Supporters verstoren TV-programma [Update]

geritdekzijl had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De televisieshow van Barend & Van Dorp heeft weer voor veel opschudding gezorgd. Aan het einde van de live-uitzending riepen een aantal voetbalsupporters, waarschijnlijk van NEC, racistische leuzen. Ze riepen onder meer 'kankerjoden'. NEC speelt op bevrijdingsdag 5 mei uit tegen Ajax

Er werd geschokt gereageerd door de presentatoren en gasten, onder wie minister De Grave van defensie en journaliste Wouke van Scherrenburg.

UPDATE Zaterdag 16:38 uur
Het bestuur van NEC heeft bij RTL4 de videoband van de bewuste uitzending opgevraagd. Ook heeft de Nijmeegse clubleiding om een kopie verzocht van de gastenlijst van de rechtstreekse televisieshow. Het bestuur zet hiermee alles in het werk om het groepje 'fans' dat gisteravond de show verstoorde, op te sporen en onmiddellijk een stadionverbod op te leggen.

Het bestuur van NEC, alsook de KNVB nemen de zaak hoog op. "Daarom melden wij deze kwestie aan bij het Openbaar Ministerie", liet een woordvoerder van de KNVB zaterdag weten. "Wij willen dat deze relschoppers ook strafrechtelijk worden vervolgd. Dit kunnen we niet tolereren."