RTL 4 en Frits Wester toch aangeklaagd wegens smaad

Voorzitter Maas van de LPF klaagt RTL 4 en journalist Frits Wester toch aan wegens smaad. Wester had in Barend en van Dorp uitspraken gedaan over Maas en LPF-minister Nawijn. Hij zei over aanwijzingen te beschikken dat minister Nawijn door zijn ambtenaren was gewaarschuwd om afstand te houden tot de LPF, omdat Justitie plannen zou hebben invallen te doen bij onder andere LPF-voorzitter Maas, die in het dagelijks leven actief is in de onroerendgoedbranche. Nawijn ontkent het verhaal en Maas voelt zich geschaad in zijn goede naam.

Eerder kwamen beide partijen overeen dat de aanklacht zou worden ingetrokken als Wester op televisie zijn excuses zou aanbieden. Dit deed hij afgelopen vrijdag in het tv-programma Barend en van Dorp, maar volgens advocaat Oscar Hammerstein heeft Wester alleen 'ridiculiserend' over de kwestie gesproken. Het heeft geen zin opnieuw rectificatie te eisen, vinden Hammerstein en Maas: 'We gaan het nu anders doen.'

Op papier was volgens Hammerstein vastgesteld welke tekst Wester zou voorlezen en ook zou er afgesproken zijn dat aan die tekst in commentaren geen afbreuk mocht worden gedaan. 'Het is onbegrijpelijk. Maar ze hebben het toch verprutst', aldus Hammerstein.

Hammerstein zegt nu in een bodemprocedure schadevergoeding te eisen. Naar verwachting zal het een half jaar duren voordat die bodemprocedure wordt behandeld.