'Vanessa breekt wet met haargroeimiddel'

Voormalig zangers Connie Breukhoven, beter bekend als Vanessa, overtreedt de wet met haar nieuwe haargroeimiddel New Hair. Volgens een woordvoerder van de Gezondheidszorg is het middel een in Nederland ongeregistreerd medicijn.

,,Zelfs als het middel geregistreerd zou zijn, is het alleen op recept verkrijgbaar'', aldus R.Salet, woordvoerder van de Gezondheidszorg. Vrijdag is door de Gezondheidszorg een fax naar Vanessa gestuurd waarin nadrukkelijk word verzocht te stoppen met het gebruik van het middel in haar New Fill Center in Den Haag.

Volgens de woordvoerder gaat het om een medicijn dat oorspronkelijk bedoeld is voor prostaatproblemen, met als bijwerking haargroei. In de Verenigde Staten is de werkzame stof ervan, Finasteride, volgens de gezondheiszorg verwerkt in een afgezwakte vorm tot het haargroeimiddel Propecia. Daarbij heeft de fabrikant nadrukkelijk gezegd dat het alleen bestemd is voor mannen.

Het middel zou uitermate slecht zijn voor (zwangere) vrouwen en kinderen. Hoewel Vanessa zich in eerste instantie richt op de kalende mannen, zou ze er zelf ook mee experimenteren. ,,Vanessa zegt dat ze het zelf al een jaar gebruikt, dat lijkt me niet echt gezond.''

De inspectiedienst hoopt dat Breukhoven gehoor geeft aan de oproep. ,,Als dat niet gebeurt, zullen we een proces-verbaal opmaken'', zegt de woordvoerder. Verder heeft de dienst het recht de middelen in beslag te nemen. Connie Breukhoven was zaterdag nog niet voor commentaar bereikbaar.