem verbaasd kijken, hij liep naar z'n tafeltje terug, deed zijn jasje aan, vertelde dat de les was afgelopen en vertrok met een rood hoofd. Hij was regelrecht naar de persoon gegaan waar ik, toevallig, vandaag kwam, de opleidingsco¨rdinator. #define Vreemd.
Na enkele minuten kwam de opleidingscoördinator eens langs, we werden verzocht om mee te gaan.
Toen hoorde we dat ons project bij voorbaat al een onvoldoende betrof, omdat ons eisenpakket onvoldoende was. Dit waren wat rake klappen, nog steeds vol zelf vertrouwen en nu ook woede, #define BOOS, heb ik maar over de inhoudelijke kant een discussie gevoerd, over de totstandkoming van dit vreemde feit, wat we al in week twee hadden voorspeld. Helaas nam de verdere afwikkeling de nodige uurtjes in beslag, en m'n hoofd stond ook niet echt naar een tentamen... we zien wel wat dat voor cijfer wordt... #define einde

Als je al tot deze zin bent gekomen zou ik graag van jou willen weten wat jij doet in een soortgelijke situatie, meelopers of tegenwerkende docenten, waar je zeker weet dat jou onrecht aangedaan wordt, in het algemeen dan. Misschien vind je me wel een verschrikkelijk vreemd ventje wat nu al dertien honderd woorden heeft gewijd aan dit dagboek verhaal.

(voor het geval dat mensen over kromme zinsconstructies gaan posten: daar mag je deze voor gebruiken, voor de overigen die een samenvattinkje willen: docent heeft persoonlijke vete tegen jou en je meelifter, wat doe je?)

Darts: Stompé loot zwaar voor The Embassy

Begin januari wacht Co Stompé bij de Embassy Darts een loodzware eerste ronde. Zondag werd de Amsterdammer bij de loting gekoppeld aan de Engelsman Martin Adams. Adams, als vierde geplaatst, was bij de laatste editie nog halve-finalist in Frimley Green.

De als tweede geplaatste Raymond van Barneveld treft in de eerste ronde de Engelsman Matt Clark. In het veld van 32 deelnemers bevinden zich nog twee Nederlanders. Vincent van der Voort lootte in de eerste ronde de Fin Jarkko Komula. Albertino Essers treft de uit Wales afkomstige Ritchie Davis.

In het toernooi voor vrouwen stuit de als eerste geplaatste Francis Hoenselaar op haar landgenote Karin Krappen. De derde Nederlandse deelneemster, Mieke de Boer, begint het toernooi tegen Linda Roger-Picket uit Wales. De Embassy zal starten op 5 januari.

NBA: Geen punt voor 'MailMan' Malone

Karl Malone, de nummer twee op de topschutterslijst aller tijden, beleefde zondag een zwarte dag in de NBA. 'MailMan' scoorde voor zijn ploeg Utah Jazz geen enkel punt tegen de Seattle SuperSonics. Dat was Malone in zijn achttienjarige basketballoopbaan niet eerder overkomen.

SuperSonics, nog ongeslagen in de nog maar kort begonnen competitie, domineerde het duel met Utah Jazz en won met 91-77. Malone zei zich niet te kunnen herinneren dat hij ooit een wedstrijd speelde zonder te scoren. ,,Als je maar lang genoeg dit spelletje speelt, komt die eerste keer er vanzelf'', was zijn nuchtere commentaar.

Keroppi op kamerjacht

Keroppi op kamerjacht

Als klein meisje met een grote mond zei ik altijd: zogauw ik ga studeren dan ga ik op kamers, dan ben ik hier weg. Niet dat ik het thuis slecht heb, in tegendeel, maar het leek me heerlijk. Lekker doen wat jezelf wilt, zoveel troep maken als jezelf wilt en koken wat jezelf wilt.

Toen ik zeker wist dat ik in Utrecht zou gaan studeren schreef ik me al ruim van te voren in bij de studentenhuisvestiging. Maar eigenlijk was dat alle actie die ik heb ondernomen. Voor en tijdens de zomervakantie had ik door mijn full-time baan als kassagirl weinig tijd om actief op huizenjacht te gaan. En eigenlijk had ik een 'hetkomt allemaal wel goed' houding over me.

Niet dat ik naief ben, ik wist dondersgoed dat de kamernood enorm is in Utrecht. Eigenlijk moet ik mijn vader dankbaar zijn dat hij me op een site had ingeschreven waar kamers worden aangeboden.
Voordat 't jaar begon reageerde ik (tegen betaling, voor niets gaat de zon op) wel een aantal keer op een kamer, maar dat liep op niets uit.

Nonchalant als ik was dacht ik, och als ik eenmaal in Utrecht studeerd, dan zit je dicht op het vuur en dan komt het allemaal wel goed. Nu is het wel zo dat de meesten via-via aan hun kamer zijn gekomen. Maar als 80% van je mede-studenten geen kamer heeft dan zijn ze eerder concurenten dan helpende handen. Het was zelfs zo dat het grootste gedeelte van de mensen die wel een kamer hebben ook nog op zoek zijn omdat hun huidige kamer niet echt aan hun eisen voldoet.

Zo hoorde ik de gruwelverhalen aan van een meisje die bij een hospita zat. De keren dat ze schuimbekkend op school kwam en vertelde over die hospita die gewoon haar kamer ging opruimen ("Hoe durft dat mens in mijn kamer te komen!") waren talrijk. Of het andere meisje wat tussen allemaal huisgenoten zat die veel ouder waren en haar compleet negeerden...

Toen ik dacht dat het reageren op advertenties bijzonder nutteloos was omdat het nog geen enkele keer resultaat had opgeleverd kreeg ik eindelijk eens een mailtje terug. Ik las dat ik maar eens op hun site moest kijken, en wanneer het me beviel ik maar een uitgebreid mailtje moest sturen.
Ik klikte de site aan en een vreemd gevoel overviel me bij het lezen van de tekst die daar stond. Woorden als 'zelfstudie' 'geloofsovertuiging' 'studiebegeleiding 'katholiek' 'stichting' klonken me wat eng in de oren. Het bleek hier niet om een gezellig studentenhuis te gaan waar men onderuit met chips en bier op de bank hangt, nee het was een huis van een of andere katholieke stichting. Onder aanmoediging van mijn ouders ("Reageer maar, kun je vanuit daar verder zoeken naar iets echts leuks") schreef ik een braaf mailtje en *hoezee!* ik mocht komen hospiteren.

Op de dag zelf klopte ik bij het huis aan en werd door een bijzonder klein meisje binnengelaten. Het huis zelf ademde meer de sfeer uit van een bejaardentehuis dan van een studententehuis. Ik spiedde om me heen maar kon op het eerste gezicht geen 'jezussen aan kruizen' ontdekken, maar het zou me niks verbazen als ze wel aanwezig waren. Na een klein gesprekje over studies begon het meisje met te vertellen over het huis. "Ha! Nou komen de regeltjes" dacht ik nog. En ja hoor, in korte tijd kreeg ik, zo leuk mogenlijk verpakt, alle regeltjes te horen.
Ik kan ze even opsommen, zover ik ze nog kan herinneren. Geen jongens (ook niet mannelijke studiegenootjes overdag), liever geen tv-kijken ("we vinden het gezelliger wat te kletsen onder het thee drinken"), 12 uur thuis zijn ("Oh maar op donderdag mag je wel tot 2 uur wegblijven!"), een gemeubileerde kamer (met een bijbels prentje aan de muur), iemand van buitenaf verzorgt het ontbijt/lunch/avond-eten ("Ontbijt is tot negen uur, daarna kun je eigenlijk niks meer krijgen") en geen huissleutel (dus 's avonds stiekem om 4 uur binnen komen waggelen is er niet bij).
Bovendien kreeg ik het idee dat ze grote voorstanders waren van het "Tros-grootste familie van Nederland" gevoel. Veel dingen samen doen, opzich geen probleem, zij het niet dat de andere bewoonsters die ik tegen was gekomen (allemaal meisjes, dat spreekt vanzelf) niet echt als 'mijn type meisjes' zou classifiseren.

Ik vertrok met een 'dit nooit' gevoel en belde later de dames op om te melden dat ik "qua zelfstandigheid er graag vooruit op zou willen gaan in plaats van achteruit".

Kortom ik was nog geen stap verder en ik had nog steeds geen kamer. Ik blijf reageren, en hopen dat ik eindelijk eens een kamer ga krijgen…

Alien: the paper adventure

Skull-splitter meldde ons het volgende:
Wil je meer merchandise van je favoriete SF reeks, maar heb je het geld niet om de laatste McFarlane Movie Maniacs Alien/Predator doos te kopen? Wil je toch iets te showen hebben op je filmmarathon? Dan is dit wellicht je hoop: Papieren film-voorwerpen.

Wel te melden dat pas 2 objecten klaar zijn, maar hey, tis te proberen he!

Check: this
Avpnews

Man mishandelt dierenarts na 'second opinion'

Wildehaar had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 43-jarige Enschedeër heeft afgelopen weekende een dierenarts bedreigd en mishandeld. Aanleiding voor dit incident was de weigering een jaar geleden van de dierenarts om de man de garantie te geven dat zijn zieke hond een noodzakelijke operatie zou overleven.

De man nam daarop het tien jaar oude dier mee en zocht zijn heil elders. Een andere dierenarts opereerde de viervoeter met succes, waarna de man een jaar na dato verhaal kwam halen bij de eerste dierenarts, die hij prompt bedreigde en mishandelde. De politie heeft de man aangehouden.

Uitzending Herberg de Leeuw op internet

jojo, dyon, BladE-l----, Weetiknie en Stratus hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De uitzending van Herberg de Leeuw die op 11 oktober is afgelast, is nu op het internet te vinden. Eerder meldden we al dat Paul de Leeuw moest instemmen met de publicatie van de uitzending op het internet. Paul de Leeuw heeft inmiddels ingestemd met het plan, waardoor de aflevering nu is te downloaden.

De aflevering die op 11 oktober uitgezonden zou worden, staat geheel in het teken van het overlijden van prins Claus. De programmaleiding van de NCRV vond het toen, een dag voor de begrafenis van prins Claus, ongepast om met een satirisch programma over prins Claus zijn dood te komen.

De aflevering van Herberg de Leeuw is hier te vinden:

Leeds United toont opnieuw interesse in Brett

Leeds United zakt naar steeds lagere plekken op de ranglijst in Engeland. Daarom kunnen ze nieuw talent hard gebruiken. Terry Venables zou weer opnieuw contact willen hebben met de zaakwaarnemer van Feyenoorder Emerton. Tijdens de winterstop gaat de transfermarkt weer open in Engeland en ze zouden graag met Emerton de 2de seizoenshelft ingaan.

Venables moet echter eerst een aantal spelers verkopen voordat hij zelf geld heeft om spelers voor z'n club te kopen. De Franse middenvelder Olivier Dacourt is al aangeboden aan AS Roma.

Moerasmonster legt werkzaamheden stil

Wildehaar en Royal Chap hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Werkzaamheden aan een snelweg in Nieuw-Zeeland zijn stilgelegd nadat er door iemand van een Maori-stam gewaarschuwd was voor een moerasmonster. Door de bouw van de snelweg zou het moerasmonster van streek raken.

De Maori-stam, Ngati Naho, waarschuwde de snelwegpolitie dat de weg te dicht bij het leefgebied van de 'taniwha' zou komen te liggen.

Volgens legendes van de Maori zijn de 'taniwhas' bewakers van landschapskenmerken zoals rivieren en moerassen. In iedere bocht van een rivier zou zo een monster de wacht houden.

Een lid van de Maori-gemeenschap, Brenda Maxwell, verklaarde: "Er zijn al een aantal verkeersdoden gevallen door plaatselijke 'taniwhas'. Er zouden nu meer problemen kunnen ontstaan, alleen omdat de snelweg niet verder van het moeras af gebouwd kan worden. Blijf gewoon weg van het moeras."

Chris Allen, ambtenaar van het ministerie van Transport in Nieuw-Zeeland, zei dat de aanleg van de snelweg alleen gestopt zou worden als de stam er zeker van zou zijn dat er een moerasmonster zou leven. Twee eerdere meldingen van moerasmonsters zijn door Allen al in de wind geslagen. De snelweg zou ver genoeg van de woonplaats van de moerasmonsters af gebouwd worden. Inmiddels is de bouw van de snelweg weer voortgezet.

BB herenigt Arthur en Ursula

Een Dilemma voor de Big Brother Dames.
Ursula krijgt in de Dagboekkamer tekst en uitleg over de inhoud van dit Dilemma. Het komt er op neer dat zij naar de Bunker zal moeten verhuizen, en dat 2 Bunkerbewoonsters in haar plaats naar de Bungalow mogen. Wie dat worden, dat moeten de Bunkerbewoonsters zelf uitmaken.

Jeanette liet al eerder weten er behoorlijk doorheen te zitten, zeker na de dropping, en ook nu piept ze dit voorzichtig. De bewoonsters zijn unaniem: Jeanette verdient een plaatsje in de Bungalow. Margriet voelde zich vandaag niet lekker en had erg veel last van haar buik, en is dus ook even wat zwakker, zo zegt Ting. Natuurlijk zijn deze woorden goed bedoeld, maar Margriet wordt toch wel een beetje boos bij het horen van het woord "zwak". Enkele huilbuien van de verschillende dames verder is men het er dan toch over eens: Jeanette en Margriet gaan naar de Bungalow.

De vraag is waar dit, toch wel vreemde, Dilemma vandaan komt. En waarom wordt juist Ursula door BB aangewezen om naar de Bunker te verhuizen? Hopen zij op een beetje vuurwerk door Arhur en Ursula op deze manier te herenigen?

RTL 4 en Frits Wester toch aangeklaagd wegens smaad

Voorzitter Maas van de LPF klaagt RTL 4 en journalist Frits Wester toch aan wegens smaad. Wester had in Barend en van Dorp uitspraken gedaan over Maas en LPF-minister Nawijn. Hij zei over aanwijzingen te beschikken dat minister Nawijn door zijn ambtenaren was gewaarschuwd om afstand te houden tot de LPF, omdat Justitie plannen zou hebben invallen te doen bij onder andere LPF-voorzitter Maas, die in het dagelijks leven actief is in de onroerendgoedbranche. Nawijn ontkent het verhaal en Maas voelt zich geschaad in zijn goede naam.

Eerder kwamen beide partijen overeen dat de aanklacht zou worden ingetrokken als Wester op televisie zijn excuses zou aanbieden. Dit deed hij afgelopen vrijdag in het tv-programma Barend en van Dorp, maar volgens advocaat Oscar Hammerstein heeft Wester alleen 'ridiculiserend' over de kwestie gesproken. Het heeft geen zin opnieuw rectificatie te eisen, vinden Hammerstein en Maas: 'We gaan het nu anders doen.'

Op papier was volgens Hammerstein vastgesteld welke tekst Wester zou voorlezen en ook zou er afgesproken zijn dat aan die tekst in commentaren geen afbreuk mocht worden gedaan. 'Het is onbegrijpelijk. Maar ze hebben het toch verprutst', aldus Hammerstein.

Hammerstein zegt nu in een bodemprocedure schadevergoeding te eisen. Naar verwachting zal het een half jaar duren voordat die bodemprocedure wordt behandeld.

CD Review: Tatu - 200 Kmh In The Wrong Lane

Ook voor jullie is het mogelijk om een leuke cd-review aan te leveren die wij als FP-crew dan kunnen plaatsen. Deze keer een cd-review van Reintje over de cd van Tatu: 200 Kmh In The Wrong Lane.

Introductie
Tatu, nu enkele weken doorgebroken in Nederland met het al iets oudere nummer All The Things she Said. Het nummer waar ook ik ze van ken en waarom ik op het eerste gezicht dacht dat ook Tatu het met dit nummer wel weer gehad zou hebben. Min of meer uit verveling pakte ik op een regenachtige koude herfstdag deze cd uit het schap bij een cd-boer in Aachen. Mede door het beetje anders uitziende hoesje viel het mij op. Ik dacht dat ik een min of meer vaag Russisch cd'tje te horen zou krijgen, maar dit viel bijzonder mee.

OM eist vrijspraak El Moumni

Een merkwaardige gang van zaken vandaag in het hoger beroep tegen de 60-jarige imam Khalil el Moumni, van de Rotterdamse An-Nasrmoskee. Het Openbaar Ministerie, dat indertijd het hoger beroep zelf had aangetekend, naar aanleiding van de vrijspraak, vroeg nu zelf om vrijspraak.

De rechtszaak diende in verband met uitspraken die de imam deed in een de uitzending van Nova, die als onderwerp had het geweld van Marokkaanse jongeren tegen homoseksuelen. El Moumni vergeleek daarin homoseksualiteit met een besmettelijke ziekte. Bovendien zei hij in de uitzending dat homoseksualiteit schadelijk is voor de samenleving en dat de Nederlandse samenleving met uitsterven wordt bedreigd.

Het OM had in eerste aanleg nog 1.200 euro boete tegen de imam geëist. Die boete-eis kwam nu te vervallen. Volgens de advocaat-generaal was het optreden van El Moumni in de NOVA-uitzending ''onverantwoord maar niet strafbaar''.

El Moumni werd indertijd vrijgesproken omdat de uitspraken die de geestelijke deed, vielen onder de vrijheid van godsdienst.

Van der G. toch naar Pieter Baan Centrum

Volkert van der G. gaat toch voor een onderzoek naar zijn psychische gesteldheid naar het Pieter Baan Centrum (PBC) in Utrecht. Dat is tegen de wens in van de officier van Justitie, die vindt dat een dergelijk onderzoek in het PBC de zaak nodeloos vertraagt en bovendien onwenselijk is omdat hij daar in groepsverband komt te fungeren. Het OM had hem liever in zijn cel in de Bijlmerbajes onderzocht gezien.

Door de beslissing van de rechtbank is het proces tegen de verdachte van de moord op Pim Fortuyn voor maximaal 90 dagen opgeschort.


Zie ook de eerdere berichtgeving van vandaag.

Turkije: AKP lonkt naar het Westen

De islamitische Partij voor Recht en Ontwikkeling (AKP) die gisteren een monsterzege haalde bij de parlementsverkiezingen in Turkije (meer dan 360 van de 550 zetels), en daardoor de absolute meerderheid in het parlement heeft verworven, zegt samen te willen werken met het Westen.

De leider van de partij, Recep Tayyip Erdogan, zegt dat zijn partij zich laat leiden door wereldlijke principes, vastgelegd in de Turkse grondwet. De scheiding tussen Kerk en Staat zal volgens hem niet worden aangetast.

Erdogan liet gisteren weten dat hij Turkije aantrekkelijker wil maken voor buitenlandse investeerders en de integratie van de Turkse economie in de wereldeconomie wil bespoedigen. De AKP-leider zei tevens dat hij de politieke wil heeft om het proces van toetreding tot de Europese Unie te versnellen.

De Turkse financiele markten reageerden vanochtend in ieder geval gunstig op de zege van AKP.

Reacties

De Europese Unie heeft inmiddels gezegd bereid te zijn om samen te werken met de nieuwe regering van Turkije. De Europese Commissie stelt in een verklaring dat de twee partijen die de verkiezingen wonnen duidelijk hebben aangegeven een pro-Europese koers te willen varen.

De huidige Turkse premier Ecevit zegt niet helemaal gerust te zijn dat de AKP de belofte om geen fundamentalistische koers te volgen zal nakomen. Hij heeft meerdere keren gewaarschuwd voor de ''geheime'' agenda die de partij zou hebben. De partij van Ecevit werd bij de verkiezingen overigens weggevaagd: slecht 1,2% van de stemmen haalde hij. Het moet gezien worden als straf voor het economische wanbeleid dat volgens de kiezers is gevoerd.

CDA en VVD: OM moet moslimscholen onderzoeken

Volgens CDA en VVD moet het Openbaar Ministerie (OM) een onderzoek instellen naar drie islamitische basisscholen die onlangs negatief uit een rapport van de Onderwijsinspectie kwamen. Wanneer het onderzoek leidt tot een veroordeling dan moet hun vergunning worden ingetrokken, zo menen de twee regeringspartijen.

Het gaat om drie basisscholen (in Amsterdam, Enschede en Leiden) die volgens de Onderwijsinspectie onvoldoende bijdragen aan de integratie van leerlingen in de Nederlandse samenleving.

De onderwijsinspectie ziet zelf geen aanleiding voor aangifte, omdat ze geen vermoedens van strafbare feiten, als het aanzetten tot haat, heeft.

Controle godsdienstlessen

De VVD wil ook dat de Onderwijsinspectie meer mogelijkheden krijgt om godsdienstonderwijs te controleren, maar het CDA is hier juist fel op tegen. Op dit moment mag de inspectie geen toezicht houden op de inhoud van godsdienstonderwijs en de Christendemocraten willen dit graag zo houden.

VVD'er Rijpstra wil dit toch veranderd zien, desnoods door een wetswijziging: ''De inspectie moet het godsdienstonderwijs op alle scholen controleren en dus ook kijken of er sprake is van bijvoorbeeld discriminatie jegens homoseksuelen tijdens de godsdienstlessen op christelijke scholen'', zo zei hij.

Moerdijk: 13-jarige door trein overreden

GraasGast, UniKoNSieMeN, shameete, Gijs en Klomp hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 13-jarige jongen uit Moerdijk is vanmorgen omgekomen toen hij onder een trein belandde. Het gebeurde op het station van Lage Zwaluwe.

Rond kwart voor acht stak de jongen het spoor over naar een ander perron, om daar snel de sportschoenen van zijn 12-jarig broertje halen die nog op de bagagedrager van diens fiets zaten. Toen de jongen terug wilde kroop hij onder de spoorbomen door om op tijd terug te zijn, daar de trein die ze moesten halen al klaar stond.

Precies op dat moment passeerde echter de intercity naar Breda, hetgeen het slachtoffertje noodlottig werd. Het treinverkeer tussen Roosendaal en Dordrecht en Breda en Dordrecht was door het ongeval lange tijd gestremd.

Doorgedraaide voetbalfans gijzelen gezin

dwarsligger, Nooit MeRKeZ, sqlsmurft en Pollie hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Gisteren is er in het Zuid-Italiaanse dorp Delianuova een ware veldslag geweest tussen politie en aanhangers van voetbalclub Cavese. In totaal raakten er dertig mensen gewond, van wie twee ernstig. Het is niet bekend hoeveel arrestaties er zijn verricht.

Bewapend met kettingen en ijzeren staven was een groep van zo'n honderd Cavese-supporters naar Delianuova gegaan, om de voetbalwedstrijd in de vierde liga te verstoren. De toegang tot het stadion werd hen echter geweigerd, waarna de groep de binnenstad introk.

Op hun weg door de binnenstad liet de groep een spoor van vernieling achter. Zo'n tweehonderd agenten gingen vervolgens de supporters te lijf. Er volgde een ware veldslag in de straten van het dorpje en op hun vlucht gijzelden de relschoppers een gezin en gebruikten ze de kinderen als verdedigingsschild. Ook kaapten ze een ambulance om weg te komen.

Paradiso wordt eenmalig euthanasie-kerk

Poppodium Paradiso in Amsterdam biedt op woensdag 13 november onderdak aan de Church of Euthanasia. Dat is een kerk die tegen de vermenigvuldiging is van het menselijke ras.

De grondlegger van deze merkwaardige religieuze beweging is DJ Chris Korda uit de Amerikaanse stad Boston. De kerk maakt op haar website promotie voor zelfmoord, euthanasie, kannibalisme en anale seks.

Afgelopen zomer schrapte Mojoconcerts nog een optreden van Korda op het eigen Lowlandsfestival. Mojo deed dat omdat ''hij er opvattingen op na houdt die Mojo liever niet geuit ziet op het festival'', aldus een woordvoerdster destijds.

Saillant detail in deze zaak: Paradiso is een voormalige kerkgebouw.

Geen parkeerboetes voor Duitsers

Duitse toeristen die in Nederland een parkeerboete krijgen hoeven die zelden te betalen. Zo meldt dagblad De Telegraaf.

Voorheen werden de parkeerboetes geïnd door justitie. Maar tegenwoordig is dit een taak van de gemeente in kwestie. Zij moeten zelf achter de gegevens van de foutparkeerder aan en dat vergt nogal het nodige werk. Dit vooral omdat de Duitse autoriteiten vaak niet mee willen werken. Veel gemeenten verkiezen daarom geen moeite meer te doen om de boetes te innen.

Veel Duitse toeristen weten van het Nederlandse parkeerbeleid en lijken zich er dus weinig van aan te trekken of ze nu wel of niet in een parkeervak staan. Een wethouder uit de Heerlen meldt dat door deze ontwikkeling veel gemeenten tienduizenden euro's mislopen.

Volkert van der G. gaat zwijgen doorbreken

DVR had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Volkert van der G. zal binnenkort een verklaring afleggen bij de rechter-commissaris over zijn aandeel in de moord op Pim Fortuyn. Dat heeft zijn advocaat Stijn Franken vanochtend gezegd in de pro forma-zitting voor de Amsterdamse rechtbank.

Volgens Franken heeft zijn cliënt zo lang gezwegen omdat de advocaten eerst inzicht wilden in de resultaten van het opsporingsonderzoek. Het OM heeft onlangs vijf ordners met informatie bezorgd bij de verdediging, zodat de weg nu openligt voor een verklaring. Alleen wacht de advocaat nog op de onderzoeksresultaten van het Nederlands Forensisch Instituut en het onderzoek naar de herkomst van het vuurwapen. Franken zegt dan ook niet te begrijpen waarom het OM zegt al klaar te zijn voor een inhoudelijke verklaring.

Wanneer het verhoor plaats zal vinden is daarom nog niet bekend, maar de afspraken met de rechter-commissaris zijn inmiddels gemaakt.

PBC

Het psychiatrisch onderzoek van Van Der G. zal waarschijnlijk niet in het Pieter Baan Centrum (PBC) plaatsvinden. De officier van justitie vindt dat dat te lang duurt. Bovendien wordt een verdachte in het PBC ook in groepsverband geanalyseerd. De officier vreest voor de veiligheid van Van der G. en is ook van mening dat hij "een betrekkelijk solistisch ingesteld persoon is waardoor groepsonderzoek weinig meerwaarde kan hebben".

Azië: stop met negatieve reisadviezen

Tijdens een top in Cambodja kwamen de landen van de ASEAN (tien Zuidoost-Aziatische landen) met een verzoek aan de internationale gemeenschap om geen negatieve reisadviezen meer te geven voor hun gebied. Door die adviezen lopen de landen namelijk veel inkomsten uit toerisme mis.
"Wij roepen de gemeenschap op om niet zomaar burgers te adviseren niet naar onze landen af te reizen," meldt de ASEAN.

Na de bomaanslag op Bali kwamen veel landen, waaronder Nederland, met een negatief reisadvies voor Indonesië. Even daarna kwamen de geruchten over mogelijke nieuwe aanslagen. Maar hiervoor zijn geen bewijzen. De ASEAN vindt dat een negatief reisadvies dus niet op zijn plaats is.

Vliegtuigspotters voor de rechter

In het Griekse Kalamata begint maandag het hoger beroep tegen de vliegtuigspotters Patrick Dirksen en Frank Mink die daar eerder dit jaar door de rechtbank veroordeeld waren tot drie jaar cel wegens spionage. De mannen wordt verweten dat ze hebben geprobeerd toegang te krijgen tot 'nationale geheimen' van het land. Na vijf weken te hebben doorgebracht in een Griekse cel, kwamen de spotters weer op vrije voeten.
Ook twaalf Britten, die nota bene een officiële uitnodiging tot het spotten bij de vliegbasis hadden ontvangen, staan terecht.

De advocaat van het tweetal heeft vertrouwen in zijn zaak. Ter verdediging wordt een aantal deskundigen opgevoerd, onder wie defensiespecialist en LPF-fractievoorzitter Mat Herben. Zij kunnen aangeven dat vliegtuigspotten een erkende hobby is in Nederland en dat het niets met spionage te maken heeft.

Waarschijnlijk duurt de rechtszaak drie dagen en wordt vervolgens meteen uitspraak gedaan. Als de mannen schuldig worden bevonden, dan is de verwachting dat de mannen wel terug mogen reizen naar Nederland en niet onmiddelijk de gevangenis in hoeven.

De rechter veroordeelde zes Britten vorig jaar ook tot drie jaar celstraf en de overige zes tot een jaar gevangenisstraf.

Portier slaat man bewusteloos

Wildehaar had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 38-jarige portier van een privéclub in Luik heeft in de nacht van zaterdag op zondag een man bewusteloos geslagen. De portier en de uitbater van de Belgische club zijn opgepakt voor ondervraging. Ze boden het slachtoffer geen hulp.
Het draaide allemaal om het feit dat de klant zijn jas vergeten was in de bar en die wilde terughalen. De portier verbood hem dat echter. Een vriend van de klant mengde zich in de discussie. Daarop gaf de portier de vriend een harde klap. De man viel bewusteloos op de grond.
In het ziekenhuis werd een hersenbloeding vastgesteld. Zondag was het slachtoffer nog steeds bewusteloos.

Jonge katholiek 'gekruisigd' in Belfast

Wildehaar had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In de protestantse wijk Dunmurry in Belfast is een jonge katholiek gekruisigd door een jongerenbende. Hij werd zwaar gewond naar het ziekenhuis gebracht. Dat meldde de politie van Belfast zaterdag.

In de nacht van vrijdag op zaterdag trof de brandweer de 23-jarige Harry McCartan aan: zijn handen en voeten waren vastgespijkerd aan een houten paal en hij was half bewusteloos. De daders hadden 15 centimeter-lange spijkers gebruikt om de man te 'kruisigen'. Waarschijnlijk werd hij daarna nog geslagen. Chirurgen trachtten zaterdag de ledematen van de jongen nog te redden.

Volgens de politie werd Harry McCartan door de jongerenbende aangevallen toen hij in de wijk een auto probeerde te stelen.

Alarmcentrale 112 plat door plaagbeller

BasHexspoor had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Zaterdagavond zijn de lijnen bij de 112 alarmcentrale een tijd lang onbereikbaar geweest. Dit was het werk van een 62-jarige man uit Eindhoven die voor veel overlast zorgde door de centrale te bestoken met tientallen telefoontjes. De lijnen werden hierdoor onbereikbaar voor bellers met echte noodoproepen.

Volgens Pieter van Hoof van de politie in Eindhoven werd de man eerder veroordeeld voor een soortgelijk vergrijp. De man die in zwaarbeschonken toestand verkeerde belde de alarmlijn met allerlei verschillende redenen. De ene keer met scheldpartijen, de volgende keer met een roep om aandacht, aldus Van Hoof. Uiteindelijk werd door de medewerkers van 112 de politie ingeschakeld.

De plaagbeller is door de politie thuis opgepakt en meegenomen naar het bureau. Mogelijk zal telecombedrijf KPN worden verzocht de telefoonaansluiting van de man af te sluiten. Inmiddels is de telefoon van de man in beslag genomen.

Zondag heeft de dader in een politiecel zijn roes uit kunnen slapen. Maandag wordt hij mogelijk voorgeleid aan de rechter omdat hij nog in de proeftijd zat van zijn vorige veroordeling.

Extreem-rechts op lijst Conservatieven.nl?

Captainzoom had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De anti-fascistische onderzoeksgroep Kafka maakt zich zorgen om de nummer 2 op de lijst van Conservatieven.nl.
Michiel Smit, raadslid in de gemeente Rotterdam, heeft zich volgens de organisatie op ontoelaatbare wijze geuit over andere bevolkingsgroepen.

Ontoelaatbaar is volgens de site van Kafka, Smit's uitlatingen over het incident in een zwembad in Eindhoven, waar 2 meisjes door 7 allochtone jongeren zijn aangerand:
"Het wordt stilgezwegen, terwijl normaal al een verkeerd petje op al een royement als lid van Sparta betekent. Heb foto en namen van de daders: allen allochtoon, 6 van 15, 1 van 13, zijn trots op daad, scheppen erover op. Schandalig dat er niets gebeurd! Heb die foto van iemand gekregen. Hebben afgesproken dat we daar even mee wachten. En ik houd me aan mijn woord tegenover hem. Die jongens hun voetbalcarriere moet over zijn, laat dat duidelijk zijn. Anders krijgen we in de toekomst nog meer Seedorfjes en Kluivertjes. Foto verspreiden heb ik als troef in handen."

Verder suggereert hij volgens de site om in de wijk van de trainingsvelden van Sparta buurtbewoners op te zetten tegen de aanwezigheid van allochtone voetballertjes.
In een andere discussie zegt hij tegen andere forumleden, die zich druk maken over blanke jongeren die belangstelling hebben voor zwarte cultuur, zoals hiphop en R&B (op het forum ook wel "Whiggers", oftewel White Niggers genoemd): "Er is een ding erger dan een Neger, een blanke neger!"

Winnaars Fok! Tori Amos Prijsvraag

De afgelopen week maakte je op de Fok! Frontpage kans op de nieuwe CD van Tori Amos, "Scarlet's Walk".



Het goede antwoord op de vraag hoe de echte naam van Tori Amos luidt is: Myra Ellen Amos
Uit de meer dan 400 inzendingen zijn de winnaars geworden:

Bladerunner
Cnos
Amos
vaevictis
IngeMarjon


Gefeliciteerd! De CD komt deze week nog naar jullie toe.

Helaas deze week even geen prijsvraag, maar vanaf a.s. maandag zijn er weer leuke prijzen te winnen op Fok! dus hou de Frontpage in de gaten...

Aardbeving in Alaska

Blueman en Dopeboy hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Alaska heeft om 13:13 lokale tijd een aardbeving plaatsgevonden met kracht van 7,9 op de schaal van Richter.
Het epicentrum ligt 144 kilometer ten zuiden van Fairbanks en was te voelen tot meer dan 400 kilometer daarvandaan. Het gebied waar de aardbeving plaatsvond was dunbevolkt.

Er is tot nu toe voor zover bekend slechts één gewonde gevallen; een 76-jarige vrouw die op de trap haar arm brak doordat ze uitgleed door de trillingen. Voor de rest is er wel materiële schade. Verschillende wegen zijn door de schok beschadigd en in winkels zijn producten uit de schappen gevallen.

Aardbevingen met een sterkte van 7 op de schaal van Richter zijn behoorlijk groot en richten vaak veel schade aan. In 1964 zijn op Goede Vrijdag 131 doden gevallen bij een aardbeving met een kracht van 9,2 op dezelfde schaal.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.