Alarmcentrale 112 plat door plaagbeller

BasHexspoor had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Zaterdagavond zijn de lijnen bij de 112 alarmcentrale een tijd lang onbereikbaar geweest. Dit was het werk van een 62-jarige man uit Eindhoven die voor veel overlast zorgde door de centrale te bestoken met tientallen telefoontjes. De lijnen werden hierdoor onbereikbaar voor bellers met echte noodoproepen.

Volgens Pieter van Hoof van de politie in Eindhoven werd de man eerder veroordeeld voor een soortgelijk vergrijp. De man die in zwaarbeschonken toestand verkeerde belde de alarmlijn met allerlei verschillende redenen. De ene keer met scheldpartijen, de volgende keer met een roep om aandacht, aldus Van Hoof. Uiteindelijk werd door de medewerkers van 112 de politie ingeschakeld.

De plaagbeller is door de politie thuis opgepakt en meegenomen naar het bureau. Mogelijk zal telecombedrijf KPN worden verzocht de telefoonaansluiting van de man af te sluiten. Inmiddels is de telefoon van de man in beslag genomen.

Zondag heeft de dader in een politiecel zijn roes uit kunnen slapen. Maandag wordt hij mogelijk voorgeleid aan de rechter omdat hij nog in de proeftijd zat van zijn vorige veroordeling.