FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 5 november 2002

Thais paar langst getrouwde paar ter wereld

Snuggs had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Liu Yung-yang, 103 jaar jong, en zijn echtgenote Yang Wan, 102 lentes, mogen zich volgens het Guinness Book of Records officieel het langst gehuwde paar ter wereld noemen. Het Taise paar trouwde in april 1917 en houden het dus al 85 jaar met elkaar uit. Daarmee hebben ze het record van het Amerikaans paar William en Claudia Lillian Ritchie, die al 83 jaar getrouwd zijn, verbroken.

Ongeveer 40 van de in totaal 110 kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen waren in het drie verdiepingen tellende huis van de twee in Taoyuan, een plaats in het noorden van Taiwan, bijeengekomen voor de grote viering. Familieleden van de twee wisten te vertellen dat de man des huizes tot zijn 83ste op de boerderij heeft gewerkt en dat hij nog altijd, met uitzondering van wat gehoorsproblemen, in goede gezondheid verkeert. De vrouw heeft wat meer gezondheidsproblemen, zij is blind en zit in een rolstoel.

Volgens de familieleden stuurden de ouders van de vrouw haar, zoals een oud gebruik bij arme Taiwanese families voorschrijft, op vijfjarige leeftijd naar het gezin van haar toekomstige echtgenoot om er voor hem te zorgen en taken in het huishouden te verrichten.

Toneelstuk in Wenen over moord op Fortuyn

Snuggs en MREn hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

In het beroemde Burgtheater in Wenen zal volgend jaar waarschijnlijk een toneelstuk over de moord op Pim Fortuyn te zien zijn. Een woordvoerster heeft vandaag bevestigd dat het theater de Oostenrijkse auteur Robert Menasse gevraagd heeft een dergelijk toneelstuk te schrijven. De woordvoerster kon niet zeggen wanneer het stuk precies in premiŔre zal gaan, maar 'zeker niet meer in dit seizoen'.

In het stuk zou een moord worden gepleegd om een niet-democratisch bewind te voorkomen. Het probleem in het stuk is dat het bewijs dat dat bewind er echt zou zijn gekomen, met de moord is vernietigd. Verder wilde het Burgtheater niet op de zaak ingaan, omdat een en ander nog in een erg vroeg stadium is.

Dode door aanrijding met lijkwagen

Red.Flash, opaturf en Pollie hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Op een snelweg nabij de Midden-Italiaanse stad Frosinone is vandaag een 46-jarige Italiaan om het leven gekomen doordat hij met zijn auto frontaal in botsing kwam met een lijkwagen. Dat meldt het Italiaanse persbureau Ansa.

De oorzaak van het ongeluk is nog onbekend. De bestuurder van de lijkwagen raakte lichtgewond.

Salarisplafond topclubs

18 Eurpose topclubs, die verenigd zijn in de, jawel hoor, G14, hebben een akkoord gesloten om de exorbitante uitgaven aan spelers-salarissen in te perken. Volgens de groep, met Nederlandse clubs Ajax en PSV, zijn de hoge salarissen een van de oorzaken van de financiŰle problemen bij veel clubs.

Afgesproken is maximaal 70% van de omzet te besteden aan salarissen voor spelers en staf. De maatregel gaat pas in in het seizoen 2005/2006 en is niet bindend. De clubs hopen dat anderen het voorbeeld volgen. Naast lagere salarissen wil de G14 een meer op prestatie gebaseerde vergoeding.

Game Review: No One Lives Forever 2

Zoals de titel van 't spel al aangeeft, is dit de sequel van deel 1. Net als in deel 1 ben je Cate Archer, een geheim agent van de nog geheimere organisatie Unity. Je missie is om de organisatie H.A.R.M. te stoppen om een klein eiland te veroveren en daar een basis op te zetten.

't Spel zit vol met humor, wat erg leuk om te doen is, wanneer je een paar bewakers hoort babbelen, dit gesprek in zijn totaliteit af te luisteren voordat je een kogel door hun kop jaagt.
Het gehele spel speelt zich af in de jaren '60, dat je kunt terugvinden in de muziek en de graphics.

Je hebt verschillende soorten tegenstanders, zo begin je tegen een stel ninjadames, compleet met ninjasterren en zwaarden. Later neem je het nog op tegen pantomimeachtige lui met automatische wapens en zooi russen. Ook zijn er de 'super villans' die je moet verslaan. Wel een wat minder aspect van 't spel, maar ach 't commentaar en de cutscŔnes die er aan vooraf gaan heb ik regelmatig om moeten lachen en maken wat dat betreft veel goed. Al moet je wel van de humor houden.

Telegraaf plaatst hoax op voorpagina

De Telegraaf plaatste vandaag op de voorpagina een artikel over een advocaat die zijn dure sigaren oprookt en claimt bij de verzekering. Telegraaf-journalist Roy Klopper is de auteur van het voorpagina-artikel.

Uit reacties van alerte Fok!kers bleek al snel dat onderstaand artikel al jaren op internet circuleert. Zie bijvoorbeeld dit of dit artikel.

Het verhaal:
Een Amerikaanse advocaat die dacht een lacune gevonden te hebben in de polis van een brandschadeverzekering heeft dat duur moeten bekopen.

De jurist was in het bezit van 24 uiterst zeldzame en bijzondere sigaren, die tezamen ongeveer 15.000 dollar kostten. Hij sloot een brandverzekering af en stak de sigaren een voor een op. Daarna claimde hij het bedrag bij zijn assurantiemaatschappij met de mededeling dat zijn sigaren verloren waren gegaan tijdens een aantal ''kleine brandjes''.

Een rechter oordeelde dat de verzekering moest uitbetalen omdat in de assurantievoorwaarden niets stond omschreven over de aard die een brand moest hebben om tot een schade-uitkering te komen. De advocaat ving dus 15.000 dollar terug.

Maar de juristen van de verzekeringsmaatschappij hadden ook niet stil gezeten: zij lieten de advocaat door de politie oppakken op verdenking van pyromanie. Resultaat: hij werd schuldig bevonden aan het 24 keer in brand steken van zijn eigen bezittingen, kreeg 24.000 dollar boete en draait voor 2 jaar de cel in.

De advocaten van de verzekeringsmaatschappij wonnen bovendien met deze wraakactie een prestigieuze advocatenprijs.

Schuurman voor rechter om dronken rijden

ilon@ had ons via de newssubmit het volgende te melden:

BNN-babe, actrice en presentatrice Katja Schuurman moet volgende week donderdag (14 november) voor de politierechter in Hilversum verschijnen wegens rijden onder invloed op 25 mei jongstleden.

Volgens justitie zou Schuurman met 395 microgram alcohol per liter uitgeademde lucht achter het stuur hebben gezeten. De maximaal toegestane hoeveelheid is 220 microgram.'La Schuurman' werd in 2000 al veroordeeld wegens rijden onder invloed. In 1999 reed zij namelijk dronken haar auto total-loss in de vangrail van de A2. Ze kreeg toen een boete plus een rijontzegging van zes maanden, waarvan de helft voorwaardelijk.

Droge paddo's zijn illegale drugs

DVR en kingging hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Paddo's, hallucinogene paddestoelen, vallen in gedroogde, gestampte of gemalen toestand onder de Opiumwet en zijn dus illegale drugs. Dat heeft de Hoge Raad vandaag bepaald. Het rechtscollege blijft daarmee bij een eerdere uitspraak uit 1997. Toen stelde de raad dat paddo's alleen in onbewerkte vorm niet verboden zijn

Met de uitspraak komt een einde aan een al jaren lopend proefproces tegen een Amsterdamse smartshop en een paddokweker uit Kerkdriel. Die werden in 2000 veroordeeld tot boetes en werkstraffen.

Paddo's in verse toestand zijn niet strafbaar. Het betekent wel dat verkooppunten (smartshops) altijd verse waar voorhanden moeten hebben.

De betrokkenen en hun raadslieden toonde zich dinsdag bijzonder teleurgesteld over de uitspraak. Zij wisten zich gesteund door een deskundigenrapport dat meldde dat paddo's niet of nauwelijks schadelijk zijn voor de gezondheid en dat de handel geen overlast veroorzaakt. Ze overwegen verdere juridische stappen bij het Europees Hof van Justitie.

Knaagdier veroorzaakt stroomstoring Boxtel

Doordat een knaagdier in een verdeelstation in het centrum van de Brabantse plaats Boxtel aan de kabels heeft geknaagd, zitten 8000 huizen in deze gemeente en zonder stroom. Ook enkele omliggende plaatsen hebben geen stroom meer.

Een woordvoerder van Essent zegt dat waarschijnlijk een knaagdier, mogelijk een rat, een kleine brand in het verdeelstation heeft veroorzaakt. Daardoor ontstond er een stroomstoring waardoor honderden huizen en bedrijven zonder stroom zitten. De elektriciteit viel rond half 1 uit. "Het probleem is waarschijnlijk aan het eind van de middag verholpen", aldus de woordvoerder.

Er hebben zich, zover bekend, geen persoonlijke ongelukken voorgedaan. De politie heeft wel extra surveillancewagens de weg op gestuurd.


ę foto's by majic

Boek Review: De Vreemde Vondeling

De Stormridders zetten hun prachtige gevleugende hengsten neer op de Isse Toren. Ver daaronder, in de krochten van de burchtstad, wonen de bedienden, die elkaar gruwelijke verhalen vertellen over de onbekende wereld daarbuiten.

Nog niet zo lang geleden verscheen een boek van de jonge Australische Cecilia Thornton, wat ons met bovenstaande flaptekst probeerde over te halen tot het uitgeven van ons zuur verdiende pecunia.
Inmiddels heeft mevrouw Thornton aardig wat eerbied van de pers binnen gehaald en staat dit eerste deel van de Bitterbynde trilogie hoog in de verkooplijsten.

Heeft ze al die eerbied verdiend, of is ze niet meer dan een storm in een kroes water. Lees snel verder, dan weet je het.

4 landen hebben pokkenvirus in voorraad

Wildehaar had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Uit een rapport van de CIA blijkt dat vier landen een verborgen voorraad van het pokkenvirus hebben, zo meldt The Washington Post.

Uit het jarenlange onderzoek is gebleken van Rusland, Irak, Noord-Korea en, verrassend genoeg, ook Frankrijk over een voorraad beschikken. Osama Bin Laden zou er ook tijd in hebben gestoken om het virus te bemachtigen.

Doordat het pokkenvirus besmettelijk is via de lucht verspreid het zich snel. Daarbij is het dodelijk voor ÚÚn op de drie personen. Het virus zou dus in kunnen worden gezet als wapen bij biologische oorlogsvoering. Het laatste geval van de ziekte deed zich voor in 1978.

Officieel bevindt zich alleen nog een voorraad in een laboratorium in SiberiŰ en Atlanta. Deze wordt bewaard om een vaccin te maken, mocht het virus ooit weer de kop op steken.

Nieuwe zenderco÷rdinator voor 3FM

Radio.nl en peter01 hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Florent Luyckx, general manager van de Zomba Records, wordt de nieuwe zenderco÷rdinator van het publieke popstation 3FM. Hij volgt Paul van der Lugt op die naar RTV Utrecht is vertrokken.

Zomba was onder leiding van Luyckx verantwoordelijk voor het succes van ondermeer Starmaker (K-Otic), Vengaboys en de Backstreet Boys. Hoe Luyckx de toekomst van 3FM ziet, of over eventuele veranderingen bij de zender, is nog niets bekend.

Henk Westbroek die de functie ook ambieerde viel in eerste schifting al af. Zijn reactie: ''Ik zal de hits van K-Otic nog eens beluisteren om net als Luyckx kennis en affiniteit met de jeugd te krijgen''.

VVD en LPF: Hulp aan illegalen strafbaar maken

Hulp aan illegalen moet strafbaar worden, vinden de demissionaire ministers Kamp (VVD) en Nawijn (LPF). Ze willen dat er snel een wet komt die dat gaat regelen.

Hierbij moet gedacht worden aan het strafbaar stellen van het verhuren van woonruimte aan illegalen. Kamp wijst erop dat nu naar schatting 10 tot 20% van de woningen in de grote steden illegaal worden bewoond.

Kamp wijst er nadrukkelijk op dat de wet niet bedoeld is om straks illegalen aan te houden in kerken en scholen: ''Dat is een karikatuur die tegenstanders van strafbaarstelling er steeds bijslepen als er over het onderwerp wordt gesproken. We gaan geen kerken en scholen binnenvallen. Het gaat ons om de wantoestanden, zoals malafide pandjesbazen.''

Kamp hoopt dat de wet binnen anderhalf jaar van kracht kan zijn.

Hersens jeugd erg gevoelig voor hard-drugs

De hersens van jonge mensen zijn veel gevoeliger voor drugs als coca´ne en xtc dan de hersens van volwassenen. Dat blijkt na onderzoek van wetenschappers van de Thomas Jefferson universiteit in Philadelphia.

De onderzoekers baseren zich hierbij op de uitkomst van proeven met muizen. De hersens van hele jonge en oude diertjes veranderden nauwelijks onder invloed van de verdovende middelen, in tegenstelling tot die van middelbare leeftijd. De grijze cellen van deze muizen maakten opeens veel meer Delta FosB aan, een prote´ne die mede bepaalt hoe de genen worden gebruikt. Het gedrag van de groep muizen van middelbare leeftijd is volgens de onderzoekers vergelijkbaar met hoe jongeren van 12 tot 22 jaar op drugs reageren.

Wat de precieze invloed is van de toename van de prote´ne is nog onbekend. Ook is niet bekend of jongeren eerder verslaafd raken dan ouderen.

UFO blijkt Jupiter te zijn

Iggy had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De UFO die een paar dagen geleden in Noorwegen is gefilmd, blijkt in werkelijkheid de planeet Jupiter te zijn. Dit is aan het licht gekomen nadat professor Kňre Aksnes van de universiteit in Oslo de beelden van de vermeende UFO heeft bestudeerd.

De professor zegt dat het onder bepaalde weersomstandigheden helemaal niet vreemd is dat planeten of dichtbijzijnde sterren deze lichteffecten kunnen veroorzaken.

''Zet criminele jongeren aan schandpaal''

Korpschef K. Bakker van de politieregio Gelderland-Midden pleit vandaag in een artikel in het regionale dagblad De Gelderlander ervoor om criminele jongeren aan een soort ''moderne schandpaal'' te nagelen.

Hij wil de jongeren raken, daar waar het echt pijn doet; De jongeren te kijk zetten voor hun vriendjes, ze laten voelen dat ze geen winnaars zijn, maar losers.

Zijn idee is om ze bijvoorbeeld midden in de stad (herkenbaar aan een jack) op hun knieŰn kauwgum van de straat te laten krabben, met een strenge werkmeester erbij die ze met luide stem toeschreeuwt als ze verslappen.

De taakstraffen die ze nu van een kinderrechter opgelegd krijgen zijn volgens hem veel te soft. Nu kunnen ze in volledige anonimiteit borden wassen in een bejaardenthehuis. Dat is volgens hem ''veel te soft, en doet ze niks''.

Verder pleit hij voor hoge boetes voor jeugdige delinquenten. Kunnen ze dat niet betalen, dan alles in beslag nemen van waarde wat ze bezitten: ''Het liefst zie ik dat Jantje of Mohammed zijn dure lerenjacket uit moet trekken waar zijn vrienden bij zijn."

Knoflook helpt tegen hoofdluis

Tijdens hun onderzoek naar een natuurlijk bestrijdingsmiddel tegen insecten kwamen Argentijnse wetenschappers er per toeval achter dat hoofdluis niet tegen knoflook kan. De onderzoekers ontdekten dat een druppel per luis al voldoende was. De beestjes stieven waarschijnlijk aan verstikking.

Niet lang daarna probeerde men een antiluizenmiddel met knoflookextract uit op een kinderdagverblijf dat te kampen had met een luizenprobleem. De hoeveelheid luizen was binnen een week afgenomen met 96 procent.

De Argentijnse krant Clarin meldt dat het nieuwe middel volgende maand op de markt komt. De knoflookgeur zal gemaskeerd worden door de aanwezigheid van pepermuntlucht.

Steeds minder online verkoop cd's

Wildehaar had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De online verkoop van cd's is in een jaar tijd met 25 procent gekelderd. Volgens een Amerikaans onderzoek is dit te wijten aan de groeiende populariteit van het illegaal ruilen van muziekbestanden via internet.

Wereldwijd werden in de eerste negen maanden van 2002 voor bijna 547 miljoen euro aan cd's, cassettebandjes en lp's verkocht via internet. Vorig jaar werd in dezelfde periode voor 732 miljoen euro verkocht.

Ondanks de sluiting van het populaire ruilprogramma Napster is in de zomer van 2001 het ruilen van muziekbestanden alleen maar toegenomen.

Volgens de onderzoekers van het bedrijf comScore wordt waar vroeger Napster werd gebruikt, tegenwoordig gebruik gemaakt van diensten als Kazaa en Morpheus. De populariteit van het illegaal downloaden van muziek zou met name te danken zijn aan de opkomst van de brander waarmee iedereen thuis zijn eigen cd'tjes kan maken.

Duitse politie zet publiek in

NorthernStar had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Duitse politie gaat SMS berichten gebruiken om criminelen op te sporen. Bus en taxichauffeurs krijgen wanneer de politie op zoek is naar bepaalde personen een tekstbericht met daarin het profiel of nummerbord van de verdachte. Ook wordt deze methode toegepast bij het opsporen van vermiste personen.

Volgens hoofdofficier van justitie, Ulrich Kersten, biedt de aanpak een nieuw perspectief op de samenwerking tussen de politie en het publiek. Het verhoogt de kans om een misdrijf vlak nadat het is gebeurd op te lossen.

Het systeem zal in tien grote steden worden getest gedurende een periode van vijf maanden, waarna het systeem eventueel ook landelijk kan worden ingezet.

Volendamse jeugd testen op coke

De waarnemend burgemeester van Edam-Volendam, H. Bulte, weigert te geloven dat 50 tot 80% van de jongeren in Volendam coca´ne gebruikt. Een bericht hierover was al eerder te lezen op Fok!.

De cijfers zijn vorige week door de politie naar buiten gebracht. De politie zegt dat de cijfers zijn gebaseerd op schattingen van de jongeren zelf. Bulte twijfelt daarom aan de hoge percentages van gebruikers. Hij wil wetenschappelijk bewijs zien dat aantoont dat dit zo is en is al het gespeculeer meer dan zat.

Bulte wil dat er wordt onderzocht hoeveel procent van de jongeren nu coca´ne gebruikt. Desnoods met behulp van een onderzoek naar coca´ne sporen die terug te vinden zijn in haren van de jongeren. Een dergelijk onderzoek kan echter alleen plaatsvinden met medewerking van de jeugd.

Topman al-Qaeda opgeblazen in Jemen

Zes vermoedelijke leden van de terreurorganisatie al-Qaeda zijn afgelopen zondag opgeblazen toen hun auto explodeerde. Het incident deed zich voor Jemen. EÚn van de slachtoffers zou Qaed Senyan al-Harthi (alias Abu Ali) zijn, die door de Jemenitische politie werd gezocht in verband met de aanslag op het Amerikaanse marineschip USS Cole in Jemen, ruim twee jaar geleden.

De regering van Jemen geeft als officiŰle reden dat zij zijn omgekomen bij een explosie doordat er voortijdig explosieven tot ontploffing kwamen die de terroristen vervoerden.

Amerikaanse Raket(ten)

Ooggetuigen verklaarden echter dat de auto waarin zij zaten werd geraakt door ÚÚn of twee raketten. Vervolgens werd het voertuig bestookt met mitrailleurvuur.

CNN meldt vandaag dat een Amerikaanse raket de auto heeft getroffen. Het station beroept zich daarbij op welingelichte regeringskringen in Washington.

Vrouw maakt verkeerd gestort geld op

Een vrouw uit Heerlen heeft misbruik gemaakt van een verkeerd uitgevoerde transactie. Ze vond, door een fout van de bank, 300.000 euro op haar bankrekening en maakte dat op.

De gemeente Nijmegen stortte het geld, dat was bestemd voor een sociale instelling, op de verkeerde rekening. Toen de bank de fout ontdekte nam deze contact op met de gemeente, welke direct de politie inschakelde.

De vrouw bleek de 300.000 euro inmiddels te hebben uitgegeven. Zij maakte hiervoor reizen naar Engeland en Amerika, kocht cosmetische artikelen, sieraden en elektronische apparatuur.

Een familielid, welke werd verdacht van heling, kreeg samen met de vrouw een proces-verbaal. Beide hebben een bekentenis afgelegd. Justitie vond dat beide hadden moeten weten dat het geld niet voor hen was bestemd.

Duitse geheime dienst voorspelt aanslag Al-Qaeda

Al-Qaeda zal binnenkort een grote aanslag plegen. Tenminste, daar gaat de Duitse inlichtingendienst BND van uit. BND-chef Hanning denkt dat het terreurnetwerk door middel van een aanslag wil aantonen dat zij nog bestaat. Hij meldde dit gisteravond op de Duitse televisie.

"Als je naar de tussenperiodes bij de vorige aanslagen kijkt, dan moet ernstig worden gevreesd voor een nieuwe aanslag. Een aanslag van grote omvang", zo luidde de verklaring van Hanning.

Osama Bin Laden zou nog in leven zijn, en zou aan de Amerikaanse troepen zijn ontkomen. "Hij leeft", aldus Hanning. "Hij beschikt over veel helpers. Hij verblijft in gebieden die heel moeilijk toegankelijk zijn en wisselt van verblijfplaats. Dat maakt het heel moeilijk om zijn situatie vast te stellen".

Klaas de Vries: 'PvdA met CDA en GroenLinks'

Tijdens een partijdebat in Tilburg heeft kandidaat-lijsttrekker Klaas de Vries gezegd na verkiezingen in januari het liefst te willen regeren met het CDA en GroenLinks.

''GroenLinks is klaar voor regeringsdeelname. Het zou mijn voorkeurscoalitie zijn. Als je naar die partij kijkt zie je dat daar de afgelopen jaren veel is veranderd. Er zit een hoop energie in en ze kunnen volgens mij de verantwoordelijkheid aan'', aldus de oud-minister.

De andere kandidaten voor het lijsttrekkersschap, Wouter Bos, Jeltje van Nieuwenhoven en Jouke de Vries hielden zich op de vlakte over mogelijke coalitiepartners.

D66 sluit coalitie met CDA en VVD niet uit

De Graaf, fractievoorzitter van D66, zegt bereid te zijn een coalitie met het CDA en de VVD te vormen, mochten beide partijen met de nieuwe verkiezingen geen meerderheid behalen. Dit maakte hij gisteren bekend bij de presentatie van het verkiezingspamflet voor D66.

"Wij sluiten geen enkele partij uit. Maar zo'n coalitie kan alleen als wij belangrijke punten uit ons programma kunnen verwezenlijken en als we voldoende body hebben", zo meldde De Graaf. Het huidige regeerakkoord zou dan wel op de helling moeten, mocht het zover komen.

Het gaat niet goed met D66 in de peilingen. De democraten staan met vier zetels in de peiling, een verlies van drie ten opzichte van nu. Bij de laatste verkiezingen verloren de partij al de helft van de zetels.

Bestuur VVD zet 30% vrouwen op lijst

De bestuur van de VVD heeft de ontwerplijst voor de Tweede Kamer kandidaten opgesteld: Fractieleider Gerrit Zalm staat op 1, vice-premier Johan Remkes op 2. Daarna komen 3 vrouwen: staatssecretaris Melanie Schultz, de bij de achterban nog immer populaire Erica Terpstra en staatssecretaris Annette Nijs. De van de PvdA overgestapte Ayaan Hirsi Ali is op de 16de plaats gezet.

De lijst bevat in totaal 63 kandidaten. Voornaamste doel was om verjonging, meer vrouwen en meer mensen uit het bedrijfsleven in de fractie te krijgen. Zo'n 30% van de kandidaten op de lijst is nu vrouw.

Een ledenvergadering stelt op 30 november de definitieve lijst vast. Tot die tijd kunnen de VVD-afdelingen nog wijzigingvoorstellen indienen.
Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #176 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1055
review
Starfield
special
Random Pics van de Dag #1053
special
Random Pics van de Dag #1052
review
PokÚmon Scarlet & Violet: The Teal Mask
©FOK.nl e.a.